donderdag 10 oktober 2019

De Geest der dienstbaarheid.

Ik werd door de Heilige Geest gedrongen kennis te nemen van een "artikel" van de hand van M.G. van der Hoeven genaamd "Zelfkennis en Godskennis". En het zwaard des Geestes hetwelk Gods woord is op te nemen tegen zijn ketterse dwaal na(aap)schrift.

http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Hector_MacPhail.html

M.G. van de hoeven heeft blijkbaar niets te delen van  Gods werk in zijn eigen leven want hij blijft driftig doorgaan met het publiceren van andermans werk en bevinding. Dat mag blijkbaar wel allemaal gepubliceerd worden maar Gods werk in zijn eigen leven niet. Dat weet hij niet op internet te vertellen (als dat er überhaupt al is!) terwijl dat boek met dat verhaal allang op internet staat en zijn artikel dus compleet overbodig is.

Blijkbaar nog nooit door de Heilige Geest aan zijn dienstbaarheid ontdekt en dat tot vreze wegens de overtreding en de straffe des drievoudigen doods die daarop staat.

Hij zet Kohlbrugge tegenover Gods woord en de bevinding van dat meisje uit het verhaal van rev. H. MacPhail. Dat is niet het zwaard des Geestes nemen.  Kohlbrugge beweert: "de Heilige Geest heeft u door deze prediking niet op de toorn Gods gewezen" nee dat klopt want Kohlbrugge verzwijgt de ontdekking van een zondaar aan de dienstbaarheid aan God door de Heilige Geest en de toorn Gods over de zonde. maar wat zegt de schrift, Gods woord, de bijbel geïnspireerd door de Heilige Geest?

Romeinen 1:18
Want de toorn Gods wordt geopenbaard van den hemel over alle goddeloosheid, en ongerechtigheid der mensen, als die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden.

Efeziërs 5:6
Dat u niemand verleide met ijdele woorden; want om deze dingen komt de toorn Gods over de kinderen der ongehoorzaamheid.

Psalmen 30:6-7
6. Want een ogenblik is er in Zijn toorn, maar een leven in Zijn goedgunstigheid; des avonds vernacht het geween, maar des morgens is er gejuich. 7. Ik zeide wel in mijn voorspoed: Ik zal niet wankelen in eeuwigheid.

Lukas 3:7
Hij zeide dan tot de scharen, die uitkwamen, om van hem gedoopt te worden: Gij adderengebroedsels, wie heeft u aangewezen te vlieden van den toekomenden toorn?

1 Tessalonicenzen 1:10
En Zijn Zoon uit de hemelen te verwachten, Denwelken Hij uit de doden verwekt heeft, namelijk Jezus, Die ons verlost van den toekomenden toorn.

Dus de Heilige Geest maakt de mens weldegelijk bekend met de toorn Gods over de zonde.
De Heilige Geest is God. God schiep de mens DIENSTBAAR AAN HEM. En wie dat ontkent is een grove leugenaar. want God heeft ons geschapen om Hem te dienen. Hij gaf een gebod. Hij is onze Gebieder. Die een gebieder heeft is dienstbaar. Ontkennen heeft geen enkele zin. God heeft ons dienstbaar gemaakt aan Hem door het gebod. Wanneer de Heilige Geest de wereld overtuigt van zonde. dan worden we ontdekt aan onze dienstbaarheid aan God en onze overtreding waardoor wij ons hebben doodgezondigd, en moeten sterven om in de tweede dood voor eeuwig om te komen. de Heilige Geest is de Geest der dienstbaarheid alsook der aanneming. Zowel in het geven van het gebod als in de ontdekking aan de overtreding en de toorn en het oordeel, het verdoemende recht Gods. Alsook in het tot kinderen Gods wederbarende en rechtvaardigende werk en door het geven van een waar zaligmakend geloof in de openbaring van Christus door het Woord, het verzoenende recht Gods. Alsmede de bevestiging daarvan en de wandel daarin door Welke wij roepen Abba Vader.

Uit dat onzinnige artikel van M.G van de Hoeven blijkt dat hij zich heeft laten betoveren door de (valse) leringen van G.P.P Burggraaf want hij kopieert nagenoeg woordelijk wat Burggraaf in zijn preken heeft gezegd dus daar ga ik verder niet eens op in. De halfslachtige en kromme aanval van Burggraaf en van der Hoeven op de "twee mens leer" is een vereenzelviging van een gevallen zondig mens met de oude mens. Die zondige gevallen mens word niet zelf in zijn natuur veranderd in een zondeloze heilige zoals de mens was voor de val. Hij wordt verzoend door het offer van Christus en de gerechtigheid van Christus wordt hem toegerekend. Hij is het dus zelf NIET hij wordt er door God om Jezus wil VOOR GEHOUDEN. daarom zegt Paulus: "houdt het daarvoor" (rom 6:11). Daarom blijft er de strijd tegen het eigen zondige ik, want als dat eigen ik gestorven was dan was er geen strijd zoals paulus ons verklaart:

Romeinen 6:12-14
12. Dat dan de zonde niet heerse in uw sterfelijk lichaam, om haar te gehoorzamen in de begeerlijkheden deszelven lichaams. 13. En stelt uwe leden niet der zonde tot wapenen der ongerechtigheid; maar stelt uzelven Gode, als uit de doden levende geworden zijnde, en stelt uw leden Gode tot wapenen der gerechtigheid. 14. Want de zonde zal over u niet heersen; want gij zijt niet onder de wet, maar onder de genade.

Ons sterfelijk lichaam heeft zondige begeerten die we niet moeten gehoorzamen we moeten de leden van ons lichaam stellen tot wapenen der gerechtigheid en dat kinderen Gods nog steeds die gevallen zondige natuur heeft blijkt uit vers 14 want gij zijt [...] onder de genade. Dat een gevallen zondige mens onder de wet, zijnde die oude mens, sterft aan de wet der wet. Betekent niet dat die zondige gevallen mens zelf sterft, dat de ziel van het lichaam gescheiden wordt (prediker 12:7). Of daardoor een verandering der natuur ondergaat. Wat is de wet der wet eigenlijk? doe dat en leef! (doe het niet en sterf de drievoudige dood) dat is de wet der wet. Dus als een mens aan het doen der wet gestorven is omdat hij door de Geest der dienstbaarheid aan zijn dienstbaarheid ontdekt is en als een overtreder openbaar gekomen is en de wet hem veroordelen moet en hij zichzelf veroordelen moet en het verdoemende recht Gods omhelzen moet. daarmee is die mens nog steeds levend en een gevallen zondaar en onder de wet. Pas dan als het evangelie kracht heeft gedaan in de ziel door de toepassing van de Heilige Geest is de mens daadwerkelijk gestorven aan de wet want dan is zo'n mens niet langer onder de wet maar onder de genade. Maar dat betekent niet dat we dan niet langer in ons zelf geneigd zijn tot zonde en doen datgene wat de wet veroordeelt. Daarom de oproep en vermaning en noodzaak te strijden om te wandelen door het geloof en te worden geleid door de Heilige Geest. die het hart voortdurend neigen moet tot de vreze van Gods heilige naam en doen wandelen door het geloof dat door de liefde is werkende om God vruchten te dragen en in de liefde te wandelen die de vervulling der wet is. Anders vallen we per direct in de zonde.

Ik schrijf hier: bekeert u! maar de verwachting naar de mens gesproken is nihil want in onze dagen neemt niemand de tucht nog aan. Al die dominees en evangelisten en (voormalig) ouderlingen en publicisten blijken met een dikke plaat voor hun hoofd te lopen die niets heeft uit te staan met de wapenrusting Gods maar met barstende hoogmoed en vijandschap en zijn blinde leidslieden die niet weten wat ze leren of bevestigen.

Galaten 4:3-5
3. Alzo wij ook, toen wij kinderen waren, zo waren wij dienstbaar gemaakt onder de eerste beginselen der wereld. 4. Maar wanneer de volheid des tijds gekomen is, heeft God Zijn Zoon uitgezonden, geworden uit een vrouw, geworden onder de wet; 5. Opdat Hij degenen, die onder de wet waren, verlossen zou, en opdat wij de aanneming tot kinderen verkrijgen zouden.

En wat zegt Paulus? 1 Korintiërs 9:27
Maar ik bedwing mijn lichaam, en breng het tot dienstbaarheid, opdat ik niet enigszins, daar ik anderen gepredikt heb, zelf verwerpelijk worde.

Maar niet in eigen kracht met het juk der dienstbaarheid want dat is de wet.

Galaten 5:1-4
1. Staat dan in de vrijheid, met welke ons Christus vrijgemaakt heeft, en wordt niet wederom met het juk der dienstbaarheid bevangen. 2. Ziet, ik Paulus zeg u, zo gij u laat besnijden, dat Christus u niet nut zal zijn. 3. En ik betuig wederom een iegelijk mens, die zich laat besnijden, dat hij een schuldenaar is de gehele wet te doen. 4. Christus is u ijdel geworden, die door de wet gerechtvaardigd wilt worden; gij zijt van de genade vervallen.

maar door de Heilige Geest:

Romeinen 8:13-16
13. Want indien gij naar het vlees leeft, zo zult gij sterven; maar indien gij door den Geest de werkingen des lichaams doodt, zo zult gij leven. 14. Want zovelen als er door den Geest Gods geleid worden, die zijn kinderen Gods. 15. Want gij hebt niet ontvangen den Geest der dienstbaarheid wederom tot vreze; maar gij hebt ontvangen den Geest der aanneming tot kinderen, door Welken wij roepen: Abba, Vader! 16. Dezelve Geest getuigt met onzen geest, dat wij kinderen Gods zijn.

En zo is de cirkel weer rond. Ik hou het bij de bevinding van dat meisje die door de Geest aan haar dienstbaarheid ontdekt werd en vreesde. En door diezelfde Geest werd aangenomen tot een kind in Christus. zo heb ik het zelf ook bevonden en meegemaakt. en die het anders leren verwerp ik als ketters. Al was u de paus zelf en sprak u duizend leugenachtige banvloeken over mij uit. Alles moet wijken voor de waarheid van Gods woord.

Servatus

dinsdag 8 oktober 2019

Verknipte HHK leringen.

https://www.rd.nl/kerk-religie/heiliging-en-rechtvaardiging-als-de-twee-bladen-van-een-schaar-1.1599282

Op de website van het RD wordt ons verslag gedaan van de leringen van ds. van Meggelen en ds. den Ouden.

Naar aanleiding van Jakobus 2:23 wordt door ds. van Meggelen beweerd en geleerd dat het daar over de rechtvaardigmaking van Abraham gaat. Dus voor dat moment was Abraham volgens deze leer nog een verdoemde onverzoende verloren ongelovige zondaar. Men wil altijd maar weer met inlegkunde Gods woord in de dwangbuis van een bekeringsverhaaltje persen. en met deze scheefknippende inlegkunde schaar is het slecht knippen. Dan is men dus geen arbeider, die niet beschaamd wordt, die het Woord der waarheid recht snijdt (2 tim 2:15). Ik hoorde ds K. Veldman eens van Meggelen aanprijzen in antwoord op een klacht dat er zo weinig getrouwe leraars waren als dit het dan moet zijn dan maak ik me ernstig zorgen.

Aan de zaak van genesis 15:6 waar Jakobus 2:23 naar verwijst gaat hoofdstuk 12 vooraf waar we lezen:

Genesis 12:1-8
1. De Heere nu had tot Abram gezegd: Ga gij uit uw land, en uit uw maagschap, en uit uws vaders huis, naar het land, dat Ik u wijzen zal. 2. En Ik zal u tot een groot volk maken, en u zegenen, en uw naam groot maken; en wees een zegen! 3. En Ik zal zegenen, die u zegenen, en vervloeken, die u vloekt; en in u zullen alle geslachten des aardrijks gezegend worden. 4. En Abram toog heen, gelijk de Heere tot hem gesproken had; en Lot toog met hem; en Abram was vijf en zeventig jaren oud, toen hij uit Haran ging. 5. En Abram nam Sarai, zijn huisvrouw, en Lot, zijns broeders zoon, en al hun have, die zij verworven hadden, en de zielen, die zij verkregen hadden in Haran; en zij togen uit, om te gaan naar het land Kanaän, en zij kwamen in het land Kanaän. 6. En Abram is doorgetogen in dat land, tot aan de plaats Sichem, tot aan het eikenbos More; en de Kanaänieten waren toen ter tijd in dat land. 7. Zo verscheen de Heere aan Abram, en zeide: Aan uw zaad zal Ik dit land geven. Toen bouwde hij aldaar een altaar den Heere, Die hem verschenen was. 8. En hij brak op van daar naar het gebergte, tegen het oosten van Beth-el, en hij sloeg zijn tent op, zijnde Beth-el tegen het westen, en Ai tegen het oosten; en hij bouwde daar den Heere een altaar, en riep den Naam des Heeren aan.

