donderdag 2 augustus 2018

Werkheilige klimaat droomwereld (update: link toegevoegd)

G. van der Hoeven van hetgekrookteriet.com leeft nog in de droomwereld van rentmeesterschap en bouwen en bewaren en van dit doen en dat nalaten hier een beetje meer daar een beetje minder weer wat anders een beetje anders en zo voort.

Genesis 2:15
Zo nam de Heere God den mens, en zette hem in den hof van Eden, om dien te bouwen, en dien te bewaren.

Aan het bouwen en bewaren van de hof van eden is een bruut einde gekomen door de zondeval en er stond een engel met een uitgetrokken zwaard die terugkeer tot de hof van eden onmogelijk maakte. Zodat niemand zich zou vergrijpen aan de boom des levens en die hele hof van eden is in de zondvloed weggespoeld en nergens meer te vinden. wat valt er dan nog te bebouwen en te bewaren in die hof van eden? NIETS!

Heel die groene vrede godsdienst is de werkheiligheid van Kain die met plastic vruchten God dacht te behagen maar abel offerde door het geloof een meerdere offerande en de co2 uitstoot was niet van de lucht toen dat offer in de brand ging.

Genesis 4:3-5
En het geschiedde ten einde van enige dagen, dat Kaïn van de vrucht des lands den Heere offer bracht. En Habel bracht ook van de eerstgeborenen zijner schapen, en van hun vet. En de Heere zag Habel en zijn offer aan; Maar Kaïn en zijn offer zag Hij niet aan. Toen ontstak Kaïn zeer, en zijn aangezicht verviel.

Hebreeën 11:4
Door het geloof heeft Abel een meerdere offerande Gode geofferd dan Kaïn, door hetwelk hij getuigenis bekomen heeft, dat hij rechtvaardig was, alzo God over zijn gave getuigenis gaf; en door hetzelve geloof spreekt hij nog, nadat hij gestorven is.

Noach was ook zo'n milieu vervuiler man man man wat een co2 uitstoot.

Genesis 8:20-22
En Noach bouwde den Heere een altaar; en hij nam van al het reine vee, en van al het rein gevogelte, en offerde brandofferen op dat altaar. En de Heere rook dien liefelijken reuk, en de Heere zeide in Zijn hart: Ik zal voortaan den aardbodem niet meer vervloeken om des mensen wil; want het gedichtsel van 's mensen hart is boos van zijn jeugd aan; en Ik zal voortaan niet meer al het levende slaan, gelijk als Ik gedaan heb. Voortaan al de dagen der aarde zullen zaaiing en oogst, en koude en hitte, en zomer en winter, en dag en nacht, niet ophouden.

Gods volk maakt zich niet zo druk om de opwarming van de aarde want die geloven bovenstaande belofte.

Mattheus 6:24-34
Niemand kan twee heren dienen; want of hij zal den enen haten en den anderen liefhebben, of hij zal den enen aanhangen en den anderen verachten; gij kunt niet God dienen en den Mammon. Daarom zeg Ik u: Zijt niet bezorgd voor uw leven, wat gij eten, en wat gij drinken zult; noch voor uw lichaam, waarmede gij u kleden zult; is het leven niet meer dan het voedsel, en het lichaam dan de kleding? Aanziet de vogelen des hemels, dat zij niet zaaien, noch maaien, noch verzamelen in de schuren; en uw hemelse Vader voedt nochtans dezelve; gaat gij dezelve niet zeer veel te boven? Wie toch van u kan, met bezorgd te zijn, een el tot zijn lengte toedoen? En wat zijt gij bezorgd voor de kleding? Aanmerkt de leliën des velds, hoe zij wassen; zij arbeiden niet, en spinnen niet; En Ik zeg u, dat ook Salomo, in al zijn heerlijkheid, niet is bekleed geweest, gelijk een van deze. Indien nu God het gras des velds, dat heden is, en morgen in den oven geworpen wordt, alzo bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, gij kleingelovigen? Daarom zijt niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want al deze dingen zoeken de heidenen; want uw hemelse Vader weet, dat gij al deze dingen behoeft. Maar zoekt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u toegeworpen worden. Zijt dan niet bezorgd tegen den morgen; want de morgen zal voor het zijne zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn zelfs kwaad.

