zondag 17 december 2023

De nood is hoog.

Een artikel naar aanleiding van een vraag en antwoord op Refoweb.

De nood is zo hoog onder jongeren in de gereformeerde gemeente dat de statenvertaling bij het oud papier moet. Van dominees notabene.

De statenvertaling en het werk van de GBS word voor schadelijk en hopeloos en achterlijk en nietig en triest versleten. Het is ten hemel schreiend wat ambtsdragers durven te schrijven. Daarmee kunnen ze dan bij de, door diverse arminiaanse organisaties en websites, misleide jeugd flink scoren.

Ik citeer een antwoord op Refoweb van ds C.G. Vreugdehil:

"Het is diep triest dat de kerk zo achterloopt. Tot schade van veel jonge mensen. Er is nu dus niets te verwachten. GBS-plannen hebben helemaal niets om het lijf. De synode van de Ger. Gem. loopt hopeloos achter en kan zo’n project niet aan. Ik zelf heb vanaf het begin tot het eind meegewerkt aan de totstandkoming van de Herziene Statenvertaling. Dit is voor onze gezinnen nu de beste vertaling om te gebruiken, wat anderen er ook van zeggen. Dus mijn raad is: gebruik gewoon de HSV. God zal het zegenen."

Het enige wat hoog is in onze tijd is de hoogmoed. Was de nood maar geestelijk en hoog dan werd Gods woord in statenvertaling wel met beide armen omhelst.

Ze kunnen tegenwoordig alles doen met de smartphone en op internet en dan zouden ze een minder bekend woord niet kunnen opzoeken tijdens het bijbel lezen. Heeft allemaal niets te maken met niet kunnen maar alles met niet willen.

Alles kunnen ze leren behalve Gods woord in statenvertaling. Selectieve leerbaarheid is het, een equivalent van oost indisch doof. Maar straattaal en popmuziek gaat er in als zoete koek. Toevoeging: voor anonieme spotternij zijn jongeren, die in naam christen zijn, wel in staat om de taal van de statenvertaling te misbruiken voor hun boze werken. Het bewijs daarvoor kun je vinden bij de uitvinding van de duivel de  kaanancourant.nl.

Overal is tijd voor behalve voor bijbelstudie.

De vleselijke gestelde harten zijn kittelachtig van gehoor en kunnen de gezonde leer van Gods woord in de statenvertaling niet verdragen. Daar zijn ze te kieskeurig voor.

Gods goedheid om ons die statenvertaling te geven word openlijk vertrapt door voorgangers in de 'zwaarste' kerken. De ondankbaarheid heeft ongekende hoogte bereikt. De reformatie in Nederland word even weggegooid.

Ik heb een paar jonge kinderen met taal en spraakproblemen. Maar als we tijdens cathechisatie een ogenblikje stil staan bij een wat minder bekend woord  dan komen ze in enkele minuten tot de rechte betekenis van het woord. Bij ons in huis is er nog nooit een kinderbijbel of wat voor vertaling dan ook op tafel gekomen dan alleen die geliefde en gezegende statenvertaling.

Ouders hebben de liefde niet om hun kinderen te onderwijzen en kinderen hebben de liefde niet om de onderwijzing aan te nemen. Daar zit het probleem: vijandschap tegen God en Zijn Gezalfde. kinderen leren lezen tussen de vijf en acht jaar zo hebben ze tot hun eenentwintigste dertien jaar de tijd om de statenvertaling te leren begrijpen. En daarna nog een leven lang als God het geeft. Als Gods Geest in de raderen is springt zelfs het ongeboren leven op van vreugde in de moederschoot. Het is God die de spraak bij de torenbouw van Babel verwarde. En het is God de Heilige Geest die  Gods woord doet verstaan al sprak de dominee hebreeuws van de kansel! Dan zullen de uitverkorenen het nog verstaan door de Heilige Geest uitgestort met pinksteren! Zij komen aan, door Godd'lijk licht geleid, om 't nakroost, dat den HEER wordt toebereid, te melden 't heil van Zijn gerechtigheid en grote daden.

Gij verdrukte, door onweder voortgedrevene, ongetrooste! zie, Ik zal uw stenen gans sierlijk leggen, en Ik zal u op saffieren grondvesten. En uw glasvensters zal Ik kristallijnen maken, en uw poorten van robijnstenen, en uw ganse landpale van aangename stenen. En al uw kinderen zullen van den Heere geleerd zijn, en de vrede uwer kinderen zal groot zijn. Jesaja 54:11-13

Al dat gejammer over de statenvertaling is geveinsde lippendienst om God uit handen te blijven. Ze willen zogenaamd God wel dienen en ze schijnen dat ook nog te kunnen. Maar het enige struikelblok zou de statenvertaling zijn. geloof je het zelf ? Ik niet! Neem een ander in de maling. Als heel Nederland God zou vrezen zou de statenvertaling de voertaal zijn in elk gesprek. Maar omdat Nederland God verlaten heeft verstaat men Gods woord niet meer en verandert de taal van God af.

