dinsdag 3 september 2024

Volharding in verharding.

Hier bij publiceer ik een brief aan Daan Kleen van website dewoesteweg.nl naar aanleiding van een publicatie op zijn website waarvan ik een tekst citeer: 

'DJK : Een bijzonder mooie Bijbelse gemeente met gedragen samenzang begeleidt door orgel, strijkers en koperblazers, met voorin het doopwater als afschijnsel van het geestelijke badwater der wedergeboorte. Alle vrouwen met mooi lang haar aan de rechterzijde netjes met gedekte hoofden apart zittend van hun mannen aan de linkerzijde. Het zal daar wellicht iets anders gaan dan bij ons. Maar wat zullen wij daarover zeggen tegen deze zielen die van origine uit het vervloekte roomse pausdom tot deze Bijbelse kerkvorm zijn getrokken en overgegaan? Dat het bij ons beter gaat, en dat wij beter gereformeerd onderwijs hebben gehad dan zij, of dat wij meer overjarig koren van veel Noord-Europese oudvaders in onze NL taal hadden, of dat wij zelfs de rijke zegen hadden als kinderen des verbonds op het erf der kerk te zijn geboren, of wellicht nog beter met dat we als kind gedoopt zijn geworden en rond onze huwbare leeftijd netjes gereformeerde commune, ofwel belijdenis van de waarheid, hebben gedaan? Jawel, en dit alles op grond van een verondersteld ingeplant zaad des geloofs dat nog tot volle bloei moest gaan komen! Of dat we in Nederland middels een valse leer en prediking nog rijkelijk gezegend mogen zijn met zoveel levend gemaakte waangelovigen in onze kerken. Wat heeft ons dit alles gebracht? Of moeten we misschien maar heel eerlijk diep schamen voor het Opperwezen, en boetvaardig erkennen en belijden dat we alles verhoerd en versnoerd hebben, en zelfs de zuivere uitwendige vorm verloren hebben? Want, hoeveel ware gelovigen zouden er nog overblijven wanneer ze met enige verschrikking inzagen dat een ware wedergeboren of levend gemaakte zondaar eerst onder water is gegaan ten dode voordat hij daaruit door een waar geschonken verenigend geloof in en met Christus Jezus mocht opstaan ten eeuwige leve? Ja lezer, dit alles zal straks op de grote oordeelsdag als een zwaar oordeel tegen onze kerken en jegens de hoofden van alle valse toonzetters getuigen omdat velen op dergelijke wijze de geestelijke toepassing van de kruisdood en opstanding van de Heere Jezus Christus middels hun valse leer en prediking verkracht en verloochend hebben!! Wat zijn we toch ver afgeweken? Wat is een geestelijke opstanding ten leve zonder een afsnijdende vloekdood ten dode die eraan vooraf ging? Niets meer dan een waangeloof waarmee velen voor eeuwig verloren dreigen te gaan! Hadden we dus nog maar kerken met vooraan een badwater waarin gedoopt werd in water, in plaats van besprenkelen met water, dan waren we wellicht spoedig verlost van de dwaling omtrent de valse wedergeboorte die rond woekert als de kanker'

Brief aan Daan Kleen: 
 
Daan Kleen,

Ik heb je wat te zeggen door dit schrijven en het dient tegelijk als waarschuwing voor anderen.
Je hebt er duidelijk voor gekozen om de vorige vermaningen niet te horen en je te verharden in je kwaadaardige boze goddeloze zondige weg.
Jij meent dat je deze vermaningen naast je neer kan leggen als het woord van een mens.
Ik schrijf je deze brief in de naam van Jezus Christus de Zoon van God onder de afsmeking van de bediening van de Heilige Geest.