Lukas 10:41-42
En Jezus, antwoordende, zeide tot haar: Martha, Martha, gij bekommert en ontrust u over vele dingen; Maar een ding is nodig; doch Maria heeft het goede deel uitgekozen, hetwelk van haar niet zal weggenomen worden.

Ja Martha Martha leg je bezem neer al dat werken komt een andere keer.(kinderliedje uit mijn jeugd)

De wereld werkt zich een slag in de rondte om het gemakkelijker mooier prettiger groener enz. te krijgen, en als ze dan vastloopt dan werkt ze zich een slag in de rondte om weer los te komen. En daar zijn ze dan alle dagen druk mee. En God blaast er in. In het zweet des aanschijns zult gij uw brood eten, linkse of rechts om. En deze wereld gaat ten onder. Of je nu vacuüm verpakt voedsel in de super koopt of je werkt je eigen zwart in de modder om je daarna met milieu belastende douches en badjes en sopjes te reinigen of dat je kernenergie inruilt voor gas of gas voor olie of olie voor stroom het resultaat blijft het zelfde het kost geld en energie en grondstoffen en gaat gepaard met milieu vervuiling en de afvalberg word groter. Want de mens krijgt dat lek nooit meer boven water.

Rust mijn ziel uw God is koning heel de wereld Zijn gebied alles wisselt op zijn wenken maar Hij zelf verandert niet Ieder woelt hier om verandering en betreurt ze dag aan dag hunkert naar hetgeen hij zien zal wenst terug het geen hij eens zag rust mijn ziel uw God is koning wees tevreden met uw lot zie hoe alles hier veranderd en verlang alleen naar God.

Romeinen 8:20-22
Want het schepsel is der ijdelheid onderworpen, niet gewillig, maar om diens wil, die het der ijdelheid onderworpen heeft; Op hoop, dat ook het schepsel zelf zal vrijgemaakt worden van de dienstbaarheid der verderfenis, tot de vrijheid der heerlijkheid der kinderen Gods. Want wij weten, dat het ganse schepsel te zamen zucht, en te zamen als in barensnood is tot nu toe.

Al die milieu belastende isolatie en zonnepaneeltjes en vogel dodende windmolens en noem het allemaal maar op, de nucleaire beren in Oekraïne de plastiek soep dat komt nooit meer goed vergeet het maar.

En als het een beetje te gortig word dan stuurt God wat plastic etende bacteriën er op af want Hij houd de wereld in stand voor de tijd die Hij gesteld heeft.

De mens ruilt de ene verslaving in voor de andere, beetje anders eten beetje minder beetje meer, vette hap inruilen voor versuikerde appels. Onthouding van dit, te buiten gaan in dat, helpt allemaal niks. aankomen en weer afvallen, opgaan en blinken en dan weer verzinken.

1 Timotheüs 4:3-8
Verbiedende te huwelijken, gebiedende van spijzen te onthouden, die God geschapen heeft, tot nuttiging met dankzegging, voor de gelovigen, en die de waarheid hebben bekend. Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde; Want het wordt geheiligd door het Woord van God, en door het gebed. Als gij deze dingen den broederen voorstelt, zo zult gij een goed dienaar van Jezus Christus zijn, opgevoed in de woorden des geloofs en der goede leer, welke gij achtervolgd hebt. Maar verwerp de ongoddelijke en oudwijfse fabelen; en oefen uzelven tot godzaligheid. Want de lichamelijke oefening is tot weinig nut; maar de godzaligheid is tot alle dingen nut, hebbende de belofte des tegenwoordigen en des toekomenden levens.

Hef je milieu vervuilende website maar op en schakel je pc uit, recycle hem en leef groener dan het gras. Verkoop alles wat je hebt en volg Mij zegt Christus.
S.A.

(update) link naar het desbetreffende artikel.
http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Klimaatverandering.html