De weg tot God is de weg van bekering en geloof. En dan heb je ook de tijd om Gods woord te horen en de verklaring er van. Zoals de joden na hun terugkeer uit Babel.

[08:2] Zo verzamelde zich al het volk als een enig man op de straat voor de Waterpoort; en zij zeiden tot Ezra, den schriftgeleerde, dat hij het boek der wet van Mozes zou halen, die de Heere Israël geboden had. [08:3] En Ezra, de priester, bracht de wet voor de gemeente, beiden mannen en vrouwen, en allen, die verstandig waren om te horen, op den eersten dag der zevende maand. [08:4] En hij las daarin voor de straat, die voor de Waterpoort is, van het morgen licht aan tot op den middag, voor de mannen en vrouwen, en de verstandigen; en de oren des gansen volks waren naar het wetboek. [08:5] En Ezra, de schriftgeleerde, stond op een hogen houten stoel, dien zij tot die zaak gemaakt hadden, en nevens hem stond Mattithja, en Sema, en Anaja, en Uria, en Hilkia, en Maaseja, aan zijn rechterhand; en aan zijn linkerhand Pedaja, en Misael, en Malchia, en Hasum, en Hasbaddana, Zacharja en Mesullam. [08:6] En Ezra opende het boek voor de ogen des gansen volks, want hij was boven al het volk; en als hij het opende, stond al het volk. [08:7] En Ezra loofde den Heere, den groten God; en al het volk antwoordde: Amen, amen! met opheffing hunner handen, en neigden zich, en aanbaden den Heere, met de aangezichten ter aarde. [08:8] Jesua nu, en Bani, en Serebja, Jamin, Akkub, Sabbethai, Hodia, Maaseja, Kelita, Azaria, Jozabad, Hanan, Pelaja, en de Levieten onderwezen het volk in de wet. En het volk stond op zijn standplaats. [08:9] En zij lazen in het boek, in de wet Gods, duidelijk; en den zin verklarende, zo maakten zij, dat men het verstond in het lezen. (Nehemia 8:1-8)

Dominees als ds C. G. Vreugdehil die op Refoweb de HSV boekhandel er door willen drukken, de statenvertaling en het behoudende verbeterwerk van de GBS willen afschrijven en weggooien, zijn scheurmakers van het ergste soort. Alsof er al niet genoeg verdeeldheid is binnen de uitgeholde afgebroken reformatorische afgescheiden gezindte. Bovendien is de HSV volstrekt geen verbetering te noemen dat maakt een website als getrouwevertaling.nl heel duidelijk inzichtelijk. De pauselijke aanmatiging dat God het gebruik van de HSV zal zegenen is God-de-loos!

S.A. Top

zondag 10 december 2023

Vest op prinsen en nieuwe media geen vertrouwen.

geliefde lezers,

Aan de orde van behandeling zijn twee artikelen van de hand van Dhr. M.G. van der Hoeven die hij gepubliceerd heeft op het gekrookteriet.com.
Deze artikelen zijn getiteld "killerspuit-schandaal aangetoond [...]" en "Waardoor komt dat?"

Ik had eigenlijk helemaal geen zin om hier over te schrijven. Maar God moet geëerd zijn en mijn naaste gediend. Uit Philippensen 2 komt de roep om niet alleen op het mijne te zien en als een licht te schijnen onder een krom en verdraaid geslacht.
Om met je God gegeven talenten te kunnen woekeren op geestelijke wijze, zoals David mocht doen, moet je wel een hart hebben door God voor God bereid volgens Psalm 108.
Want om met Philippenzen 2:3 geen ding te doen door twisting of ijdele eer door ootmoedigheid de ander uitnemender achtende. Dat is een volstrekt onmogelijke taak.
En degenen die dat wel kunnen, ach die wens ik dan maar heel veel ontdekkend licht van God de Heilige Geest toe.

Romeinen 13:3 zegt: "Want de oversten zijn niet tot een vreze den goeden werken, maar den kwaden. Wilt gij nu de macht niet vrezen, doe het goede, en gij zult lof van haar hebben;"

De kanttekening zegt bij het woord verordineerd van eerste vers van Romeinen 13: "Dat is, ingesteld onder het menselijk geslacht, om hetzelve in Gods plaats met orde te regeren; hoewel sommigen hunne macht dikwijls misbruiken, hetwelk God toelaat om de zonden des volks te straffen; Job 34:30."

Nederland is al vele tientallen jaren van God losgeslagen, dat hoeft toch verder geen betoog. Dus dan krijg je van God de overheid die je verdient. Daar helpen geen duizend boter-op-je-hoofd-artikelen aan. Je schuilhouden in een uitgeholde verbroken refozuil evenmin.