Hier blijkt dat Abraham al een gelovige was in Ur der Chaldeeën. God sprak tot Abraham. Beloofde hem de aartsvaderlijke zegen en stuurde hem op reis. En Abraham gehoorzaamde God door het geloof. ook offerde hij tot God en riep de Naam des Heeren aan.
Hiervan zegt Paulus in de brief aan de Heebreeën:

Hebreeën 11:8
Door het geloof is Abraham, geroepen zijnde, gehoorzaam geweest, om uit te gaan naar de plaats, die hij tot een erfdeel ontvangen zou; en hij is uitgegaan, niet wetende, waar hij komen zou.

En de Heere Jezus Christus getuigt:

Johannes 10:27-28
27. Mijn schapen horen Mijn stem, en Ik ken dezelve, en zij volgen Mij. 28. En Ik geef hun het eeuwige leven; en zij zullen niet verloren gaan in der eeuwigheid, en niemand zal dezelve uit Mijn hand rukken.

Abraham is in Ur der Chaldeeën tot bekering gekomen, wederomgeboren, gerechtvaardigd, met God verzoend door het offer van Jezus Christus. Het beloofde Zaad van de vrouw (gen 3:15)

wanneer er in genesis 15:6 dus geschreven staat: En hij geloofde in den Heere; en Hij rekende het hem tot gerechtigheid. dan is het God die Abraham bevestigt in hetzelfde geloof wat Abraham al had in Ur der Chaldeeën. Het is dus niet zo dat hij daar pas begon te geloven in de belofte zoals ds van Meggelen beweert.

genesis 15:6 staat in hetzelfde kader als de zaligspreking van mattheüs 16:17 waar petrus wordt bevestigd in zijn waar zaligmakend geloof dat hij al had en even daarvoor heeft beleden. Zoals we kunnen lezen:

Mattheus 16:15-17
15. Hij zeide tot hen: Maar gij, wie zegt gij, dat Ik ben? 16. En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods. 17. En Jezus, antwoordende, zeide tot hem: Zalig zijt gij, Simon, Bar-jona! want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is.

Volgens ds. van Meggelen wordt Christus aan onze voeten gelegd. Op welke bijbeltekst is deze uitspraak gebaseerd ? en vervolgens gaat een goddeloze Christus omhelzen door het geloof om vervolgens gerechtvaardigd te worden. Ik heb geleerd pakken is stelen krijgen is hebben. een goddeloze die eerlijk is gemaakt en het met God eens wordt omhelst niet Christus maar zijn rechtvaardige vonnis en als er al een beroep op Christus was. Dan wordt dat geheel overgelaten aan een soeverein God. Indien Gij wilt Gij kunt. Daar moet een mens verloren gaan. En als Christus Zich dan openbaart als een schuld overnemende en betalende Borg en Zaligmaker ja dan hebt u het eerlijk gekregen. als Hij u omhelst door Woord en Geest dan weet u het door het geloof niet alleen anderen maar ook mij. net andersom! gijlieden nu zijt rein om het woord dat Ik tot u gesproken heb.

De andere helft van de schaar, ja wat die schaar knippen moet wordt er niet bij verteld, is de heiligmaking volgens ds den Ouden. Heiliging is volgens hem een veranderd hart, nu dat had Saul ook maar met dat veranderde hart pleegde hij aan het eind van zijn leven zelfmoord. We moeten geen verandert hart hebben maar een nieuw hart krijgen door rechtvaardigmaking, wedergeboorte en de inwoning van de Heilige Geest om ons hart te richten op God en ons voort te bewegen. Niet dat ik dat zelf zal proberen beweert ds. den Ouden dan, nou dan kent hij die strijd zeker niet om niet aan de slag te gaan met de wet als een regel des levens maar te zien op Jezus Christus alleen en het van Hem alleen te verwachten. Volgens den Ouden is er groei in de heiliging men wordt steeds heiliger en heiliger en heiliger en nog heiliger. Maar Gods woord spreekt van vrucht dragen. David, Simson, Noach en noem maar op die werden niet als maar heiliger en heiliger en nog heiliger. Die mannen wandelden door het geloof droegen vruchten door de Geest en vielen in de zonde en wat was er van hun heiligheid over dat moet ds den Ouden mij dan maar eens vertellen.

Een gevallen en zondig mens blijft ook na ontvangen genade een gevallen en zondig mens die niet steeds maar heiliger wordt maar totaal afhankelijk is van het werk van de Heilige Geest om door het geloof te wandelen en vruchten te dragen die God voorbereid heeft Efeziërs 2:10 Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus tot goede werken, welke God voorbereid heeft, opdat wij in dezelve zouden wandelen. Een Christen kan niet heiliger wandelen of minder vrucht voortbrengen dan God voorbereid heeft en de Geest uitwerkt in het leven van een kind van God. Ze weten niet eens een gebed te bidden zonder de Geest der genade en der gebeden. Welke staat van heiligheid heeft het hart van ds. den Ouden inmiddels bereikt 10 procent ? 50 procent ? 99 procent ? ja honderd procent ? Paulus geeft een heel ander getuigenis: Romeinen 7:24
Ik ellendig mens, wie zal mij verlossen uit het lichaam dezes doods? Een kind van God zal voortdurend tot de troon der genade moeten worden uitgedreven om toch bewaard te worden voor de zonde, de wereld, de duivel, het eigen ik en alles wat kwaad en verkeerd is. Om toch steeds door Gods Geest geleid te mogen worden in al de waarheid en om te mogen leven naar Gods wil en tot Zijn eer in Zijn gunst en gemeenschap.

Servatus

dinsdag 24 september 2019

De Bazuin (7)

In dit artikel gaan we in op de preken van Burggraaf van derokendevlas(VALS)wiek.com gehouden 01-09-2019 over 1 Samuël 1 en 2 en beantwoorden we de vraag:
"en hoe reageer jij op die lastergal?"

Het antwoord daarop luidt: we stellen het aan de kaak.

In de morgen preek wordt het kind van van familie van Dam ten doop gehouden. En wordt duidelijk dat God mijn gebed verhoord heeft.

Ik had gebeden of ze een kind mochten krijgen en al zou het Hendrik Jan heten of het dan Samuël aan het eind mocht heten. En dit was de grond:

Lukas 6:28
Zegent degenen, die u vervloeken, en bidt voor degenen, die u geweld doen.

Lukas 6:27
Maar Ik zeg ulieden, die dit hoort: Hebt uw vijanden lief; doet wel dengenen, die u haten.

Dat liep natuurlijk niet over dat gezin persoonlijk maar over evangelist Burggraaf. Zijn gedrag en leer.
Die man of een van zijn Hofni en Pinehas dienaren wil mij als een gek verwijzen naar ermelo voor het spreken van de waarheid. Dan krijg je een bericht dat je bent geblokt. Ik mag dan niet zo'n sterk geheugen hebben maar ik ben psychisch prima in orde. dat wil overigens niet zeggen dat God in Zijn oordelen geen gek op iemand loslaten kan want daar wil ik wel een voorval van vermelden.

Vroeger luisterde ik vaak naar het oog op morgen op de radio. Toen kwam daar de euthanasie wetgeving van Els Borst aan de orde. Moord op ouderen. Dat noemde ze waardig sterven. ook citeerde ze spottend de woorden van Jezus Christus: "het is volbracht". Ik werd bezet met heilige toorn. En bad tot God om wraak te doen over deze gruwelijke zondige wet en dit grove gespot. Ik bad God om een gek op deze engels des doods los te laten en dat ook zij als een oordeel een onnatuurlijke onwaardige dood zou sterven. En of God door een man dit aan een dominee bekend zou maken en dat die het wereldkundig zou maken. Want ik dacht er zijn geen normaal denkende mensen meer overgebleven die als pinehas de straf zullen weren die de hoerenwinkel binnenging en die man en vrouw doorstak:

Numeri 25:7-8
7. Toen Pinehas, de zoon van Eleazar, den zoon van Aäron, den priester, dat zag, zo stond hij op uit het midden der vergadering, en nam een spies in zijn hand; 8. En hij ging den Israëlietischen man na in de hoerenwinkel, en doorstak hen beiden, den Israëlietischen man en de vrouw, door hun buik. Toen werd de plaag van over de kinderen Israëls opgehouden.

Later bleek dus Els Borst te zijn vermoord door een gek genaamd B. van U. en maakte ds. van Andel deze zaak bekend in het kerkblad.



God heeft mijn gebed verhoord en rechtgedaan. De hele wereld stond er tegen op en toen kwam ook openbaar aan welke kant de HHK zich schaarde met ds R. van Kooten voorop die spotlasterend beweert dat er geen directe lijntjes met God bestaan.

Amos 3:6-8
6. Zal de bazuin in de stad geblazen worden, dat het volk niet siddere? zal er een kwaad in de stad zijn, dat de Heere niet doet? 7. Gewisselijk, de Heere Heere zal geen ding doen, tenzij Hij Zijn verborgenheid aan Zijn knechten, de profeten, geopenbaard hebbe. 8. De leeuw heeft gebruld, wie zou niet vrezen? De Heere Heere heeft gesproken, wie zou niet profeteren?

Lukas 10:18-21
18. En Hij zeide tot hen: Ik zag den satan, als een bliksem, uit den hemel vallen. 19. Ziet, Ik geve u de macht, om op slangen en schorpioenen te treden, en over alle kracht des vijands; en geen ding zal u enigszins beschadigen. 20. Doch verblijdt u daarin niet, dat de geesten u onderworpen zijn; maar verblijdt u veel meer, dat uw namen geschreven zijn in de hemelen. 21. Te dier ure verheugde Zich Jezus in den geest, en zeide: Ik dank U, Vader! Heere des hemels en der aarde; dat Gij deze dingen voor de wijzen en verstandigen verborgen hebt, en hebt dezelve den kinderkens geopenbaard; ja, Vader, want alzo is geweest het welbehagen voor U.

Terug naar de preek van Burggraaf het begint meteen al met de aanname dat Hanna de eerste vrouw is en Peninna de tweede maar daar staat niets over in de schrift. Als in genesis 31:4 Lea en Rachel worden genoemd gaat dat ook niet op volgorde van huwelijk want Rachel wordt eerst genoemd. Als een vrouw merkt dat ze onvruchtbaar is dan is dat echt niet zaligmakend ook geen kenmerk van zaligmakend geloof. en de betekenis van iemands naam zegt ook niet automatisch iets over die persoon. En dan wordt de hele inlegkundige drekgod truukendoos weer uit de kast getrokken er staat nergens in de schrift met wie Elkana eerst trouwde en ook niet waarom hij met een tweede vrouw trouwde. Peninna wordt ook meteen aan Hagar gekoppeld terwijl daar geen enkele grond voor is in de schrift en de uitwerping van Hagar in het kader van de aartsvaderlijke belofte staat. En daar gaat het hier niet over. en dan beweert Burggraaf dat Elkana Hanna had moeten troosten met woorden uit Jesaja terwijl Jesaja nog niet eens bestond laat staan de profetieën had ontvangen, uitgesproken en opgeschreven. Hij had haar dan beter op deuteronomium 7:12-14 kunnen wijzen. De belofte aan Sara was niet de belofte aan Hanna wat een onzin. natuurlijk had Hanna er moed uit kunnen scheppen en de Heere kunnen vragen om ook voor haar het onmogelijke mogelijk te maken maar dat is wel heel wat anders. En dan worden Hanna allerlei woorden in de mond gelegd die niet in Gods woord staan opgetekent.

Ik heb wel eens vaker een kind van de Heere mogen ontvangen op het gebed. Er was eens iemand die dacht dat zijn moeder geen kind meer zou kunnen krijgen en toen ben ik op mijn knieën gegaan, heb ik de Heere gevraagd om een kind, en dat ze voor dat ze naar school zou gaan zou weggenomen worden, zodat ze al die ellende niet mee hoefde te maken, en dat ze niet door een dominee zou begraven worden en ook de tekst op de rouwkaart.

Jesaja 40:11
Hij zal Zijn kudde weiden gelijk een herder; Hij zal de lammeren in Zijn armen vergaderen, en in Zijn schoot dragen; de zogenden zal Hij zachtjes leiden.

