zondag 10 september 2023

Valse veroordeling dewoesteweg.com verworpen wegens gebrek aan bewijs.

 Email verzonden aan (info@)dewoesteweg(.com)

"Daan Kleen vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

U bewijst niets.

U toont het verband tussen de ongelukkige voorvallen in het leven van Daan Kleen en uw aanklacht niet aan.

Uw kloon clown website is derhalve niets meer dan een holle frase en enkel ijdelheid.

De foto is is zonder toestemming en bronvermelding geplagieerd en bewerkt.

Uw vleselijke strijd voor de eer van een mens is hoogst kinderachtig."
 
S.A. Top
 

Naschrift: dit is een vermaning in het kader van de tucht en heeft niets van doen met partijdigheid.

Alle rank, die in Mij geen vrucht draagt, die neemt Hij weg; en al wie vrucht draagt, die reinigt Hij, opdat zij meer vrucht drage. (Johannes 15:2)

Als u het reinigingsproces van Christus door woord en Geest en kruis en lijden niet wilt ondergaan dan is dat een bewijs dat u geen vruchtdragende rank in Christus bent.

Het is mijn roeping om het zwaard des Geestes te hanteren (Efeze 6:17) en wie zich blijvend niet wenst te laten opereren door dit Goddelijke woord volgens psalm 141:5 geeft daarmee blijk stikonbekeerd te zijn.


Knip en plakwerk refodom.com verworpen.

Een email verzonden aan website (info@)refodom(.com) (onbestelbaar wegens niet bestaand emailadres).

"Uw knip en plak werkje legt mensen woorden - waar of niet waar - in de mond en smeert hen tekens op hun voorhoofd. Dit is een vals getuigenis tegen uw naaste.

U maakt een valse tegenstelling tussen heidendom en refodom. Aangezien op het gele spandoek duidelijk te lezen staat: "for God en my country" bovendien is de hele wereld behalve Israël Gods verbondsvolk heidens (griek/goyim) inclusief het refodom. En in Christus is noch Jood noch Griek.
 
Op de zesde foto is de originele tekst op het karton (brown cardboard) aangepast en vervangen door een andere tekst.

De foto's zijn zonder bronvermelding geplagieerd en bewerkt.

---

"Homophobia has always existed in Uganda," he says. "But I would say it's greatly increased over the past two years, ever since American evangelicals came to Uganda."

Specifically, he's referring to a conference in March 2009, when three Americans spoke to hundreds of people in Kampala about homosexuality. One of them was Scott Lively, who told the group: "The gay movement is an evil institution. The goal of the gay movement is to defeat the marriage-based society and replace it with a culture of sexual promiscuity."

https://www.npr.org/2010/12/20/132147169/anti-gay-atmosphere-permeates-uganda

---

En indien ook iemand strijdt, die wordt niet gekroond, zo hij niet wettelijk heeft gestreden. (2Thimotheus 2:5)

U zet mensen een 6 op hun hoofd als verwijzing naar het getal van het beest. Maar dit is precies het werk van het beest uit Openbaringen 13:11. Is dit uw belijdenis dat u behoort aan dit beest? Vervolgens wist u dit teken weer uit. U weet dus niet waar u mee bezig bent of wat u nu eigenlijk wilt. Jezus heeft gezegd:

 Want wie van u, willende een toren bouwen, zit niet eerst neder, en overrekent de kosten, of hij ook heeft, hetgeen tot volmaking nodig is?
 Opdat niet misschien, als hij het fondament gelegd heeft, en niet kan voleindigen, allen, die het zien, hem beginnen te bespotten.
 Zeggende: Deze mens heeft begonnen te bouwen, en heeft niet kunnen voleindigen. (Lukas 14:28-30)

U maakt zichzelf volgens de woorden van Jezus Christus bespottelijk voor het oog van heel de wereld. En dat lijdt u als een kwaaddoener."

 S.A. Top

Naschrift: dit is een vermaning in het kader van de tucht en heeft niets van doen met partijdigheid.