Ik heb er wel moeite mee dat Dhr. M.G. van der Hoeven zich profileert als een gekrookt riet maar eigenlijk een crooked complotter is en dat onder reformatorische vlag. Ik vind dat verdrietig en te meer daar ik hem al meerdere malen op zijn verdraaide wegen heb gewezen maar er geen wederkeer is. Gods naam wordt gelasterd door al die valse artikelen maar dat deert hem blijkbaar niets.

Websites als het gekrookteriet, derokendevlaswiek, dewoesteweg, enz. die geven zelf wel kritiek maar ze bekeren zichzelf niet als ze zelf op hun zonden worden gewezen. En daar gaat het mis. De hand moet ook daar eens in eigen boezem gaan. Door al die onbekeerlijkheid wordt de broederlijke gemeenschap verbroken. En waar strijdt je dan nog voor? precies ja voor de ijdele eer.

Alle heil is alleen bij God te vinden niet bij mensen, niet bij bovengenoemde websites, niet bij overheden, niet bij media, ook niet bij de alternatieve media, ook niet bij mij. Op mij kun je niet bouwen en vertrouwen je moet door God de Heilige Geest overtuigd en geleid en geleerd worden ook in alle aardse zaken. Alles wat ik schrijf moet je dus toetsen aan Gods woord en overlaten aan Gods oordeel. En als je dat inruilt voor je eigen vleselijke oordeel voor vleselijk voordeel dan ben je verdwaald.

Toen ik die artikelen de eerste keer vluchtig las, dacht ik: de vorige artikelen van van der Hoeven waren ook aangetoond onwaar zou het dan nu anders zijn. Heb ik het dan bij het verkeerde eind gehad. Maar nee het is van hetzelfde laken een pak.

Met welk doel schrijft van der Hoeven van hetgekrookteriet die artikelen eigenlijk ?
Ik denk dat hij uit de bocht is gevlogen en in de complot berm is beland. Dan bevind je je op een helle(nd)vlak daarom gleed hij in het complotslootje. Hij weigerde de hem toegestoken helpende hand en vaart mee met het complotbootje.

Een wereld die God de rug toekeert, en bijvoorbeeld religieuze, ethische en medische bezwaren tegen vaccins in de wind slaat, en haar vertrouwen op mensen en/of afgoden stelt zal vroeg of laat bedrogen uitkomen dat laten we volledig staan. Ook de schending van grondrechten en staatsterreur in coronatijd verwerp ik.

Van der Hoeven in zijn "killerspuit-schandaal [...]" artikel stelt meerdere dingen. Hij beweert de overheid(Nieuw Zeeland) pleegt genocide. Het vaccin is de oorzaak van de dood van de mensen. De oversterfte is te wijten aan het vaccin. En alles wordt gehuld in superlatieven.

De waarheid is dat de overheden wereldwijd niet het doel hadden genocide te plegen op mensen maar wel op het corona virus. Zij wilden het virus uitroeien en mensen ertegen beschermen met vaccins. Vaccins hebben net als alle medicijnen bijwerkingen en kunnen in meer of mindere mate schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor mensen ondanks hun genezende of voorkomende werking. Van een pijnstiller als ibuprofen kun je ook een hartaanval krijgen volgens de bijsluiter toch worden ze gewoon bij de supermarkt verkocht. Het vaccin zou een oorzaak kunnen zijn van de dood van mensen maar de data bewijzen dat helemaal niet. Er wordt alleen een correlatie aangetoond die grond kan zijn voor verder onderzoek naar een causaal verband meer niet. Dan moet je dus lijken gaan opensnijden. Dus de daar aan verbonden conclusie dat de oversterfte te danken is aan de vaccins is dus tot op heden feitelijk onbewezen. En hiermee komen we op het punt: de overheid schreeuwt heel hard de vaccins zijn veilig en de complotters schreeuwen heel hard de vaccins zijn dodelijke gifspuiten. Dus en overheid en complotters vertellen de waarheid niet. De HEERE zal het zien en zoeken dat de wereld in zonde is gevallen, in zonde leeft en Christus verwerpt, met tijdelijke en eeuwige straffen. Daarom hebben we een overheid als die we hebben en allerlei plagen en slagen zoals coronavirus. De weg van bekering en geloof en onderwerping aan Gods voorzienigheid is de enige rechte weg en wie hoor je daar nog over ?
 
Van der Hoeven in zijn "Waardoor komt dat?" artikel stelt dat als we goed geïnformeerd willen worden dan moeten we vooral bij de nieuwe media terecht want die zouden echte onderzoeksjournalistiek plegen. Maar ik heb al meerdere malen op mijn blog aangetoond en ook weer in dit artikel dat ook zij (inclusief van der Hoeven) niet te vertrouwen zijn. Ik heb een beter advies:

(1Petrus 5:6-7) Vernedert u dan onder de krachtige hand Gods, opdat Hij u verhoge te Zijner tijd. Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u.

(Psalm 55:23) Werp uw zorg op den HEERE, en Hij zal u onderhouden; Hij zal in eeuwigheid niet toelaten, dat de rechtvaardige wankele. Maar Gij, o God! zult die doen nederdalen in den put des verderfs; de mannen des bloeds en bedrogs zullen hun dagen niet ter helft brengen; ik, daarentegen, zal op U vertrouwen.