En zo is het ook uitgekomen ze is geboren, ze kreeg kanker, ze is gestorven voor ze naar school ging, en begraven door een oom, de tekst op de rouwkaart was Jesaja 40:11, stervend ziende op de opstanding van Jezus Christus. Ze ligt in lunteren begraven.

Mattheus 28:2
En ziet, er geschiedde een grote aardbeving; want een engel des Heeren, nederdalende uit den hemel, kwam toe, en wentelde den steen af van de deur, en zat op denzelven.

En de grond ervoor was Lukas 1:37 Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn.

Ja en waar dat graf was.

Johannes 19:41-42
41. En er was in de plaats, waar Hij gekruist was, een hof, en in den hof een nieuw graf, in hetwelk nog nooit iemand gelegd was geweest. 42. Aldaar dan legden zij Jezus, om de voorbereiding der Joden, overmits het graf nabij was.

Die Jozef was wel van Arimathea. Mattheus 27:59-60 59. En Jozef, het lichaam nemende, wond hetzelve in een zuiver fijn lijnwaad. 60. En leide dat in zijn nieuw graf, hetwelk hij in een steenrots uitgehouwen had; en een groten steen tegen de deur des grafs gewenteld hebbende, ging hij weg.

Maar of dat graf in Arimathea lag dat staat nergens in de schrift vermeld. Allemaal inlegkunde dus om te beweren dat het graf van Christus in Arimathea was. Je moet het maar durven om het graf van Christus te bezoedelen met inlegkunde.

En dan moet Peninna het weer ontgelden die is dan zogenaamd zwanger van de wet. En stelt dan zogenaamd de kerk voor. dat staat nergens in het woord van God dat verzint Burggraaf er weer bij. over de staat van Peninna wordt niets vermeld. er staat dat zij Hanna tergde maar wat ze zei is onbekend. en het is mij welbekend dat ook Gods knechten en kinderen kunnen tergen en benauwen. soms onbedoeld zoals Eli Hanna voor dronken hield.  maar soms ook heel doelbewust zoals Peninna deed en ik van Burggraaf mag ondervinden. Het is me een eer hoor.

Dat alle oudtestamentische vrouwen de Christus wilden baren is natuurlijke generaliseren. Die vrouwen uit ezechiël 8:14 waren alleen maar begaan met de thammuz. En koningin Izebel had haar baäl om eens wat voorbeelden te noemen. van de dochters van lot staat exact beschreven wat ze wilden. Het was hen niet om Christus te doen. Ook niet om de lusten. Maar om nageslacht.

Genesis 19:32
Kom, laat ons onze vader wijn te drinken geven, en bij hem liggen, opdat wij van onze vader zaad in het leven behouden.

Als die vrouwen daadwerkelijk gelovig waren geweest dan wisten ze ook dat de belofte aan Abraham was vermaakt en niet aan Lot. Dat God dwars door hun zonde heen de Christus geboren heeft laten worden uit latere geslachten is niet hun verdienste en de schrift verklaart ons ook niet dat zij die bedoeling hadden. Dus zijn we weer terug bij af, allemaal inlegkunde.

Elkana had Peninna er bij genomen volgens Burggraaf en dat was allemaal vlees. Maar ik ga daar niet in mee want er is geen grond voor in de schrift maar die Peninna die hij inlegkundig Elkana er bij laat nemen. Die past precies op die inlegkunde drekgod die Burggraaf er ook bij heeft genomen. Allemaal vlees. Allemaal vlees. Geen vrucht van genade. En dan word je grof uitgevloekt voor nazi, SA-er, demon, duivel, beunhaas en nog meer van dat moois. Hè, geen roeping, geen kind, geen vrucht, biblicist. Nou dat is een erenaam want een biblicist die houdt zich aan de schrift en verwerpt alle oudwijfse kunstelijk verdichte inlegkunde drekgod fabels van de "Peninna godsdienst" omdat daar niets van God bij is allemaal lucht. Burggraaf noemt dat 100 procent duivels dus bij deze veroordeelt hij zichzelf. Dan heb je een last en schrijf je hem een email dan wordt je uitgevloekt of genegeerd. Burggraaf denkt net als die dominees diplomatiek onschendbaar te zijn. Nou als je je eigen zo boven de tucht verheft dan plaats je jezelf buiten de gemeente van Christus met je ambt van evangelist dan ben je niet langer de openbaring van de ware kerk. daarbij komen de de inlegkunde drekgod dwalingen die voorteten als de kanker en dat staat op gelijke voet met incest. Paulus gaf Hymeneüs en Filetus vanwege hun voortkankerende dwalingen ook over aan de satan. Dus als die dominees dat moeten, dan Burggraaf zeker.

1 Timotheüs 1:20
Onder welken is Hymeneüs en Alexander, die ik den satan overgegeven heb, opdat zij zouden leren niet meer te lasteren.

Lukas 6:37-38
37. En oordeelt niet, en gij zult niet geoordeeld worden; verdoemt niet, en gij zult niet verdoemd worden; laat los, en gij zult losgelaten worden. 38. Geeft, en u zal gegeven worden; een goede, neergedrukte, en geschudde en overlopende maat zal men in uw schoot geven; want met dezelfde maat, waarmede gijlieden meet, zal ulieden wedergemeten worden.

Tegenwoordig wil niemand zich meer onderwerpen aan de tucht dan beginnen ze gewoon hun eigen bethel kapel.

Amos 5:5-7
5. Maar zoekt Beth-el niet, en komt niet te Gilgal, en gaat niet over naar Ber-seba; want Gilgal zal voorzeker gevankelijk worden weggevoerd, en Beth-el zal worden tot niet. 6. Zoekt den Heere, en leeft; opdat Hij niet doorbreke in het huis van Jozef als een vuur, dat vertere, zodat er niemand zij, die het blusse in Beth-el; 7. Die het recht in alsem verkeren, en de gerechtigheid ter aarde doen liggen.

Als ze het niet kunnen winnen met Gods woord en niet met hun inlegkunde drekgod, en niet met schelden en tieren. dan proberen ze het met doodzwijgen en negeren. Gods woord verdraaien. Dan zegt Burggraaf: "voor bethel wist Jakob niets van openbaringen Gods" terwijl Jakob DAT helemaal niet zegt. Hij zegt: De Heere is aan deze plaats, en ik heb het niet geweten. dus dat loopt niet over de openbaringen maar over de bijzondere aanwezigheid van God voor Jakob AAN DIE PLAATS.

Ik heb in mijn leven heel wat openbaringen van de Heere mogen ontvangen, en de Heilige Geest heeft mij gebeden in het hart gelegd die allemaal verhoord zijn geworden. En ik heb van jongs af aan allerlei soorten geloof doorlopen. tot ten laatste God mijn ziel heeft gered. Maar ondertussen was ik een onbekeerde goddeloze zondaar ik leek meer een Hofni als een Samuël en toch moest ik de Heere dienen want God had recht op alles en ik had recht op niets. Ik moest als een verdoemde zondaar de Heere dienen ik moest een barmitswa zijn, verantwoordelijk, mezelf in de ban doen. Al stond ik overal buiten en kende ik de stem des Heeren net als Samuël nog niet. Als de melaatsen buiten de stad:

2 Koningen 7:9
Toen zeiden zij, de een tot den ander: Wij doen niet recht; deze dag is een dag van goede boodschap, en wij zwijgen stil. Indien wij vertoeven tot den lichten morgen, zo zal ons de ongerechtigheid vinden; daarom nu, komt, laat ons gaan, en dit aan het huis des konings boodschappen.

Ja die melaatsen die zochten elkaar op die waren niet vies van elkaar, ze hadden dezelfde vleesverterende weg buiten de legerplaats waar vind je dat tegenwoordig nog.

Mijn eerste profetie deed ik op vier jarige leeftijd. mijn vader had een woede uitbarsting en ik werd mee naar buiten genomen door een vrouw van wie ik nu niet meer weet wie dat was. Ze zei: hij lijkt wel van de duivel bezeten. Toen antwoordde ik: als hij van de duivel is dan moet hij naar de duivel terugkeren. Ze zei: nou nou misschien ben je zelf wel van de duivel. Ik zei nee hoor ik moet op de fluit spelen en dansen voor de Heere. Ze antwoordde misschien is dat wel zo. ik vroeg wijzend naar de huizen zullen deze huizen hier altijd blijven staan? Ze zei ik weet het niet. Toen kwam deze gedachte in mij: als ik deze huizen terug zie zal ik zeker op de fluit spelen en dansen voor de Heere. kort daarna pleegden mijn ouders echtscheiding en mijn vader keerde de kerk de rug toe en keerde terug naar zijn pink floyd uitbraaksel. en God bedeelde mij met profetische gaven, redde mijn ziel en gaf me de gave des onderscheids. Hij leerde mij spelen op de fluit van Zijn Goddelijke woord en dansen naar Zijn pijpen. ook heb ik die huizen teruggezien nadat de Heere mijn ziel gered heeft en werd ik door Hem aan deze zaak herinnerd die tot dan toe geheel uit mijn geheugen is geweest.

Bij ds. Ledeboer ging de roeping ook voor de redding uit en ook hij had vele geestelijke ervaringen voor zijn redding. dus daar zie ik enige overeenkomsten met mijn eigen bevinding. Ja al de verzamelde werken van Ledeboer staan bij mij in de kast maar ik hoef niet met de bevinding van ledeboer e.a. te pronken zoals dat op dewoesteweg.nl en hetgekrookteriet.com gebeurt. kom met uw eigen van God geleerde zangen heren. Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen men loof hem vroeg en spa de wereld hoor en volg MIJN zangen met amen, amen na. Waar is uw bevinding? Waar is Gods werk in uw leven ? Belijdt gij een kind, een knecht van God te zijn wat is daarvan te merken in uw leven mag de wereld het niet horen moet u dat verzwijgen?

Mattheus 16:13-18
13. Als nu Jezus gekomen was in de delen van Cesarea Filippi, vraagde Hij Zijn discipelen, zeggende: Wie zeggen de mensen, dat Ik, de Zoon des mensen, ben? 14. En zij zeiden: Sommigen: Johannes de Doper; en anderen: Elias; en anderen: Jeremia of een van de profeten. 15. Hij zeide tot hen: Maar gij, wie zegt gij, dat Ik ben? 16. En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods. 17. En Jezus, antwoordende, zeide tot hem: Zalig zijt gij, Simon, Bar-jona! want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is. 18. En Ik zeg u ook, dat gij zijt Petrus, en op deze petra zal Ik Mijn gemeente bouwen, en de poorten der hel zullen dezelve niet overweldigen.

Als we dat 18e vers eens bijbels biblicistisch gaan beschouwen en schrift met schrift gaan vergelijken dan komen we er achter wat de Heere Jezus bedoeld met Zijn uitspraak "en op deze petra zal ik Mijn gemeente bouwen".
Johannes 17:20-21
20. En Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor degenen, die door hun woord in Mij geloven zullen. 21. Opdat zij allen een zijn, gelijkerwijs Gij, Vader, in Mij, en Ik in U, dat ook zij in Ons een zijn; opdat de wereld gelove, dat Gij Mij gezonden hebt.

En wat is dan hun woord ?

2 Korintiërs 5:18-19
18. En al deze dingen zijn uit God, Die ons met Zichzelven verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening der verzoening gegeven heeft. 19. Want God was in Christus de wereld met Zichzelven verzoenende, hun zonden hun niet toerekenende; en heeft het woord der verzoening in ons gelegd.

Het woord der verzoening! En wat houd dat dan in biblicist ?

2 Korintiërs 5:20-21
20. Zo zijn wij dan gezanten van Christus wege, alsof God door ons bade; wij bidden van Christus wege: laat u met God verzoenen. 21. Want Dien, Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem.

Het offer van Christus is dus de petra, het fundament. waarop Christus Zijn gemeente bouwt:

1 Johannes 1:7-10
7. Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde. 8. Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, zo verleiden wij ons zelven, en de waarheid is in ons niet. 9. Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve, en ons reinige van alle ongerechtigheid. 10. Indien wij zeggen, dat wij niet gezondigd hebben, zo maken wij Hem tot een leugenaar, en Zijn woord is niet in ons.

Zo doet een biblicist dat. Nota bene:

Zacharia 4:6-7
6. Toen antwoordde Hij, en sprak tot mij, zeggende: Dit is het woord des Heeren tot Zerubbabel, zeggende: Niet door kracht noch door geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden, zegt de Heere der heirscharen. 7. Wie zijt gij, o grote berg? Voor het aangezicht van Zerubbabel zult gij worden tot een vlak veld; want hij zal den hoofdsteen voortbrengen met toeroepingen: Genade, genade zij denzelven!

