zaterdag 19 juni 2021

Het profetisch Woord. (4)

Het vervolg op het zwartgemaakte artikel "Godslasterlijke ongeloofsgeruchten uit HHG Opheusden" en het artikel "Mijnheer Schandalig".

Uit voorgaande artikelen en de praktijk blijkt dat ouderling ongelovig en meneer schandalig geen gehoor hebben gegeven aan het profetisch woord van God. En zich niet hebben bekeerd.

Ds R. van de Kamp kon afgelopen zondag (13-06-2021) maar liefst drie keer opgaan naar de kerk (kerktijden.nl) terwijl de kerkschapen (letterlijk) werden buitengesloten. En daar durven ze dan ook nog voor te collecteren. Je mag ze wel onderhouden maar je bent niet welkom.

Ik heb die YouTube televisie en internet dominee eens even aangehoord "veilig" van achter het glas van de camera... Zorg wel dat je "ik" goed in beeld is. Die in schuilplaats van de videocamera (kuren) gezeten is, zal vernachten in de schaduw van YouTube. Dat is de ongeloofsreligie van de kerken tegenwoordig. Ideaal natuurlijk, je spoelt door naar de preek zet de afspeelsnelheid op 1,5x en laat NewPipe de stilte er tussen uit knippen. Wat klinkt het dan toch welbespraakt en je gaat er pijlsnel door heen en het orgelspel is net disco.

In de behandeling van Gods profetisch woord zal wel het wel duidelijk worden wat voor vlees we in de kuip hebben met kerken, dominees en ouderlingen.

We zullen eens stil staan bij 1 koningen 13:14-21.

Met name het 21ste vers, God sprekende nadat Elisa gestorven is.

Een drietal gedachten.

We staan in de eerste plaats stil bij: het profetisch woord klinkt.

Het profetisch woord bekrachtigd, ten tweede.

En ten derde, het profetisch woord in ongeloof verworpen en bespot, houdt stand.

We zien hier dat de goddeloze koning Joas zich begeeft tot de profeet Elisa. Tegenwoordig zoeken ze geen profeet meer, maar lopen ze er bij weg. Tegenwoordig zijn ze volstrekt niet meer onder de indruk van wat God in Zijn almacht door Zijn Geest door de profeten laat verkondigen en wat Hij aan wonderen gedaan heeft en doet en doen kan ook in 2021.

Tegenwoordig zeggen ze: "van der Groe doet hekje toe." Nou dan rekenen ze buiten Jezus Christus Die spreekt:

“En schrijf aan den engel der Gemeente, die in Filadelfia is: Dit zegt de Heilige, de Waarachtige, Die den sleutel Davids heeft; Die opent, en niemand sluit, en Hij sluit, en niemand opent:” (Openbaring van Johannes 3:7, Statenvertaling Bijbel)

Dus als Christus gaat spreken dan is het hek van de dam:

Geen ding geschiedt er ooit gewisser,
Dan 't hoog bevel van 's HEEREN mond:
Zijn Godd'lijk' almacht spreekt, en 't is er,
Zijn wil gebiedt, en 't wordt terstond.
Schoon de heid'nen samen
List op list beramen,
God verbreekt hun raad;
Schoon de mogendheden
Snood ontwerpen smeden,
Hij belacht haar haat. (Psalm 33:5)

Elisa had nog een boodschap voor de overheid. Maar de huidige kerken hebben geen enkel getuigenis meer richting de overheid en buigen als een knipmes voor de overheid. Ze gaan direct op hun knieën voor de "Syriërs" Als de overheid zegt dat de kerk dicht moet en er nog maar 30 kerkgangers mogen komen. Dan brengen ze direct hun "offer aan de keizer" en verkopen als een Judas de kroonrechten van Christus voor dertig kerkgangers. God-de-loos, SCHANDALIG ONGELOOF.

De goddeloze koning Joas had nog geloof in het profetisch woord van Elisa. Maar de huidige kerken en dominees en ouderlingen die hebben dat voor het overgrote deel totaal niet. O, ze preken en spreken er wel over maar ze leven en wandelen er NIET in. De praktijk VLOEKT met de woorden. De man Gods sprak de woorden Gods en daar ging kracht van uit. God bevestigde dat woord en vervulde de profetieën. En die God leeft nog steeds. Ik weet het uit eigen ondervinding en ben er getuige van.

Denk ook maar aan de Schot Alexander Peden "de profeet van het covenant" - die Schotten tekenden met hun eigen bloed om te lijden voor de zaak van Christus - en is voor mij een groot voorbeeld. Niet om na te apen maar om moed uit te scheppen in diezelfde wegen te gaan. Die man die kon niet drie keer per zondag met een vroom portret op YouTube op de kansel staan. En hij liet zijn schapen ook niet barsten maar leefde in holen en spelonken en bediende de schapen buiten de legerplaats de smaadheid van Christus dragende. HalleluJAH!

