maandag 18 april 2022

Dwalende refoforummers.

 Je zult maar geknipt zijn voor de "goede zaak".

Uit de statistieken bleek dat er een paar dozijn bezoekers van refoforum kwamen. Blijkbaar stond er een link naar mijn blog vanuit uit het onderwerp "dwalende herders en leraren".

Moderator Herman vond het nodig om de link weg te knippen. Want: "Om geen promotie te bieden aan dergelijke dwaalgeesten"

Zonder enig bewijs te leveren wordt een kind en knecht van God verketterd als "dwaalgeest" door een moderator van refoforum.
Dit is laster.
De regels van refoforum schrijven voor om met respect over ambtsdragers te spreken.
Dus om met respect en zonder laster behandeld te worden moet je toch wel minstens in het ambt bevestigd zijn.
Anders kun je het wel schudden als kind en knecht van God. Dat de dienstknechten van God in de bijbel niet zijn toegelaten door een curatorium doet er verder blijkbaar niet toe. En dat onder degenen die hun ambt wel op dergelijke wijze ontvangen hebben er velen zijn die zich op grove wijze ontgaan in leer en/of leven nog minder.

Verder schrijft moderator Herman: "uiteraard is het op het forum altijd mogelijk om te praten, het zou je oom maar zijn".
Met dit soort moderatie zal er van een gesprek wel niet veel komen maar het staat natuurlijk prachtig als er in de diverse onderwerpen de naam van een "dergelijke dwaalgeest" staat met daaronder de mededeling: verbannen.
Wat de opmerking: "het zou je oom maar zijn" er verder mee te maken heeft is me een groot vraagteken.

Ene Simon0610 vond het hoognodig om over deze "figuur" te beginnen en zijn bekendheid in het onderwerp: "dwalende herders en leraren" te peilen. Het schijnt op refoforum de ongeschreven regel te zijn om dominees persoonlijk te moeten aan te spreken op zaken die je niet aanstaan. Want als je over dominees in negatieve zin schrijft dan ben je in het oog van de refoforummers verfoeilijk.
Zelf mogen ze heel bedekt natuurlijk wel in negatieve zin over iedereen schrijven en van mijlen ver vinden wat ze willen.

Je blog wordt dan voorzichtig negatief omschreven als een "warrige site" zoals ene reïncarnatie van J.C Philpot dat doet. Hij weet ook te melden dat ik mijzelf tot profeet benoemd heb: "dergelijke zelfbenoemde profeten". Zou God hem dat door woord en Geest geopenbaard hebben of heeft hij dat gewoon uit zijn duim gezogen? Ik ben wel 100 procent zeker van het laatste. Hij begint er zelf spontaan van te profeteren: "en er zullen ook in de toekomst zulke mannen opstaan".

Toch is er ook nog ene Jongere die er met een hartgrondig "nee" niet blij mee is om kennis te moeten nemen van mijn bestaan op deze kloot der aarde. Hij heeft dan ook de "mischien wel goede" suggestie "het podium hiervoor ook niet uit te breiden op dit forum"

Waarop dezelfde simon0612 die het naar eigen dunk nogal goed met zichzelf getroffen heeft qua inzicht in mij, de verwachting uitspreekt dat refoforummers al die "gekke" sites wel doorzien. Je ziet ze lopen helemaal over van alle geestelijke deugden daar op refoforum. Nog even en ze kunnen tippen aan de overvloeiende Bron van alle goed.