Ik schrijf deze brief naar aanleiding van de publicatie 'Baptistengemeente in São Paolo Brazilië' op je woeste weg website.
Je bent overgegaan van de reformatie naar de pinksterbeweging. Want je noemt een valse kerk de sektarische pinksterbeweging CCB (Congregação Cristã no Brasil) een bijzonder mooie bijbelse gemeente met gedragen samenzang en een heel orkest. Je probeert deze pinksterbeweging kerk wit te wassen met de bewering dat dit een baptisten gemeente is maar dat is vals. De CCB distantieert zich van alle andere kerken en komt op uit de pinksterbeweging.

ik citeer:
'The Christian Congregation in Brazil (CCB) is the oldest, second-largest Pentecostal church in Brazil and the largest Pentecostal church in the state of São Paulo. Part of the first Pentecostalism wave in the country, the church is defined by scholars as a classical Pentecostal church sui generis and sectarian with little susceptibility to external influences. Members are referred to as “crentes” meaning “believers” as opposed to “evangélicos” or evangelicals. The national (and international) headquarters of the church is at Brás, São Paulo. The church is apolitical and does not use media for proselyting, and all ministerial and appointed positions are unpaid.'
bron: springer


Deze kerk is gesticht door een katholiek die zich bekeerde tot de presbyteriaanse kerk en zijn bekering daarna verliet en zich afscheidde omdat hij vond dat iedereen kopje onder moest gaan met de doop. Die valse leer verkondig jij ook en soort zoekt soort dus is het niet verwonderlijk dat je die valse kerk dan ook zo aanprijst.

Deze sektarische cult kerk beweert dat God voor 1910 niet heeft gewerkt in Brazilië en dat zalig worden onmogelijk was. Dus de presbyteriaanse kerk in Brazilië die daar sinds 1859 al was, daar was volgens hen Gods Geest en waarheid en werk niet in! degenen die de RKK hebben verlaten en de bij de CCB zijn lid geworden zijn qua leer van de linkerhand van de duivel in zijn rechterhand terecht gekomen.
bron: summarize
bron: youtube

Niet alleen dat maar ook de vrouwen daar hebben jouw bijzondere aandacht en worden door jou aangeprezen en vooral hun 'mooie lange haren' vallen bij jou goed in de smaak. Daan Kleen je word treffend getypeerd in een regel uit een spotlied van de wereld: 
 
'En zelfs de hoeders van de kerk kijken minzaam op haar schoonheid neer... nog eens een keer...'


Dat de mannen en vrouwen apart zitten in die kerk is geen uniek verschijnsel ik heb dat ook meegemaakt in de oud gereformeerde gemeente op Urk. Maar in de CCB word dat apart zitten geheel teniet gedaan door tientallen jongeren en ouderen die elkaar de hele kerkdienst zitten te filmen met hun smartphones en inzoomen op de dames veelal in oneerbaar gewaad met meer doek op hun hoofd dan over hun benen. Die inzoom filmpjes plaats jij op je website. Is dat vrucht van een waar en zaligmakend geloof en het werk van de Heilige Geest ?! Die door jou aangeprezen hoofddoekjes zijn niet meer dan een wettisch doekje voor het bloeden oftewel een wegwerpelijk kleed Jesaja 64:6

Van die samenzang heb ik al eerder geschreven. Maar in jou publicatie staan niet God en Zijn Woord centraal maar mooie vrouwen, mooie muziek en onverstaanbare langzame zang. Allemaal vlees strelende zaken die in die kerk een grotere plaats innemen dan Gods hart en zinnen strelende Woord en dan heb je afgoderij. Ook dat wordt treffend getypeerd in de regels van een werelds spotlied:
 
'Dit is uw orgel Heer, dit is uw kerk 'k Loop zomaar binnen Heer, net van m'n werk Niet voor de priester Heer, of 't antiek Ik kom alleen maar Heer, voor de muziek 'k Ben niet hervormd of zo, niet katholiek, Ik kom alleen maar hier voor de muziek' 
 
Is dat geen treffende beschrijving Daan Kleen van wie jij bent als man van de pinksterbeweging, niet meer hersteld hervormd met kinderdoop ook niet rooms-katholiek Maar helemaal wild van de CCB hoempapa muziek.

