zondag 23 juli 2023

Die een vreemde taal spreekt, die sticht zichzelven.

www.dewoesteweg.nl is een verwijzing naar Handelingen 8:26-40. Waarin een moorman de rol van Jesaja leest en Filippus hem vraagt: verstaat gij ook hetgeen gij leest? Waarop de moorman antwoordt: “En hij zeide:  Hoe zou ik toch kunnen, zo mij niet iemand onderricht? Deze website geeft voor uitleg te geven.
Toch deelt deze uitlegger zonder enige uitleg, context, verklaring of bronvermelding een video van YouTube. Door hem zelf genoemd: "indrukwekkende gedragen samenzang van hymns samenzang van baptistische gemeente in brazilië"
De taal van het lied zal Portugees zijn maar in ieder geval geen begrijpelijk Nederlands. En het is maar de vraag of hij het zelf wel begrijpt, laat staan dat hij het kan uitleggen. Hij dacht wellicht ze merken er niks van als ik die video van YouTube haal en er goede sier mee maak op mijn website. Nog niet veel geleerd dus na het plagiaat debacle met derokendevlaswiek. Bovendien is dit niet zomaar een baptistische gemeente, maar de Congregacao Crista no Brasil een pinkstergemeente waar ze o.a. belijden te geloven in tongentaal als teken van de doop met de Heilige Geest. Zoals die video nu op de website staat is het slechts tot verzadiging van het vlees en wordt er niemand door gesticht. En bovendien rijst de vraag op is D.J. Kleen overgegaan naar de pinksterbeweging?

De originele video: https://www.youtube.com/watch?v=wGAIU5BKdOw&t=10
is getiteld: "Hino 39 CPM Bras. Qualidade de som inexplicável."

Wat betekent hymn 39 met begeleiding. Onverklaarbare geluidskwaliteit.

De tekst van het lied is hier: https://www.letras.com/congregacao-crista-no-brasil/eu-desejo-senhor/ en vers 1 betekent:

1. Ik verlang, O Heer, alleen in u te rusten en hier op aarde te wandelen in uw liefde. Als de beproevingen moeten komen en ik moet onderdrukt worden, Zend bescherming, O God, van boven. Ik verlang, O God, u trouw te zijn. Ik verhef u, Schepper, en uw aangezicht wil ik zien.

En hier is tot slot nog een link naar het lied in het engels: https://www.youtube.com/watch?v=MXO25p3927c

 

Toevoeging: De muziek en de zang klinken prachtig en de inhoud van het lied wens ik iedereen toe. Maar wat ik me afvraag is dit: hoeveel van de 2,5 miljoen leden(2001) van deze beweging in Brazilië zullen ingaan in de eeuwige heerlijkheid. Wellicht niet een. Het is zeker mogelijk dat complete kerkverbanden verloren gaan omdat er niet een wedergeboren en gerechtvaardigd kind van God (meer) in gevonden kan worden.


Na zijn opname in het ziekenhuis wens ik hem de inhoud van het hele lied van harte toe en dat hij zich daartoe tot God zal bekeren.

S.A. Top