Alle rank, die in Mij geen vrucht draagt, die neemt Hij weg; en al wie vrucht draagt, die reinigt Hij, opdat zij meer vrucht drage. (Johannes 15:2)

Als u het reinigingsproces van Christus door woord en Geest en kruis en lijden niet wilt ondergaan dan is dat een bewijs dat u geen vruchtdragende rank in Christus bent.

Het is mijn roeping om het zwaard des Geestes te hanteren (Efeze 6:17) en wie zich blijvend niet wenst te laten opereren door dit Goddelijke woord volgens psalm 141:5 geeft daarmee blijk stikonbekeerd te zijn.

zondag 3 september 2023

De dwaasheid der prediking.

Want er is geschreven: Ik zal de wijsheid der wijzen doen vergaan, en het verstand der verstandigen zal Ik te niet maken. Waar is de wijze? Waar is de schriftgeleerde? Waar is de onderzoeker dezer eeuw? Heeft God de wijsheid dezer wereld niet dwaas gemaakt? Want nademaal, in de wijsheid Gods, de wereld God niet heeft gekend door de wijsheid, zo heeft het Gode behaagd, door de dwaasheid der prediking, zalig te maken, die geloven; (1Corinthe 1:19-21)
 
Waar bouwt u uw geloofshuis op ? Op de zandgrond van bijvoorbeeld de wetenschap waar het in dit artikel over gaat? Of op de openbaring van Christus aan uw ziel tot zaligheid door het gehoor van het woord Gods en de krachtige toepassing daarvan door de Heilige Geest?
 
Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: De ure komt, en is nu, wanneer de doden zullen horen de stem des Zoons Gods, en die ze gehoord hebben, zullen leven. (Johannes 5:25)
 
Veel mensen zien zichzelf als een christen een ware volgeling van de Heere Jezus en dat belijden zij dan ook rustig publiek met vrijmoedigheid en zekerheid. Dat blijven ze zelfs volhouden tot na hun dood voor de rechterstoel van Christus zoals de Heere Jezus dat zelf getuigt:
 
Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is. Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt! (Mattheus 7:21-23)
 
Voor het oog zijn de huizen van de dwaze en wijze bouwer precies hetzelfde. Het verschil ligt in het fundament. Je moet dus onderzoeken en graven om erachter te komen op welk fundament het huis wordt gebouwd. Maar toch komt ook bovengronds in meer of mindere mate openbaar wat het is dat het fundament van het huis uitmaakt. Een in de schrift geoefend oog ziet haarscheuren in de belijdenis en wandel van de dwaze bouwer. Want ook aan de vruchten herkent men de boom:

Aan hun vruchten zult gij hen kennen. Leest men ook een druif van doornen, of vijgen van distelen? Alzo een ieder goede boom brengt voort goede vruchten, en een kwade boom brengt voort kwade vruchten. Een goede boom kan geen kwade vruchten voortbrengen, noch een kwade boom goede vruchten voortbrengen. Een ieder boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen. Zo zult gij dan dezelve aan hun vruchten kennen. Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is. (Mattheus 7:16-21)

En de meest schokkende boodschap is misschien wel dat zelfs dwaze bouwers deze schriftgedeelten ook in de mond nemen en vol ernst en emotie prediken. 
 
Daan Kleen van dewoesteweg promoot dr John Lennox een apologeet die zijn geloofshuis niet bouwt op het sola scriptura van de reformatie maar op de zandgrondvermenging van bijbel en wetenschap. 
 
 
Bovendien heeft John Lennox misleid door deze zandgrond afgedaan met de schepping zoals deze in Gods woord ligt verklaard. Hij leert de grove ketterij van een miljarden jaren geleden geschapen oude aarde in zijn boek "zeven dagen die de wereld verdelen. - Het begin volgens genesis en de wetenschap". 

Van dwaling komt dwaling en dat komt duidelijk openbaar in het leven en werk van apologeten als John Lennox die op een buitenbijbelse fundering van bijbel en wetenschap staan. Een beetje van God en ook wat van de mens. 
 
