dinsdag 1 juni 2021

Hun ziel zal in de jonkheid sterven, en hun leven onder de schandjongens. II

Afgelopen zondag nog bepaald bij 2 schriftwoorden:

“En zij genezen de breuk van de dochter Mijns volks op het lichtste, zeggende: Vrede, vrede! doch daar is geen vrede.” (Jeremia 8:11, Statenvertaling Bijbel)

 “Maak u op en dors, o dochter Sions! Want Ik zal uw hoorn ijzer maken, en uw klauwen koper maken, en gij zult vele volken verpletteren; en Ik zal hunlieder gewin den HEERE verbannen, en hun vermogen den Heere der ganse aarde.” (Micha 4:13, Statenvertaling Bijbel)

In deel I (http://enaldaareenstukakkerswasvollinzen.blogspot.com/2021/05/hun-ziel-zal-in-de-jonkheid-sterven-en.html?m=0)

Had ik geschreven over het feit dat God ook eeuwig goed is als God een mens voor eeuwig verdoemt. Nu heb ik dat vannacht nog mogen inleven. Ik lag te slapen. Ik werd omringd door weerlichten en een rollende donder en toen klonk er: geen vergeving voor jou. En toen mocht ik zeggen maar God is goed. Eeuwig goed. Een alles verzengende bliksemstraal trof mij. Toen werd ik wakker en zie het was een droom. Er zullen vast mensen zijn die het jammer vinden dat het een droom was en mij dit toewensen.

Die kameraad die wist me te vertellen hoe de vader heette van de Kieft, D.E. Ik zeg dat is makkelijk te onthouden Douwe Egberts Koffie.

Ja Zo'n koffieboon moet helemaal fijn gemalen worden voordat deze nuttig is. En de heerlijke geur en smaak ge-extraheerd kan worden met gloeiend heet water.

Huntington zegt ergens, dat heb ik onthouden, dat er harde noten zijn te kraken in de notenhof van het hooglied en dat vind ik een mooi beeld.

“11. Ik ben tot den notenhof afgegaan om de groene vruchten der vallei te zien; om te zien, of de wijnstok bloeide, de granaatbomen uitbotten. 12. Eer ik het wist, zette mij mijn ziel op de wagens van mijn vrijwillig volk.” (Hooglied 6:11-12, Statenvertaling Bijbel)

God had me de harige mantel omgedaan zonder een woord te spreken. om te profeteren. En zo heeft hij ook van de Kieft tot het ambt geroepen op het gebed door de Heilige Geest naar de raad Gods.

“4. Wij zullen het niet verbergen voor hun kinderen, voor het navolgende geslacht, vertellende de loffelijkheden des HEEREN, en Zijn sterkheid, en Zijn wonderen, die Hij gedaan heeft.5. Want Hij heeft een getuigenis opgericht in Jakob, en een wet gesteld in Israel; die Hij onzen vaderen geboden heeft, dat zij ze hun kinderen zouden bekend maken; 6. Opdat het navolgende geslacht die weten zou, de kinderen, die geboren zouden worden; en zouden opstaan, en vertellen ze hun kinderen; 7. En dat zij hun hoop op God zouden stellen, en Gods daden niet vergeten, maar Zijn geboden bewaren; 8. En dat zij niet zouden worden gelijk hun vaders, een wederhorig en wederspannig geslacht; een geslacht, dat zijn hart niet richtte, en welks geest niet getrouw was met God.” (Psalmen 78:4-8, Statenvertaling Bijbel)

 

Ps 77 8-11


Heilig zijn, o God, Uw wegen;
Niemand spreek' Uw hoogheid tegen;
Wie, wie is een God als Gij,
Groot van macht en heerschappij?
Ja, Gij zijt die God, die d' oren,
Wond'ren doet op wond'ren horen;
Gij hebt Uwen roem alom
Groot gemaakt bij 't heidendom.

Door Uw arm en alvermogen
Hebt Gij Isrel uitgetogen;
Jacobs kind'ren, Jozefs zaad
Vrijgemaakt van Faro's haat.
't Water zag, o God, U komen;
't Water zag U, en de stromen
Steigerden vol schrik omhoog;
D' afgrond werd beroerd en droog.

Dikke wolken goten water;
Hoger zwerk gaf fel geklater;
Uwe pijlen, zo geducht,
Vlogen vlammend door de lucht;
't Zwaar geluid der donderslagen
Deed het al in 't ronde wagen;
En de wereld werd verlicht
Door herhaalden bliksemschicht.

D' aarde sloeg van schrik aan 't beven,
Toen z' U langs Uw pad zag streven,
Zee en grote waters door,
In het nooit ontdekte spoor;
Toen G' Uw volk den weg bereiddet,
Daar Gij 't als een kudde leiddet;
Mozes' en Aärons hand
Bracht hen dus naar 't heilig land.

Het loffelijk recht des Heeren is geheel effen en het verzoenend recht in Jezus christus is heerlijk!

S.A.