zondag 4 augustus 2024

Tafelgesprek van tafel geveegd met het zwaard des Geestes. Het is niet pluis met de kerk en leer van apologeet Chris Verhagen en Laurens Pruis.

Opnieuw een artikel waarin een video van apologeet Chris Verhagen, in gesprek met Laurens Pruis, onderwerp is.

Als je de titel van de video en de thumbnail leest dan weet je al hoe laat het is.  Terwijl Chris Verhagen zijn tafelgast introduceert en lauwert met een opsomming van wat hij bereikt heeft in zijn godsdienst zie je zijn borst zichtbaar opzwellen van trots en minzaam glimlachend neemt meneer Pruis de krans met een zenuwachtig tikje op zijn bijbel knikkend in ontvangst. Maar nu gaan we even terug naar naar het begin van de video waar de highlight van het tafelgesprek staat gemonteerd. Ik citeer: 'de veelvuldige wijsheid van God wordt bekend gemaakt door de gemeente. Dus als je van impact wil zijn, als je een licht wil zijn in de wereld, als je vrucht wil dragen voor het evangelie, zorg ervoor dat je onderdeel bent van een gemeente'

Mijn commentaar:

Opdat nu, door de Gemeente, bekend gemaakt worde aan de overheden en de machten in den hemel de veelvuldige wijsheid Gods; (Efeziërs 3:10) Dus dat de lof van Gods veelvuldige wijsheid in de hemel in de oren van de engelen zal klinken uit de mond van de wijze maagden. En hier op aarde overal het ware evangelie van Jezus Christus wordt verkondigt. Daartoe is Paulus geroepen en uitgezonden onder de heidenen. Dat heeft met al die verdeeldheid zaaiende kerken en scheurmakers die hun valse leer tuchtloos aan de man brengen niets te maken.

Als in Gods woord wordt gesproken over de gemeente van Christus dan gaat het niet over een kerkverband of lidmaten daarvan maar over de geroepen heiligen. Die door God in Zijn Zoon door de Heilige Geest door het gepredikte woord zijn wedergeboren en gerechtvaardigd en Christus ingelijfd door een waar en zaligmakend geloof. Met degenen die in hen geheiligd zijn d.w.z. echtgeno(o)t(e)/ kinderen die daarom ook gedoopt moeten zijn. Zoals ook Noach met zijn vrouw en kinderen en hun vrouwen samen werden behouden in de ark waarvan de doop het tegenbeeld is (1 Petrus 3:21-22 1 Korinthe 7:14). De gemeente van Christus is altijd omringt door van de wereld afgezonderde ongelovigen door de band van het huwelijk. Bovendien heeft God beloofd in de lijn van de geslachten te willen werken naar Zijn soeverein welbehagen. En Petrus zeide tot hen: Bekeert u, en een iegelijk van u worde gedoopt in den Naam van Jezus Christus, tot vergeving der zonden; en gij zult de gave des Heiligen Geestes ontvangen. Want u komt de belofte toe, en uw kinderen, en allen die daar verre zijn, zovelen als er de Heere onze God toe roepen zal. (Handelingen 2:38-39) Daarom is de baptistische/wederdoperse enthousiasterij/armianiaanse geestdrift een valse leer. Dergelijke baptisten en evangelischen zijn oproerige scheurmakers en valse profeten die er een arminiaans wettisch vals evangelie op na houden en historisch geloof voor het ware zaligmakende geloof houden. Het is de dwaasheid gekroond en Christus onttroond.
 
100 procent van alle Nederlandse kerken verkondigt tuchtloos dwaalleer. En van de lidmaten is zo ongeveer 99 procent stikonbekeerd. Ook de gereformeerde baptisten gemeente is geen openbaring van de ware kerk. Ik heb meer op met Elia aan de beek Krith. Ik hoef mezelf niet te bewijzen maar ik weet wat God heeft gewerkt in mijn hart en leven. En wat ze in de kerken en ook op dit kanaal voor zaligmakend geloof en de zuivere leer laten doorgaan is het niet. Je kunt de schijn natuurlijk ophouden tot voor de rechterstoel van Christus maar dan zal het tot de dwaze maagden godsdienst klinken: Namelijk nadat de Heer des huizes zal opgestaan zijn, en de deur zal gesloten hebben, en gij zult beginnen buiten te staan, en aan de deur te kloppen, zeggende: Heere, Heere, doe ons open! en Hij zal antwoorden en tot u zeggen: Ik ken u niet, van waar gij zijt. (Lukas 13:25)
 
En als je daar tegen schrijft dan krijg je vragen als: 'dus u bent het gevonden schaapje en de 99 dolen nog rond?' en worden al direct je woorden verdraait want ik ben zeker een gevonden verloren schaap van de goede Herder maar ik schreef niet dat in de kerken iedereen onbekeerd is. Daar lees je hier meer over.
 
Uit het citaat van Laurens Pruis uitgesproken in de highlight blijkt dat het allemaal niet uit God maar uit de mens geredeneerd is: 'Als jij impact wilt hebben' Dus hij wil impact hebben en dat doet hij dan met een hoofd vol aangeleerde theologie en met financiële ondersteuning vanuit een Amerikaanse gemeente. Hij brengt dus zijn vleselijke verdienmodel aan de man. Waarin hij dan verschilt van Benny Hinn ontgaat me. Er was blijkbaar nog niet genoeg verdeeldheid in kerkelijk Rotterdam en toen zijn plannetje mislukt was bij een al bestaande gemeente zijn ze er maar zelf één begonnen. Want ja als je geen onderdeel bent van een kerkelijke gemeente kun je geen licht zijn in de wereld of vruchten dragen voor het evangelie zo beweert Laurens Pruis. Maar echte geestelijke vruchten komen niet voort uit lidmaatschap van en verkeren binnen een kerkverband en steunen op de collectezak en een dikke doctorsbul. Jezus Christus heeft gesproken: (Johannes 15:5) Ik ben de Wijnstok, en gij de ranken; die in Mij blijft, en Ik in hem, die draagt veel vrucht; want zonder Mij kunt gij niets doen. EN: (Romeinen 11:36) Want uit Hem, en door Hem, en tot Hem zijn alle dingen. Hem zij de heerlijkheid in der eeuwigheid. Amen. EN: (Philippenzen 1:11) Vervuld met vruchten der gerechtigheid, die door Jezus Christus zijn tot heerlijkheid en prijs van God. (Efeziërs 2:10-12) Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus tot goede werken, welke God voorbereid heeft, opdat wij in dezelve zouden wandelen. Daarom gedenkt, dat gij, die eertijds heidenen waart in het vlees, en die voorhuid genaamd werdt van degenen, die genaamd zijn besnijdenis in het vlees, die met handen geschiedt; Dat gij in dien tijd waart zonder Christus, vervreemd van het burgerschap Israels, en vreemdelingen van de verbonden der belofte, geen hoop hebbende, en zonder God in de wereld. Daarbij valt de plastic fantastic fruitbasket van mister Pruis totaal in het niet.

S.A. Top