zondag 30 mei 2021

De Medicijnmeester.

 “31. En Jezus, antwoordende, zeide tot hen: Die gezond zijn, hebben den medicijnmeester niet van node, maar die ziek zijn. 32. Ik ben niet gekomen om te roepen rechtvaardigen, maar zondaren tot bekering.” (Lukas 5:31-32, Statenvertaling Bijbel)

http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/SGP_vaccin.html

"Rd-journalist" van der Hoeven van het gekrookteriet.com schrijft een redelijk onderbouwd artikel, waarin hij bewijst, dat de SGP staat voor opstand tegen Gods oordelen, en Gods voorzienige regering verwerpt.

Ik zou het zo insturen bij het rd.

Toch gaat het bij zijn derde punt mis als hij schrijft: "Vaccins, terwijl Gods Woord leert dat degenen die ziek zijn een medicijn nodig hebben, niet die gezond zijn."

Ten eerste spreekt Jezus niet over een medicijn maar over den medicijnmeester.

Ten tweede spreekt Jezus hier over wie de medicijnmeester nodig hebben dus waar de medicijnmeester  zich begeeft.

Ten derde leert Jezus hier dus geen gebod van doen en laten voor zieken of gezonden. Maar neemt hij een natuurlijk beeld als voorbeeld. Om te bewijzen dat Hij Zich als Degene Die gekomen is. Om te roepen niet rechtvaardigen maar zondaren tot bekering. Zich bij tollenaren en zondaren bij uitstek op de juiste plek bevind. Omdat Hij daar Zijn werk moet doen.

Ook bij zijn laatste punt over meer dan 10.000 doden moet de kanttekening geplaatst worden dat er bij diverse landelijke en europese organisaties meldingen gedaan worden maar dan moet nog vast komen te staan of er een direct verband is.

"Rd-journalist" van der Hoeven heeft ook nog steeds zijn website niet uitgezuiverd van complot leugens en valse leringen. Heeft blijkbaar geen vergeving nodig voor zijn valse aantijgingen jegens mij. Het zij hem van mijn zijde vergeven. Maar hij staat hiermee wel in de schuld voor God.

Hij schrijft ergens verontwaardigd dat een kerklidmaatschap een gebroken rietstaf is maar dat is zijn eigen website dus gezien bovenstaande ook. Een geknakt rietje buigt voor de waarheid en die zal God niet verbreken maar die de nek verhardt zal schielijk verbroken worden al heette je tienduizend keer gekrookt. Niemand kan steunen op egyptische rietstaven van valse leringen en complot leugens, want die gaan dwars door je hand heen. Een kerklidmaatschap is niet per definitie verkeerd, want God stoot daar ook arbeiders uit (ook op het gebed daar kan ik van getuigen). Of heb je geen medelijden met die kinderen die het verschil tussen hun linker en rechterhand niet weten ?

Onlangs hoorde ik nog dat een oudgereformeerde gemeente gesloten was. Nu zijn ze weer helemaal open. Want ik had gebeden of God die dominee wilde toespreken "laat de kinderen tot mij komen en verhinderd ze niet". Met als grond: "God vordert dat de naneef eeuwenlang van kind tot kind dit onderwijs ontvang". Van de week kreeg ik in de middag die woorden weer terug. Naar ik later hoorde was mijn vrouw op bezoek bij iemand die vertelde dat de kerk weer open was. want de dominee had vrijmoedigheid gekregen om de kerk weer te openen met de woorden: "laat de kinderen tot mij komen". Of de dominee en de kerkeraad hun hand in eigen boezem gestoken hebben en schuld hebben beleden weet ik niet. Toch wordt ik hier van Godswege bevestigd dat de weg die de kerken gaan in gehoorzaamheid niet aan God maar aan "de keizer" een weg is die recht mag schijnen te zijn (ds W.A. Zondag - braafste jongetje van de klas) maar het einde van die zijn wegen des doods.

“Er is een weg, die iemand recht schijnt; maar het laatste van dien zijn wegen des doods.” (Spreuken 16:25, Statenvertaling Bijbel)

S.A.