zondag 15 juli 2018

De Vlastuin vol inlegkundige oudvadercitaten.

 Van de vlaswiek naar de vlastuin, van de regen in de drup, overal een pot nat.

In dit artikel behandelen we een artikel van de hand van prof. dr. W van Vlastuin gepubliceerd door het reformatorisch dagblad zaterdag 14 juli 2018 getiteld:

"ook engelen hebben verzoening nodig"

link: https://www.rd.nl/opinie/ook-engelen-hebben-verzoening-nodig-1.1500853

Dat engelen geen lieve gekleurde wezens zijn dat hoeft Vlastuin ons niet te vertellen dat weet een kind dat bij de bijbel word opgevoed nog wel.

Laten we nu maar beginnen met de titel die totaal onbijbels is. Nergens in Gods Woord word er geleerd dat er voor de engelen verzoening is. INTEGENDEEL:

Judas 6 En de engelen, die hun beginsel niet bewaard hebben, maar hun eigen woonstede verlaten hebben, heeft Hij tot het oordeel des groten dags met eeuwige banden onder de duisternis bewaard.

2 Petrus 2:4 Want indien God de engelen, die gezondigd hebben, niet gespaard heeft, maar, die in de hel geworpen hebbende, overgegeven heeft aan de ketenen der duisternis, om tot het oordeel bewaard te worden;

Mattheus 8:28-29
En als Hij over aan de andere zijde was gekomen in het land der Gergesenen, zijn Hem twee, van den duivel bezeten, ontmoet, komende uit de graven, die zeer wreed waren, alzo dat niemand door dien weg kon voorbij gaan. En ziet, zij riepen, zeggende: Jezus, Gij Zone Gods! wat hebben wij met U te doen? Zijt Gij hier gekomen om ons te pijnigen voor den tijd?

Voor (gevallen) engelen is er dus in eeuwigheid geen verzoening in Jezus Christus de Zoon van God die Middelaar Gods en der mensen DUS NIET DER ENGELEN is. Daarmee is direct de vetgedrukte valse bewering van Vlastuin weerlegd die luidt: "Ook engelen ontvangen genade van Christus als Middelaar." wat een ketterij! De heilige engelen die niet gezondigd hebben, hebben geen verzoening nodig want die staan in heilige vredige betrekking met God en doen als gedienstige geesten Gods wil volmaakt. Voor de val had de heilige Adam geen verzoening nodig, ook de heilige engelen niet, als dat zo zou zijn dan zou God zelf verzoening nodig hebben want Hij is heilig, zo zie je maar weer wat een God lasterende onzin er in onze dagen wordt verkondigt door dominees nota bene met de titels van professor en doctor voor hun naam. Over zulke tinnen-dwaal-citeer-soldaten zegt Gods woord:

Kolossenzen 2:18
Dat dan niemand u overheerse naar zijn wil in nederigheid en dienst der engelen, intredende in hetgeen hij niet gezien heeft, tevergeefs opgeblazen zijnde door het verstand zijns vleses;

Als je jezelf voor godgeleerde professor, doctor en dominee uitgeeft, dan vind ik het bijzonder verwonderlijk dat zulke mensen die dus rechtstreeks met God in verbinding zouden moeten staan en ontzettend veel kennis en geleerdheid van Gods woord hebben, dat die mensen niet door de Geest uit het woord Gods spreken maar ons vermoeien met een oudwijfs breiwerk van inlegkundige citaten van kanttekenaren en oudvaders die totaal niets bewijzen, en daar maken ze dan een kunstelijk verdichte fabel van om de aandacht te trekken en de mensen van God en Zijn Woord en de eenvoudigheid die in Christus is af te trekken (2 pet 1:16, 2 kor 11:3). De velden zijn reeds wit om te oogsten (joh 4:35) en de arbeiders weinige (mat 9:37), het ware evangelie moet gepreekt worden (gal 1:6-9), ga je roeping vervullen Vlastuin als je die tenminste hebt (heb 5:4).

Dat Jezus Christus de Zoon van God in Zijn Goddelijke natuur het Hoofd der engelen is betekent dat ze aan Hem onderworpen zijn zelfs ook als ze gevallen zijn. Zoals heel de schepping door God de Zoon geschapen is (heb. 1:1) en aan Hem is onderworpen (heb 2:7-8) Daarom wierp Jezus de duivelen uit, niet door beeëlzebul zoals sommige der farizeeën zeiden (mat 12:24), maar door Zijn eigen authoriteit en macht in volmaakte overeenstemming met de wil des Vaders (joh 8:29) en de Heilige Geest waarmee Hij gezalfd werd na Zijn doop door Johannes de doper (luk 3:20, luk 11:20, mat 12:28). Dat Christus Hoofd is van het leger engelen en Hoofd van Zijn gemeente maakt die twee niet tot een lichaam en maakt de relatie tussen Christus en de gemeente en tussen de Zoon van God en engelen niet gelijksoortig dat is een valse voorstelling van zaken in hebreeën 12:22-23 word duidelijk onderscheid gemaakt tussen de duizenden engelen enerzijds en anderzijds de algemene vergadering en de gemeente der eerstgeborenen die in het boek des levens geschreven zijn met het bloed van Jezus Christus. Ook paulus spreekt in romeinen 12:1,5 dat wij (dat is dus de broeders IN Christus) vele leden zijn maar een lichaam daar worden de engelen duidelijk niet bij in gesloten. Ook in Efeziërs 5:23: Want de man is het hoofd der vrouw, gelijk ook Christus het Hoofd der Gemeente is; en Hij is de Behouder des lichaams. Dat Christus Behouder is der mensen niet der engelen bewijst Kolossenzen 1:18 En Hij is het Hoofd des lichaams, namelijk der Gemeente, Hij, Die het Begin is, de Eerstgeborene uit de doden, opdat Hij in allen de Eerste zou zijn. Dus Christus is de Behouder van het lichaam hetwelk is de gemeente die uit louter mensen bestaat als de bruid van Christus dat slaat dus niet op het leger engelen. De engelen zijn wel zeer begerig in te zien in de verzoening maar ze hebben er geen deel aan(1 pet 1:12) Efeziërs 3:10
Opdat nu, door de Gemeente, bekend gemaakt worde aan de overheden en de machten in den hemel de veelvuldige wijsheid Gods; Lukas 15:10 Alzo, zeg Ik ulieden, is er blijdschap voor de engelen Gods over een zondaar, die zich bekeert.

Dat de engelen niet goed genoeg geschapen zijn en geen vrije wil hebben om hun beginsel te bewaren staat nergens in Gods woord, de mens was goed en in Gods beeld geschapen en in staat om Gods gebod te houden maar is vrij en moedwillig gevallen(gen 1:27,31), ik zie niet in waarom voor de engelen niet zou gelden dat zij in staat gesteld zijn door Gods scheppende hand zijn wil altijd volmaakt te doen. Maar stel voor dat ze niet met een vrije wil geschapen waren dan konden ze ook niet vallen. maar stel dat ze niet goed genoeg geschapen waren om Gods wil te doen dan zou God te veel van ze vragen. En dat is onmogelijk want God is rechtvaardig. Maar al zou er dan toch op enige wijze een mogelijkheid zijn die Gods rechtvaardigheid geen geweld aandoet, dat de engelen God toch nodig hebben om niet te vallen. dan is dat enkel toe te schrijven aan Gods uitverkiezing, goedheid, wil en regering, daar is geen verbond, middelaar,  plaatsvervangende gehoorzaamheid en offer voor de schuld voor nodig. De engelen hebben niks aan het mensenbloed van christus het heeft voor hen geen enkele kracht want ze hebben zelf geen druppel bloed, waarom zou Christus voor hen bloeden als ze zelf niet eens kunnen bloeden. Dan kiest God soeverein wie Hij wil en neemt redenen uit zichzelf en geen engel kan aanspraak maken op dergelijke verkiezing tot bewaring. Want bewaren voor een val is geheel wat anders dan herstellen uit een val, en zoals ik al aangetoond heb in het begin van dit artikel er is geen verbond tot herstel van gevallen engelen die worden zonder pardon verdoemt. Er is geen verbond met een goede heilige ongevallen engel of de Zoon van God tot engelwording, om plaatsvervangende, gehoorzaamheid vervullende, schuld overnemende en betalende borg en middelaar te zijn voor gevallen of ongevallen engelen.

Dan voert vlastuin de filosofie van calvijn op alsof kolosenzen 1:20 bewijst dat de engelen verzoend worden door het bloed van Christus, terwijl de engelen niet eens in dat vers genoemd worden: Kolossenzen 1:20 En dat Hij, door Hem vrede gemaakt hebbende door het bloed Zijns kruises, door Hem, zeg ik, alle dingen verzoenen zou tot Zichzelven, hetzij de dingen, die op de aarde, hetzij de dingen die in de hemelen zijn. In dit vers word ons verklaard dat God de Vader, vrede maakt door God de Zoon in Zijn menselijke natuur in het bloed zijns kruises, verzoenende de uitverkorenen onder de mensen tot Zichzelven, verzoenende alle dingen die tussen God en de mens liggen, hetzij op aarde of hetzij in de hemel, dat ziet op de volkomenheid en uitgestrektheid en de eeuwige onveranderlijkheid van de verzoening, niet dat de mensen in de hemel zondigen zo moet je dat niet verstaan, maar in die reine stad kan nooit de zonde binnen gaan en ook al die heilige wezens kunnen met de zonde geen gemeenschap hebben dus in de verzoening met God word de hemel met de aarde verzoend. 2 Petrus 3:13 Maar wij verwachten, naar Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, in dewelke gerechtigheid woont.