S.A. Top







donderdag 16 november 2023

Te grote woorden ten aanzien van het getuigenis van ds J. Roos.

Naar aanleiding van een artikel van D. Kleen van de woesteweg.nl over ds J. Roos de volgende mail aan de schrijver van dit artikel verzonden:

Citaat:

Kleen je gebruikt te grote woorden ten aanzien van het getuigenis van ds J. Roos.


Als Roos niet schrijft over de omstandigheden waarin hij de belofte ontving op zijn 18e betekent dat niet dat die zaken waarin jij zijn getuigenis tekort vind komen er niet waren. Uit alles blijkt dat hij naar aanleiding van zijn ongelukkige val opnieuw zijn hel en doemwaardigheid heeft ingeleeft als een wet overtredende gevallen adamiet in zichzelf.


Hoe zit dat eigenlijk met de slagen in jou leven? Heb je daar God ook voor nodig gekregen en heeft God daarin gesproken zoals bij Roos het geval is geweest!?


2 citaten van Roos:


"Allereerst willen we opmerken dat onze diepe val in Adam een vreselijke, ellendige, dodelijke en een ongelukkige val is waardoor we vijanden van God zijn geworden, dood liggen door de misdaden en zonden en verdoemelijk voor God in Adam zijn"


"We werden temeer door Gods wet overtuigd dat we een verloren en verdoemelijke zondaar waren en leefden in geen bestaansgrond voor de volmaakt heilige en rechtvaardige God te hebben. Alle gronden ontvielen ons en we lagen op bed als een gans schuldige zondaar omdat de Heere van Zijn heilig recht niet kon afstaan en smeekten Hem om vrije genade."


Bovendien reageer je niet op mijn mails en artikelen en leg je zelf dus geen verantwoording af voor je eigen woorden en daden. Dus waar haal je het dan vandaan om Roos ter verantwoording te roepen met dit onzinartikel?!


De nadruk in het artikel van Roos ligt duidelijk op (een dieper besef van) Gods Vaderlijke liefde en bemoeienissen en niet op de rechtvaardigmaking als zodanig.


Als jij niet kunt bewijzen uit de woorden van Roos dat Roos niet is gerechtvaardigd in de rechtbank van het geweten in een weg van recht. En dan hebben we het niet over het feit dat Roos slechts enkele facetten uit zijn persoonlijk geestelijk leven belicht. Maar dan hebben we het over een duidelijke verklaring van Roos dat hij daar geen bevinding van heeft. Dan ben je een grove lasteraar van Gods kind en knecht ondanks zijn dwalingen die er zouden kunnen zijn.


Ik lees "de heilsorde" van Roos ook en zal er wellicht zo God het wil er ook wat over schrijven. Maar als dit de manier is waarop jij het wilt gaan doen dan kun je beter ophouden. Je doet meer kwaad dan goed met vleselijke ongenuanceerde laster en zult daar niets mee winnen voor God en Zijn Christus.


Waar doe je het eigenlijk voor ?


S.A. Top

Valse veroordeling dewoesteweg.com verworpen wegens gebrek aan bewijs. deel 2.

Naar aanleiding van vorig artikel antwoord van de beheerder van dewoesteweg.com hieronder weergegeven: 

Citaat:

"Dag Judas,

God zal jou evenals Kleen aan zijn eigen galg hangen.

 

Grote godslasteraar die je bent!"

 

Hieronder geef ik mijn antwoord weer dat ik ook naar de beheerder van dewoesteweg.com verzonden heb:


Citaat:


Mijn naam is Servaas niet Judas. Maar als jij Judas gepaster vind dan moet je maar doen wat je niet laten kan voor je eigen verantwoording.

Ik heb geen galg. Maar het is natuurlijk een verwijzing naar Haman. Jij vind mij een Haman. Maar ja dat is maar een mensenmening. En jij plaatst jezelf op de stoel van de Heilige Geest met je bewering dat God mij aan de galg zal hangen. Alsof jij toegang hebt tot Gods verborgen raad en de diepten Gods doorzoeken kan. Of wilde je beweren dat God door Zijn woord en Geest tot jou ziel gesproken heeft dat Hij me aan de galg zal hangen? Kijk uit dat je niet gaat liegen tegen de Heilige Geest als Ananias en Safira.

Ik ben niet groot, slechts stof en as.

Jij bent zelf een Godlasteraar, en dief en moordenaar. Alle geboden Gods heb jij overtreden je bent een zondige gevallen adamiet.

Maar ik ben de ergste ooit.

Het zal een eeuwig wonder wezen als wij niet samen op de bodem van de hel komen te liggen.

Gelukkig mag ik kennis hebben van een Vaderhuis met vele woningen en een Borg en Zaligmaker die mijn Godslasteringen heeft weggedragen in de helse Godverlatenheid. Heb jij daar ook kennis aan ?

