dinsdag 22 augustus 2023

Geheim complot geopenbaard.

Complotters liegen werkelijk alles aan elkaar om relevant te blijven. Vooral in eigen oog. En wellicht is er ook een trouwe schare complotter volgelingen die dat allemaal kritiekloos en heel naief zonder enig onderzoek voor waar aannemen.

M.G. van der Hoeven van het gekrookteriet(.com) heeft weer een fantastisch complot gevonden. Er zou een geheime bijeenkomst zijn geweest over de NWO (Nieuwe Wereld Orde). Daartoe draagt hij wederom een video aan in zijn artikel genaamd: "Geheime bijeenkomst in 2015 over the Nieuwe Wereld Orde (NWO)"

De video is een opname van een internationale conferentie gehouden op 9 maart 2015 in het Putrajaya international convention centre in Maleisië. Georganiseerd door Perdana Global Peace Foundation opgericht door Tun Dr Mahathir Mohamad, de vierde eerste minister van Maleisië.

Noch de organisatie noch de conferenties zijn geheim.

https://perdana4peace.org

https://perdana4peace.org/v2/international-conferences/

De hele conferentie 7 uur lang is door de organisatie op youtube beschikbaar gesteld. En is dus niet geheim.

https://youtu.be/1-2V3F4AQF8?si=ex4LR6-nwy1U8wW9

In het video fragment van de conferentie geeft Mahatir Mohamad vanuit zijn islamitisch geloof en van uit zijn perspectief als maleisiër zijn visie op de overbekende ambities van de Verenigde Staten. Niets nieuws, niets geheims, allemaal uit publieke bronnen. Van de wolfowitz doctrine was de eerste versie van het document wel geheim maar gelekt  naar de pers en daarna herschreven. Dit was dus een plan van de Amerikaanse overheid. En hij gaat nog wel verder dan dat want hij heeft het over 7 elitaire families die de wereld zouden willen regeren. Maar bewijs levert hij niet. Het misleidende idee van wereldvrede leeft in de harten van heel veel mensen. En daar zetten zij zich voor in.

Wat al die (christelijke)complotters eens moeten gaan begrijpen is dat er een duivel is die met een heel leger gevallen engelen werkt in de kinderen van de ongehoorzaamheid. En de neuzen staan dwars door alle ogenschijnlijke verschillen in opvatting, religie, politieke overtuiging en wereldvisie enz. Allemaal dezelfde kant op. Allemaal vijanden van de Heere en Zijn Gezalfde. En ook dat is geen geheim plan meer want God heeft dat openbaar gemaakt in Zijn woord.

“In welke gij eertijds gewandeld hebt, naar de eeuw dezer wereld, naar den overste van de macht der lucht, van den geest, die nu werkt in de kinderen der ongehoorzaamheid; Onder dewelke ook wij allen eertijds verkeerd hebben in de begeerlijkheden onzes vleses, doende den wil des vleses en der gedachten; en wij waren van nature kinderen des toorns, gelijk ook de anderen;” (Ef 2:2-3)

“Waarom woeden de heidenen, en bedenken de volken ijdelheid? De koningen der aarde stellen zich op, en de vorsten beraadslagen te zamen tegen den Heere, en tegen Zijn Gezalfde, zeggende: Laat ons hun banden verscheuren, en hun touwen van ons werpen. Die in den hemel woont, zal lachen; de Heere zal hen bespotten. Dan zal Hij tot hen spreken in Zijn toorn, en in Zijn grimmigheid zal Hij hen verschrikken. Ik toch heb Mijn Koning gezalfd over Sion, den berg Mijner heiligheid.” (Psa 2:1-6)

“De koningen der aarde zijn te zamen opgestaan, en de oversten zijn bijeenvergaderd tegen den Heere, en tegen Zijn Gezalfde. Want in der waarheid zijn vergaderd tegen Uw heilig Kind Jezus, Welken Gij gezalfd hebt, beiden Herodes en Pontius Pilatus, met de heidenen en de volken Israëls; Om te doen al wat Uw hand en Uw raad te voren bepaald had, dat geschieden zou. En nu dan, Heere, zie op hun dreigingen, en geef Uw dienstknechten met alle vrijmoedigheid Uw woord te spreken; Daarin, dat Gij Uw hand uitstrekt tot genezing, en dat tekenen en wonderen geschieden door den Naam van Uw heilig Kind Jezus. En als zij gebeden hadden, werd de plaats, in welke zij vergaderd waren, bewogen. En zij werden allen vervuld met den Heiligen Geest, en spraken het Woord Gods met vrijmoedigheid.” (Hand 4:26-31)

“Zijt nuchteren, en waakt; want uw tegenpartij, de duivel, gaat om als een briesende leeuw, zoekende, wien hij zou mogen verslinden;” (1Pet 5:8)

Wij hoeven ons niet bezig te houden met allerlei schimmige neppe complot verhalen die voor het overgrote deel uit de dikke duim van natuurlijke vleselijke onwedergeboren door de duivel voortgejaagde mensen komen. Er zijn meer uren onderzoek gemoeid met neppe complotverhalen dan er levenjaren zijn in een mens. Er staan meer neppe complot videos op youtube dan een mens ooit kan zien in zijn leven. Er komt geen einde aan de leugens van de duivel. Dat is precies hetzelfde als met de schepping. als Adam en Eva niet in de zonde gevallen waren in het paradijs hadden ze een eeuwigheid nodig gehad om alles te onderzoeken en te bewonderen wat God geschapen heeft. Denk alleen maar aan al het dier en plantleven wat er op de wereld te zien is en was. Als je daar je tijd mee doorbrengt en je leeft maar onbekeerd door in de zonde alsof er geen God is en geen Christus. Dan kom je precies daar waar je niet wilt zijn namelijk in de eeuwige verdoemenis.

S.A. Top