Dat de heiligheid van de engelen, doordat zij geschapen zijn, en dus een begin hebben. En veranderlijk zijn omdat ze kunnen afvallen onder de toelating Gods. En omdat ze zichzelf niet voort laten bestaan. En zij God dienen. en zij dus, totaal in het niet vallen bij de eeuwige onveranderlijke oneindige heiligheid van de Allerhoogste God. Die de ganse legermacht van engelen vanuit het niets tot het aanzijn roept en laat voortbestaan ja de ganse schepping draagt door Zijn eeuwige onveranderlijke oneindige kracht en wijsheid dat is waar. en daarom zijn ze ook geschapen met vleugels om zich te bedekken en een stem om te roepen heilig, heilig, heilig. Maar dat alles wil niet zeggen dat ze verzoening nodig hebben in juridische zin dat is echt onzin. Dus die gedwongen sluitrede van Calvijn die Vlastuin ons opdringt die is onhoudbaar.

Ook voor de genade die matthew mead voor de engelen voorstelt geldt dat deze genade niet uit Christus voortkomen kan maar alleen direct uit God. Waar geen overtreding is, is ook geen slachtoffer nodig want voor de verkiezing tot behoud neemt God geen redenen uit een offer maar uit Zichzelf, als God niet in soevereine verkiezende liefde sommige mensen wilde zaligmaken  uit alle mensen die rechtvaardig verloren gaan. Dan had God de Vader nooit Zijn Zoon naar de aarde gezonden om Zich te offeren tot verzoening voor die uitverkorenen. Zodat een mens die in zijn totale verlorendheid in de toepassing van de zoen en kruisverdienste van Jezus Christus door de Heilige Geest kennis heeft gekregen aan zijn uitverkiezing het verwonderd moet uitroepen wat heeft God ooit bewogen ! En dan mogen we het antwoord vinden in Zijn soevereine verkiezende liefde! Dus als God engelen genadig is door hen voor afval te bewaren dan komt het voort uit Zijn soevereine verkiezende liefde.

De broederschap die richard sibbes voorsteld tussen engelen en de mensen is vals: Openbaring van Johannes 22:8-9 En ik, Johannes, ben degene, die deze dingen gezien en gehoord heb. En toen ik ze gehoord en gezien had, viel ik neder om aan te bidden voor de voeten des engels, die mij deze dingen toonde. En hij zeide tot mij: Zie, dat gij het niet doet; want ik ben uw mededienstknecht, en uwer broederen, der profeten, en dergenen, die de woorden dezes boeks bewaren; aanbid God. Hier lezen we dat de engel zich een mededienstknecht noemt van Johannes en van de broederen van Johannes en van de profeten en van degenen die woorden dezes boek bewaren. Mededienstknecht dus en niet broeder. Engelen en mensen zijn van verschillende natuur en mensen zijn in het beeld Gods geschapen, van engelen staat dat nergens in Gods woord. Ze staan ook in geheel andere verhouding tot God ze zijn dienaren. Een geredde zondaar mag door de Geest der aanneming tot kinderen zeggen: Abba Vader. Dat lezen we nergens van de engelen hoewel ze kinderen Gods genoemt worden in Job ten aanzien van hun schepping door God maar ze staan niet in de verhouding vader en kind Hebreeën 1:5 Want tot wien van de engelen heeft Hij ooit gezegd: Gij zijt Mijn Zoon, heden heb ik U gegenereerd? En wederom: Ik zal Hem tot een Vader zijn, en Hij zal Mij tot een Zoon zijn? Hebreeën 1:7
En tot de engelen zegt Hij wel: Die Zijn engelen maakt winden, en Zijn dienaars een vlam des vuurs. Hebreeën 2:5 Want Hij heeft aan de engelen niet onderworpen de toekomende wereld, van welke wij spreken. Enz. Daarmee is Andrew Gray ook weerlegd Vlastuin wil graag alles mixen en mengen maar in de hemel heerst een Goddelijke orde en er is groot onderscheid tussen de gemeente van Christus en het leger engelen hoewel beide God dienen en eren en Christus als Hoofd hebben.

Heeft Vlastuin ooit wel eens in "broederlijke" gemeenschap de avondmaalsbeker en het avondmaalsbrood doorgegeven aan zo'n vurige bliksemende blinkende en waaiende engel, en at en dronk deze ? Want als engelen en mensen samen de gemeente van Christus uitmaken en leven van Zijn offer dan mogen ze de onderlinge bijeenkomsten niet nalaten en moeten ze zeker toegelaten worden tot het heilig avondmaal, en hebben we recht op gemeenschap met hen.... Ik hoop dat de ogen nu opengaan voor het bedrog van de godgeleerdheid in onze dagen met oudvader en kanttekeningen dweperij.

Gaan we nog even kort in op het kohlbrugge citaat:
„De engelen dragen uw lichamelijke en geestelijke noden langs deze ladder, dat is Christus, tot God in de hemel. En langs dezelfde ladder brengen ze u allerlei troost, leven en zaligheid. Zo leeft de gemeente, al weet ze het veelal niet, te midden van engelen.”

Kolossenzen 2:18
Dat dan niemand u overheerse naar zijn wil in nederigheid en dienst der engelen, intredende in hetgeen hij niet gezien heeft, tevergeefs opgeblazen zijnde door het verstand zijns vleses;
We hoeven echt niet via een engel tot Jezus te gaan:Johannes 4:23 Maar de ure komt, en is nu, wanneer de ware aanbidders den Vader aanbidden zullen in geest en waarheid; want de Vader zoekt ook dezulken, die Hem alzo aanbidden. Johannes 14:14 Zo gij iets begeren zult in Mijn Naam, Ik zal het doen.

Hier word Christus vereenzelvigd met de ladder uit Jakobs droom. Maar nergens in Gods woord zegt Christus dat Hij die ladder is, ook word ons nergens in Gods woord verklaard dat Jakob in die ladder Christus gezien heeft, de ladder en de engelen die er bij op en afklommen en de Heere die bovenaan die ladder staat (Hij is dus niet die ladder) waar ziet het dan wel op ? het ziet erop dat Jakob een openbaring van God uit de hemel krijgt dit word gesymboliseerd door engelen die als boodschappers afdalen uit de hemel. Jezus verwijst hiernaar: Johannes 1:51 Jezus antwoordde en zeide tot hem: Omdat Ik u gezegd heb: Ik zag u onder de vijgeboom, zo gelooft gij; gij zult grotere dingen zien dan deze. En Hij zeide tot hem: Voorwaar, voorwaar zeg Ik ulieden: Van nu aan zult gij den hemel zien geopend, en de engelen Gods opklimmende en nederdalende op den Zoon des mensen. In dit vers leren we hoe Jezus zich openbaart aan Nathanaël als de Christus door Zijn alwetendheid te tonen waarop Nathanaël geloofsbelijdenis doet en Christus Hem daarin bevestigt en dan zegt Jezus Gij zult groter dingen zien dan deze, de hemelen geopend en de engelen Gods nederdalen en opklimmen op de Zoon des mensen. Hier wijst Christus op de droom van Jakob waarin God Jakob verkondigt dat uit hem uit zijn geslacht het Zaad zal geboren worden waarin al de geslachten der aarde gezegend zullen worden, Jakob kreeg nog een onmiddelijke openbaring in de droom maar nu gaat God spreken door de Zoon: Hebreeën 1:1 God, voortijds veelmaal en op velerlei wijze, tot de vaderen gesproken hebbende door de profeten, heeft in deze laatste dagen tot ons gesproken door den Zoon. We lezen nergens in het nieuwe testament dat de engelen letterlijk op en neer klommen op Jezus. We lezen wel dat de Heilige Geest op Hem daalde: Lukas 3:21-22 En het geschiedde, toen al het volk gedoopt werd, en Jezus ook gedoopt was, en bad, dat de hemel geopend werd; En dat de Heilige Geest op Hem nederdaalde, in lichamelijke gedaante, gelijk een duif; en dat er een stem geschiedde uit den hemel, zeggende: Gij zijt Mijn geliefde Zoon, in U heb Ik Mijn welbehagen Lukas 4:1 En Jezus, vol des Heiligen Geestes, keerde wederom van de Jordaan, en werd door den Geest geleid in de woestijn; Lukas 4:18-21 De Geest des Heeren is op Mij, daarom heeft Hij Mij gezalfd; Hij heeft Mij gezonden, om den armen het Evangelie te verkondigen, om te genezen, die gebroken zijn van hart; Om den gevangenen te prediken loslating, en den blinden het gezicht, om de verslagenen heen te zenden in vrijheid; om te prediken het aangename jaar des Heeren. En als Hij het boek toegedaan en den dienaar wedergegeven had, zat Hij neder; en de ogen van allen in de synagoge waren op Hem geslagen. En Hij begon tot hen te zeggen: Heden is deze Schrift in uw oren vervuld.

God werkt door Woord en Geest, Jezus Christus de Zoon van God zegt: Johannes 14:6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven. Niemand komt tot den Vader, dan door Mij.

Dus Vlastuin al die overdreven en verkeerde belangstelling voor engelen en die valse engelenleer daar hebben we niks aan.

S.A.



vrijdag 13 juli 2018

Jezuïetenleger der refo-filistijnse farizeeërs. + Naschrift.

Onderstaande email ontving ik van Dirk Van Den Broek.
"Info@derokendevlaswiek.nl - stop met emailen jezuiet al je vuilnis gaat ongeopend de kliko in"

Vrijmaking:

Daar hebben we Dirk de jezuiet van het jezuietenleger van paus G.P.P. Burggraaf, met zijn jezuiten "dirk" om mij een dolksteek in de rug te geven. Wat je zegt ben je zelf, uw spraak maakt u openbaar, zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Paus Burgraaf verheft zich hoogmoedig boven de tucht en wenst niet te buigen voor de waarheid van Gods woord zoals ik daar van Godswege van MOET getuigen staande op de Rots Christus en gaande in de mogendheden des Heeren, de Heilige Geest mij medegetuigenis gevende door Woord en Geest met wonderen en tekenen in de vervulling van de openbaring Gods waardoor ik optrek ten strijde. God heeft alle gewetens mee dus als Paus Burggraaf niet buigt voor de waarheid dan bewijst dat, dat hij zijn geweten als met een brandijzer heeft toegeschroeit. Dan ben je nog erger als Judas want die kwam nog tot wettisch berouw. Geef maar door aan je paus dat ik geen millimeter zal wijken, net zoals ik de pauselijke antichrist in de naam van mijn Meester de Heere Jezus Christus heb weggebeden uit zijn positie in het vaticaan, waarvan de beelden van de blikseminslag de hele wereld zijn overgegaan. Als je maar een geloof hebt als een mosterdzaadje: 

Wil je wel geloven dat het groeien gaat, klein en zo verachtelijk als een mosterdzaad, dat je had verborgen in de zwarte grond, en waaruit een grote boom ontstond.