Weet je wat zo interessant is aan jou reactie, je speelt op de persoon, gebruikt bijnamen vergelijkingen en beschuldigingen en komt met bedreigingen waarvan je niet belijdt ze van God te hebben ontvangen.

Maar een inhoudelijke reactie op mijn schrijven is uitgebleven alsmede een deugdelijke bewijsvoering ter onderbouwing van beweringen op je kloon/clown website.

Je maakt jezelf schuldig aan alles waar je anderen zonder bewijs van beschuldigt. Daar is echt niets geestelijks aan of in. Het is allemaal vanuit een schijngeestelijke arrogantie hypocriet neerkijken op anderen en daarmee het farizeïsme ten top.

Het is verdrietig om te zien hoe je zo medeschuldig staat aan de verdeeldheid binnen het christendom met je volstrekt liefdeloze gekanker.

Nou het allernodigste toegewenst. En hopelijk mogen we ondanks onszelf door Christus alleen straks toch samen God grootmaken in de eeuwige zaligheid.

Servaas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zondag 10 september 2023

Valse veroordeling dewoesteweg.com verworpen wegens gebrek aan bewijs.

 Email verzonden aan (info@)dewoesteweg(.com)

"Daan Kleen vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

U bewijst niets.

U toont het verband tussen de ongelukkige voorvallen in het leven van Daan Kleen en uw aanklacht niet aan.

Uw kloon clown website is derhalve niets meer dan een holle frase en enkel ijdelheid.

De foto is is zonder toestemming en bronvermelding geplagieerd en bewerkt.

Uw vleselijke strijd voor de eer van een mens is hoogst kinderachtig."
 
S.A. Top
 

Naschrift: dit is een vermaning in het kader van de tucht en heeft niets van doen met partijdigheid.

Alle rank, die in Mij geen vrucht draagt, die neemt Hij weg; en al wie vrucht draagt, die reinigt Hij, opdat zij meer vrucht drage. (Johannes 15:2)

Als u het reinigingsproces van Christus door woord en Geest en kruis en lijden niet wilt ondergaan dan is dat een bewijs dat u geen vruchtdragende rank in Christus bent.

Het is mijn roeping om het zwaard des Geestes te hanteren (Efeze 6:17) en wie zich blijvend niet wenst te laten opereren door dit Goddelijke woord volgens psalm 141:5 geeft daarmee blijk stikonbekeerd te zijn.


Knip en plakwerk refodom.com verworpen.

Een email verzonden aan website (info@)refodom(.com) (onbestelbaar wegens niet bestaand emailadres).

"Uw knip en plak werkje legt mensen woorden - waar of niet waar - in de mond en smeert hen tekens op hun voorhoofd. Dit is een vals getuigenis tegen uw naaste.

U maakt een valse tegenstelling tussen heidendom en refodom. Aangezien op het gele spandoek duidelijk te lezen staat: "for God en my country" bovendien is de hele wereld behalve Israël Gods verbondsvolk heidens (griek/goyim) inclusief het refodom. En in Christus is noch Jood noch Griek.
 
Op de zesde foto is de originele tekst op het karton (brown cardboard) aangepast en vervangen door een andere tekst.

De foto's zijn zonder bronvermelding geplagieerd en bewerkt.

---

"Homophobia has always existed in Uganda," he says. "But I would say it's greatly increased over the past two years, ever since American evangelicals came to Uganda."

Specifically, he's referring to a conference in March 2009, when three Americans spoke to hundreds of people in Kampala about homosexuality. One of them was Scott Lively, who told the group: "The gay movement is an evil institution. The goal of the gay movement is to defeat the marriage-based society and replace it with a culture of sexual promiscuity."

https://www.npr.org/2010/12/20/132147169/anti-gay-atmosphere-permeates-uganda

---

En indien ook iemand strijdt, die wordt niet gekroond, zo hij niet wettelijk heeft gestreden. (2Thimotheus 2:5)

U zet mensen een 6 op hun hoofd als verwijzing naar het getal van het beest. Maar dit is precies het werk van het beest uit Openbaringen 13:11. Is dit uw belijdenis dat u behoort aan dit beest? Vervolgens wist u dit teken weer uit. U weet dus niet waar u mee bezig bent of wat u nu eigenlijk wilt. Jezus heeft gezegd:

 Want wie van u, willende een toren bouwen, zit niet eerst neder, en overrekent de kosten, of hij ook heeft, hetgeen tot volmaking nodig is?
 Opdat niet misschien, als hij het fondament gelegd heeft, en niet kan voleindigen, allen, die het zien, hem beginnen te bespotten.
 Zeggende: Deze mens heeft begonnen te bouwen, en heeft niet kunnen voleindigen. (Lukas 14:28-30)

U maakt zichzelf volgens de woorden van Jezus Christus bespottelijk voor het oog van heel de wereld. En dat lijdt u als een kwaaddoener."

