donderdag 16 november 2023

Te grote woorden ten aanzien van het getuigenis van ds J. Roos.

Naar aanleiding van een artikel van D. Kleen van de woesteweg.nl over ds J. Roos de volgende mail aan de schrijver van dit artikel verzonden:

Citaat:

Kleen je gebruikt te grote woorden ten aanzien van het getuigenis van ds J. Roos.


Als Roos niet schrijft over de omstandigheden waarin hij de belofte ontving op zijn 18e betekent dat niet dat die zaken waarin jij zijn getuigenis tekort vind komen er niet waren. Uit alles blijkt dat hij naar aanleiding van zijn ongelukkige val opnieuw zijn hel en doemwaardigheid heeft ingeleeft als een wet overtredende gevallen adamiet in zichzelf.


Hoe zit dat eigenlijk met de slagen in jou leven? Heb je daar God ook voor nodig gekregen en heeft God daarin gesproken zoals bij Roos het geval is geweest!?


2 citaten van Roos:


"Allereerst willen we opmerken dat onze diepe val in Adam een vreselijke, ellendige, dodelijke en een ongelukkige val is waardoor we vijanden van God zijn geworden, dood liggen door de misdaden en zonden en verdoemelijk voor God in Adam zijn"


"We werden temeer door Gods wet overtuigd dat we een verloren en verdoemelijke zondaar waren en leefden in geen bestaansgrond voor de volmaakt heilige en rechtvaardige God te hebben. Alle gronden ontvielen ons en we lagen op bed als een gans schuldige zondaar omdat de Heere van Zijn heilig recht niet kon afstaan en smeekten Hem om vrije genade."


Bovendien reageer je niet op mijn mails en artikelen en leg je zelf dus geen verantwoording af voor je eigen woorden en daden. Dus waar haal je het dan vandaan om Roos ter verantwoording te roepen met dit onzinartikel?!


De nadruk in het artikel van Roos ligt duidelijk op (een dieper besef van) Gods Vaderlijke liefde en bemoeienissen en niet op de rechtvaardigmaking als zodanig.


Als jij niet kunt bewijzen uit de woorden van Roos dat Roos niet is gerechtvaardigd in de rechtbank van het geweten in een weg van recht. En dan hebben we het niet over het feit dat Roos slechts enkele facetten uit zijn persoonlijk geestelijk leven belicht. Maar dan hebben we het over een duidelijke verklaring van Roos dat hij daar geen bevinding van heeft. Dan ben je een grove lasteraar van Gods kind en knecht ondanks zijn dwalingen die er zouden kunnen zijn.


Ik lees "de heilsorde" van Roos ook en zal er wellicht zo God het wil er ook wat over schrijven. Maar als dit de manier is waarop jij het wilt gaan doen dan kun je beter ophouden. Je doet meer kwaad dan goed met vleselijke ongenuanceerde laster en zult daar niets mee winnen voor God en Zijn Christus.


Waar doe je het eigenlijk voor ?


S.A. Top