Eli wordt hier door Burggraaf inlegkundig weggezet met een zonnebrilletje als niet op zijn post die een sigaretje staat te roken. Wat een onzin Eli zat weldegelijk op zijn post anders had hij Hanna niet gezien. De enige die hier met oogkleppen op aan de inlegkunde drekgod staat te roken is Burggraaf zelf. En dat in bethel.

nou vaarwel hoor, God alle eer, amen.

Servatus

maandag 16 september 2019

De Banier (6)

Naar aanleiding van de vorige 5 artikelen in de banier serie waarvan ik de internetkoppelingen per email naar derokendevlas(VALS)wiek.COM verzond. Ontving ik onderstaande reactie van derokendevlas(VALS)wiek.com met daaronder mijn antwoord:
"het is zwakzinnig te denken dat GPPB je lastergal leest - In Ermelo is nog plaats voor je en als je je niet bekeerd is de hel je deel - je bent ook geblokt"

Hanna werd ook uitgemaakt voor belial en een dronkene maar ze bad tot God en Hij verhoorde haar.
als Gods werk in mijn leven door jullie voor laster en duivelswerk wordt uitgemaakt weet ik dat jullie niet uit God zijn (in deze). wie de inlegkunde drekgod aanbidt  wordt door de Heere met gallewater gedrenkt (Jer. 9:15) en krijgt Gods zwaard tegen zich. Het was mij geen verdriet die pijlen (2 kon. 13:19) des gebeds voor de zesde keer tegen de planken van de zoldervloer te slaan ook al heb ik bij de 5e keer al overwonnen.

Ik ben door het geloof biddend al een keer in ermelo geweest. Iemand van de wereld liet zich laatdunkend uit over een van de kerken daar en dat ze zo druk waren de pastorie op te knappen dat ze geen dominee hadden en er beter mee op konden houden. En toen kreeg ik medelijden met die mensen het liep ook over de ere Gods. toen bad ik of die mensen een dominee mochten krijgen en wat de inhoud van de intrede preek mocht zijn en de psalmen erbij. en zo is het uitgekomen.

1 Korintiërs 3:11 (enz.) Want niemand kan een ander fondament leggen, dan hetgeen gelegd is, hetwelk is Jezus Christus.

En

psalm 68:6 De koningen, hoe zeer geducht, Zijn met hun heiren weggevlucht; Zij vloden voor Uw ogen; De buit van 't overwonnen land Viel zelfs den vrouwen in de hand, Schoon niet mee uitgetogen. Al laagt g', o Isrel, als weleer, Gebukt bij tichelstenen neer, Toen gij uw juk moest dragen, En zwart waart door uw dienstbaarheid, U is een beter lot bereid:Uw heilzon is aan 't dagen.

Ja zelfs het meest kleine verborgen steentje in het koninkrijk Gods kan niet gemist worden.

1 Petrus 2:4-6 4. Tot Welken komende, als tot een levenden Steen, van de mensen wel verworpen, maar bij God uitverkoren en dierbaar; 5. Zo wordt gij ook zelven, als levende stenen, gebouwd tot een geestelijk huis, tot een heilig priesterdom, om geestelijke offeranden op te offeren, die Gode aangenaam zijn door Jezus Christus. 6. Daarom is ook vervat in de Schrift: Ziet, Ik leg in Sion een uitersten Hoeksteen, Die uitverkoren en dierbaar is; en: Die in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden.

AMEN drie enig God u zij al de ere. tot zover ermelo.

Me bekeren van de waarheid? dreigen met de hel? God behoede me ook maar een millimeter toe te geven aan deze helse verzoeking.

O ben ik geblokt? God opent deuren die mensen sluiten. Ik ben niet onder de indruk.

Burggraaf beweert met open vizier te strijden dus kan het niet zo zijn dat hij anoniem zonder ondertekening in de derde persoon enkelvoud reageert. Of Hij moet bij reus Goliath in de leer zijn geweest en zijn vizier gesloten hebben om niet getroffen te worden met een steentje uit de slinger van David of een pijl van de boog van Jozef. Nadat ik mijn artikelen publiceerde en de internetkoppelingen per email verzond. was er een significante stijging van internet verkeer naar mijn blog vanuit canada. Dus het wordt daar wel degelijk gelezen. En als Burggraaf zich als een Eli laat verblinden en de gave des onderscheids kwijt is geraakt omdat hij niet op zijn (email) post is. En zich laat voeren door goddeloze Hofni en Pinehas diensten met wat zij met de krauwel uit de pot vissen. (Zie de SA preken). Dan is dat zijn schuld en zonde. En dan gaan ze er met de ark vandoor, websites nabouwen en het loopt allemaal uit op niets. En Eli ziet zijn eigen zonen niet eens zuur aan. Maar als ik bij God vandaan als kind en knecht van God met roeping waarschuw tegen de inlegkunde drekgod enz. en mijn artikelen publiceer op mijn blog dan wordt ik pauselijk uitgebanderd voor een satanische tegen de Heilige Geest zondigende onbekeerde beunhaas en dan is de hel te klein. allemaal vleselijke Burggraaf strijd tegen de Geest.

De rokendevlas(VALS)wiek.COM blijkt een liefdeloze ketterse tuchtloze farizeïstische luidende schellen en klinkende metalen kroeg te zijn. een herberg waar de waard wel penningen aan samaritanen wil verdienen maar ze dan van zich aftrapt. Toen ik op Urk Jurie ontmoette had ik al wat van Gods verkiezing geleerd en hij nog niet maar ik ben blij dat hij nu geleerd heeft dat God een handvol wormen opneemt en de rest glijdt er als los zand tussen uit. en Hij kent die wormkens bij name.

Jesaja 41:14 Vrees niet, gij wormpje Jakobs, gij volkje Israëls! Ik help u, spreekt de Heere, en uw Verlosser is de Heilige Israëls!

Toen ik met Jurie sprak dacht ik aan dat kinderboekje van mij over de barmhartige samaritaan. En was hij voor mij die man uit de gelijkenis in de klauwen van de mensenmoordenaar gevallen en de overpriester en leviet gingen tegenover voorbij ik zag die aquarelplaatjes zo voor me. Geen kerk, geen dominee  geen urker ook de havenmeester niet, kon of wilde hem helpen. Dat had ik zelf ook zo ervaren. over zakkies zout leeg eten gesproken.

Even tussendoor, ik kwam ds. Klok eens tegen op een of andere dag. ik zeg dag dominee klok ik kom bij u in de kerk ik gaf die man een hand en toen vroeg hij heb je verder nog wat te zeggen want anders ga ik wat te eten zien te krijgen want dominees moeten ook eten. die man zag mijn nood ook niet. Toen dacht ik een flits aan de samaritaanse vrouw bij die waterput en wist ik dat ik het niet van dominees maar van Jezus zelf moest verwachten.

Terug naar Jurie. Toen dacht ik dan moet ik die samaritaan maar zijn. Maar ik kwam net als die farizeeër tot wie Christus deze gelijkenis sprak openbaar als een liefdeloze hopeloze goddeloze vruchteloze rechteloze worm. Ik kon mijzelf niet rechtvaardigen. en toen ging God mijn lege handen vullen en spande deze jongen in eenvoudigheid zijn boog en schoot pijlen des gebeds af die treffen in de harten van konings vijanden. en bracht ik hem door het gebed ook in die herberg. Ja u kunt er tegen aantrappen en mee spotten en het ontkennen maar dit is de absolute waarheid. De Heere hoorde de gebeden van Hanna. Hij bracht zelfs die samaritaan terug naar die joodse kroeg om te bezien hoe het met die man is afgelopen en hetgeen er nog aan zou ontbreken er aan ten koste leggen. Maar helaas blijkt deze man het stuk der dankbaarheid nog niet recht te kennen. want anders was er wel gemeenschap der heiligen in Christus en konden we ons samen verblijden in Gods grote daden. Dat verrotte vlees ook altijd en die vervloekte ketterijen.

Galaten 5:12-26
12. Och, of zij ook afgesneden werden, die u onrustig maken! 13. Want gij zijt tot vrijheid geroepen, broeders, alleenlijk gebruikt de vrijheid niet tot een oorzaak voor het vlees; maar dient elkander door de liefde. 14. Want de gehele wet wordt in een woord vervuld, namelijk in dit: Gij zult uw naaste liefhebben, gelijk uzelven. 15. Maar indien gij elkander bijt en vereet, ziet toe, dat gij van elkander niet verteerd wordt. 16. En ik zeg: Wandelt door den Geest en volbrengt de begeerlijkheden des vleses niet. 17. Want het vlees begeert tegen den Geest, en de Geest tegen het vlees; en deze staan tegen elkander, alzo dat gij niet doet, hetgeen gij wildet. 18. Maar indien gij door den Geest geleid wordt, zo zijt gij niet onder de wet. 19. De werken des vleses nu zijn openbaar; welke zijn overspel, hoererij, onreinigheid, ontuchtigheid, 20. Afgoderij, venijngeving, vijandschappen, twisten, afgunstigheden, toorn, gekijf, tweedracht, ketterijen, 21. Nijd, moord, dronkenschappen, brasserijen, en dergelijke; van dewelke ik u te voren zeg, gelijk ik ook te voren gezegd heb, dat die zulke dingen doen, het Koninkrijk Gods niet zullen beërven. 22. Maar de vrucht des Geestes is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, goedertierenheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, matigheid. 23. Tegen de zodanigen is de wet niet. 24. Maar die van Christus zijn, hebben het vlees gekruist met de bewegingen en begeerlijkheden. 25. Indien wij door den Geest leven, zo laat ons ook door den Geest wandelen. 26. Laat ons niet zijn zoekers van ijdele eer, elkander tergende, elkander benijdende.

In een afzonderlijk artikel ga ik nog in op de preken over de geboorte van samuël.

Ik ben er nog niet klaar mee.

SERVATUS

woensdag 28 augustus 2019

UPDATE De mond der leugensprekers zal gestopt worden.

Psalmen 63:7-11
7. Als ik Uwer gedenk op mijn legerstede, zo peins ik aan U in de nachtwaken. 8. Want Gij zijt mij een hulp geweest; en in de schaduw Uwer vleugelen zal ik vrolijk zingen. 9. Mijn ziel kleeft U achteraan; Uw rechterhand ondersteunt mij. 10. Maar dezen, die mijn ziel zoeken tot verwoesting, zullen komen in de onderste plaatsen der aarde. 11. Men zal hen storten door het geweld des zwaards; zij zullen de vossen ten deel worden. Maar de koning zal zich in God verblijden; een iegelijk, die bij Hem zweert, zal zich beroemen; want de mond der leugensprekers zal gestopt worden.

In reactie op mijn artikel genaamd: "UPDATE (audio) getuigenis Jurie van de Berg + lasterberichten weerlegd. (5)" ontving ik onderstaand bericht van Jurie van den Berg met daaronder mijn weerlegging en antwoord:

Deuteronomium6 vers 16  Gij zult den HEERE, uw God, niet verzoeken,11 gelijk als gij Hem verzocht hebt te Massa.

God verzoeken is of uit mistrouwen op hem, of uit hoogachting van zichzelven, het goddelijke voorschrift, de rechte orde en de ordinaire middelen verlaten, om zijn eigen goeddunken te volgen en van God, zijn eigenschappen en zijn wil proef te nemen. Zie Exod. 17:2; Num. 14:22; Ps. 78:18; Matth. 4:7; Hand. 15:10.

Maleachi 3 vers15 En nu, wij achten de hoogmoedigen gelukzalig; ook die goddeloosheid doen, worden gebouwd; ook verzoeken zij den HEERE, en ontkomen.

16 Alsdan spreken, die den HEERE vrezen, een ieder tot zijn naaste: De HEERE merkt er toch op en hoort, en er is een gedenkboek voor Zijn aangezicht geschreven, voor degenen, die den HEERE vrezen, en voor degenen, die aan Zijn Naam gedenken.

17 En zij zullen, zegt de HEERE der heirscharen, te dien dage, dien Ik maken zal, Mij een eigendom zijn; en Ik zal hen verschonen, gelijk als een man zijn zoon verschoont, die hem dient.

18 Dan zult gijlieden wederom zien, het onderscheid tussen den rechtvaardige en den goddeloze, tussen dien, die God dient, en dien, die Hem niet dient.

 De duivel de verzoeker

Mattheus 4 vers6 En zeide tot Hem: Indien Gij Gods Zoon zijt, werp Uzelven nederwaarts; want er is geschreven, dat Hij Zijn engelen van U bevelen zal, en dat zij U op de handen zullen nemen, opdat Gij niet te eniger tijd Uw voet aan een steen aanstoot.
 7 Jezus zeide tot hem: Er is wederom geschreven: Gij zult den Heere, uw God, niet verzoeken.