Wil je wel geloven het begin is klein, maar het zal een wonder boven wonder zijn; ALS JE HET GAAT WAGEN MET GODS WOORD ALLEEN DAN GEBEUREN WONDEREN OM JE HEEN.

Wil je wel geloven dat je vrede wint, als je vol vertrouwen leeft,ZOALS EEN KIND. als je een geloof hebt als een mosterdzaad, groeit de LIEFDE uit BOVEN DE HAAT.(kinderliedje uit mijn jeugd)

Daar ergerde mijn opa zich ook aan en het is geeindigt voor de televisie in het bejaardenhuis.

Daar waar Johannes de doper in de ware ootmoed en oprechtheid getuigt dat hij de Christus NIET was en NIET waardig was Zijn schoenriem te ontbinden, heeft paus Burggraaf de Godslasterlijke brutaliteit om zichzelf te vereenzelvigen met de persoon en titel van Christus "ik ben christus, christus ben ik" en ik vraag niet naar bedoelingen want er zijn vele wegen die naar rome leiden en de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. Geen mens heeft het recht om zichzelf te vereenzelvigen met de persoon van Christus of Zijn titel zichzelf op te plakken, op geen enkele wijze, er is maar een Christus en dat is Jezus Christus de Zoon van God, en al de anderen zijn een valse christus, onder welke valsvrome vlag dat ook gebeurt. Het is geestelijke manipulatie een gewoon mens durft zulke uitspraken niet eens te doen want die weten heel goed dat ze Christus niet zijn, dus als er dan een is die het wel doet dan gaat daar een manipulatieve kracht van uit, je zou er zowaar voor op de knieën gaan zo'n diep doorgeleid bevindelijk vroom mens. Dat Christus de zonden van Zijn volk op Zich genomen heeft en zij Zijn gerechtigheid ontvangen, maakt je geen Christus vergeet het maar dat zijn pauselijke antichristelijke pretenties.

De oproep van jezuiet dirk staat in het kader van de farizeeën en schriftgeleerden die met luide stem roepende hun oren toestopten en stefanus buiten de stad met stenen doodden, kijk daar vliegt weer zo'n steen door de lucht er staat judas opgeschreven, weer een steen er staat beunhaas opgeschreven, en nog een er staat jezuiet opgeschreven. Al die emails die jullie pauselijk de tucht verwerpend en farizeistisch stenengooiend in de kliko werpen worden gewoon openbaar gemaakt op mijn blog www.enaldaareenstukakkersvollinzen.blogspot.com waar ik in de naam des Heeren net als elia de spot drijf met de inlegkunde-drekgod-baaälsdienst zoals die openbaar komt in de preken van Paus Burggraaf. Die preken wedijveren met de kleitabletten van babylon en mesopotamië om de eerste plaats in de vorming van mythen en legenden, waarin de waarheid zoals deze geopenbaard is in Gods woord word verbasterd met inlegkunde en fantasie.

En de Heilige Geest heeft me een preek van paus Burggraaf in herinnering gebracht waarin hij preekt over terah en abraham en hun geboorte en dood enzovoorts, en dat gaat hij dan bewijzen met buitenbijbelse bewijzen in grove overtreding van het sola scriptura, paus Burggraaf: "het boek des oprechten het boek jasjar ja dat is wel het echte want er staan details in die je niet kunt verzinnen en of het dan zuiver vertaald is dat laat ik liggen" en daar gaat hij dan de bijbel mee bewijzen, ik heb die preek wel opgezocht maar niet kunnen vinden, zeker weggemoffeld net als het bijbehorend artikel op de website is weggemoffeld onder het mom van auteursrechten schending. Nou kijk aangezien paus Burggraaf het niet publiek herroept mogen we ervan uitgaan dat hij er nog steeds credibility aan geeft. Nou kijk aan in dat boek staat dat abraham op zijn 50ste noach en sem heeft bezocht twee mannen Gods en de afgoden van zijn vader terah kapot sloeg, dus op grond van paus Burggraaf zijn eigen preken mogen we dus concluderen dat abraham het evangelie uit de mond van noach en sem ontving en gemeenschap der heiligen beoefende 25 jaar voor zijn roeping uit ur. En zo probeert hij ook met buitenbijbelse hoofdstuktitels boven hosea 12 de valse bekering van jakob te bethel te bewijzen terwijl deze hoofdstuktitels in de originele statenvertaling van 1637 niet staan ik heb de scans er op nagekeken. Nou dit soort pauselijke fratsen gaan recht tegen de reformatie in. En als Burggraaf ervan terug gekomen is dan moet hij dat publiek doen zodat anderen daar kennis van kunnen nemen en niet in de zelfde kuil hoeven stappen als hij(psalm 51:15), maar ja als je een witgepleisterde wand overeind wil houden dan verberg je schijnheiliglijk je vlekken.

Ook de apostolische geloofsbelijdenis moet het bij paus Burggraaf ontgelden aangezien mozes daarin nog ontbreekt want dat is volgens hem nog maar de helft gezegd, en waar geschreven staat "gestorven, begraven, nedergedaald ter helle" dus de gestorven Zaligmaker is begraven in een graf, en dan maakt paus Burggraaf ervan dat die nederdaling ter helle (die de diepste trap van de vernedering uitmaakt, waar Christus in de totale Godsverlating aan het kruis hangt), het liggen in het graf van.

Ja en door hem word de wet van mozes via een achterdeur weer het evangelie ingevoerd waarbij op pauselijke wijze de zondag een sabbatsgebod van zondagsheiliging word in gruwelijke vermenging en verbastering van wet en evangelie, maar dat de wet der tien geboden in het stuk der dankbaarheid staat in de catechismus in tegenspraak met de schrift, daar waar de reformatie heeft gefaald om het roomse zuurdesem uit te zuiveren, ja daar hoor je hem NIET over.

En de bijbeltekst die handelt over de Heilige Geest in zijn schuldovertuigende werk en zijn medegetuigende werk in de bekering en het geloof als de Geest der dienstbaarheid en de Geest der aanneming, daarvan zegt hij in een preek "ik heb spurgeon ook aan mijn kant", nou laten we spurgeon aan het woord om het ongelijk van paus Burggraaf te bewijzen:

"3. I. Consider, first of all, THE SPIRIT OF BONDAGE.

4. Much of the bondage into which we are plunged by our fallen nature is not the work of the Spirit of God at all. Bondage under sin, bondage under the flesh, bondage to the fashions and customs of the world, bondage under the fear of man, — this is carnal bondage, the work of the flesh, and of sin, and of the devil. But there is a sense of bondage, to which, I think, the apostle here mainly alludes, which is from the Spirit of God. Before the Spirit of God within us becomes the Spirit of liberty, he is, first of all, the Spirit of bondage. The Spirit is not first a quickening Spirit to us, but a withering Spirit: — “The grass withers, the flower fades: because the Spirit of the Lord blows upon it: surely the people are grass.” The divine Spirit wounds before he heals, he kills before he makes alive. We usually draw a distinction between law-work and gospel-work, but law-work is the work of the Spirit of God, and is so far a true gospel-work that it is a frequent preliminary to the joy and peace of the gospel. The law is the needle, which draws after it the silken thread of blessing, and you cannot get the thread into the material without the needle: men do not receive the liberty by which Christ makes them free until, first of all, they have felt bondage within their own spirit driving them to cry for liberty to the great Emancipator, the Lord Jesus Christ. This sense or spirit of bondage works for our salvation by leading us to cry for mercy." en dit is nog maar een klein stukje de rest is na te lezen op https://answersingenesis.org/education/spurgeon-sermons/1759-spirit-of-bondage-and-adoption/

De mens is in de eerste plaats dienstbaar aan God en zo is de mens geschapen om God te kennen, lief te hebben te DIENEN en te eren in ware kennis, gerechtigheid en heiligheid: "van alle boom zult gij [...]" enz. Deze dienstbaarheid heeft de mens van God ontvangen. Een rechte dienst, een goede dienst, een liefde dienst.

De mens is vrij en moedwillig in de staat der zonde gevallen. Deze dienstbaarheid heeft de mens niet ontvangen OOK NIET WEDEROM ontvangen, En Het is  OOK GEEN GEEST die de mens ontvangt. Maar de mens is in die zondestaat gevallen uit Gods beeld gevallen zijnde. Daar hoef je niks voor te ontvangen want dan lig je er al in. En in die zondestaat leeft die mens zich zonder enige zorg uit.

Wanneer een gevallen mens de Heilige Geest ontvangt in de werkingen des Heiligen Geestes, In de overtuiging van zonde door het gebod Gods. Dan is dat tot vreze. van de duivel heb je eigenlijk in die zin niks te vrezen, nee want wie komt uiteindelijk het oordeel eigenlijk toe en wie voert het uit ? God geeft het gebod op straffe des doods en de verdoemenis, God is rechter die macht heeft nadat hij ook gedood heeft in de hel te werpen dus die vreze is op God en Zijn oordeel gericht oorzaak nemende uit de overtuiging door de Heilige Geest van zonde door het gebod met zijn eis en vloek. Want als de sterk bewapende zijn hof bewaart dan is alles in vrede. Nee pas als God gaat overtuigen van zonde en bekend gaat maken de eis, de vloek en de verdoemenis van het gebod dan gaat de mens vrezen en eerder niet, dan komt de duivel erbij om een mens tot wanhoop te drijven. daarvoor leeft de mens alle dagen vrolijk en prachtig geheel onbekommerd om zijn ziel en zaligheid.