Dat de CCB een ketterse valse pinksterbeweging kerk is blijkt ook hieruit dat niemand daar ouderling kan worden als ze niet eerst de gave van de Heilige Geest van het spreken in vreemde talen nabootsen met duivels leugenachtig gebrabbel genaamd glossolalie dat door wetenschappers in verband wordt gebracht met psychose en schizofrenie dat ook voorkomt in het heidendom in voodoo en sjamanisme. De duivel verandert zich in een engel des lichts met valse religie binnen het christendom. In dat verband mag je de recente preek genaamd: 'two possessed with demons' van ds K. Veldman die je zo gaarne op je website publiceert wel ernstig ter harte nemen.

Een tweede valse lering waarmee ze de genoegzaamheid van het offer van Christus verkrachten. Is dat ze leren dat je niet zalig kan worden als je niet gedoopt bent door onderdompeling. Dus volgens deze 'mooie bijbelse gemeente' ga jij Daan Kleen naar de hel. want je bent niet (over)gedoopt door onderdompeling. Bovendien staat nergens in de bijbel dat dopen volledig onderdompelen is. Maar Daan Kleen beweert van wel maar bewijzen kan hij dat niet.

Ik citeer hier een bericht van iemand die in die kerk is opgegroeid:

'As someone who grew up in this church, I will never recommend an acquaintance or friend to come visit, as I believe the church is a cult. There are a multitude of problematic issues within the church, but I will list the main issues for the sake of brevity. Firstly, if you read the church's statutes, i.e., bylaws, the first sentence states, "The Lord began His Work in Brazil through a servant of His, in June 1910...." Now, the question you should be asking yourself is, if the Lord "began" His work in 1910, what was the Lord doing for the last 1,900 years? The issue here is the church definitively believes they are the only church that is fully aligned with the word of God, which is utter nonsense, and I will prove it.

Given the Christian Congregation believes they are the only church fully aligned with the scriptures, surely the members, especially the elders, deacons, cooperators, and others in the ministry, should have a solid understanding of the bible, right? Not quite. In this church, there is no biblical knowledge prerequisite to becoming an elder, deacon, or cooperator. On top of this, if we look at the demographics within the church, many of the members come from terrible socioeconomic circumstances in Brazil, where, unfortunately, people are highly uneducated. Taking this into consideration, everyone knows that the Bible is an incredibly difficult book to read, even for theologians, as it is ancient literature that can easily be interrupted out of context, which is exactly what happens in the Christian Congregation. Consequently, given there is no requirement for biblical knowledge to become a preacher, coupled with the fact that most of the preachers are uneducated, they do not read the bible in its original historical and social context, thus leading to significant misinterpretations. To mitigate this, the church strongly discourages members from studying the bible and questioning the church's doctrine and teachings because the church believes the ministry is "led" by the spirit and everything is revealed by "God." This claim of being "led" by the spirit is profoundly dangerous, as it can easily be used to manipulate church members, especially when questioning the preacher's legitimacy is discouraged. Therefore, the church dramatically fosters an environment based on conformity and a groupthink mentality.

In light of the lack of biblical knowledge, the church heavily emphasizes the importance of "speaking in tongues." So much so that in order to become an elder in the church, one has to have the gift of tongues, as the church believes it is a sign of being baptized by the spirit, and, therefore, that person is closer to God. This requirement is absolutely ridiculous and unbiblical because 'being baptized by the spirit' is not when one speaks in tongues; it is when one places one's faith in Jesus Christ. What's more, in many services, particularly the youth meetings, the elder's ultimate goal is to create an atmosphere that is conducive to eliciting speaking in tongues by its members. As a result, this creates a placebo, where people see others "speaking in tongues" and experience FOMO, and, in turn, they speak in tongues because they want to be 'closer' to God. This strong emphasis on the gift of tongues comes from the church's doctrine, where they use the day of Pentecost in the Book of Acts to substantiate their belief in the gift of tongues. However, the day of Pentecost was a prophecy fulfilled by the prophet Joel for that specific day. The principal purpose of the day of Pentecost was to SPREAD the Gospel to the Gentiles, who spoke in different languages than the Jews. Given this, the spirit allowed the apostles to speak in the Gentile's NATIVE language and others to INTERPRET so they could spread the Gospel. Now, if we read the Pauline Epistles, particularly in Corinthians, Paul strongly asserts that if a nonbeliever walks into a church where many are speaking in tongues, the nonbeliever will think everyone is crazy, resulting in them never coming back. More importantly, though, Paul claims that if someone is going to speak in tongues, there NEEDS to be an INTERPRETER in order to decipher what the person is saying so the church may be edified. Now, the church is clearly NOT aligned with this particular teaching of the scripture, as it all goes back to what I mentioned before—the church discourages the studying of the bible.