God zal op Zijn tijd jou de hel inbliksemen, Gods eer te roven, je moest eerst dit schrijven op dat Gods werk gezien zal worden. En NIEMAND dan Christus alleen heeft aan mijn wieg van de wedergeboorte gestaan. Ook hier wil je Gods werk toe eigenen, God heeft niemand nodig, en geeft Zijn eer niet aan gesneden beelden!

Handelingen 5vers9 En Petrus zeide tot haar: Wat is het, dat gij onder u hebt overeengestemd te verzoeken den Geest des Heeren? Zie, de voeten dergenen, die uw man begraven hebben, zijn voor de deur, en zullen u uitdragen

1 Korinthe 10 vers 9 En laat ons Christus niet verzoeken, gelijk ook sommigen van hen verzocht hebben, en werden van de slangen vernield.

Vloek en schrijf wat je wilt, je gespleten laster tong zal op Gods tijd voor eeuwig gestopt worden!

Zijn Naam moet eeuwig ontvangen

hieronder mijn weerlegging en antwoord:

Ik heb God niet verzocht noch uit mistrouwen nog uit hoogachting van mijzelf maar door het geloof gebeden en God heeft me verhoord.

Ook deed ik geen poging tot zelfmoord door de verzoeking van de duivel. maar ik bad God om mij te bevestigen in mijn onschuld. zoals ook David dat deed in psalm 7:

Psalmen 7:5-7
5. Indien ik kwaad vergolden heb dien, die vrede met mij had; (ja, ik heb dien gered, die mij zonder oorzaak benauwde!) 6. Zo vervolge de vijand mijn ziel, en achterhale ze, en vertrede mijn leven ter aarde, en doe mijn eer in het stof wonen! Sela. 7. Sta op, Heere, in Uw toorn, verhef U om de verbolgenheden mijner benauwers, en ontwaak tot mij; Gij hebt het gericht bevolen.

U verstaat niet wat ik bedoel te zeggen met biddend aan de wieg staan. Dat betekent niet dat ik heb besloten tot uw wedergeboorte noch dat ik wedergeboren heb. Het betekent dat God die gebeden door de Heilige Geest in mijn hart gelegd heeft en dat deze overeen komen met de raad van Zijn wil. en omdat ik door het geloof gebeden heb en naar Zijn raad door de Heilige Geest is de uitkomst zeker.

U heeft mij nog nooit op een normale manier benaderd en bent nog nooit op een normale manier met mij in gesprek gegaan. in plaats van steeds uit uw eigen hart te schrijven en af te gaan op wat anderen zeggen kunt u ook voor God op de knieën gaan en het Hem vragen en mijn artikelen als een ware Bereeër onderzoeken.

En als u zich het niet kunt herinneren dat ik met u gesproken heb dan kan het u misschien helpen uw vader te bellen misschien kan hij het zich wel herinneren. maar of dat nu wel of niet het geval is doet er voor mij niet toe want ik steun op God mijn Toeverlaat dies heb ik niets te vrezen.

[UPDATE] Ik werd er afgelopen week door een zeker macedonisch man nader aan herinnert dat ik deze zaken heb beleefd in een soort dagdroom dan wel vertrekking van zinnen. De omstandigheden doen verder inhoudelijk niets af aan de zaak maar ik wilde u dit niet onthouden. U kunt hier op aarde de rest van uw leven bedrieglijk de schijn ophouden voor het oog van de mensen. Maar voor de rechterstoel van Mijn God en Heere en Zaligmaker Jezus Christus zal al uw voorgewende heerlijkheid en valse oordeel als sneeuw voor de zon verdwijnen in het oordeel van Jezus Christus als de volle waarheid wordt geopenbaard. En dan mag ik ook mijn kroon aan Zijn voeten werpen. En het eeuwig uitzingen: door U door U alleen om het eeuwige welbehagen. En dan zult u beschaamd staan zwijgen met uw leugens, laster en ongeloof.

2 Korintiërs 5:10-14
Want wij allen moeten geopenbaard worden voor den rechterstoel van Christus, opdat een iegelijk wegdrage, hetgeen door het lichaam geschiedt, naardat hij gedaan heeft, hetzij goed, hetzij kwaad. Wij dan, wetende den schrik des Heeren, bewegen de mensen tot het geloof, en zijn Gode openbaar geworden; doch ik hoop ook in uw gewetens geopenbaard te zijn. Want wij prijzen onszelven u niet wederom aan, maar wij geven u oorzaak van roem over ons, opdat gij stof zoudt hebben tegen degenen, die in het aangezicht roemen en niet in het hart. Want hetzij dat wij uitzinnig zijn, wij zijn het Gode; hetzij dat wij gematigd van zinnen zijn, wij zijn het ulieden. Want de liefde van Christus dringt ons. [EINDE UPDATE]

U moet het boek Daniël nog maar eens rustig lezen want die God leeft nog en is niet veranderd.

U kunt mij door Burggraaf gemanipuleerd en door onkunde en ongeloof en hardheid des harten uitschelden zoveel u wilt dat deden ze met Daniël ook die scholden ze uit voor een Beltsazar.

Mijn God is Rechter: Daniël. Die mij de toekomst openbaart.

Mijn God is de HEERE: Elia. Die mij vuur van de hemel liet nederdalen op het gebed.

Mijn redder is mijn God: Elisa. Omdat Christus aan het kruis verlaten werd, opdat ik nimmer van God verlaten zou worden.

Ik ben Gods beminde: David. Die mij gave des onderscheids gegeven heeft.

1 Samuël 23:9-12
9. Als nu David verstond, dat Saul dit kwaad tegen hem heimelijk voorhad, zeide hij tot den priester Abjathar: Breng den efod herwaarts. 10. En David zeide: Heere, God van Israël! Uw knecht heeft zekerlijk gehoord, dat Saul zoekt naar Kehila te komen, en de stad te verderven om mijnentwil. 11. Zullen mij ook de burgers van Kehila in zijn hand overgeven? Zal Saul afkomen, gelijk als Uw knecht gehoord heeft? O Heere, God van Israël, geef het toch Uw knecht te kennen! De Heere nu zeide: Hij zal afkomen. 12. Daarna zeide David: Zouden de burgers van Kehila mij en mijn mannen overgeven in de hand van Saul? En de Heere zeide: Zij zouden u overgeven.

U denkt nog veel te klein van God.

SERVATUS





Maak een vrolijk geluid voor de Heere. UPDATE.

Door de ramen waaien de klanken naar binnen van een gitaar en zingende kinderen die oproepen om vrolijk geluid te maken voor de Heer.

Nou dat kun je toch niet weigeren. tolle lege tolle lege.

Maak een vrolijk geluid voor de Heer
Of je thuis bent, of buiten op straat
Maak een vrolijk geluid voor de Heer
met de bel van je fiets op de maat
Want een vrolijk geluid maakt Hem blij
Doe je mee, want ook jij hoort erbij
Zing en fluit
Roep het uit
Maak een vrolijk geluid voor de Heer

(liedje uit mijn jeugd)

Kleine herdersjongen, waarom zing je niet
Zeg mij toch eens waarom jij het dal verliet
Lokten jou de lichten van de stad zo aan
Ben je daarom uit 't dorp gegaan
Al de weelde van de stad is klatergoud
Waren er geen herdersjongen toevertrouwd
Neem je fluit weer op en zoek de edelweis
In de bergen ligt jouw paradijs

(liedje uit mijn jeugd)

Nee zangeres zonder naam. Die kleine jongen die kon in het tranendal van achor in de wereld van zonde niet blijven daar kom je zeker om. het kunstlicht en het klatergoud van babylon van de valse godsdienst daar kom je bedrogen mee uit voor Gods rechterstoel. al die kerken pausen dominees evangelisten en theolgische boeken en valse trapleren moeten wijken. In de natuur is het ook niet te vinden want die bloem is wel mooi wit maar daar blijf ik een zwarte zwaan bij. De natuur was mijn zonden niet af en geeft mij geen toegang tot de stad wiens Kunstenaar en Bouwmeester God Zelf is. Mary ik sla mijn ogen naar het gebergte heen (dat betekent ik kijk over de bergen heen naar de hemel waar God woont en troont) van waar ik dag en nacht de hoogste bijstand wacht mijn hulp is van den Heer alleen die hemel, zee en aarde eerst schiep en sinds bewaarde. Nou mevrouw Servaes zal ik u daar eens iets van laten horen op mijn toverfluit.

Komt, luistert toe, gij Godgezinden,
Gij, die den HEER van harte vreest,
Hoort, wat mij God deed ondervinden,
Wat Hij gedaan heeft aan mijn geest.
'k Sloeg heilbegerig 't oog naar boven,
Ik riep den HEER ootmoedig aan;
Ik mocht met mond en hart Hem loven,
Hem, Die alleen mij bij kon staan.

Waar' ik door ongerechtigheden
En haar aanlokselen bekoord,
Dan had de HEER naar mijn gebeden
En jammerklachten niet gehoord.
Maar nu, nu heeft, met gunstig' oren,
Mijn God op mijnen wens gelet;
Hij, die het al kan zien en horen,
Merkt' op de stem van mijn gebed.

God zij altoos op 't hoogst geprezen;
Lof zij Gods goedertierenheid,
Die nimmer mij heeft afgewezen,
Noch mijn gebed gehoor ontzeid!

Psalmen 87
Een psalm, een lied voor de kinderen van Korach. Zijn grondslag is op de bergen der heiligheid. De Heere bemint de poorten van Sion boven alle woningen van Jakob. Zeer heerlijke dingen worden van u gesproken, o stad Gods! Sela. Ik zal Rahab en Babel vermelden, onder degenen, die Mij kennen; ziet, de Filistijn, en de Tyriër, met den Moor, deze is aldaar geboren. En van Sion zal gezegd worden: Die en die is daarin geboren; en de Allerhoogste Zelf zal hen bevestigen. De Heere zal hen rekenen in het opschrijven der volken, zeggende: Deze is aldaar geboren. Sela. En de zangers, gelijk de speellieden, mitsgaders al mijn fonteinen, zullen binnen u zijn.

Om in die Godsstad geboren te worden moet er wel een wonder in ons leven gebeuren een wonder van genade. De Heer in Israël geprezen doet wonderen Hij alleen. (Ps 72:10) wat bij de mensen onmogelijk is dat is mogelijk bij God. (Mat.19:26, Mar. 10:27, 18:27)

Psalmen 116
Ik heb lief, want de Heere hoort mijn stem, mijn smekingen; Want Hij neigt Zijn oor tot mij; dies zal ik Hem in mijn dagen aanroepen. De banden des doods hadden mij omvangen, en de angsten der hel hadden mij getroffen; ik vond benauwdheid en droefenis. Maar ik riep den Naam des Heeren aan, zeggende: Och Heere! bevrijd mijn ziel. De Heere is genadig en rechtvaardig, en onze God is ontfermende. De Heere bewaart de eenvoudigen; ik was uitgeteerd, doch Hij heeft mij verlost. Mijn ziel! keer weder tot uw rust, want de Heere heeft aan u welgedaan. Want Gij, Heere! hebt mijn ziel gered van den dood, mijn ogen van tranen, mijn voet van aanstoot. Ik zal wandelen voor het aangezicht des Heeren, in de landen der levenden. Ik heb geloofd, daarom sprak ik; ik ben zeer bedrukt geweest. Ik zeide in mijn haasten: Alle mensen zijn leugenaars. Wat zal ik den Heere vergelden voor al Zijn weldaden aan mij bewezen? Ik zal den beker der verlossingen opnemen, en den Naam des Heeren aanroepen. Mijn geloften zal ik den Heere betalen, nu, in de tegenwoordigheid van al Zijn volk. Kostelijk is in de ogen des Heeren de dood Zijner gunstgenoten. Och, Heere! zekerlijk ik ben Uw knecht, ik ben Uw knecht, een zoon Uwer dienstmaagd; Gij hebt mijn banden losgemaakt. Ik zal U offeren een offerande van dankzegging, en den Naam des Heeren aanroepen. Ik zal mijn gelofte den Heere betalen, nu, in de tegenwoordigheid van al Zijn volk. In de voorhoven van het huis des Heeren, in het midden van u, o Jeruzalem! Hallelujah!