In romeinen 8:15 wordt heel duidelijk het ontvangen uit God van twee werken van overtuiging van de Heilige Geest tegenover elkaar gezet dat blijkt zeer duidelijk uit de zinsnede "niet wederom ontvangen" "maar gij hebt ontvangen" het is dezelfde Geest van God ontvangen in stuk van ellende en het stuk van de verlossing/dankbaarheid.

En omdat paus Burggraaf er een
valse uitleg opna houd om tien punten te scoren tegen Daan Kleen van de woesteweg.nl en ik vast houd aan de waarheid van Gods woord beschuldigt hij mij valselijk van het plegen van de zonde tegen de Heilige Geest, nou dan heeft de duivel je echt zwaar te pakken als je een waar kind van God zoals ik dat mag zijn uit vrije genade door recht verlost zo satanisch gaat belasteren, ja en toen gingen mijn ogen open, want ik weet heel goed hoe God mijn ziel gered heeft en dat een kind van God de zonde tegen de Heilige Geest niet plegen kan. Dus dit is de werkwijze van paus Burggraaf.

En dan schrijft hij in het artikel: "bedelaars-fantasie van hhk pelagiaan dr. p de vries" "het is mij een ondraaglijke last, dat, behoudens de ware broeders en zusters in Christus die er nog zijn (daar bedoelt hij dus het leger jaknikkende jezuieten mee die zijn valse-drekgod-leringen gaarne aannemen) geen dominee, geen belijder en geen enkele refo zich door Gods Woord laat gezeggen enz." terwijl hijzelf zich door Gods woord niet laat gezeggen en zich van buitenbijbels kunstlicht en inlegkunde en klank exegese bedient en daarbij Gods kinderen op duivelse wijze zwaar belastert.

En dan gaat hij heel subtiel de inhoud van emails op de kansel brengen en als je hem dan aanspreekt op iets wat je dan hoort dan zegt hij: "zie je wel je bent door het woord geraakt" terwijl het geheel buiten de toepassing van de Heilige Geest omgaat en hij dat zelf in een email geschreven heeft. Nou gefeliciteerd ermee met deze vervalste bediening, en dat de emails ongeopend de kliko ingaan is onzin want hij reageert zelf per email op emails die hij beweert ongeopend in de kliko te werpen, dus die emails worden gewoon uit de prullenbak gevist en gelezen. bedrieg een ander!

JAKOB IS IN BETHEL NIET BEKEERD MAAR DAARVOOR AL EN ZIJN BEKERING STAAT NIET IN DE BIJBEL. En de inlegkundige drekgod lering van de vervalste bekering van Jakob te bethel is een lering van de duivel, de natuurlijke zonsondergang is op geen enkele wijze vereenzelvigen met het stuk der ellende, nergens in de schrift word ons door de Heilige Geest verklaart dat Jakob dat zo beleefd heeft dit is pure fantasie, legende en mythe vorming a la babylon en de koran.

En hetzelfde geldt voor Abraham die al voordat hij door God uit ur geroepen werd tot zaligmakend geloof is gekomen door in zijn totale verlorenheid door de val in adam te zien op het Zaad der vrouw die de kop van de slang vermorzelen zou, waarna hij ook als een schaapje van die grote kudde, horende en kennende de stem van de goede Herder zijn pad in geloofsgehoorzaamheid gestempeld heeft toen God hem uit ur riep, WANT aan de geloofsvruchten ken je de Boom PUNT.

Paus Burggraaf past ook de bijbel naar de zin en mening van zijn eigen voorkeur aan door de zuivere vertaling van johannes 3:8 te verkrachten met een valse vertaling geheel in overeenstemming met zijn vals vergeestelijkende inlegkunde drekgod aanbidding. En dat hebben we al een keer weerlegd dus dit is in feite een herhaling van zetten maar we zullen het nog uitbreiden. Dat een woord altijd in context moet worden verstaan en vertaald, zeker woorden met meerdere betekenissen word door paus Burggraaf aan zijn laars gelapt en dan ga je de mist in. Hij zegt dat in het nieuwe testament het woord wind nergens met pneuma word vertaald en dat is onzin want in johannes 3:8 gebeurt het. En dat een woord meestal op een bepaalde manier vertaald wordt is geen excuus om de enkele gevallen waarin dat niet gebeurt dan ook maar zo te veranderen, en de betekenis van een woord te gaan versmallen zodat het in je straatje past, en bovendien, deze nieuwe valse vertaling heeft geen enkel nut in de strijd tegen dwalingen in de afscheiding het voegt totaal NIETS toe. Geen mens is in staat om de wind op te wekken, tegen te houden, richting te geven, of te negeren, niet te horen, niet te voelen je weet niet waar die vandaan komt of heengaat enz. En dan zegt burggraaf als drogreden ja van de wind kun je wel weten waar die vandaan komt nou dat weet een mens niet, ongeveer de richting voor de erste paar meter en dat is het dan. En dat de wind uiteindelijk uit gods schatkameren voortkomt dat is ook een drogreden want van de Heilige Geest weten we ook dat Hij van de Vader en de Zoon uitgaat. Prediker 11:5 zegt duidelijk dat we de weg van de wind niet weten. Het een heel eenvoudig beeld uit de natuur wat Jezus gebruikt om nicodemus duidelijk te maken Hoe de Geest werkt in de wedergeboorte. Het woord wind in bijvoorbeeld prediker 1:6 is in het hebreeuws en aramees ruach en word in de septuagint met pneuma vertaald en is dus een volstrekt legitieme vertaling binnen de context. En pneo komt niet van pneuma net andersom pneuma komt van de wortel pneo. Ook het woord phone word afwisselend vertaald als geluid of stem AFHANKELIJK VAN DE CONTEXT dus het woord phone kan ook zeker WEL geluid betekenen PUNT.

En als niets je van de liefde van Christus kan scheiden dan is dat Zijn liefde tot jou en niet andersom, want als het van onze liefde afhing dan kwam al Gods volk om, dus het is wel degelijk mogelijk dat Gods volk zich openbaart als een luidende schel en een klinkend metaal. Want als de liefde niet in beoefening is dan zijn we zonder liefde (let wel, niet dat we zonder de liefde van Christus tot ons zijn) de liefde: 1 Korintiërs 13:6
Zij verblijdt zich niet in de ongerechtigheid, maar zij verblijdt zich in de waarheid; Psalmen 141:5
De rechtvaardige sla mij, het zal weldadigheid zijn; en hij bestraffe mij, het zal olie des hoofds zijn, het zal mijn hoofd niet breken; want nog zal ook mijn gebed voor hen zijn in hun tegenspoeden. Dus als je die liefde niet in beoefening hebt dan laat je je eigen ook niet tuchtigen door iemand die in zijn recht staat nee dan blijk je toch wel in een klinkende metalen toestand te zijn. die tovenaars in egypte die konden mozes ook wel na apen ze wierpen zo hun toverstokken op de grond en het werden allemaal slangen maar de slang van Aäron vrat ze allemaal op. Maar wat die tovenaars uit egypte niet kunnen is de hand in eigen boezem steken. In de schuld komen met hun ketterijen nee en dan openbaar je jezelf NIET als een knecht van God, die moeten we voor een heiden en tollenaar houden.

Dus dirk de jezuiet en paus burggraaf en briesend paard van der Hoeven, al ben je duizend keer een kind van God en heb je een roeping die klinkt als een klok. Als jullie niet publiek in de schuld komen met jullie brutale van God vervloekte duivelse ketterijen en zonden dan ben je vanaf nu voor mij een heiden en een tollenaar die in de de zonde leeft en geef ik jullie over aan satan. in de naam van Jezus Christus de Zoon van God spreek ik de banvloek over jullie uit. ANATHEMA MARANATHA. AMEN  JA AMEN.

S.A.

Naschrift: Jezuïeten dirk van den Broek is Dit.  Dan is het duidelijk voor degenen die het aangaan.

zaterdag 7 juli 2018

kansels, sabbatten 3

In dit bericht behandel ik de preken van G.P.P Burggraaf van derokendevlaswiek.COM van zondag 1 juli 2018 genaamd "wie op deze steen valt zal verpletterd worden […]", en "God die de Goddeloze rechtvaardigt door rechtspraak[…]" (en de ermee in verband staande artikelen over ds P de vries) welke ik vrijdagavond 6 juli 2018 beluisterd heb. Dit bericht staat in het kader van de tucht zoals u kunt lezen in de zeven berichten over Jakob die ik eerder op deze blog heb geplaatst.

Psalmen 12:1-7 Een psalm van David, voor den opperzangmeester, op de Scheminith. Behoud, o Heere; want de goedertierene ontbreekt, want de getrouwen zijn weinig geworden onder de mensenkinderen. Zij spreken valsheid, een ieder met zijn naaste, met vleiende lippen; zij spreken met een dubbel hart. De Heere snijde af alle vleiende lippen, de grootsprekende tong; Die daar zeggen: Wij zullen de overhand hebben met onze tong; onze lippen zijn onze! Wie is heer over ons? Om de verwoesting der ellendigen, om het kermen der nooddruftigen, zal Ik nu opstaan, zegt de Heere; Ik zal in behoudenis zetten, dien hij aanblaast. De redenen des Heeren zijn reine redenen, zilver, gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal.

Spreuken 8:7 Want Mijn gehemelte zal de waarheid bedachtelijk uitspreken, en de goddeloosheid is Mijn lippen een gruwel.

