donderdag 17 augustus 2023

Ermelo bedrogen op geloofstoerusting avond.

Ook in Ermelo worden mensen bedrogen door dr ds G. vd Brink op Geloofstoerusting avonden.

Er zou namelijk geen bevel van geloof en bekering van Jezus Christus bestaan. Het bevel van geloof en bekering van Jezus Christus aan iedere hoorder (of lezer) wordt door deze spotvogels spottend weggezet als het elfde gebod. Tijdens de vragenbeantwoording beweerde GvdB: 
 
"Je krijgt bij deze vraag de indruk dat iemand de ervaring heeft dat de oproep tot geloof het 11e gebod is, maar dat is natuurlijk niet zo. De oproep tot geloof wil jij bevrijden!"
 

 


 
Gods woord leert duidelijk het bevel van Jezus Christus van bekering en geloof: En zeggende: De tijd is vervuld, en het Koninkrijk Gods nabij gekomen; bekeert u, en gelooft het Evangelie. (Markus 1:15). Het woord "gelooft" staat daar in de bevelsvorm. Zie ook blueletterbible.org
 
"Definitie van "bevelsvorm"

Komt overeen met de Engelse gebiedende wijs en geeft de toehoorder de opdracht een bepaalde handeling uit te voeren op bevel en met het gezag van degene die de opdracht geeft. Dus de zin van Jezus: "Bekeert u en gelooft het evangelie" (Marcus 1:15) is helemaal geen "uitnodiging", maar een absoluut bevel dat volledige gehoorzaamheid vereist van de kant van alle toehoorders."
 
Dat niemand uit zichzelf dit gebod kan of zal gehoorzamen doet niets af van het gebod. 
 
Doch deze mijn vijanden, die niet hebben gewild, dat ik over hen koning zoude zijn, brengt ze hier, en slaat ze hier voor mij dood. (Lukas 19:27). 
 
Johannes antwoordde en zeide: Een mens kan geen ding aannemen, zo het hem uit de hemel niet gegeven zij. (Johannes 3:27).
 
Doch de boze mensen en bedriegers zullen tot erger voortgaan, verleidende en wordende verleid. (2Thimotheus 3:13)

S.A. Top