zaterdag 30 april 2022

Oekraïne: wie vecht voor wie?

Het in dit artikel besproken RD propaganda vodje is: https://www.rd.nl/artikel/973779-buitenlandse-strijders-in-oekraine-wie-vecht-voor-wie

Het is wel duidelijk dat het RD vecht voor nazi Oekraïne.

RD propaganda ontkracht. (zie screenshot).



Ramzan Kadyrov is waarnemend president van Tjetjenië en geen "krijgsheer". De Russisch Tjetjeense militairen zijn over het algemeen toegewijde moslims (ja dat is een valse godsdienst). In het vele beschikbare videomateriaal dat online(telegram) beschikbaar is komen deze Russisch Tjetjeens militairen openbaar als vrolijke dappere strijders die burgers ontzettend vriendelijk en netjes behandelen. Ze verlenen eerste hulp, brengen burgers uit de gevarenzone, herenigen verloren gewaande familieleden, delen humanitaire goederen uit ingezameld in Tjetjenië. Ze behandelen krijgsgevangenen correct. Er is onder andere een video beschikbaar waarin de commandant van de Russisch Tjetjeense militairen de krijgsgevangenen (inclusief vrouwen) vriendelijk toespreekt. En in de vele andere video's (bijvoorbeeld t.me/RKadyrov_95) die ik gezien heb worden alle krijgsgevangenen correct behandeld.

Het RD is daarom een valse leugenachtige propaganda krant. Vele refo's mede daartoe aangezet door artikelen in het RD en uitspraken van dominees en columnisten hebben de brutaliteit om president van Rusland Vladimir Putin, een (orthodox) christen als een beest af te schilderen zonder enig werkelijk geldig bewijs. Demoniseren heet dat. Dit wordt gedaan door zogenaamde reformatorische christelijke schrijvers bij het RD om een vijandbeeld te creëren binnen de reformatorische gezindte. Want als het doel was om op christelijke wijze onafhankelijk neutraal feitelijk nieuws te brengen voor een reformatorisch publiek dan werd er niet zo grof gelogen en zo politiek gekleurd geschreven.

Het RD vind het prima dat de geallieerden een oorlog begonnen tegen nazi Duitsland. Maar nu Rusland de aanval opent op nazi Oekraïne om o.a. de burgers van Donetsk en Luhansk te bevrijden uit de vleesmolen van de Nazi's in oekraïne. Nazi's daar heel veel macht en invloed hebben, die al jaren lang burgers beschieten en uitmoorden met zware artillerie is president van Rusland Vladimir Putin volgens hen "een beest". Zo duivels is het RD en vele refo's. Ik mag het duivels noemen want liegen is uit de duivel. Ook wordt er beweerd dat de Tjetjenen speciaal zijn ingezet om "deserterende militairen van Luhansk en Donetsk volksrepublieken te onthoofden". Een volslagen onzinnig en vals verhaal. "Zonder pardon" zo schrijft Bart Dikkenberg ook nog (haha). kijk bijvoorbeeld eens naar t.me/oorlog_in_oekraine en dan met name t.me/oorlog_in_oekraine/32 ziet dat er uit als een onthoofding ? t.me/oorlog_in_oekraine/34 allemaal onthoofd ?

De vele berichten en het videomateriaal uit Rusland, Tjetjenïe en Donetsk Luhansk geven een totaal ander beeld. De samenwerking militair, humanitair maar ook op overheidsniveau tussen Donetsk en Luhansk en Tjetjenïe en Rusland is verbazingwekkend goed te noemen. Er is volstrekt geen sprake van dreiging of daadwerkelijke onthoofding van militairen uit de volksrepublieken. De moreel is helemaal top. Ze vechten om te overleven en voor vrijheid en veiligheid, onafhankelijkheid en tegen nazisme.

Ze hebben daar bij het RD geen enkel besef van de dicipline en omstandigheden in het Russische leger en onder welke orders alle militairen aan Russische zijde opereren. Het RD en Bart Dikkenberg worden door de geheime aandeelhouders van de Erdee mediagroep speciaal ingezet om naïeve reformatorische christenen te misleiden en te indoctrineren. Het denken van de gemiddelde refo is op dit moment zodanig beïnvloed dat mijn kinderen op school door medeleerlingen fysiek worden aangevallen! Omdat zij wel respectvol over de president van Rusland spreken en niet meegaan in de leugens die worden verteld over de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne.

En dan hebben ze de krant vol over hoe erg Rusland wel niet is terwijl hier de vrije nieuwsgaring wordt gesmoord door het blokkeren van nieuwsdiensten als rt.com en sputniknews.com en ze zelf de kraan met leugen propaganda wijd open draaien.

Ook het RD d.w.z haar medewerkers, bestuur en aandeelhouders zal zich eenmaal moeten verantwoorden voor de rechterstoel van Christus voor dit propaganda vodje en elk ijdel woord. En dan krijgen zij (zonder bekering) vast 50% korting op de straf omdat ze refo waren(lees dubbele slagen Lukas 12:47-48).

S.A. T.