Om zo een letter te schrijven of een woord te spreken moet je wel bedient worden uit het heiligdom door de zeven Geesten Gods die voor Zijn troon zijn:

Openbaring van Johannes 4:5 En van den troon gingen uit bliksemen, en donderslagen, en stemmen; en zeven vurige lampen waren brandende voor den troon, welke zijn de zeven geesten Gods. Versierd zijnde met gaven des Heiligen Geestes en de Heilige Geest mede getuigenis gevende zodat we in ons gemoed ten volle verzekerd zijn van de waarheid de werkelijkheid en de realiteit nemen we het zwaard des Geestes hetwelk is Gods woord, opnieuw op. Dat brutale enakskind van de vlaswiek weigert de brand die hij zelf met zijn drekgod aangestoken heeft, te blussen en de babylonische spraakverwarring op te heffen die hij zelf veroorzaakt met zijn ketterijen, door er publiek mee in de schuld te komen en zich er van te bekeren. Ja dan kon er nog wat van uit gaan. Als je zelf met je ketterijen niet in de schuld komt en je er niet van bekeert, hoe kan je dan verwachten dat anderen wel met hun ketterijen in de schuld komen en zich bekeren.

Burggraaf zit daar als een hypocriete farizeeër onder zijn wonderboom van preken en artikelen over ds P de Vries te schuilen dat is dan een soort bliksemafleider, heel hard roepen over de ketterijen van een ander en dan met je zwerende vinger naar een ander wijzen ja, en dan hopen dat alles stilzwijgend aan hemzelf voorbij gaat, maar God beschikte een wormpje Jakobs om die wonderboom bij de wortel door te knagen, al die bliksemafleiders helpen NIKS. Ook van burggraaf mag Jozef in de put doodvallen en Jeremia mag in de modderkuil omkomen, en de brieven van Baruch worden verbrand en in de kliko geworpen want de tucht word door hem verworpen, en ja als je die verwerpt dan ben je niet langer de manifestatie van de ware kerk. En dat klopt ook want naast de leer van de rechtvaardigmaking van de goddeloze word dan ook de drekgod van de inlegkunde aangebeden.

Abraham was in ur der chaldeeën al een ware gelovige en is daar al wedergeboren, gerechtvaardigd en tot zaligmakend geloof gekomen en zijn bekeringsverhaal staat dus NIET IN DE BIJBEL want de bijbel gaat niet over bekeringsverhalen maar over de OPENBARING VAN GOD EN ZIJN WERK, en dat abraham in ur der chaldeeën woonde ZEGT NIETS OVER ZIJN STAAT, nogmaals je woonplaats zegt niet over je staat voor God want de hele wereld ligt in de boze: Openbaring van Johannes 2:13 Ik weet uw werken, en waar gij woont; namelijk daar de troon des satans is, en gij houdt Mijn Naam, en hebt Mijn geloof niet verloochend, ook in die dagen, in welke Antipas, Mijn getrouwe getuige was, welke gedood is bij ulieden, daar de satan woont. en dat kan niet vergeleken worden met Levi in het tolhuis omdat hetzelfde lijkt of klinkt, klankexegese is niet de zin en mening van de Heilige Geest. Het zitten van Levi in het tolhuis staat in het kader van het leven in de zonde omdat de schrift ons dat verklaart en anders niet:

Mattheus 18:17 En indien hij denzelven geen gehoor geeft; zo zeg het der gemeente; en indien hij ook der gemeente geen gehoor geeft, zo zij hij u als de heiden en de tollenaar.

En voor Jakob geldt hetzelfde hij werdt te beth-el niet wedergeboren, gerechtvaardigt en kwam daar niet tot geloof, heel die inlegkundige verklaring die G.P.P. Burggraaf daar aan geeft is een leugen van de satan en een lering van de duivel en niet naar de zin en mening van de Heilige Geest zoals we dat zevenvoudig bewezen hebben in de serie berichten over Jakob.

En dat niet alleen maar hij maakt dan van het heilsfeit van de opstanding van Christus een gebod tot zondagsheiliging. En dan word dat gebod tot zondagsheiliging in het kader gezet van de wet van Mozes als ware de wet van Mozes veranderd, en dat gebod word dan weer absoluut gesteld,ja ja als je in een strik des duivels zit, dan is de duivel met ene ketterij niet tevreden, nou heel deze van God vervloekte valse nieuwtestamentische sabbats leer is gewoon het via de achterdeur herintroduceren van de wet van Mozes in het evangelie. Het is een gruwelijke vermenging, een lering der duivelen, adderspog, drek, onreinheid. Zo heeft de Heere mij het niet geleerd, ik weet nog goed dat ik enige overtuigingen had en ik wist heel goed, Jood was ik nooit geweest en kon ik nooit meer worden want ik had nog nooit de sabbat gehouden op zaterdag, Op zondag patat halen bij de snackbar daarover kwam de Heere me niet tegen met de wet van mozes of de sabbat nee, maar wel dat ik de Heere niet had gezocht en mezelf zocht: Romeinen 3:9-11 Wat dan? Zijn wij uitnemender? Ganselijk niet; want wij hebben te voren beschuldigd beiden Joden en Grieken, dat zij allen onder de zonde zijn; Gelijk geschreven is: Er is niemand rechtvaardig, ook niet een; Er is niemand, die verstandig is, er is niemand, die God zoekt. God heeft er recht op dat we Hem zoeken in alles maar daar is het misgegaan we hebben onszelf gezocht. We hebben van de verboden boom gegeten in en met onze vader Adam, en ons hart onze woorden en werken bewijzen het: Job 21:14-15 Nochtans zeggen zij tot God: Wijk van ons, want aan de kennis Uwer wegen hebben wij geen lust. Wat is de Almachtige, dat wij Hem zouden dienen? En wat baat zullen wij hebben, dat wij Hem aanlopen zouden.

NERGENS IN HEEL GODS WOORD NIET WORD ER BEVOLEN OM DE DE ZONDAG ALS EEN SABBAT TE HEILIGEN, TE RUSTEN EN NIET TE WERKEN OF TE KOPEN.

Degenen die leren van wel zullen dat NOOIT EN TE NIMMER KUNNEN BEWIJZEN MET GODS WOORD. Op zondag de opstanding van Christus herdenken is een traditie, NOG EEN KEER, het is een TRADITIE, GEEN GEBOD. (lees ook mijn vorige bericht getiteld: kansels, sabbatten, rechtvaardigmaking van 4 juli 2018 waar ik dieper op de zaak inga.) Het behoort tot de vrijheid van een christen om in liefde en geloof geboren uit de Geest onder Gods voorzienige leiding een hele dag bijvoorbeeld de zondag af te zonderen en te wijden aan Gods dienst. Ook de onderlinge bijeenkomsten en vergaderingen die traditiegetrouw op zondagavond plaatshadden mag men niet zonder geldige reden nalaten. En de overheid heeft de plicht om de ware godsdienst te bevorderen en de onderdanen de ruimte te geven om zich te wijden aan Gods dienst. Door bijvoorbeeld werknemers te beschermen die op zondag naar de kerk willen gaan om zich onder het Woord te stellen. De opstandingsdag van Jezus Christus wijden aan de Heere is dus een vrijwillige zaak geen gebod geen bevel maar liefde en geloof door de Geest en dan leef je Gode welbehagelijk en dan hoef je niet meer zo nodig te winkelen ook al is dat niet verboden en je uit te leven in de wereld.

De israelieten op de woestijnreis hadden al meerdere malen te maken gehad met de straffende hand Gods. Niet te begrijpen dus, maar als de zonen van Aäaron dan alsnog zo dwaas zijn om met vreemd vuur het heiligdom binnen te gaan dan gaat er vuur uit van het heiligdom om hen te verteren:

Leviticus 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen een ieder zijn wierookvat, en deden vuur daarin, en leiden reukwerk daarop, en brachten vreemd vuur voor het aangezicht des Heeren, hetwelk hij hen niet geboden had. Toen ging een vuur uit van het aangezicht des Heeren, en verteerde hen; en zij stierven voor het aangezicht des Heeren.

Burggraaf de Heere heeft je duidelijk aangewezen toen je met grasmaaien op die steen knalde, en als je met je inlegkunde drekgod en je vervalste sabbatsgebod kapel beth-el binnen stapt en met vreemd vuur van ketterijen en dwaalleringen de kansel op komt dan zal er zeker vuur uit het heiligdom uitgaan om je te verteren als je je eigen daarvan niet bekeerd. Die kinderen die het verschil tussen hun linker en rechter hand niet weten interesseren jou blijkbaar helemaal niet, de Heere zal juda's steden herbouwen uit het stof en dan moeten die valse leringen en afgoden van jou er ook aan, IN DE BRAND ERMEE, VERMALEN TOT AS. BEKEERD U BEKEERD U WAAROM ZOUDT GIJ STERVEN.

S.A.

woensdag 4 juli 2018

kansels, sabatten, rechtvaardigmaking 2

In dit bericht gaan we nog even door op hetzelfde onderwerp aangezien van der Hoeven van hetgekrookteriet.com zich briesend vergaloppeerd in wat ds Teunissen leert zoals hij laat blijken in onderstaande mail:

S.A.,

Jij bent een grote verkrachter van hetgeen je denkt gehoord te hebben! Teunissen heeft aangegeven dat het geloof het middel is en niet de Middelaar. HIJ is het Medicijn en niet het geloof. Teunissen preekt doorlopend dat de goddeloze wordt gerechtvaardigd en dat zo’n doemeling aan de zijde Gods gaat komen en God gaat rechtvaardigen in Zijn rechtvaardig oordeel. De hele preek trek je compleet uit zijn verband, pakt er één ding uit en bouwt daar jouw peligiaanse arminiaanse stelling omheen. De boemerang die je denkt te werpen komt op je eigen hoofd terecht.
Jij moet nog eens van een TOP van eer worden neergeworpen op het vlakke des velds.