Nou dan weet u dat ook weer. ik was in een strijd verwikkeld maar deze is zeer onverwacht afgelopen.

psalm 3 : 4
Sta op, verlos mij, HEER!
Gij hebt, o God, weleer
Getoond voor mij te waken,
Mijn haters onderdrukt;
En mij 't gevaar ontrukt;
Gij sloegt hen op de kaken,
Verbrekend onverwacht
Hun tanden door Uw macht;
'k Heb d' overhand verkregen.
Gij, HEER, alleen, Gij zijt
Verwinnaar in den strijd,
En geeft Uw volk den zegen.

Ik zocht gemeenschap in Christus maar ik bleek in de armen van een refo-filistijnse-hoer terecht gekomen te zijn die mij als een Delila probeerde te binden met inlegkunde-drekgod rookgordijnen van een vlaswiek vol in elkaar gedraaide valse leringen. Dat zijn een soort spinnewebben of hersenspinsels die niet deugen.

Jesaja 59:6-8
6. Hun webben deugen niet tot klederen, en zij zullen zichzelven niet kunnen dekken met hun werken; hun werken zijn werken der ongerechtigheid, en een maaksel des wrevels is in hun handen. 7. Hun voeten lopen tot het kwade, en zij haasten om onschuldig bloed te vergieten; hun gedachten zijn gedachten der ongerechtigheid, verstoring en verbreking is op hun banen. 8. Den weg des vredes kennen zij niet; en er is geen recht in hun gangen; hun paden maken zij verkeerd voor zich zelven, al wie daarop gaat, die kent den vrede niet.

2 Johannes 11
Want die tot hem zegt: Zijt gegroet, die heeft gemeenschap aan zijn boze werken.

Psalmen 57:7-11
7. Zij hebben een net bereid voor mijn gangen, mijn ziel was nedergebukt; zij hebben een kuil voor mijn aangezicht gegraven; zij zijn er midden ingevallen. Sela. 8. Mijn hart is bereid, o God! mijn hart is bereid; ik zal zingen, en psalmzingen. 9. Waak op, mijn eer! waak op, gij, luit en harp! ik zal in den dageraad opwaken. 10. Ik zal U loven onder de volken, o Heere! ik zal U psalmzingen onder de natiën. 11. Want Uw goedertierenheid is groot tot aan de hemelen, en Uw waarheid tot aan de bovenste wolken. Verhef U boven de hemelen, o God! Uw eer zij over de ganse aarde.

Nu dank ik God dat ik door Hem bevrijdt ben van deze hoererij. Door de kracht van Gods Woord en Geest, Zijn Goddelijke openbaringen, Geestelijke gaven, Ja de volle wapenrusting Gods. En Zijn genade.

Richteren 16:3
Maar Simson lag tot middernacht toe; toen stond hij op ter middernacht, en hij greep de deuren der stadspoort met de beide posten, en nam ze weg met den grendelboom, en leide ze op zijn schouderen, en droeg ze opwaarts op de hoogte des bergs, die in het gezicht van Hebron is.

Aangezien Willem de zwijger van derokendevlas(VALS)wiek.COM niets meer te zeggen heeft. Gaan we weer over tot de orde van de dag. Ja die Willem van O. die was een roomskatholiek later werd hij misschien wel om politieke redenen protestant maar het schijnt dat hij als een moslim is geëindigt. Ik geef in ieder geval geen stuiver meer voor de bekering van Burggraaf. het zal allemaal wel gedroomd zijn. en dromen zijn bedrog. (UPDATE: voorgaande twee zinnen staan in het kader van Lukas 6:38 nadat Burggraaf de bekering van ds A. Kort e.a. belasterde en zijn niet mijn persoonlijke overtuiging. Ik zet het er maar even bij zodat ik lasteraars alvast de pas afsnijdt.) Enfin ik ga die deuren waarvan ik jaren geleden heb geprofeteerd dat ik ze zou maken. Een bietjen opskilderen. als gedenkmonumenten van de kracht van de Heilige Geest waardoor Simson de stadspoorten uit de scharnieren hief en ze wegdroeg en alle wonderbare en grote dingen die God in mijn leven heeft uitgewerkt.

Psalmen 72:18-19
18. Geloofd zij de Heere God, de God Israëls, Die alleen wonderen doet. 19. En geloofd zij de Naam Zijner heerlijkheid tot in eeuwigheid; en de ganse aarde worde met Zijn heerlijkheid vervuld. Amen, ja, amen.

SERVATUS

dinsdag 27 augustus 2019

UPDATE (audio) getuigenis Jurie van de Berg + lasterberichten weerlegd. (5)

In reaktie op de artikelen die handelen over de preken van G.P.P. Burggraaf tegen mijn persoon, het audio getuigenis van Jurie van den Berg en de lasterberichten die hij me stuurde welke ik weerlegd heb in de Naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest met het woord Gods. ontving ik onderstaand bericht:

Met al deze vervloekte krankzinnige verzinsels sta je straks voor God! Advies voor jou direct naar Pieter Baan centum! Hou je prijs vereringen voor jerzelf! Je staat met je lasterlijke verzinsels tong voor God Ben vrij van jou judas bloed

Jurie van de Berg

het antwoord (uitgebreid) hierop luidt:

Ik heb de waarheid in tegenwoordigheid Gods geschreven en weet dat ik niet lieg. de enige die ik wens te vereren is God drieënig in Christus. Nogmaals er is geen letter van verzonnen als dat wel zo is mag God me ter plekke dood bliksemen.

UPDATE

Ik ben net buiten op het balkon gaan zitten en heb tot God gebeden om een onweder te sturen zodat God me dood kon bliksemen als ik een leugenaar ben. Heb ik nog een tijdje gewacht maar er gebeurde niets dus ik ging weer naar binnen. Zegt mijn vrouw er komt onweer aan maar dat stond helemaal niet op het weerbericht. Ik zeg das mooi. Ben ik gauw weer naar buiten gegaan. Dank u wel HEERE dat u mijn gebed verhoorde en onweder zond. Nu HEERE bliksem me neer als ik gelogen heb. Ik heb er maar even een video van gemaakt ik moest hem wel even inkorten voor de upload limit van de blog. Maar er staan een paar mooie flitsen op. Mijn God is de HEERE.


Zoals u kunt zien ik heb mijn hand in het vuur gestoken voor de waarheid. God heeft geantwoord en gesproken en ik ben geheel ongedeerd.

Genesis 18:14
Zou iets voor den Heere te wonderlijk zijn? Ter gezetter tijd zal Ik tot u wederkomen, omtrent dezen tijd des levens, en Sara zal een zoon hebben!

Jesaja 54
Zing vrolijk, gij onvruchtbare, die niet gebaard hebt! maak geschal met vrolijk gezang, en juich, die geen barensnood gehad hebt! want de kinderen der eenzame zijn meer, dan de kinderen der getrouwde, zegt de Heere. Maak de plaats uwer tenten wijd, en dat men de gordijnen uwer woningen uitbreide, verhinder het niet; maak uw koorden lang, en steek uw pinnen vast in. Want gij zult uitbreken ter rechter hand en ter linkerhand; en uw zaad zal de heidenen erven, en zij zullen de verwoeste steden doen bewonen. Vrees niet, want gij zult niet beschaamd worden, en word niet schaamrood, want gij zult niet te schande worden; maar gij zult de schaamte uwer jonkheid vergeten, en den smaad uws weduwschaps zult gij niet meer gedenken. Want uw Maker is uw Man, Heere der heirscharen is Zijn Naam; en de Heilige Israëls is uw Verlosser; Hij zal de God des gansen aardbodems genaamd worden. Want de Heere heeft u geroepen, als een verlaten vrouw en bedroefde van geest; nochtans zijt gij de huisvrouw der jeugd, hoewel gij versmaad zijt geweest, zegt uw God. Voor een klein ogenblik heb Ik u verlaten; maar met grote ontfermingen zal Ik u vergaderen. In een kleinen toorn heb Ik Mijn aangezicht van u een ogenblik verborgen; maar met eeuwige goedertierenheid zal Ik Mij uwer ontfermen, zegt de Heere, uw Verlosser. Want dat zal Mij zijn als de wateren van Noach, toen Ik zwoer, dat de wateren van Noach niet meer over de aarde zouden gaan; alzo heb Ik gezworen, dat Ik niet meer op u toornen, noch u schelden zal. Want bergen zullen wijken, en heuvelen wankelen; maar Mijn goedertierenheid zal van u niet wijken, en het verbond Mijns vredes zal niet wankelen, zegt de Heere, uw Ontfermer. Gij verdrukte, door onweder voortgedrevene, ongetrooste! zie, Ik zal uw stenen gans sierlijk leggen, en Ik zal u op saffieren grondvesten. En uw glasvensters zal Ik kristallijnen maken, en uw poorten van robijnstenen, en uw ganse landpale van aangename stenen. En al uw kinderen zullen van den Heere geleerd zijn, en de vrede uwer kinderen zal groot zijn. Gij zult door gerechtigheid bevestigd worden; wees verre van verdrukking, want gij zult niet vrezen; en verre van verschrikking, want zij zal tot u niet naken. Ziet, zij zullen zich zekerlijk vergaderen, doch niet uit Mij; wie zich tegen u vergaderen zal, die zal om uwentwil vallen. Zie, Ik heb den smid geschapen, die de kolen in het vuur opblaast, en die het instrument voortbrengt tot zijn werk; ook heb Ik den verderver geschapen, om te vernielen. Alle instrument, dat tegen u bereid wordt, zal niet gelukken, en alle tong, die in het gericht tegen u opstaat, zult gij verdoemen; dit is de erve der knechten des Heeren, en hun gerechtigheid is uit Mij, spreekt de Heere.

SERVATUS

maandag 26 augustus 2019

(audio) getuigenis Jurie van den Berg + lasterberichten weerlegd. (4)

Zo nu ik mij vrijgemaakt heb van ulieder bloed zal ik ingaan op het getuigenis zelf. waaronder mij de HEERE terugleidde en de gordijnen van het verleden openschoof.

Ik ben verblijdt omdat uit het getuigenis blijkt dat 1. mijn getuigenis hierdoor ongeschonden overeind blijft staan. 2. omdat God, Jurie van den Berg zijn ziel gered heeft 3. omdat God, Jurie van den Berg onder de prediking van "mijn" evangelist heeft gebracht. 4. omdat dat betekent dat God mijn gebeden verhoord heeft.

Want Jurie van den Berg, Ik weet wie u bent, Al ben ik uw gezicht vergeten en heb ik u slechts eenmaal ontmoet. het was voor het huis van mijn oom aan de pyramideweg op Urk bij dat paadje door de struiken. dat ik met u sprak, u wilde weg van alles wat kerk was, ik wees u toen naar Australië omdat daar niets was. Op de dag van uw vertrek sprak ik op precies dezelfde plaats uw bedroefde vader en vertelde hem dat u naar australië ging. en hij vertelde mij dat u al onderweg naar amsterdam was. Je vader zei wie God verlaat heeft smart op smart te vrezen. Toen bad ik tot de Heere of Hij deze woorden tot u wilde spreken. en of dat hij u eerst wilde bekeren voordat u die casettebandjes zou vinden. 1 Petrus 3:18
Want Christus heeft ook eens voor de zonden geleden, Hij rechtvaardig voor de onrechtvaardigen, opdat Hij ons tot God zou brengen; Die wel is gedood in het vlees, maar levend gemaakt door den Geest; Want Jurie dat was die week de preek. En of de HEERE dan u bij mijn evangelist van derokende vlaswiek wilde brengen omdat de Heere bijeen brengt wat bijeen hoort. Dus Jurie ik heb bij God vandaan ook biddend aan de wieg van uw wedergeboorte gestaan. en nu heb ik vorige week dus met blijdschap ontdekt dat ALLES is uitgekomen. En dan moet u maar voor Gods Heilige aangezicht bedenken wat mijn intenties zijn.

