dinsdag 1 juni 2021

Beunhazerij. (uitgebreid)

Recent luisterde ik nog een preek van  Burggraaf (23-05-2021 In Rafidim begint de pinkstervictorie) Waarin hij de "beunhazerij" aanviel.

Citaat uit desbetreffende preek: "Dus dat betekent dat de wegen die Gods volk mag bewandelen, in Gods gunst, voor de vijand onbereikbaar zijn, voor de vijand dodelijk zijn. (Goed verstaan hoor). Want al de vijanden van Gods kerk lopen op de brede weg des verderfs, en Gods Kerk met een hoofdletter K loopt op de smalle weg des levens. Die smalle weg is voor het naamchristendom ontoegankelijk. Is voor het naamchristendom niet te betreden. Dus je kan proberen te evenaren met je beunhazerij maar je zal nooit de Goddelijke goedkeuring daarover krijgen. Je zal daar ook nooit enig geestes effect mee sorteren wat God in aanmerking zal nemen, forget it"

Aangezien hij zijn woorden jegens mij niet teruggenomen heeft bedoelde hij daar mij (ook) mee. Dit soort steken onder water zijn van die stingray aanvallen maar die doen (mij) niets. Gods ware volk is net als een band al trek je die onder water en prik je die lek dan worden ze weer door God geheeld en opgeblazen en komen ze zo weer bovendrijven, rustig te midden van de woelige baren. Ik worstel en kom boven. Door de kracht van de Heilige Geest en de God die geneest. Die er is, Die zal zijn en Die is geweest vieren we feest met elkaar. Ja de broederband in Christus is niet kapot te krijgen. (Tenzij je alsnog een Saul blijkt te zijn) Want er is maar ene hemel en maar ene Christus en maar ene heilige vergadering der eerstgeborenen.

 “22. Maar gij zijt gekomen tot den berg Sion, en de stad des levenden Gods, tot het hemelse Jeruzalem, en de vele duizenden der engelen;23. Tot de algemene vergadering en de Gemeente der eerstgeborenen, die in de hemelen opgeschreven zijn, en tot God, den Rechter over allen, en de geesten der volmaakte rechtvaardigen; 24. En tot den Middelaar des nieuwen testaments, Jezus, en het bloed der besprenging, dat betere dingen spreekt dan Abel. 25. Ziet toe, dat gij Dien, Die spreekt, niet verwerpt; want indien dezen niet zijn ontvloden, die dengene verwierpen, welke op aarde Goddelijke antwoorden gaf, veelmeer zullen wij niet ontvlieden, zo wij ons van Dien afkeren, Die van de hemelen is;” (HebreeĆ«n 12:22-25, Statenvertaling Bijbel)

Ik loop al lang en breed op de smalle weg en vervul mijn roeping die God me van kinds af aan al gegeven heeft. Ik kan me nog herinneren van mijn jongste jaren hoe God tot mij sprak in de nacht: ik ben HEERE en: “Daarna zeide de HEERE tot Mozes: Ga in tot Farao, en zeg tot hem: Zo zegt de HEERE: Laat Mijn volk trekken, dat zij Mij dienen.” (Exodus 8:1, Statenvertaling Bijbel) En dat ik door de duivel aangevallen werd dat ik hem moest dienen maar dat ik tegen hem zei: ik moet de Heere dienen. Ook had ik soms gedachten als van een volwassen man toen ik nog amper of niet kon praten.

Ik kan me nog herinneren dat ik eens in de reacties onder het weeswaakzaam blog een vlammend betoog schreef tegen sodomie en dat Burggraaf mij daarover schreef dat ik dat niet moest doen (ik heb je wel bezig gezien) maar een eigen blog moest beginnen. (Zoek het maar na in je archief) Toen schreef ik hem terug dat ik daar geen roeping voor had. Maar nu ik die roeping wel heb maakt hij me uit voor beunhaas.

Ik weet niet wat Burggraaf zich verbeeldt te zijn want al die valse aantijgingen en veroordelingen zijn niets anders dan een vuur beproeving. En wat voor mijn redding in 2007/8 in zekere zin voor het onzekere lag ten aanzien van mijn uitverkiezing. (Hoewel ik momenten heb gekend waarop ik mocht weten en door openbaring en door geloof in Gods beloften dat God mij redden zou). En dus ook zijn uitwerking heeft gehad in de vervulling van de zaken. Ligt nu voor eeuwig vast. In Jezus Christus ben ik als (genade)goud uitgekomen. Terwijl hij preekt over evenaren heb ik hem al overtroffen. Want God heeft mijn Simson strijd alrede bekroont met de vervulling ervan.

“7. Zal God dan geen recht doen Zijn uitverkorenen, die dag en nacht tot Hem roepen, hoewel Hij lankmoedig is over hen? 8. Ik zeg u, dat Hij hun haastelijk recht doen zal. Doch de Zoon des mensen, als Hij komt, zal Hij ook geloof vinden op de aarde?” (Lukas 18:7-8, Statenvertaling Bijbel)

Of er is wedergeboorte voor de rechtvaardigmaking, of God deelt van Zijn Geest uit ook aan de wederhorigen. Want dat ik gaven van de Geest heb ontvangen voor mijn redding staat als een paal boven water.

O laten we niet vergeten te eindigen buiten ons zelf in die Soevereine Goede God want Hij heeft het gedaan.

S.A.

https://www.youtube.com/watch?v=0iSOPW1-B-c