MGVDH

hieronder mijn antwoord ter verdediging van de waarheid Gods:


- - - - - -

Ja Teunissen preekt het geloof als middel, MAAR HIJ PREEKT DE ZIEKE MENS DIE HET MIDDEL TER HAND MOET NEMEN OM DE MIDDELAAR AAN TE NEMEN EN ZO GAAT HET NIET! De moordenaar aan het kruis nam Jezus niet aan door een geloofsmiddel ter hand te nemen. Hij veroordeelde zichzelf in de aanvaarding van zijn vonnis. En hij ging Christus niet aannemen of stelen maar VRIJVERKLAREN: DEZE HEEFT NIETS ONBEHOORLIJKS GEDAAN! En toen bad hij zijn laatste gebedje en toen was het met hem afgelopen. Ja toen ging Christus hem aannemen net andersom, HEDEN ZULT GIJ MET MIJ IN HET PARADIJS ZIJN. ja en dan is het geloof er ook. Dus droom maar lekker verder met die giftige arminiaans pelagiaanse appel godsdienst buiten het recht om van ds Teunissen. Het is voor jou te hopen dat je met je briesende paardeHOEVEN nog eens gaat SNEVEN op het vlakke des velds want het is niet degene die loopt, noch in de wil van de man maar een ONTFERMENDE GOD. En als Teunissen in sommige andere preken het wel zuiver preekt dan is hij een onzuivere bazuin die een onzeker geluid geeft.

S.A.

kansels, sabbatten, rechtvaardigmaking.

In dit bericht deel ik een email die ik ontving van de inlegkunde-drekgod aanbiddende, en het beest uit de afgrond aanbiddende aartsketter M. G van der Hoeven van hetgekrookteriet.com en mijn antwoord daar op. Waarin hij beweert dat ik niet weet wat er op de kansels gebracht word en hij mij onder een pauselijk roomskatholiek 666 antichristelijk "nieuwtestamentisch" sabbatsgebod juk probeert te brengen met allerlei uit de werkelijkheid gerukte bijbelteksten die niks bewijzen. Markus 7:7 Doch tevergeefs eren zij Mij, lerende leringen, die geboden zijn der mensen; Kolossenzen 2:20-23 Indien gij dan met Christus de eerste beginselen der wereld zijt afgestorven, wat wordt gij, gelijk of gij in de wereld leefdet, met inzettingen belast? Namelijk raak niet, en smaak niet, en roer niet aan. Welke dingen alle verderven door het gebruik, ingevoerd naar de geboden en leringen der mensen; Dewelke wel hebben een schijn rede van wijsheid in eigenwilligen gods dienst en nederigheid, en in het lichaam niet te sparen, doch zijn niet in enige waarde, maar tot verzadiging van het vlees. ook voert hij een preek van ds Teunissen op van 1 juli 2018 om 18:00 als een bewijs van mijn ongelijk. Maar in de bewuste preek word het al snel duidelijk waar het om draait de mens is zogenaamd niet geestelijk dood maar doodziek en moet dan een beker ter hand nemen aan de lippen zetten en een medicijn innemen, die mensen die kunnen nog wat. En dan moeten ze Christus gaan omhelzen door een geschonken geloof, dit is gewoon het toevluchtnemende geloof van de pelagiaanse arminiaan in een ander jasje, en dan is het zogenaamd Gods werk, nou dat verhaal dat kennen we van de heartcry stichting, stichting jijdaar en vele dominees in de hhk, ze voelen zich zo'n beetje zondig en dan nemen ze Jezus aan en dan zeggen ze het was van de Heilige Geest het was geschonken geloof, jaja, en dan rollen ze als een appel rijp voor de hel zo in de schoot van Jezus. Van der Hoeven als je echt een appel bent die rijp is voor de hel, dan rol je de hel IN, dan ga je een hellevaart maken, dan ga je daadwerkelijk voor eeuwig omkomen en dat geheel rechtvaardig dan rol je niet zo in Jezus' schoot met een geschonken geloof, kijk zo nauw gaat het er tegenwoordig langs heen, dat ogenblikje in Zijn toorn dat word er net in gemist, dan ga je Christus niet aannemen, dan ga je Christus vrij verklaren met een laatste noodkreet, en dan word voor eeuwig nacht, en in die nacht daar openbaart Christus zichzelf als borg en zaligmaker, en omdat dat dan gebeurt geloof je dat en geloof je in Hem en eerder niet, bij ds Teunissen word je dus vlak voor het recht nog zogenaamd verlost met een ingebeeld toevluchtnemend geloof, nou die ingebeelde zegen mag je van mij houden. In de ware vernedering word je wel zodanig vernederd en verootmoedigd dat rechtvaardig verloren gaan het enige is wat overblijft dan heb je geen enkel recht meer op de zaligheid. En voor zulke rechteloze mensen is Jezus Christus gekomen om te zoeken en zalig te maken dat nou daadwerkelijk verloren was.

S.A.


hier volgt het emailbericht van Van der Hoeven van het gekrookteriet.com:

Geachte heer S.A.,

U kent alle kansels? Ik ben bang van niet. Beluister maar eens de preek van ds. W.J. Teunissen van 1 juli om 18:00 op https://www.kerkfoon.nl/hhgalblasserdam.php

Mag ik eens vragen. Bent u thuislezer? Wat leest of beluistert u zoal?

Wat betreft de sabbat en de zondag.

En ik was in den geest op den dag des Heeren, en ik hoorde achter mij een grote stem, als van een bazuin (Openbaring 1:10) met de volgende kanttekeningen: Dat is, den eersten dag der week, alzo genaamd omdat Christus op dien dag is opgestaan van de doden, en omdat de dienst des Heeren alrede op dien tijd van de Christenen, in plaats van den sabbat, werd gepleegd, gelijk alle oude leraars getuigen en ook af te leiden is uit Hand. 20:7 en 1 Kor. 16:2. Op dien dag dan, die tot den godsdienst was geheiligd, is aan Johannes, met heilige bedenking bezig zijnde, omdat hij in een plaats was waar alsdan nog geen vergaderingen schijnen geweest te zijn, deze openbaring geschied.

En op den eersten dag der week, als de discipelen bijeengekomen waren om brood te breken, handelde Paulus met hen, zullende des anderen daags verreizen; en hij strekte zijn rede uit tot den middernacht (Handelingen 20:7).

Op elken eersten dag der week legge een iegelijk van u iets bij zichzelven weg, vergaderende een schat, naar dat hij welvaren verkregen heeft; opdat de verzamelingen alsdan niet eerst geschieden wanneer ik gekomen zal zijn (1 Korinthe 16:2).

Als het dan avond was op denzelven eersten dag der week, en als de deuren gesloten waren waar de discipelen vergaderd waren, om de vreze der Joden, kwam Jezus en stond in het midden en zeide tot hen: Vrede zij ulieden (Johannes 20:19).

Uit deze Schriftgedeelten blijkt duidelijk dat de samenkomsten van de Christelijke gemeente op de eerste dag van de week, ofwel de opstandingsdag van Christus, waren.

Als u ook de geschiedenis bestudeert, blijkt dat de eerste Christengemeenten altijd op de eerste dag van de week hun samenkomsten hielden, ofwel de Nieuw-Testamentische sabbat. Christus heeft de gehele wet vervuld, en ook de sabbat.
Op die dag lag Hij in het graf en heeft gerust van al Zijn werken.

Als u de Oud-Testamentische sabbat wilt houden dan bent u schuldig om de gehele wet te onderhouden om zalig te worden. Dan moet u uzelf ook laten besnijden. Ik mag aannemen dat u ook tegen de kinderdoop bent en dat u vindt dat alle
geboren jongetjes besneden moeten worden.


Lees verder eens aandachtig volgende artikelen van de ‘INLEGKUNDE-DREKGOD-PILAREN’ websites:

http://www.derokendevlaswiek.com/ARCHIEF_2004zn2007ARTIKELEN_EN_LEZINGENZATERDAG_OF_ZONDAGzv.html#item_GEDENK_DE_SABBATDAG_DAT_GIJ_DIEN_HEILIGTzozozo

http://www.hetgekrookteriet.com/Theologie/Vroegindeweij_zondag_ipv_sabbat.pdf


Met vriendelijke groet,

M.G. van der Hoeven

- - - - - - -

Hieronder volgt mijn antwoord:

Van der Hoeven ik ken alle kansels ik heb honderden dominees gehoord van alle refo kerken inclusief Teunissen. Ik lees en luister alles in nederlands en engels mij maak je niks wijs. Laat die kanttekeningen maar fijn buiten beschouwing die bewijzen niets. Dat de eerste dag van de week de dag des Heeren genoemd word omdat Jezus op die dag is opgestaan is geen gebod om te rusten of een verbod om te werken. Dat Jezus op de eerste dag van de week is opgestaan is geen gebod om de eerste dag van de week te heiligen als de sabbat van mozes met een gebod tot rusten en een verbod tot werken. Dat de DICIPELEN EN PAULUS bijeen waren gekomen om brood te breken is geen gebod tot rusten of een verbod tot werken bovendien staat er niet bij of dit des ochtends des middags dan wel des avonds geschiedde alleen dat het tot diep in de nacht duurde. Dat een iegelijk op de eerste dag der week iets BIJ ZICHZELF moest wegleggen is geen gebod tot rusten of een verbod om te werken. Bovendien lezen we dat het des avonds was dat de dicipelen achter gesloten deuren vergaderden op de eerste dag der week en is geen gebod tot rusten of een verbod tot werken. Dat de samenkomsten vanaf den beginne op de eerste dag der week plaatshadden word door mij niet ontkent maar bevestigd maar dat is geen gebod tot rusten of een verbod tot werken. De nieuwtestamentische sabbat is een pauselijke roomskatholieke 666 antichrist fabel je bent dus een brutale ketter die het beest uit de afgrond aanbidt. NERGENS IN GODS WOORD WORD ER DOOR GOD EEN NIEUWTESTAMENTISCH SABBATS GEBOD UITGEVAARDIGD A LA MOZES dit is een lering van de duivel PUNT Ik ben in Christus Jezus geheel bevrijd van de wet van Mozes en ik mag God dienen in nieuwigheid DES GEESTES dus ik wens in het geheel de sabbat van mozes niet te houden zoals jij mij valselijk voor de voeten werpt en in het geheel niet uit mijn geschreven woorden valt op te maken. En ik wens mij in het geheel niet te onderwerpen aan een buitenbijbelse gebod op gebod regel op regel zogenaamd nieuwtestamentische sabbat die nergens in Gods woord bevolen wordt. Ik maak gebruik van mijn christelijke vrijheid om volgens christelijke traditie die in geloof en liefde uit de Geest Gods geboren is onder Gods voorzienige leiding, de eerste dag der week de opstanding van Christus te herdenken, af en toe euro's voor Paulus te sparen, en mij met mijn gezin te stellen onder het Woord Gods op de wijze die mij het meest gepast lijkt in deze God onterende tijden van afval en verval binnen en buiten de kerken.