 S.A. Top

Naschrift: dit is een vermaning in het kader van de tucht en heeft niets van doen met partijdigheid.

Alle rank, die in Mij geen vrucht draagt, die neemt Hij weg; en al wie vrucht draagt, die reinigt Hij, opdat zij meer vrucht drage. (Johannes 15:2)

Als u het reinigingsproces van Christus door woord en Geest en kruis en lijden niet wilt ondergaan dan is dat een bewijs dat u geen vruchtdragende rank in Christus bent.

Het is mijn roeping om het zwaard des Geestes te hanteren (Efeze 6:17) en wie zich blijvend niet wenst te laten opereren door dit Goddelijke woord volgens psalm 141:5 geeft daarmee blijk stikonbekeerd te zijn.

zondag 3 september 2023

De dwaasheid der prediking.

Want er is geschreven: Ik zal de wijsheid der wijzen doen vergaan, en het verstand der verstandigen zal Ik te niet maken. Waar is de wijze? Waar is de schriftgeleerde? Waar is de onderzoeker dezer eeuw? Heeft God de wijsheid dezer wereld niet dwaas gemaakt? Want nademaal, in de wijsheid Gods, de wereld God niet heeft gekend door de wijsheid, zo heeft het Gode behaagd, door de dwaasheid der prediking, zalig te maken, die geloven; (1Corinthe 1:19-21)
 
Waar bouwt u uw geloofshuis op ? Op de zandgrond van bijvoorbeeld de wetenschap waar het in dit artikel over gaat? Of op de openbaring van Christus aan uw ziel tot zaligheid door het gehoor van het woord Gods en de krachtige toepassing daarvan door de Heilige Geest?
 
Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: De ure komt, en is nu, wanneer de doden zullen horen de stem des Zoons Gods, en die ze gehoord hebben, zullen leven. (Johannes 5:25)
 
Veel mensen zien zichzelf als een christen een ware volgeling van de Heere Jezus en dat belijden zij dan ook rustig publiek met vrijmoedigheid en zekerheid. Dat blijven ze zelfs volhouden tot na hun dood voor de rechterstoel van Christus zoals de Heere Jezus dat zelf getuigt:
 
Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is. Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Heere, Heere! hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam duivelen uitgeworpen, en in Uw Naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk aanzeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij, die de ongerechtigheid werkt! (Mattheus 7:21-23)
 
Voor het oog zijn de huizen van de dwaze en wijze bouwer precies hetzelfde. Het verschil ligt in het fundament. Je moet dus onderzoeken en graven om erachter te komen op welk fundament het huis wordt gebouwd. Maar toch komt ook bovengronds in meer of mindere mate openbaar wat het is dat het fundament van het huis uitmaakt. Een in de schrift geoefend oog ziet haarscheuren in de belijdenis en wandel van de dwaze bouwer. Want ook aan de vruchten herkent men de boom:

Aan hun vruchten zult gij hen kennen. Leest men ook een druif van doornen, of vijgen van distelen? Alzo een ieder goede boom brengt voort goede vruchten, en een kwade boom brengt voort kwade vruchten. Een goede boom kan geen kwade vruchten voortbrengen, noch een kwade boom goede vruchten voortbrengen. Een ieder boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen. Zo zult gij dan dezelve aan hun vruchten kennen. Niet een iegelijk, die tot Mij zegt: Heere, Heere! zal ingaan in het Koninkrijk der hemelen, maar die daar doet den wil Mijns Vaders, Die in de hemelen is. (Mattheus 7:16-21)

En de meest schokkende boodschap is misschien wel dat zelfs dwaze bouwers deze schriftgedeelten ook in de mond nemen en vol ernst en emotie prediken. 
 
Daan Kleen van dewoesteweg promoot dr John Lennox een apologeet die zijn geloofshuis niet bouwt op het sola scriptura van de reformatie maar op de zandgrondvermenging van bijbel en wetenschap. 
 
 
Bovendien heeft John Lennox misleid door deze zandgrond afgedaan met de schepping zoals deze in Gods woord ligt verklaard. Hij leert de grove ketterij van een miljarden jaren geleden geschapen oude aarde in zijn boek "zeven dagen die de wereld verdelen. - Het begin volgens genesis en de wetenschap". 

Van dwaling komt dwaling en dat komt duidelijk openbaar in het leven en werk van apologeten als John Lennox die op een buitenbijbelse fundering van bijbel en wetenschap staan. Een beetje van God en ook wat van de mens. 
 
Volgens dit schema gaat het van kwaad tot erger:
Geloof gegrond op wetenschappelijk bewijs ->  Oude aarde ketterij -> dood voor de zondeval ketterij -> enz.
 
