maandag 26 augustus 2019

De Banier. (5) UPDATE

Laatste artikel in de Banier serie.

morgenpredikatie 18-08-2019 van G.P.P. Burggraaf

jesaja 6

Burggraaf zegt dat Jesaja 6:2 niet goed vertaald is omdat hij denkt dat engelen niet boven God kunnen zijn. maar wat is nu de hoogste plaats eigenlijk in de hemel ? De troon natuurlijk en wie zit er op de troon ? God zelf. Als die engelen bezijden God waren dan maakt het dat niet veel beter want dan zijn ze op gelijke hoogte. maar God heeft niemand boven Hem en niemand is aan God gelijk. Boven het verzoendeksel stonden ook 2 engelen. De musjes vliegen hoger dan een mens met beide benen op de grond maar toch zegt de Heere Jezus: Mattheus 10:31 Vreest dan niet; gij gaat vele musjes te boven. Maar er is niemand hoger dan God.

Burggraaf beweert dat Epstein vermoord is maar hij heeft geen bewijs. Hij zegt: ja zo gaat dat. Nou als je zo slordig met waarheidsvinding om gaat dan ben je niet serieus te nemen. Er waren geen camera's op de cellen gericht maar wel op de gangen en die werkten gewoon want zo hebben ze ontdekt dat die bewakers niet elke 30 minuten langs waren geweest. Dat die bewakers hun plicht niet gedaan hebben en lagen te slapen en gefraudeerd hebben met het logboek bewijst niet dat Epstein geen zelfmoord heeft gepleegd en dat hij vermoord is. dat er geen celgenoot was bewijst niet dat hij geen zelfmoord heeft gepleegd en dat hij vermoord werd. De lakens zijn niet van papier in die gevangenis ze zijn hooguit dun. Epstein heeft ingezien dat hij er deze keer niet mee weg kon komen en dat zijn geld en zijn vrienden hem niet konden verlossen dat hij alles kwijt was en door de mangel van de rechtzaak heen moest en gestraft zou worden en heeft heel berekenend voor deze uitweg gekozen. Heeft zijn testament opgemaakt en heeft zelfmoord gepleegd. zoals de autopsie uitwees. hij heeft daar wel een eeuwige vergissing mee begaan want hij sloeg zijn ogen op in de eeuwige verdoemenis. Hij wordt nu oneindig veel erger gestraft als een aardse rechter ooit kan geven.

Nu zal blijken of Burggraaf als een Jozua en Jesaja de slag naar binnen krijgt en zich gaat bekeren. want anders geef ik geen stuiver voor die preken dan is het allemaal een dekmantel. Dan kun je met van die verhaaltjes aankomen van ja ik zat in de consistorie en ik sloeg de bijbel op bij die tekst en toen bad ik of me hart in duizend stukken mocht breken en toen stroomden de tranen er uit of iets dergelijks. Maar houd dan maar op met die consistorie praatjes daar geloof ik dan ook niet meer in
. (UPDATE: voorgaande alinea staat in het kader van Lukas 6:38 nadat Burggraaf de bekering van ds A. Kort e.a. belasterde en zijn niet mijn persoonlijke overtuiging. Ik zet het er maar even bij zodat ik lasteraars alvast de pas afsnijdt. Als Burggraaf daadwerkelijk een kind van God is. Dan zal hij zeker weten volgens zijn eigen leer zeker weten PUBLIEK in de schuld komen met zijn gelaster jegens mij en anderen en zijn ketterijen en zich er van bekeren. Want God doet een afgesneden zaak op aarde.)

SERVATUS