Volgens dit schema gaat het van kwaad tot erger:
Geloof gegrond op wetenschappelijk bewijs ->  Oude aarde ketterij -> dood voor de zondeval ketterij -> enz.
 
We vinden dat wel meer, ondermeer bij ds K. Veldman bijvoorbeeld. Ik houdt van de schriftuurlijk bevindelijke prediking van recht en genade. Maar hij neemt ook regelmatig buitenbijbelse joodse geschriften ERBIJ in zijn prediking. Ik heb een preek van hem aangehoord over de bekering van de moorman beschreven in handelingen 8. Daar spreekt hij over een koperen plaat in de tempel met daarop een verbod voor de gesnedenen om de tempel te betreden. Maar dat hele verhaal is nergens in de bijbel terug te vinden. Dat zouden we volgens ds K. Veldman dan maar moeten onderzoeken. En als je in de praktijk van het leven dat geleerde vervolgens aanhaalt dan loop je muurvast. Want het is Gods woord NIET. Ik spreek hier uit eigen ondervinding omdat ik daar zelf een keer mee vastgelopen ben. Ook als een dominee een kind van God is en een geroepen knecht, moeten zijn woorden getoetst worden. God snijdt alle buitenbijbelse wetenschap af. Het heeft God behaagt door de dwaasheid der prediking van Zijn Eigen woord zalig te maken die geloven. Het geloof is dus niet uit de wetenschap of wetenschappelijk bewijs. 

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods. (Romeinen 10:17)

En Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor degenen, die door hun woord in Mij geloven zullen. (Johannes 17:20) De kanttekenaar schrijft hier terecht bij: Dat is, mijn woord door hen gepredikt. 

Want gij zijt het niet, die spreekt, maar het is de Geest uws Vaders, Die in u spreekt. (Mattheus 10:20) 

Maar de Trooster, de Heilige Geest, Welken de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u alles leren, en zal u indachtig maken alles, wat Ik u gezegd heb. (Johannes 14:26)

Toetsen en beproeven is noodzakelijk:

Geliefden, gelooft niet een iegelijken geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn uitgegaan in de wereld. (1Johannes 4:1)
 
En dezen waren edeler, dan die te Thessalonica waren, als die het woord ontvingen met alle toegenegenheid, onderzoekende dagelijks de Schriften, of deze dingen alzo waren. (Handelingen 17:11)

Doch al ware het ook, dat wij, of een engel uit den hemel u een Evangelie verkondigde, buiten hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt. (Galaten 1:8)
 
Het is tegenwoordig de gewoonte bij diverse refo websites om zonder onderzoek en begeleidend schrijven en geheel kritiekloos naar een video te linken die indruk op hen gemaakt heeft met een adverterende kreet erbij. Dan hebben ze weer content en dat moet dan voor evangelisatie/apologetiek/bewustmaking doorgaan. Als je die refo websites je artikel over hun artikel stuurt krijg je geen enkele reactie terug. Ook ds G.P.P Burggraaf die ik in de Naam van Jezus Christus in de ban heb gedaan klaagde recent dat hij bijna geen reacties kreeg op zijn preken, boeken, en artikelen. Maar ik heb hier een heel blog vol maar meneer laat zich niets gezeggen. Want ook hij wil zich net als het refodom niet bekeren. Hoe kan je dan verwachten dat anderen je dan wel horen. Predikt gij de bekering maar bekeert gij uzelven niet? Bovendien heb ik recent een van zijn volgelingen aangeschreven naar aanleiding van zijn speciale oproep aan mij om mij te bekeren. Maar ook dat was volstrekt niet gemeend want ik heb tot op heden nog geen enkele reactie of hulp gehad bij zijn speciale oproep tot bekering. We leven duidelijk in het laatste der dagen waarin de liefde van velen zal verkouden. inclusief de liefde van boven genoemden die zichzelf presenteren als de meest ijverige dienaren van God maar ondertussen proberen ze je geestelijk te aborteren zo dat hun haan koning kan blijven kraaien.

S.A. Top