We vinden dat wel meer, ondermeer bij ds K. Veldman bijvoorbeeld. Ik houdt van de schriftuurlijk bevindelijke prediking van recht en genade. Maar hij neemt ook regelmatig buitenbijbelse joodse geschriften ERBIJ in zijn prediking. Ik heb een preek van hem aangehoord over de bekering van de moorman beschreven in handelingen 8. Daar spreekt hij over een koperen plaat in de tempel met daarop een verbod voor de gesnedenen om de tempel te betreden. Maar dat hele verhaal is nergens in de bijbel terug te vinden. Dat zouden we volgens ds K. Veldman dan maar moeten onderzoeken. En als je in de praktijk van het leven dat geleerde vervolgens aanhaalt dan loop je muurvast. Want het is Gods woord NIET. Ik spreek hier uit eigen ondervinding omdat ik daar zelf een keer mee vastgelopen ben. Ook als een dominee een kind van God is en een geroepen knecht, moeten zijn woorden getoetst worden. God snijdt alle buitenbijbelse wetenschap af. Het heeft God behaagt door de dwaasheid der prediking van Zijn Eigen woord zalig te maken die geloven. Het geloof is dus niet uit de wetenschap of wetenschappelijk bewijs. 

Zo is dan het geloof uit het gehoor, en het gehoor door het Woord Gods. (Romeinen 10:17)

En Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor degenen, die door hun woord in Mij geloven zullen. (Johannes 17:20) De kanttekenaar schrijft hier terecht bij: Dat is, mijn woord door hen gepredikt. 

Want gij zijt het niet, die spreekt, maar het is de Geest uws Vaders, Die in u spreekt. (Mattheus 10:20) 

Maar de Trooster, de Heilige Geest, Welken de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u alles leren, en zal u indachtig maken alles, wat Ik u gezegd heb. (Johannes 14:26)

Toetsen en beproeven is noodzakelijk:

Geliefden, gelooft niet een iegelijken geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn uitgegaan in de wereld. (1Johannes 4:1)
 
En dezen waren edeler, dan die te Thessalonica waren, als die het woord ontvingen met alle toegenegenheid, onderzoekende dagelijks de Schriften, of deze dingen alzo waren. (Handelingen 17:11)

Doch al ware het ook, dat wij, of een engel uit den hemel u een Evangelie verkondigde, buiten hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt. (Galaten 1:8)
 
Het is tegenwoordig de gewoonte bij diverse refo websites om zonder onderzoek en begeleidend schrijven en geheel kritiekloos naar een video te linken die indruk op hen gemaakt heeft met een adverterende kreet erbij. Dan hebben ze weer content en dat moet dan voor evangelisatie/apologetiek/bewustmaking doorgaan. Als je die refo websites je artikel over hun artikel stuurt krijg je geen enkele reactie terug. Ook ds G.P.P Burggraaf die ik in de Naam van Jezus Christus in de ban heb gedaan klaagde recent dat hij bijna geen reacties kreeg op zijn preken, boeken, en artikelen. Maar ik heb hier een heel blog vol maar meneer laat zich niets gezeggen. Want ook hij wil zich net als het refodom niet bekeren. Hoe kan je dan verwachten dat anderen je dan wel horen. Predikt gij de bekering maar bekeert gij uzelven niet? Bovendien heb ik recent een van zijn volgelingen aangeschreven naar aanleiding van zijn speciale oproep aan mij om mij te bekeren. Maar ook dat was volstrekt niet gemeend want ik heb tot op heden nog geen enkele reactie of hulp gehad bij zijn speciale oproep tot bekering. We leven duidelijk in het laatste der dagen waarin de liefde van velen zal verkouden. inclusief de liefde van boven genoemden die zichzelf presenteren als de meest ijverige dienaren van God maar ondertussen proberen ze je geestelijk te aborteren zo dat hun haan koning kan blijven kraaien.

S.A. Top




 

zondag 27 augustus 2023

Het vlijmscherpe liefdevolle pastoraat van de krankenbezoekers aan Anna Katharina Mercks.

Gods zaligmakend werk in de ziel van Anna Katharina Mercks was een schriftuurlijk bevindelijk werk van recht en genade. Gods verdoemend en verzoenend recht werd verheerlijkt in haar ziel. Het pastoraat wat krankenbezoekers Goedhart en van 't Hof aan haar verleenden was liefdevol maar vlijmscherp. Dit zou in onze dagen veroordeeld en verworpen worden door de valse godsdienst en de wereld als heftig en grof. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Bij Heartcry pronken ze ook met Anna Katharina Mercks. Maar ze vertellen niet hoe het gegaan is bij Anna Katharina Mercks want dan komt hun valse leer openbaar. Ik deel wat citaten en dan kunt u zelf verder lezen op theologienet.nl

"Je bidt: Uw Koninkrijk kome ..., maar als een getrouw onderdaan van satan help je zijn
koninkrijk te bevorderen. Je helpt om het koninkrijk van de satan op te bouwen en om het
Koninkrijk van God afbreuk te doen, door jezelf onder de heerschappij van de satan te stellen.
Zo spot je ook in die bede met God."

