zaterdag 29 mei 2021

Uw recht beslisse mijn geschil. (+toevoeging)

 “22. Sta op, o God! twist Uw twistzaak; gedenk der smaadheid, die U van den dwaze wedervaart den gansen dag. 23. Vergeet niet het geroep Uwer wederpartijders; het getier dergenen, die tegen U opstaan, klimt geduriglijk op.” (Psalmen 74:22-23, Statenvertaling Bijbel)

Ik had eens een gesprek met een man over de voorzienigheid. Waar we op moesten  vertrouwen op God of op  beschermingsmiddelen. Met God zonder beschermingsmiddelen is veel veiliger dan met beschermingsmiddelen maar zonder God. Hij werd het niet met me eens. Dus ik bad tot de Heere om het te openbaren. Ik riep tot God om er een die de maat vol gezondigd had en niet meer bekeerd kon worden. Met brommer en helm van de weg te stoten en aan een hek te spietsen. Een tijdje later kwam die man met een krantenartikel aan waarin het ongeval gemeld werd. Toen wist ik het. Maar die man leed opeens aan geheugenverlies. Als God geschillen gaat beslechten geven ze niet thuis. Totdat ze er zelf aangaan en dan is het te laat. God kijkt niet op een paar lijken 1 koningen 10.

Toevoeging: De woorden van Rabsake gelden ten volle voor degenen die niet in waarheid op de Heere betrouwen:

“Zie nu, vertrouwt gij u op dien gebroken rietstaf, op Egypte, op denwelken zo iemand leunt, zo zal hij in zijn hand gaan, en die doorboren; alzo is Farao, de koning van Egypte, al dengenen, die op hem vertrouwen.” (2 Koningen 18:21, Statenvertaling Bijbel)

“1. Een psalm van David. Twist, HEERE! met mijn twisters; strijd met mijn bestrijders.2. Grijp het schild en de rondas, en sta op tot mijn hulp. 3. En breng de spies voort, en sluit den weg toe, mijn vervolgers tegemoet; zeg tot mijn ziel: Ik ben uw Heil.” (Psalmen 35:1-3, Statenvertaling Bijbel)


S.A.