Jesaja 26:1-12
1. Te dien dage zal dit lied gezongen worden in het land van Juda; Wij hebben een sterke stad, God stelt heil tot muren en voorschansen. 2. Doet de poorten open, dat het rechtvaardige volk daarin ga, hetwelk de getrouwigheden bewaart. 3. Het is een bevestigd voornemen, Gij zult allerlei vrede bewaren, want men heeft op U vertrouwd. 4. Vertrouwt op den Heere tot in der eeuwigheid; want in den Heere Heere is een eeuwige rotssteen. 5. Want Hij buigt de hooggezetenen neder, de verheven stad; Hij vernedert ze, Hij vernedert ze tot de aarde toe, Hij doet ze tot aan het stof reiken. 6. De voet zal ze vertreden, de voeten des ellendigen, de treden der armen. 7. Het pad des rechtvaardigen is geheel effen, den gang des rechtvaardigen weegt Gij recht. 8. Wij hebben ook in den weg Uwer gerichten, U, o Heere! verwacht; tot Uw Naam en tot Uw gedachtenis is de begeerte onzer ziel. 9. Met mijn ziel heb ik U begeerd in den nacht, ook zal ik met mijn geest, die in het binnenste van mij is, U vroeg zoeken; want wanneer Uw gerichten op de aarde zijn, zo leren de inwoners der wereld gerechtigheid. 10. Wordt den goddeloze genade bewezen, hij leert evenwel geen gerechtigheid, hij drijft onrecht in een gans richtig land, en hij ziet de hoogheid des Heeren niet aan. 11. Heere! is Uw hand verhoogd, zij zien het niet; maar zij zullen het zien, en beschaamd worden, vanwege den ijver over Uw volk, ook zal het vuur Uw wederpartijders verteren. 12. Heere! Gij zult ons vrede bestellen, want Gij hebt ons ook al onze zaken uitgericht.

Jesaja 34:16-35:10
16. Zoekt in het boek des Heeren, en leest; niet een van dezen zal er feilen, het een noch het ander zal men missen; want mijn mond zelf heeft het geboden, en Zijn Geest Zelf zal ze samenbrengen. 17. Want Hij Zelf heeft voor hen het lot geworpen, en Zijn hand heeft het hun uitgedeeld met het richtsnoer; tot in der eeuwigheid zullen zij dat erfelijk bezitten, van geslacht tot geslacht zullen zij daarin wonen. 1. De woestijn en de dorre plaatsen zullen hierover vrolijk zijn, en de wildernis zal zich verheugen, en zal bloeien als een roos. 2. Zij zal lustig bloeien, en zich verheugen, ja, met verheuging, en juichen; de heerlijkheid van Libanon is haar gegeven, het sieraard van Karmel en Saron; zij zullen zien de heerlijkheid des Heeren, het sieraad onzes Gods. 3. Versterkt de slappe handen, en stelt de struikelende knieën vast. 4. Zegt den onbedachtzamen van harte: Weest sterk, en vreest niet; ziet, ulieder God zal ter wrake komen met de vergelding Gods. Hij zal komen en ulieden verlossen. 5. Alsdan zullen der blinden ogen opengedaan worden, en der doven oren zullen geopend worden. 6. Alsdan zal de kreupele springen als een hert, en de tong des stommen zal juichen; want in de woestijn zullen wateren uitbarsten, en beken in de wildernis. 7. En het dorre land zal tot staand water worden, en het dorstige land tot springaders der wateren; in de woningen der draken, waar zij gelegen hebben, zal gras met riet en biezen zijn. 8. En aldaar zal een verheven baan, en een weg zijn, welke de heilige weg zal genaamd worden; de onreine zal er niet doorgaan, maar hij zal voor deze zijn; die dezen weg wandelt, zelfs de dwazen zullen niet dwalen. 9. Er zal geen leeuw zijn, en geen verscheurend gedierte zal daarop komen, noch aldaar gevonden worden; maar de verlosten zullen daarop wandelen. 10. En de vrijgekochten des Heeren zullen wederkeren, en tot Sion komen met gejuich, en eeuwige blijdschap zal op hun hoofd wezen; vrolijkheid en blijdschap zullen zij verkrijgen, maar droefenis en zuchting zullen wegvlieden.

DUS rokende vlaswiek en Jurie van de Berg als mijn getuigenis, mijn geloof, mijn artikelen, mijn gebeden, mijn dromen, mijn bekering, mijn roeping niet uit God maar uit de duivel zijn DAN ZIJN JULLIE ZELF OOK UIT DE DUIVEL.

Mattheus 12:24-32
24. Maar de Farizeën, dit gehoord hebbende, zeiden: Deze werpt de duivelen niet uit, dan door Beëlzebul, den overste der duivelen. 25. Doch Jezus, kennende hun gedachten, zeide tot hen: Een ieder koninkrijk, dat tegen zichzelf verdeeld is, wordt verwoest; en een iedere stad, of huis, dat tegen zichzelf verdeeld is, zal niet bestaan. 26. En indien de satan den satan uitwerpt, zo is hij tegen zichzelf verdeeld; hoe zal dan zijn rijk bestaan? 27. En indien Ik door Beëlzebul de duivelen uitwerp, door wien werpen ze dan uw zonen uit? Daarom zullen die uw rechters zijn. 28. Maar indien Ik door den Geest Gods de duivelen uitwerp, zo is dan het Koninkrijk Gods tot u gekomen. 29. Of hoe kan iemand in het huis eens sterken inkomen, en zijn vaten ontroven, tenzij dat hij eerst den sterke gebonden hebbe? en alsdan zal hij zijn huis beroven. 30. Wie met Mij niet is, die is tegen Mij; en wie met Mij niet vergadert, die verstrooit. 31. Daarom zeg Ik u: Alle zonde en lastering zal den mensen vergeven worden; maar de lastering tegen den Geest zal den mensen niet vergeven worden. 32. En zo wie enig woord gesproken zal hebben tegen den Zoon des mensen, het zal hem vergeven worden; maar zo wie tegen den Heiligen Geest zal gesproken hebben, het zal hem niet vergeven worden, noch in deze eeuw, noch in de toekomende.

Openbaring van Johannes 15:3-4
3. En zij zongen het gezang van Mozes, den dienstknecht Gods, en het gezang des Lams, zeggende: Groot en wonderlijk zijn Uw werken, Heere, Gij almachtige God, rechtvaardig en waarachtig zijn Uw wegen, Gij Koning der heiligen! 4. Wie zou U niet vrezen, Heere, en Uw Naam niet verheerlijken? Want Gij zijt alleen heilig; want alle volken zullen komen, en voor U aanbidden; want Uw oordelen zijn openbaar geworden.

AMEN, JA KOM HEERE JEZUS!

SERVATUS

De Banier. (5) UPDATE

Laatste artikel in de Banier serie.

morgenpredikatie 18-08-2019 van G.P.P. Burggraaf

jesaja 6

Burggraaf zegt dat Jesaja 6:2 niet goed vertaald is omdat hij denkt dat engelen niet boven God kunnen zijn. maar wat is nu de hoogste plaats eigenlijk in de hemel ? De troon natuurlijk en wie zit er op de troon ? God zelf. Als die engelen bezijden God waren dan maakt het dat niet veel beter want dan zijn ze op gelijke hoogte. maar God heeft niemand boven Hem en niemand is aan God gelijk. Boven het verzoendeksel stonden ook 2 engelen. De musjes vliegen hoger dan een mens met beide benen op de grond maar toch zegt de Heere Jezus: Mattheus 10:31 Vreest dan niet; gij gaat vele musjes te boven. Maar er is niemand hoger dan God.

Burggraaf beweert dat Epstein vermoord is maar hij heeft geen bewijs. Hij zegt: ja zo gaat dat. Nou als je zo slordig met waarheidsvinding om gaat dan ben je niet serieus te nemen. Er waren geen camera's op de cellen gericht maar wel op de gangen en die werkten gewoon want zo hebben ze ontdekt dat die bewakers niet elke 30 minuten langs waren geweest. Dat die bewakers hun plicht niet gedaan hebben en lagen te slapen en gefraudeerd hebben met het logboek bewijst niet dat Epstein geen zelfmoord heeft gepleegd en dat hij vermoord is. dat er geen celgenoot was bewijst niet dat hij geen zelfmoord heeft gepleegd en dat hij vermoord werd. De lakens zijn niet van papier in die gevangenis ze zijn hooguit dun. Epstein heeft ingezien dat hij er deze keer niet mee weg kon komen en dat zijn geld en zijn vrienden hem niet konden verlossen dat hij alles kwijt was en door de mangel van de rechtzaak heen moest en gestraft zou worden en heeft heel berekenend voor deze uitweg gekozen. Heeft zijn testament opgemaakt en heeft zelfmoord gepleegd. zoals de autopsie uitwees. hij heeft daar wel een eeuwige vergissing mee begaan want hij sloeg zijn ogen op in de eeuwige verdoemenis. Hij wordt nu oneindig veel erger gestraft als een aardse rechter ooit kan geven.

Nu zal blijken of Burggraaf als een Jozua en Jesaja de slag naar binnen krijgt en zich gaat bekeren. want anders geef ik geen stuiver voor die preken dan is het allemaal een dekmantel. Dan kun je met van die verhaaltjes aankomen van ja ik zat in de consistorie en ik sloeg de bijbel op bij die tekst en toen bad ik of me hart in duizend stukken mocht breken en toen stroomden de tranen er uit of iets dergelijks. Maar houd dan maar op met die consistorie praatjes daar geloof ik dan ook niet meer in
. (UPDATE: voorgaande alinea staat in het kader van Lukas 6:38 nadat Burggraaf de bekering van ds A. Kort e.a. belasterde en zijn niet mijn persoonlijke overtuiging. Ik zet het er maar even bij zodat ik lasteraars alvast de pas afsnijdt. Als Burggraaf daadwerkelijk een kind van God is. Dan zal hij zeker weten volgens zijn eigen leer zeker weten PUBLIEK in de schuld komen met zijn gelaster jegens mij en anderen en zijn ketterijen en zich er van bekeren. Want God doet een afgesneden zaak op aarde.)

SERVATUS

zondag 25 augustus 2019

De Banier. (4)

Dit is het vierde artikel in de Banier serie. Waarin we de Banier der Waarheid opheffen in de Naam van onze God en Zijn Christus.

Avondpredikatie 11-08-2019 van G.P.P. Burggraaf
Jesaja 62

Om maar meteen tot het punt te komen. Het vinden in Hosea 12:5 (alles wat Burggraaf herhaalt uit zijn vorige preken en we hebben behandeld negeren we hier.)

[...] Te Beth-el vond hij Hem, en aldaar sprak Hij met ons;

Staat in het kader van aantreffen. Jakob trof daar de Heere. God moest Zichzelf weliswaar daartoe wel eerst aan Jakob openbaren in de droom. Maar dan getuigt Jakob er ook van Genesis 28:16

[...] Gewisselijk is de Heere aan deze plaats, en ik heb het niet geweten!

Dezelfde manier van spreken zien we ook in Handelingen 8:40

Maar Filippus werd gevonden, te Azote; [...]

d.w.z aangetroffen. In Hosea 12:5 staat vervolgens:

aldaar sprak Hij met ons;

Omdat het de aartsvaderlijke belofte betrof die hen de in Hosea aangesproken zondige israelieten aanging.

het gaat te Beth-el en in de droom volstrekt niet over het vinden van Jakob in het kader van de gelijkenis van de verloren zoon. Of de bekering, wedergeboorte en rechtvaardigmaking van Jakob. Degenen die zoals Burggraaf arbitrair pauselijk leren van wel zijn inlegkunde drekgod aanbiddende afgescheiden ketters. Want Burggraaf zegt gewoon zo is het en die het anders leren zijn een demon. Nou dat is niet de schrift met schrift vergelijken of het woord met het woord verklaren. dat is manipulatie en paperij. Eigen mening verheffen boven het woord. Niet naar de zin en mening des Heiligen Geestes dus. Burggraaf is in zijn strijd tegen de Beth-el wedergeboorte  Pniël rechtvaardigmaking dwaal onzin zelf in dwaling gevallen! Hij wil net als de afscheiding bekeringsverhalen inlezen in de schrift daar waar er helemaal geen sprake is van de bekering. En dat moet dan natuurlijk gepaard gaan met inlegkunde want ja anders word het wel een dun en incompleet verhaal. Men heeft niet genoeg aan het kale naakte onvervalste woord van God. er moet altijd nog wat bij om het aan te dikken. Om de valse dogma's pauselijk inlegkundig kracht bij te zetten.

jesaja 65:1 slaat niet op Jakob te Beth-el maar op de heidenen zoals in romeinen 10:19-21 is te lezen. er worden in onze dagen ook van de kansel van Burggraaf aanslagen gepleegd op het heilig Woord van God.

De roeping van Johannes de Doper was inderdaad om de weg des Heeren te bereiden en in de wildernis een baan te maken voor onze God. dus dan staat de openbaring van God centraal. maar Burggraaf doet het tegenovergestelde want hij stelt inlegkundige valse bekeringsverhalen centraal DAT IS NIET DE BANIER OPHEFFEN, DAT IS DE ROEPING VAN JOHANNES DE DOPER VERVALSEN.