Furthermore, the church believes baptism is a necessity to obtain salvation. While baptism is undoubtedly a command of the scripture, nowhere in the bible it states that baptism is a prerequisite to gaining salvation. I had a youth cooperator state, "Baptism is a passport to go to heaven." Again, these individuals lack basic biblical knowledge, as they clearly do not know how followers of Christ are justified. Baptism is simply a public declaration of placing your faith in Jesus Christ. We are saved the moment we put our faith in Jesus Christ, i.e., before baptism. However, Claudio Marçola, the head of the church, contradicts this teaching, as he explicitly stated that we are not saved by faith but by works. Now, if the president of the church is getting the core tenet of Christianity wrong, how can you trust anything or anyone in this church? On top of this, I attended a youth meeting once where an elder testified about his "conversion" to the Christian Congregation. He explained when he went to other churches, he would not feel the presence of God there. When he went to the Christian Congregation, however, he felt God. This prompted him to explicitly assert that "God does not exist in other denominations, only in our church." This, in turn, isolates the church relative to other churches and fosters an us vs. them mentality, which is highly cult-like.

To sum everything up, the church discourages questioning and studying the bible, uses the name of God as a means to justify their unbiblical teachings, strongly emphasizes the gift of speaking in tounges without interpretation, does not understand faith, salvation, and justification, does not understand the significance of baptism, the ministry preaches what people want to hear instead of preaching the scripture (they preach the prosperity gospel), uses emotional manipulation to elicit a "spiritual" reaction of their members to prop up the ministry's ego, and more. Unfortunately, demagoguery always beats rationality, which is why this church will never improve. Therefore, look for another church.'
bron: reddit


Je bent zelf een valse toonzetter met je valse leer en je valse pinksterkerk en je valse tegenstellingen die je maar laat voortwoekeren op je website als de kanker. Je doet net of je onderzeeboot religie van doop door onderdompeling gebaseerd op de Heilige Geest nabootsende valse enthousiasterij de redding van de reformatorische gezindte zou zijn wat een bedrog en zelfbedrog. De hele CCB ligt verloren in schuld en als jij werkelijk een evangelist door God geroepen bent dan ligt daar voor jou een zendingsveld van 3 miljoen zielen alrede wit om te oogsten op jou te wachten. En dat in plaats van je ogen en oren te strelen met de dames en de muzikale fruitmand van de valse godsdienst. Denk je nu werkelijk dat je beter af bent met deze valse religie in plaats van een belijdenis van de waarheid ? Dan heb je tenminste de waarheid nog met een historisch geloof. En God kan dat elk ogenblik zaligmakend toepassen in een ziel in een weg van recht ook 25 jaar later nog. En je kunt beter een verkeerd gebakerd kind van God zijn in de gereformeerde gemeente dan met je hoempapa orkest door de zandgrond van het zaligmakende doopwater en nagebootste tongentaal in de eeuwige verdoemenis te zinken. De vruchten die jij keer op keer laat zien Daan Kleen die komen niet overeen met je bekeringsverhaal en voor jou is werkelijk niet anders te vrezen dan dat het allemaal een voet te hoog zit en dat al je bevinding zich afspeelt in je fantasie.

S.A. Top