zaterdag 30 april 2022

De ziel van Drs. de Kloe (en het RD).

De in dit artikel besproken link naar het opinie vodje van drs. de Kloe in het RD: https://www.rd.nl/artikel/967304-de-ziel-van-poetin

Een paar duizend kilometer van Kiev woedt een wrede oorlog. Er worden verschrikkelijke middelen ingezet om het denken van reformatorische christenen te beïnvloeden en te overweldigen.

Naar waarheid wordt niet gekeken evenmin naar de gevolgen die dit heeft voor de eeuwigheid. Voor dit drama is één man eindverantwoordelijk: de Kloe. Hij is een demagoog die met leugens en emotie en valse beschuldigingen en hypocrisie en eenzijdigheid en demonisering een aanval op de persoon opent van president van Rusland Vladimir Putin.

Dit doet hij in zijn capaciteit als "manager zending voor de HHK". Ik zet daar meteen het vraagteken bij wat er te managen valt aan de zending als je door de Heilige Geest geleid wordt? of moeten we daar nog een tweede vraagteken bij plaatsen of dit hele HHK zendings werk wel uit de Heilige Geest is ? dit terzijde.

Wie de oorlog veroordeelt moet zichzelf veroordelen, gezien onze opstand tegen God in onze diepe val in Adam. Oorlog tussen mensen komt voort uit oorlog tegen God. Gods oorlog tegen Zijn vijanden is een rechtvaardige zaak. Oorlog kan gerechtvaardigd zijn. God kan zelfs aan een zijde zijn in de strijd. De bijbel staat vol met oorlog. koning David voerde oorlog en God was aan zijn zij. Hij ontving zelfs precieze aanwijzingen hoe hij de oorlog voeren moest. David gaf God de eer van Zijn overwinningen. Met de roof van goud en zilver en koper is de tempel gebouwd.

Ook in onze tijd heeft God de overheden en machten gegeven die het zwaard niet tevergeefs dragen om het land te verdedigen in het voortbestaan en de overtreders te straffen. Goed gebruik van de zwaardmacht sluit misbruik niet uit. Maar dit alles moet getoetst worden aan Gods woord. Hierbij mag emotie niet tot rechter gemaakt worden in plaats van God. 

De Russische speciale militaire operatie in Oekraïne omschrijven als een verschrikkelijke wrede oorlog en voorbij te gaan aan de rechtvaardiging er van en de toetsing aan Gods woord na te laten is spelen met emotie, een vals spel.

"Naar burgerlevens word niet gekeken" zo beweert de Kloe. Dus omdat er o.a. volgens de Kloe naar burgerlevens niet word gekeken is Putin een "beestachtig mens" ? De Kloe is zelf een beestachtig mens want dat de burgers van Donetsk en Luhansk al acht jaar lang zonder enig protest door de Kloe in het RD worden beschoten door het Oekraïnse nazi leger is een feit. Een grof eenzijdige en hypocriete blik van de Kloe. En het is ook grof gelogen door de Kloe want juist de voortdurende beschietingen van het Oekraïnse nazi leger van burgers in Donetsk en Luhansk is een van de redenen geweest om de speciale militaire operatie in Oekraïne te ondernemen. Dit is audiovisueel en op schrift vastgelegd in de toespraak van president van Rusland Vladimir Putin.

De hypocrisie, de leugen komt ook hierin openbaar dat er wel een opinie artikel van de Kloe verschijnt over de ziel van Putin maar niet over de ziel van Biden, Obama, Bush, Clinton, Bush enz. Ten aanzien van hun gebruik van massa vernietigings wapens, de burgerslachtoffers die zij gemaakt hebben en de oorlogen en invasies die zij duizenden kilometers van eigen landsgrenzen gevoerd hebben in Joegoslavië, Afghanistan, Libië, Irak, Syrië enz. Dit alles voor macht en invloed, Geld en grondstoffen en de wolfowitz doctrine. Zelfs in zijn opinie artikel is er geen enkele verwijzing naar te vinden. Het is in dat kader lachwekkend te noemen dat er wordt gewezen op het voortbestaan van de aarde. Zolang de aarde bestaat sinds de zondeval is er oorlog gevoerd en de aarde bestaat nog. En als dit een subtiele verwijzing moet zijn naar een mogelijke kernoorlog waarvan Rusland de schuld dan bijvoorbaat vast krijgt. Dan moet de waarheid gezegd worden dat het de NAVO onder aanvoering van de VS is die uitbreidt richting Rusland en het omsingeld en het in een hoek drijft. Dit staat tegenover een Soviet Unie die zich destijds uit Oost-Duitsland teruggetrokken heeft en is ook uiteen gevallen. Het Warschau pact is ook geeïndigd. Ook zijn er nu nog steeds Amerikaanse legerbases in Duitsland. Het is duidelijk dat de NAVO niet defensief is maar een offensief pact en dat de VS samen met Europa streeft naar wereldmacht. En om die reden ook de gewelddadige illegale Maidan coup d'etat bewerkt en gesteund heeft in Oekraïne. Om daar voet aan de grond te krijgen op voormalig Soviet grondgebied direct naast Rusland om de kernwapenmacht te neutraliseren en zelf de enige grootmacht met effective massavernietigings wapens te zijn en alles te beheersen en te controleren en dat gouden hoofd van Nebukadnezar's droombeeld te overstijgen over gewetenloze machtswellustelingen gesproken.

Het is dan ook belachelijk om te stellen dat President van Rusland Vladimir Putin een dictator zou zijn die anderen gewetenloos zijn wil oplegt. Terwijl hij een wettig gekozen president is die gehouden is aan de Russische (grond)wet en niets kan doen zonder toestemming van de Russische regering.

Dat president van Rusland Vladimir Putin altijd handelt met oog op zichzelf in de zin van opvallend meer dan elk ander zondig schepsel(inclusief de Kloe) is natuurlijk een lasterlijke valse aantijging die nergens op gefundeerd is. Het feit dat Putin de NAVO trotseert en zijn positie en leger en 300 miljard in buitenlandse valuta reserves riskeert om Donetsk en Luhansk van de Nazi terreur te bevrijden is op zich al voldoende bewijs daartegen. En dat Hij acht jaar gewacht heeft en met diplomatie tot een vredige oplossing heeft proberen te komen met de Minsk akkoorden getuigt tegen bloeddorstigheid van zijn zijde.

Concluderend zie ik dat het RD en de Kloe zich alle ruimte geven om dit soort christen onwaardige leugen propaganda te spuwen en daarmee Gods naam doen lasteren en grof zondigen tegen hun verre naaste in het Kremlin en de reformatorische gezindte hier dichtbij door ons voor te liegen en te bespelen.

het RD en de Kloe mogen deze alinea op zichzelf toepassen:

"Wel een mens. Een mens met een geweten. Wij weten niet hoe hij zijn daden goedpraat en de schuld bij anderen neerlegt. Of hij slapeloze nachten heeft, angst kent. Dat gaat ons niet aan. Dat ligt persoonlijk tussen God en Zijn schepsel. Eenmaal zal hij rekenschap afleggen van zijn daden. Daarmee hoeven wij ons niet te bemoeien."

 S.A. T.