zondag 23 juli 2023

Het beeld dat D.J. Kleen (dewoesteweg.nl) van God gekregen heeft na een cursus "theologie".


Dit artikel handelt over enige opmerkingen van "evangelist" D.J. Kleen van de woesteweg.nl en zijn waanbeelden. Bron
 
In zijn artikel zegt hij een cursus "theologie" te volgen. Maar hij vertelt er niet bij welke. Wil hij andere evangelisten soms een stapje voorblijven in de evangelisatie met deze geheime studie? Het is niet bepaald mededeelzaam te noemen, de Samaritaanse vrouw leidde tenminste nog tot de Bron (Joh. 4:29). Hij beweert geroepen te zijn en uitgestoten met zijn woeste weg website lees de doelstelling. Maar God heeft hem blijkbaar niet bekwaam gemaakt want hij is op een geheime cursus gegaan.
 
 
 
 
Maar nu heeft hij toch een parel ontdekt waar hij niet over zwijgen kan. Het is dan wel niet de Parel van grote waarde maar hij glimt er desondanks niet minder om. Via de cursus heeft hij de Goddelijke Drie-eenheid in de mens gevonden. Althans het afschijnsel daarvan, tenminste, de overblijfselen van het verloren beeld Gods. Verloren maar er blijft wat van over, heel tegenstrijdig als je het mij vraagt.
Van de cursus heeft hij geleerd dat het onthouden, begrijpen, en willen van de mens deel uitmaken van het beeld Gods en de Goddelijke Drie-eenheid.
Zouden de duivelen en engelen ook in het beeld Gods en de Goddelijke Drie-eenheid geschapen zijn dan? Zij onthouden en begrijpen en willen per slot van rekening toch ook wel?
Deze leer stemt me eigenlijk ook zeer droevig voor mensen met een verstandelijke beperking. Aangezien ik nergens in de schrift kan vinden dat het herstel in het beeld Gods mensen van Alzheimer geneest of mensen met een verstandelijke beperking het iq op een hoger niveau brengt. Zou toch mooi zijn: opa wedergeboren goed bij zijn verstand, schooljongens die niet tot tien kunnen tellen die opeens de hogere wiskunde op hun duimpje kennen. Deze leer geeft valse hoop.
Staat deze leer eigenlijk niet haaks op de leer van Gen. 5:3 + kanttekening? alles kwijt, en de HC vraag en antwoord 6? Waar ons geleerd wordt dat het beeld Gods bestaat niet in onthouden, begrijpen en willen. Maar in ware gerechtigheid en heiligheid en rechte kennis van onze Schepper.
De nieuwe mens aandoen is dat eigenlijk niet het herstel van de mens in het beeld Gods. herschepping in ware rechtvaardigheid en heiligheid. Toegerekend van Christus aan degenen die wedergeboren, gerechtvaardigd, Hem ingelijfd worden door een waar en zaligmakend geloof in de openbaring van Jezus Christus in het oordeel? (Efe. 4:24) en bovendien vernieuwd wordt tot kennis en van heerlijkheid tot heerlijkheid enz. (Kol. 3:10, 2 Kor. 3:18).
Dat lijkt mij een vele malen zuiverder, ja de enige rechte verklaring van Gods woord.
Vervolgens gaat D.J. Kleen de nieuw verworven kennis toepassen op de gelijkenis van de verloren zoon. En dan mogen we hem wel vragen of de woorden van Festus, die niet van toepassing op Paulus waren, of deze niet zeer wel op D.J. Kleen passen en hij door zijn grote geleerdheid (door die cursus "theologie") niet tot razernij is gebracht.
Volgens D.J. Kleen is de gedachte aan een verloren paradijs en dus de val uit het beeld Gods, het beeld Gods. het zogenaamde "memory" deel. Geloof je dat zelf?
Dan lezen we dat D.J. Kleen beweert dat overtuiging van zonde het beeld Gods is. Het zogenaamde "understanding" deel. Terwijl Gods woord ons leert dat het eten van de verboden boom ons brengt tot kennis van goed en kwaad en het verlies van het beeld Gods. Want pas nadat Adam en Eva van de verboden boom aten werden ze hun naaktheid gewaar en maakten ze zich schorten van bladeren en kropen ze in het struikgewas toen ze Gods stem hoorden en vreesden omdat ze naakt waren.
En daarmee is D.J. Kleen nog niet voldoende verdwaald. Want dan beweert hij ten onrechte dat de terugkeer van de verloren zoon die geheel staat in het kader van het verdoemend recht Gods het "stondelijk toevluchtnemend geloof" is. Terwijl de verloren zoon helemaal niet terugkeert om wederaangenomen te worden tot een kind maar om tot een van de huurlingen gemaakt te worden (Luk. 5:19). En de dienstknecht blijft niet eeuwiglijk in het huis, de zoon blijft er eeuwiglijk (Joh. 8:35). Hoef ik niet niet dieper op in te gaan.
Want zovelen als er door den Geest Gods geleid worden, die zijn kinderen Gods (Rom. 8:14) Maar wat ben je als je je door een cursus "theologie" laat (ver)leiden en verdwaalt? Wat heeft dat te zeggen over kindschap ? je roeping ? je leer ? want dat komt dan allemaal ter discussie te staan.
 
Hoog tijd om deze parel te verpatsen.
 
S. A. Top
 
Enaldaareenstukakkerswasvollinzen.blogspot.com