Zoals Jurie van den Berg vertelt in zijn audiogetuigenis dat hij meegemaakt heeft met ds A. Kort zo heb ik dat met Burggraaf ook meegemaakt. Hè als God je ziel dan red. Je kent Christus als je Zaligmaker. Je bent blij een kind en knecht van God te hebben gevonden. Je leest die boeken en artikelen je herkent je eigen bevinding van de rechtvaardiging van de goddeloze in de leer in die boeken en artikelen en later de preken. en dan schrijf je zo iemand eens een bericht. en dan zijn ze heel verheugd met je bekering oh en dan plaatsen ze die brief (niet de orginele tekst) gewijzigd op hun website terwijl dat helemaal niet de bedoeling was. Hè het was gewoon persoonlijk bedoeld. Maar dan heb je nog tunnel visie, je hebt alleen maar oog voor wat je zelf ook meegemaakt hebt. Maar als je dan verder op de weg bent en de Heere gaat onderwijs geven, Ik begon al die boeken uit mijn jeugd van die zolderkamer op te zoeken op internet en te onderzoeken bij het licht van Gods Woord en Geest en de gaven die God gegeven heeft. en God opende  het verleden voor me. en leidde me weer terug naar mijn jeugd. Waar God de gordijnen voor Zijn verborgen raad wegschoof en de toekomst openbaarde en waar de gebeden en klachten lagen. die nu allemaal tot vervulling komen. Dat was allemaal geloof en gebed en werken de Heiligen Geestes MAAR IK WAS TOEN ABSOLUUT NIET GERED. en toch geloofde ik in God en toch bad ik door de Heilige Geest en toch versierde God mij met gaven des Heiligen Geestes. maar ik was melaats net als Naäman de Syriër. en ik wist toen niet of ik bekeerd zou worden. Ik bad er wel om want de enige duidelijke bekering die ik kon vinden was de moordenaar aan het kruis en ik vroeg of ik zo bekeerd mocht worden als een moordenaar aan het kruis. en God heeft me verhoord jaren later. Let wel door recht. Maar goed dan lees je die artikelen je bid, je onderzoekt en je volgt en dan ga je dingen zien die niet kloppen en eerst zwijg je nog. maar op een gegeven moment kun je niet meer zwijgen ja daar zorgt de Heere voor. en dan krijg je de zelfde behandeling als Jurie bij Kort krijgt. Dan worden er benjaminietische schandstukken gepleegd. Zoals die Benjaminiet Cusch uit psalm 7 Gods beminde David met leugen en bedrog en aanslagen probeerde te vermoorden. dat is het liefste werk van de duivel om Gods volk te benauwen en te vernielen het liefst via een ander kind van God. dan kan de duivel de wereld wijzen op al die scheuringen. Dan proberen ze je op alle manieren monddood te maken en je in de kuil te werpen hè zoals Gad Jozef in de kuil wierp en Cusch David belasterde en een aanslag op zijn leven wilde plegen. Dan willen ze je monddood maken, negeren. belachelijk maken, valse ontmaskeringen, valse oordeelaanzeggingen. allemaal omdat ze meenden onfeilbaar te zijn als paulus dat zeggen ze natuurlijk niet rechtstreeks maar ze wekken subtiel de indruk. en als je ze daar dan op aanspreekt dat ze geen onfeilbare paus zijn dan doen ze een stapje terug, heel nederig natuurlijk dan zeggen ze: "we pretenderen niet dat we niet kunnen dwalen maar bewijs het dan met het woord." terwijl je al duizend keer met het woord gekomen bent. maar ja daar kunnen ze natuurlijk niet voor vallen want ze willen hun naam en eer en drekgod niet kwijt, ze willen zich niet bekeren. maar saulus mocht vallen EN DAT DROEG VRUCHT door zijn prediking zijn miljarden mensen tot bekering gekomen. Maar ja als Burggraaf zoals de dominees en kerken afgoden en ketterijen aan de hand wil houden dan zal de Heere ondanks die goddeloosheden Zijn huis volmaken. maar dan is dat  tot eeuwige schande van die dominees en kerken en evangelisten. Dat Luther het woord van God in de bibliotheek van de paus vond om het zo maar eens te schrijven daar krijgt de paus de eer niet van. Nee die wordt bestraft om zijn ketterijen en afgoden.

Maar die Cuschieten en Gadieten doen dat niet gratis en als je een waar kind van God bent dan ga je absoluut buigen voor de waarheid en je bekeren:

Efeziërs 5:5
Want dit weet gij, dat geen hoereerder, of onreine, of gierigaard, die een afgodendienaar is, erfenis heeft in het Koninkrijk van Christus en van God.

Psalmen 7:4-7
4. Heere, mijn God, indien ik dat gedaan heb, indien er onrecht in mijn handen is; 5. Indien ik kwaad vergolden heb dien, die vrede met mij had; (ja, ik heb dien gered, die mij zonder oorzaak benauwde!) 6. Zo vervolge de vijand mijn ziel, en achterhale ze, en vertrede mijn leven ter aarde, en doe mijn eer in het stof wonen! Sela. 7. Sta op, Heere, in Uw toorn, verhef U om de verbolgenheden mijner benauwers, en ontwaak tot mij; Gij hebt het gericht bevolen.

Psalmen 7:11-14
11. Mijn schild is bij God, Die de oprechten van hart behoudt. 12. God is een rechtvaardige Rechter, en een God, Die te allen dage toornt. 13. Indien hij zich niet bekeert, zo zal Hij Zijn zwaard wetten; Hij heeft Zijn boog gespannen, en dien bereid. 14. En heeft dodelijke wapenen voor hem gereed gemaakt; Hij zal Zijn pijlen tegen de hittige vervolgers te werk stellen.

Een kind en knecht van God kan in zonde in afgoderij in dwaling vallen we zien het bij Salomo maar daar kan hij niet in blijven VERGEET DAT MAAR God heeft Salomo vreselijk gestraft. zijn koninkrijk werd van hem gescheurd. Dus het zal blijken of Burggraaf een waar kind van God is aan hun vruchten zult ge hen kennen.

Burggraaf leert ook dat de gevallen zondige mens de oude mens onder de wet is maar bij de nieuwe mens is het dan een onpersoonlijke lap vlees. Hoe verzint hij het. Dus toen David onder de toelating van God en onder de inhouding van de Heilige Geest met Bathseba in de zonde viel door eigen schuld. Omdat ook hij na ontvangen genade een compleet en geen halve gevallen zondige mens is gebleven. aangezien we door genade in dit leven geen heilige zondeloze natuur krijgen. zou hij volgens Burggraaf een levenloze lap vlees zonder ogen, hart, hoofd, begeerte en gedachten zijn. wat een onzin.

De oude mens is de gevallen zondige mens onder de wet die zich onder de toelating Gods uitleeft in de zonde. voor zover God het niet tegenhoudt dus. en God maakt ook wel eens gebruik van zulke mensen ik weet het uit mijn eigen leven. hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en duivelen uitgeworpen. maar daarbij zijn ze nog steeds verdoemelijk voor God door de val in adam en het leven in de zonde.

De nieuwe mens is de gevallen zondige mens onder de genade die zich onder de toelating Gods uitleeft in de zonde WARE HET NIET dat de Heilige Geest in hen werkt, want als de Heilige Geest Zijn werking enigerlei wijze inhoudt, dan valt die gevallen zondige mens direct terug opzichzelf en in de zonde. maar daarbij zijn ze nog steeds rechtvaardig voor God want de nieuwe mens bestaat niet in een verandering van de natuur en wordt niet afgerekend naar zijn wandel maar in de toerekening van het bloed en de  gerechtigheid van Christus.

De gevallen zondige mens in Christus, de nieuwe mens zal wel sterven en dan in de opstanding vernieuwd worden maar daarvoor is hij springlevend anders kon Gods volk in geen zonde vallen.

Dus die oude en die nieuwe mens dat is hoe God de mens ziet in zijn staat. dus buiten Christus onder de wet verdoemelijk of in Christus onder de genade  rechtvaardig.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat God niet ziet op de toestand van die gevallen zondige mens in zijn genadestaat. die gevallen zondige mens die naar het oordeel van God volkomen heilig en rechtvaardig is in Christus. is van zijn gevallen zondige natuur nog niet af want die verderfelijke sterfelijke moet door de dood heen onverderfelijkheid en onsterfelijkheid aandoen. daarom wordt een kind van God ook bevolen:

Kolossenzen 3:5
Doodt dan uw leden, die op de aarde zijn, namelijk hoererij, onreinigheid, schandelijke beweging, kwade begeerlijkheid, en de gierigheid, welke is afgodendienst.

Dat wordt door Burggraaf ook verkeerd verstaan en geleerd. er moet onderscheiden worden statelijke heiligmaking door toerekening van de gerechtigheid van Christus en standelijke heiligmaking. Daar wordt de gevallen zondige mens niet heiliger van. geen heilig vlees! niet door toerekening, niet door wandel. Maar kijk daar heb je het, het ziet op onze wandel die moet heilig gemaakt worden. en dan moet de gevallen zondige natuur als het ware gedood worden er onder gehouden worden. dat gebeurt niet door de werken der wet ook niet door die zondige gevallen mens maar door de Heilige Geest:

Filippenzen 12. Alzo dan, mijn geliefden, gelijk gij te allen tijd gehoorzaam geweest zijt, niet als in mijn tegenwoordigheid alleen, maar veelmeer nu in mijn afwezen, werkt uws zelfs zaligheid met vreze en beven: 13. Want het is God, Die in u werkt beide het willen en het werken, naar Zijn welbehagen.

Je kunt niet meer standelijke ofwel praktische heiligmaking produceren dan dat God geeft. Je kunt niet heiliger wandelen dan God geeft. Je kunt niet meer vruchten dragen dan dat God er laat groeien.

Johannes 15:4-5
4. Blijft in Mij, en Ik in u. Gelijkerwijs de rank geen vrucht kan dragen van zichzelve, zo zij niet in den wijnstok blijft; alzo ook gij niet, zo gij in Mij niet blijft. 5. Ik ben de Wijnstok, en gij de ranken; die in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht; want zonder Mij kunt gij niets doen.

Markus 4:20
En dezen zijn, die in de goede aarde bezaaid zijn, welke het Woord horen en aannemen, en dragen vruchten, het ene dertig-, en het andere zestig-, en het andere honderd voud.

Burggraaf kan zijn valse ladder leer wel blijven herhalen maar die is lang en breed weerlegd, Jakob zag niet op die ladder als zijn Zaligmaker ook niet op die engelen. bovendien spreekt Burggraaf zichzelf tegen want hij zegt dat de verbondsGod JEHOVAH dat die Christus is. en Die stond bovenaan die ladder. dus dan heb je twee Christussen. Maar ik zal u er meteen bij zeggen dat de drieënige God op die ladder stond want de Vader de Zoon en de Heilige Geest Zijn Die ene HEERE. Men wil overal een Christus in zien. sprak die ladder Jakob zalig? nou die stomme ladder zei niets. zelfs die engelen zeiden niets. het was God die sprak. niet door de engelen niet door de ladder. Hij Zelf. als God die ladder de mogelijkheid had gegeven om te spreken om te zeggen wat hij was dan had die ladder gezegd ik ben een dood stuk hout. God sprak tot Jakob en wat God tot Jakob sprak daar ging het om. Het beeld van de ladder met de engelen was maar bijzaak en slechts om Jakob er bij te bepalen dat hij een boodschap van God ontving. als Ik straks mag sterven en Jakob ontmoeten in het Vaderhuis met de vele woningen dacht je dan dat Jakob het nog over dat stuk hout zal hebben. dan weet je echt niet wat je zegt. dan zal  hij en ik met hem geheel vervuld zijn van dat beloofde Zaad. dat op golgotha gestorven is.

Jesaja 53:10-11 10. Doch het behaagde den Heere Hem te verbrijzelen; Hij heeft Hem krank gemaakt; als Zijn ziel Zich tot een schuldoffer gesteld zal hebben, zo zal Hij zaad zien, Hij zal de dagen verlengen; en het welbehagen des Heeren zal door Zijn hand gelukkiglijk voortgaan. 11. Om den arbeid Zijner ziel zal Hij het zien, en verzadigd worden; door Zijn kennis zal Mijn Knecht, de Rechtvaardige, velen rechtvaardig maken, want Hij zal hun ongerechtigheden dragen.

Als je het dan over hout wil hebben. Heb het dan eens over dat vloekhout op golgotha das echt. Daar is het gebeurd. Maar maak er geen Christus van want dan heb je een afgod. en daar ga je eeuwig mee verloren.

De HEERE is mijn Banier! en God zal Amalek geheel verdelgen AMEN.