Je kunt J.C Philpot (of zijn reïncarnatie) geen inzicht ontzeggen:
"Het verschil tussen iemand die op een Blog allerlei kerken en predikanten onderuithaalt, en iemand die anoniem op een internetforum allerlei dominees en kerkverbanden (hoewel 1 kerkverband het meest populair schijnt te zijn) onderuit probeert te halen, is misschien nog geeneens zo groot." blijkbaar is het daar op het refoforum ook niet helemaal koek en ei tussen allerlei refochristelijke afgescheiden clubjes sommigen vinden alle verdeeldheid zelfs humoristisch en gaan verder nergens onder gebukt.
Er is natuurlijk een wereld van verschil tussen "onderuithalen" op basis van bewezen overtredingen van Gods woord en het geroddel op refoforum. En laten we dat meteen doortrekken naar dienstknechten van God die het zonder curatorium en ambt moeten stellen. En het is maar de vraag of deze J.C. Philpot zich tijdens het schrijven van dit bericht zichzelf hierbij ingesloten heeft. Want hij heeft er zelf geen enkel probleem mee om mij (zie boven) onderuit te halen.

Simon0610 vindt dat J.C. Philpot wel een punt heeft en beaamd dat later nogmaals maar ondertussen hindert hem dat niet om zich daar schuldig aan te maken als hij o.a. schrijft:
"Ik zit eens even te kijken en dan kom je nog veel meer van die gekke en soms gruwelijke sites tegen. Wat een waanzin, ze verheffen zich allemaal tot Gods gezanten"

Natuurlijk wordt het webadres niet vermeld en komt het niet tot specifieke zaken en bewijzen. En zo wordt er druk gelasterd en geroddeld op refoforum.

Ook doet HersteldHervormd een duit in het zakje als hij schrijft:
"Klopt, ik ben ook wel van mening dat die houding een zondige houding is, maar om ze dan maar valse profeten of dwalende herders en leraars te noemen gaat mij te ver. Anderzijds mogen we dit soort pseudo-predikanten wel scherp onder de loep nemen."
Ooit was ik lid van de HHK dit kerkverband zou de grote terugkeer naar de hervorming moeten zijn en het betere alternatief voor de PKN maar ze hebben er een kermis van gemaakt a la Tetzel compleet met schiettent "als de kogel in de roos knalt de euro in de collectezak valt" ook staan daar homofiele dominees op de kansel. En als je diverse predikanten in dat kerkverband scherp onder de loep neemt dan rijzen de haren je bij wijze van spreken te berge.

Simon0610 geeft daarop te kennen:
"Het zijn sowieso geen dwalende herders en leraren. Ze zijn namelijk nooit bevestigd tot herder of leraar.
Of je ze valse profeten kan noemen ligt eraan hoe je dat begrip uitlegt. Ze zeggen vele valse dingen, maar ze brengen ook valse complot verhalen. Theologisch kan ik het niet duiden want ik heb geen behoefte om allerlei eigen materiaal van deze mensen te gaan lezen of luisteren. Maar wat ik ervan gelezen heb zegt genoeg."

Hij bedoelt natuurlijk nooit bevestigd door mensen of door een curatorium heen gezwengeld. Alsof dat alleszeggend is. Er zijn heel wat ketters en dwaallichten wel in het ambt bevestigd. Hij kan "ze" wel beschuldigen van "vele valse dingen" te zeggen maar bewijzen doet hij dat niet. Theologisch kan hij niets duiden maar hij geeft wel theologische oordelen, nogal tegenstrijdig lijkt mij. Verder schrijft simon0610 dat hij geen behoeft heeft aan materiaal van deze mensen te lezen of te luisteren. Maar gek genoeg is hij wel op zoek naar allerlei artikelen. Blijkbaar moet het wel in zijn straatje passen. En dan sluit hij af met "maar wat ik er van gelezen hebt zegt genoeg".
En daarmee zegt hij net niks, bewijst hij niets concreet en suggereert hij van alles. En zo dwalen  refoforummers over het internet.

Ik zou het refoforum willen adviseren hun reforoddelschiettent snel te sluiten en op te heffen want daar kan Gods zegen nooit op rusten. En verder adviseer ik alle dwalende refoforummers voorgoed afscheid te nemen van refoforum en zich er van te bekeren.

S.A. Top