Ds Klok hoorde nog. Ds van de Veen is nog ten halve gekeerd. Maar ds R. Van de Kamp die zal ten hele verdwalen als hij zich niet bekeert. En je zondigt niet goedkoop. Al ben je een kerk, een dominee, een ouderling en denk je voor een kind van God te moeten doorgaan. Lees maar van David:

“Nu dan, het zwaard zal van uw huis niet afwijken tot in eeuwigheid; daarom dat gij Mij veracht hebt, en de huisvrouw van Uria, den Hethiet, genomen hebt, dat zij u ter vrouwe zij.” (2 Samuël 12:10, Statenvertaling Bijbel)

En:

“Zo zult gij tot hem zeggen: Zo zegt de HEERE: Zie, dat Ik gebouwd heb, breek Ik af, en dat Ik geplant heb, ruk Ik uit, zelfs dit ganse land.” (Jeremia 45:4, Statenvertaling Bijbel)

Alsook:

“13. Maar Hij, antwoordende zeide: Alle plant, die Mijn hemelse Vader niet geplant heeft, zal uitgeroeid worden. 14. Laat hen varen; zij zijn blinde leidslieden der blinden. Indien nu de blinde den blinde leidt, zo zullen zij beiden in de gracht vallen.” (Mattheus 15:13-14, Statenvertaling Bijbel)

De profeet Elisa zegt tegen die goddeloze koning Joas, en hij gehoorzaamde:

“En hij zeide: Doe het venster open tegen het oosten. En hij deed het open. [...]” (2 Koningen 13:17, Statenvertaling Bijbel)

En ik zeg u ds R. van de kamp en kerkenraad van HHG Opheusden, doe die kerkdeuren open voor de kerkschapen. Want dat is naar Gods Woord, en recht. En ik heb daar Gods Woord en Gods spreken in de opening van de "Klok" kerk op mijn gebed als bewijsgrond voor. Verwerp dit profetisch getuigenis niet.

“Dwaalt niet; God laat Zich niet bespotten; want zo wat de mens zaait, dat zal hij ook maaien.” (Galaten 6:7, Statenvertaling Bijbel)

Ds van de Kamp beweert met zijn prediking zoals ook van afgelopen zondag pijlen af te schieten maar die ketsen af op de voor de kerkschapen gesloten vensters(kerkdeuren) en daarmee schiet ds R. Van de Kamp zichzelf in de voet.

Hele rechtzinnige preken over het onze Vader houden vanuit de catechismus en over met pijlen schieten. Maar de God lasterende ongeloofspraktijk vloekt ermee. Want je lapt psalm 91 aan je valsvrome laars. Dan heb je dus het  verkeerde schoeisel:

“En de voeten geschoeid hebbende met bereidheid van het Evangelie des vredes;” (Efeziërs 6:15, Statenvertaling Bijbel)

De profeet Elisa geeft opdracht met de pijlen op de grond te slaan:

“Daarna zeide hij: Neem de pijlen. En hij nam ze. Toen zeide hij tot den koning van Israel: Sla tegen de aarde. En hij sloeg driemaal; daarna stond hij stil.” (2 Koningen 13:18, Statenvertaling Bijbel)

Ook ds R van de Kamp en ouderling ongelovig zijn Gods woord maar voor een tijd gehoorzaam. Namelijk om de onderlinge bijeenkomst niet (zonder wettige verhindering) na te laten. En het ergste is dat zij zelf wel opgaan maar de kerkschapen buitensluiten. Omdat ze de overheid meer gehoorzaam zijn dan Gods woord en geen kruimel geloof in Gods voorzienig bestel hebben. En niet buigen onder de oordelen.

Een waan of tijdgeloof duurt maar drie pijlen lang:

“En hebben geen wortel in zichzelven, maar zijn voor een tijd; daarna, als verdrukking of vervolging komt om des Woords wil, zo worden zij terstond geergerd.” (Markus 4:17, Statenvertaling Bijbel)

Dus als er meer is als een waan of tijdgeloof daar in de HHG Opheusden dan zal dat uit de praktijk gaan blijken.

We zullen zien of de pijlen waarmee ds R. Van de Kamp zichzelf in de voet geschoten heeft Gods pijlen tot bekering zijn anders rest alleen het oordeel:

“Uw pijlen zijn scherp; volken zullen onder U vallen; zij treffen in het hart van des Konings vijanden.” (Psalmen 45:6, Statenvertaling Bijbel)

“En de bijl ligt ook alrede aan den wortel der bomen; alle boom dan, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen, en in het vuur geworpen.” (Lukas 3:9, Statenvertaling Bijbel)

“14. Zalig zijn zij, die Zijn geboden doen, opdat hun macht zij aan den boom des levens, en zij door de poorten mogen ingaan in de stad.15. Maar buiten zullen zijn de honden, en de tovenaars, en de hoereerders, en de doodslagers, en de afgodendienaars, en een iegelijk, die de leugen liefheeft, en doet. 16. Ik, Jezus, heb Mijn engel gezonden om ulieden deze dingen te getuigen in de Gemeenten. Ik ben de Wortel en het geslacht Davids, de blinkende Morgenster. 17. En de Geest en de Bruid zeggen: Kom! En die het hoort, zegge: Kom! En die dorst heeft, kome; en die wil, neme het water des levens om niet. 18. Want ik betuig aan een iegelijk, die de woorden der profetie dezes boeks hoort: Indien iemand tot deze dingen toedoet, God zal hem toedoen de plagen, die in dit boek geschreven zijn. 19. En indien iemand afdoet van de woorden des boeks dezer profetie, God zal zijn deel afdoen uit het boek des levens, en uit de heilige stad, en uit hetgeen in dit boek geschreven is. 20. Die deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom haastiglijk. Amen. Ja, kom, Heere Jezus! 21. De genade van onzen Heere Jezus Christus zij met u allen. Amen.” (Openbaring van Johannes 22:14-21, Statenvertaling Bijbel)

S.A.