S.A.

zondag 1 juli 2018

Jakob 6 de Steen des aanstoots. (Update)



In dit bericht schrijf ik over Jesaja 28:8 Want alle tafels zijn vol van uitspuwsel en van drek, zodat er geen plaats schoon is. En behandel ik de preken van G.P.P Burggraaf op de rokendevlaswiek.com over de Steen des aanstoots van 24-06-2018.



Alle tafels, dat is alle kansels, zijn vol van uitspuwsel en van drek, zodat er geen plaats schoon is, dat betekent dat op alle kansels met dwalingen beschimmeld brood word gebracht doorzuurt met zuurdesem der farizeeën en bedekt onder een dikke laag adderspog van leringen der duivelen! WALGELIJKE KETTERIJEN EN DWAALLERINGEN DUS, GEEN PLAATS IS SCHOON, GEEN KERK IS ER MEER OVER DIE ZUIVER IN DE LEER IS, HET IS AL VERWOEST DOOR DIE GEWELDENAREN. Kerken, dominees en ambtsdragers laten het afweten ze leren allemaal wat anders zodat geen mens meer weet waar die aan toe is. ds J. J. Roodsant moest met barstende hoofdpijn met emeritaat, in elke preek van hem worden de kleinen die in Christus geloven geërgerd, HOEZO ZIEN IS NOG GEEN HEBBEN ?! HOEZO INLEGKUNDE DREKGOD aan de hand houden HENEN UIT! (als je uit die inlegkundige bornput drinkt ga je subiet DOOD!) ds K. Veldman is allerlei joodse kunstelijk verdichte fabelen nagevolgt die in de bijbel niet terug te vinden zijn, en in geen velden of wegen meer te bekennen.(update: hij is inmiddels weer boven water.) ds T. Klok is gestorven, en een ding moet je die man wel nageven hij had verstand van kermen (amos 5:16) "och mocht het nog eens kommen te gebeuren..." zo is het, wil naar mijn smeekstem horen merk op mijn jammer klacht verleen mij gunstig de oren daar 'k in mijn druk versmacht (psalm 130:1) bij weer andere dominees moet je nadat je Christus hebt leren kennen als je Borg en Zaligmaker en in Hem levend gemaakt het eeuwige leven ontvangen hebt met alles de dood nog in, ze zijn ZWAAR GESTOORD! 1 Petrus 1:23 Gij, die wedergeboren zijt, niet uit vergankelijk, maar uit onvergankelijk zaad, door het levende en eeuwig blijvende Woord van God. Bij weer een andere roedel wolven in schapekleren mag je dan wel wederomgeboren zijn maar nog niet gerechtvaardigd, je mag wel geloven zonder Christus te kennen, de schuld is dan mischien al wel bedekt maar nog even niet vergeven PURE WAANZIN. Wederomgeboren worden, rechtvaardigmaking, zaligmakend geloof, zijn drie kanten van een en dezelfde zaak gelijktijdig en onlosmakelijk en bij het volle bewustzijn in een punt des tijds gewerkt door Woord en Geest en degenen die het anders leren zijn BRUTALE KETTERS, het is alles of niets. en bij weer andere ketters heeft de overtuiging van zonden en het verdoemende recht zoals Gods Woord dat ons leert afgedaan, ook mag je bij dat soort armiaanse/pelagiaanse doodstaat loochenaars Jezus gewoon aannemen op basis van wat emotie en met je verstand om daarna de heiligmaking hardhandig vorm te geven met de wet als leefregel en allerlei therapie, allemaal buiten de ware wedergeboorte/rechtvaardigmaking en het geschonken geloof en de Geest om. Wenden we ons tot de evangelisten en wat daarvoor door moet gaan, ze bouwen websites met prachtige namen als derokendevlaswiek.com en hetgekrookteriet.com of dewoesteweg.nl maar dan blijken dat INLEGKUNDE-DREKGOD-PILAREN van de refo-filistijnse tempel van dagon te zijn terwijl de pilaren van Gods ware tempel Boaz en Jachin zijn (1 koningen 7:21), en ze roepen het overluid; des Heeren tempel des Heeren tempel zijn deze! (Jeremia 7:8), dan maken ze (naar ze menen) Gods tempel tot een huis van geestelijke koophandel (johannes 2:16) met magazijnen vol preken. Je kan je kinderen toch geen oud beschimmeld brood voorzetten, nou als het nood was dan kon je de schimmel er nog afschrapen. Maar dat gaat voor die oude van dwalingen en ketterijen verschimmelde preken niet op, Jeremia 14:3 En hun voortreffelijken zenden hun kleinen naar water; zij komen tot de grachten, zij vinden geen water, zij komen met hun vaten ledig weder; zij zijn beschaamd, ja, worden schaamrood, en bedekken hun hoofd. 2 Koningen 4:40 Daarna schepten zij voor de mannen op om te eten; en het geschiedde, als zij aten van dat moes, dat zij riepen en zeiden: Man Gods, de dood is in den pot! En zij konden het niet eten. Zo is het, het is overal de dood in de pot. Vers koren moeten we hebben zoals Jakob dat liet halen uit egypte bij Jozef. Genesis 42:2 Voorts zeide hij: Ziet, ik heb gehoord, dat er koren in Egypte is; trekt daarhenen af, en koopt ons koren van daar, opdat wij leven en niet sterven. Psalmen 72:16 Is er een hand vol koren in het land op de hoogte der bergen, de vrucht daarvan zal ruisen als de Libanon; en die van de stad zullen bloeien als het kruid der aarde. Levend water en het Brood des levens met minder kan het niet met meer hoeft niet. als je dan je oor te luisteren legt bij ds C. L. Onderdelinden dan kom je er nog niet achter of er nou wel een verdoemend recht is te aanvaarden of niet. maar wel dat die man de wet ook als levensregel aan de hand houd. Blijkbaar is de Heilige Geest onmachtig Gods kinderen te leiden en moeten we het buiten Christus zoeken die de Weg is de Waarheid en het Leven, om het zelf te gaan doen met de tien geboden als leefregel maar ze raken ze zelf met GEEN VINGER aan want er is geen een wet-is-leefregel-dominee die zaterdag de zevende dag de sabbat houd en de eerste dag der week boodschapjes gaat doen. Van licht tot zwaar en van links tot rechts is het een pot nat, het is dwalingen en ketterijen wat er geleerd en verspreid word en al het goede wat er af en toe hier en daar nog mag zijn word er door verdonkerd Klaagliederen 4:1 Aleph. Hoe is het goud zo verdonkerd, het goede fijne goud zo veranderd! Hoe zijn de stenen des heiligdoms vooraan op alle straten verworpen! Klaagliederen 4:4 Daleth. De tong van het zoogkind kleeft aan zijn gehemelte van dorst; de kinderkens eisen brood, er is niemand, die het hun mededeelt. In zulke dagen leven we nu, de redelijke onvervalste melk is niet meer te krijgen bij kerken en dominees en evangelisten NIET!, adderspog kun je krijgen emmers vol. en als je ze er op aanspreekt bij God vandaan dan geven ze niet thuis, Jeremia 7:28 Daarom zeg tot hen: Dit is het volk, dat naar de stem des Heeren, zijns Gods, niet hoort, en de tucht niet aanneemt; de waarheid is ondergegaan, en uitgeroeid van hun mond. Jeremia 14:17 Daarom zult gij dit woord tot hen zeggen: Mijn ogen zullen van tranen nederdalen nacht en dag, en niet ophouden; want de jonkvrouw der dochter Mijns volks is gebroken met een grote breuk, een plage, die zeer smartelijk is. en er is niemand meer die in de bressen wil staan, de een is druk met zakken vol goud en de volgende met beschimmeld brood en de andere bouwt een kapel met de naam beth-el om daarin de de refo-filistijnse inlegkunde-drekgod te vereren, het is overal hetzelfde, Ikabod! de eer is weg.


In het kader van de derde trap van de tucht tegen G.P.P burggraaf van derokendevlaswiek.com, aangezien hij de eer niet aan zichzelf wenst te houden en niet in het verborgen en in het publiek in de schuld komt met zijn openbare en verborgen zonden zowel ambtelijk als persoonlijk. Mattheus 18:17 En indien hij denzelven geen gehoor geeft; zo zeg het der gemeente; en indien hij ook der gemeente geen gehoor geeft, zo zij hij u als de heiden en de tollenaar.) En in verdediging van het stuk akkers vol linzen (2 samuël 23:11) nemen we het zwaard des Geestes hetwelk is Gods woord (efeze 6:12) op tegen de publiek geleerde ketterijen en dwalingen van G.P.P. Burggraaf en M.G. van de Hoeven op derokendevlaswiek.com en hetgekrookteriet.com in de openbaarmaking van een reeks emails die daarover handelen zodat heel de gemeente van Jezus Christus kennis kan nemen van deze zaken en een ieder mens gewaarschuwt is voor deze dwaalprofeten. De Heere heeft er zin in en dan moet onze zin wijken! En dan hoeven we ons niet in navolging van David tot koning Achis (DJ Kleen) vandewoesteweg.nl in katwijk te wenden, nee. Binnenkort wordt gepubliceerd:


www.enaldaareenstukakkerswasvollinzen.blogspot.com


Jakob beth-el.


Jakob 1 beunhazen.


Jakob 2 de inlegkunde-drekgod.


Jakob 3 uit het vlees geboren inlegkundige-drekgod-leringen blijven vals.


Jakob 4 de wedergeboorte uit water en Geest.


Jakob 5 een dode leeuw.


Jakob 6 de Steen des aanstoots.


Daniel 2:36 Dit is de droom;[..]


Toen ik van de week uit het werk naar huis reed werd ik afgeleid door een man op een grasmaaier die de bermen aan het maaien was. Ik dacht wat doet die man toch? daarna keek ik weer voor me op de weg, en kwam ik er achter dat ik me met 80 kilometer per uur in de auto voor me aan het boren was, ik kon nog net met piepende en rokende banden en remmen tot stilstand komen en een aanrijding voorkomen. toen vroeg ik aan de Heere: is mijn werk klaar hier op aarde ? doe ik iets verkeerd ? waarom moest dit gebeuren ? wat voor les ligt hier in ?


Daniël 2:36 [...] zijn uitlegging nu zullen wij voor den koning zeggen.


En toen werd ik er bij bepaald dat als je de "grasmaaiers" in de berm volgt in plaats van je ogen op de Weg te houden dan kom je om, goed onthouden! met al die grasmaaiers kom je om, maar wie zijn die grasmaaiers dan die je van de Weg afhouden ? nou dat zijn de ketters, de dwaalleraren, de valse profeten, dat kunnen zelfs Gods kinderen en geroepen knechten zijn als ze in een strik des duivels verkeren, dat zijn van die mensen die zich STOTEN EN ERGEREN aan Christus en Zijn leer, die hebben er altijd nog een DREKGOD en GEBOD bij! afgelopen zondag (24-06-2018) heeft de Heere er nog eentje ontmaskerd die man zat op zijn trekker gras te maaien en toen knalde me die toch effe op een steen zeg tjonge jonge, het kon wel een steen uit de slinger van david zijn, ja al gooi je die met je ogen dicht over je rug DAN IS HET NOG RAAK, HALLELUJAH! HALLELUJAH! HALLELUJAH! PRIJS DEN HEERE MET BLIJDE GALMEN, GIJ MIJN ZIEL HEBT RIJKE STOF! Uw spraak maakt u openbaar! maar ja als je in een strik des duivels zit (of erger) dan ben je nog dommer als het achtereind -de asshole dus (in rotterdam zeggen ze halve zool)- van de ezel van bileam, oh ja die mensen komen op zulk een bijzondere manier aan hun tekst voor de prediking HEUL BIZONDER! maar ze gaan compleet voorbij aan de ware betekenis van de zaak en wat de Heere daar nou werkelijk mee zeggen wil, want per slot van rekening zat bileam op die ezel en kreeg hij de engel des Heeren met een uitgetrokken zwaard tegenover zich te staan. En het is G.P.P Burggraaf die op de grasmaaier zat en zich stootte aan de Steen des aanstoots, en het was de Heere die hem er bij bepaalde, HOE LANG ZULT GIJ VAN HET RICHTSNOER WIJKEN EN ONRECHTVAARDIG VONNIS STRIJKEN ? moeten er dan nu werkelijk doden en gewonden vallen onder Gods volk ? HOE LANG NOG NA DEZE ? want ik kan je een ding vertellen als je eigen als een Goliath aanstelt en de slagorde van de levenden God hoont dan GAAT JE KOP ERAF net als Goliath.


Het gebod.


Degenen die leren dat het paradijsgebod en de wet van Mozes (inclusief het sabbatsgebod) niet langer geldig zijn als een kenbron der zonden en regel der verdoemenis, voor degenen die buiten Christus zijn en blijven, en zichzelf tegenover God willen rechtvaardigen met zichzelf en hun werken, die weten nergens van. Jezus Christus heeft de eis van het paradijsgebod door Zijn aanneming van de menselijke natuur in totale zondeloosheid volkomen beantwoord als de tweede Adam. en de uitbreiding van het paradijsgebod met de wet van mozes, daarvan heeft hij de eis volkomen beantwoordt met volkomen gehoorzaamheid aan de geboden die te gehoorzamen waren en met vervulling de geboden die te vervullen waren en daarmee tot hun einde kwamen. Christus heeft met Zijn volmaakte gehoorzaamheid en volmaakte offerande volkomen beantwoord aan de eis en de vloek van het paradijsgebod en de wet van mozes. Hij is Borg en Middelaar en Hogepriester geworden van het nieuwe en veel betere verbond. Die dan in Christus is ingelijfd door een waar geloof in de rechtvaardigmaking in de wedergeboorte door Woord en Geest. die is overgegaan van de eerste Adam in de tweede Adam, niet langer onder de wet van mozes, maar onder de wet van Christus, gelijk geschreven is:

Romeinen 8:2-4 Want de wet des Geestes des levens in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet der zonde en des doods. Want hetgeen der wet onmogelijk was, dewijl zij door het vlees krachteloos was, heeft God, Zijn Zoon zendende in gelijkheid des zondigen vleses, en dat voor de zonde, de zonde veroordeeld in het vlees. Opdat het recht der wet vervuld zou worden in ons, die niet naar het vlees wandelen, maar naar den Geest. en Romeinen 7:4-6 Zo dan, mijn broeders, gij zijt ook der wet gedood door het lichaam van Christus, opdat gij zoudt worden eens Anderen, namelijk Desgenen, Die van de doden opgewekt is, opdat wij Gode vruchten dragen zouden. Want toen wij in het vlees waren, wrochten de bewegingen der zonden, die door de wet zijn, in onze leden, om den dood vruchten te dragen. Maar nu zijn wij vrijgemaakt van de wet, overmits wij dien gestorven zijn, onder welken wij gehouden waren; alzo dat wij dienen in nieuwigheid des geestes, en niet in de oudheid der letter.

Romeinen 6:14 Want de zonde zal over u niet heersen; want gij zijt niet onder de wet, maar onder de genade. Galaten 5:18 Maar indien gij door den Geest geleid wordt, zo zijt gij niet onder de wet. Degenen die dus leren dat God de wet van Mozes veranderd heeft en de sabbat van de zevende dag der week door heeft geschoven naar de eerste dag der week zijn BRUTALE KETTERS dat leert God nergens in Zijn Woord. En degenen die leren dat de kerk de autoriteit heeft om de wet van Mozes te veranderen en de sabbat van de zaterdag naar de zondag te verschuiven zoals de de pauselijke rooms katholieke 666 antichrist dat leert en doet die zijn AANBIDDERS VAN HET BEEST uit de afgrond. en degenen die Gods kinderen bezwaren met een gebod van zondagsheiliging als ware het, het sabbatsgebod van mozes, die vermengen wet en evangelie en DWALEN ZEER dat leert Gods woord nergens. En degenen die leren dat Christus de wet van Mozes heeft veranderd van de zaterdag naar de zondag die DIE STOTEN EN ERGEREN ZICH AAN CHRISTUS EN ZIJN LEER dat leert Gods Woord nergens. Ja Christus is opgestaan op de eerste dag der week: Mattheus 28:1 En laat na de sabbat, als het begon te lichten, tegen den eersten dag der week, kwam Maria Magdalena, en de andere Maria, om het graf te bezien. Mattheus 28:6Hij is hier niet; want Hij is opgestaan, gelijk Hij gezegd heeft. Komt herwaarts, ziet de plaats, waar de Heere gelegen heeft. En dat mag je elke week in de onderling bijeenkomst herdenken niet als een wet maar geboren uit de Geest in geloof en liefde en die onderlinge bijeenkomsten mag je zeker niet nalaten als je geen wettige verhindering hebt:Hebreeën 10:25-26En laat ons onze onderlinge bijeenkomst niet nalaten, gelijk sommigen de gewoonte hebben, maar elkander vermanen; en dat zoveel te meer, als gij ziet, dat de dag nadert. Want zo wij willens zondigen, nadat wij de kennis der waarheid ontvangen hebben, zo blijft er geen slachtoffer meer over voor de zonden;


Psalmen 45 Een onderwijzing, een lied der liefde, voor den opperzangmeester, onder de kinderen van Korach, op Schoschannim. Mijn hart geeft een goede rede op; ik zegge mijn gedichten uit van een Koning; mijn tong is een pen eens vaardigen schrijvers. Gij zijt veel schoner dan de mensenkinderen; genade is uitgestort in Uw lippen; daarom heeft U God gezegend in eeuwigheid. Gord Uw zwaard aan de heup, o Held! Uw Majesteit en Uw heerlijkheid. En rijd voorspoediglijk in Uw heerlijkheid, op het woord der waarheid en rechtvaardige zachtmoedigheid; en Uw rechterhand zal U vreselijke dingen leren. Uw pijlen zijn scherp; volken zullen onder U vallen; zij treffen in het hart van des Konings vijanden. Uw troon, o God! is eeuwiglijk en altoos; de scepter Uws Koninkrijks is een scepter der rechtmatigheid. Gij hebt gerechtigheid lief, en haat goddeloosheid; daarom heeft U, o God! Uw God gezalfd met vreugdeolie, boven Uw medegenoten. Al Uw klederen zijn mirre, en aloë, en kassie; uit de elpenbenen paleizen, van waar zij U verblijden. Dochters van koningen zijn onder Uw kostelijke staatsdochteren; de Koningin staat aan Uw rechterhand, in het fijnste goud van Ofir. Hoor, o Dochter! en zie, en neig uw oor; en vergeet uw volk en uws vaders huis. Zo zal de Koning lust hebben aan uw schoonheid; dewijl Hij uw Heere is, zo buig u voor Hem neder. En de dochter van Tyrus, de rijken onder het volk, zullen uw aangezicht met geschenk smeken. Des Konings Dochter is geheel verheerlijkt inwendig; haar kleding is van gouden borduursel. In gestikte klederen zal zij tot den Koning geleid worden; de jonge dochteren, die achter haar zijn, haar medegezellinnen, zullen tot u gebracht worden. Zij zullen geleid worden met alle blijdschap en verheuging; zij zullen ingaan in des Konings paleis. In plaats van Uw vaderen zullen Uw zonen zijn; Gij zult hen tot vorsten zetten over de ganse aarde. Ik zal Uws Naams doen gedenken van elk geslacht tot geslacht; daarom zullen U de volken loven eeuwiglijk en altoos.


S.A.