"'s Avonds bezocht Van 't Hof haar.
'Hoe is het?' wilde hij weten.
'Nu wat beter', antwoordde ze.
'Zo, wat beter, dat is fijn, maar hoe komt dat, vanwaar komt dat?' Ze scheen Van 't Hof veel
rustiger toe dan de vorige keer toen hij haar bezocht. Hij verlangde ernaar om daarvan de
reden te horen.
'God is rechtvaardig, maar ook barmhartig', zei ze, 'ik hoop dat Hij mijn zonden wil vergeven
en mij barmhartigheid schenken wil. Al bekeert God mij niet in de gevangenis, zelfs op het
eind van mijn leven kan Hij het nog doen, want zo heeft Hij ook met de moordenaar aan het
kruis gehandeld.'
Van 't Hof knikte bedachtzaam. 'Je hebt gelijk Katharina, maar wat denk je: als jij eens een
mens was die veel schulden had, naar je schuldheer ging en zei: Vergeef me mijn schulden
want ik kan ze niet betalen. Denk je dat je schuldeiser daar genoegen mee zou nemen? Zou hij
niet terecht tegen je zeggen: Je moet je schuld betalen óf een borg stellen, zodat ik volledig
betaald word? Wel, jij kunt hem niet betalen, noch een borg brengen, zou jij je dan troosten
met de gedachte dat hij je wel vergeven zal?'
'Nee', antwoordde ze.
'Wel, met veel minder recht kun je dan besluiten dat God zo zou handelen. Zelf kun je niet
betalen, je hebt ook geen Borg.'
Van 't Hof zag opnieuw de benauwdheid opkomen. Zijn hart werd met smart vervuld. 0, de
rust die hij bij haar bespeurde, was een valse rust. Was er misschien iemand geweest die met
haar gesproken had en haar had misleid? Had iemand haar gewezen op Gods barmhartigheid,
maar buiten Christus? Had iemand haar gesproken over schuldvergeving en verzoening, maar
zonder voldoening?
Zou ze nog willen luisteren naar hetgeen hij te zeggen had? In stilte smeekte hij om Gods
Geest dat Die hem zou leiden.
'Luister Katharina', zei hij, 'wat ik je nu ga zeggen, klinkt misschien hard in de oren, maar het
is wel de waarheid. Wat betreft hetgeen God doen kán naar de oneindigheid van Zijn genade,
24
is nog geen bewijs dat God dit ook doen zál. Het voorbeeld van de moordenaar aan het kruis
is wel waar, maar het is ook enig in de Bijbel. Daar tegenover staan veel andere voorbeelden.
Hoewel het volkomen waar is, is deze manier van handelen bij God niet algemeen, veel
minder nog is het Zijn vaste regel. Dit voorbeeld is heel bijzonder, want de moordenaar die
aan de linkerhand van Jezus hing, heeft géén genade verkregen, maar is naar het verderf
gegaan, zoals we kunnen lezen in Lukas 23. Deze dag is voor jou een verloren dag, die je
onbenut voorbij hebt laten gaan. Bovendien had de moordenaar aan het kruis nog erg veel
boven jou voor. Nogmaals, je tijd is nog maar zo kort en je hebt deze dag verloren laten gaan.'
Met grote verschrikte ogen had ze Van 't Hof aangehoord, handenwringend zat ze neer.
'Katharina, luister je?'
Ze knikte zwijgend. 'Weet je waarom de moordenaar aan het kruis veel voor had boven jou?'
'Nee.'
Van 't Hof zei haar dat de moordenaar voor God en de mensen openbaar in de schuld was
gekomen. Het vonnis dat over hem geveld en uitgevoerd werd, billijkte hij. Openlijk riep hij
Jezus' onschuld uit en verklaarde Hem daardoor voor het vlekkeloze Offerlam, Dat voor de
zonden der wereld geslacht werd.
'Geen van deze dingen heeft bij jou nog plaatsgevonden Katharina! Zonder Christus kan en
mag je niet hopen op de barmhartigheid van God.'"

"'Katharina, je bent een verloren schaap dat afgedwaald is van de Herder. Je hebt Hem bespot,
je hebt de duivel gehoorzaamd en hem de eer gegeven. Je hebt met stelen je mond
opengehouden. Je hebt Gods heilige rustdag veracht. Je hebt alles wat God verbiedt, gedaan
en alles wat Hij gebiedt, heb je nagelaten. Toch is God zo oneindig goed, dat Hij je in deze
akelige gevangenis nog op komt zoeken, als een verloren schaapje. Waarom denk je? Om, als
dat schaapje wil volgen, het weer tot Zijn kudde toe te brengen. Je zult, evenals de verloren
zoon, tot God moeten komen, zeggende: Vader, ik heb gezondigd, tegen de Hemel en voor U,
en ben niet meer waardig Uw zoon genaamd te worden. Ken je die geschiedenis? Ik zal je
voorlezen uit Lukas 15, waar de gelijkenis van de verloren zoon beschreven staat.'
Nadat hij de Bijbel had dichtgeslagen na het voorlezen, zat hij enige tijd in gepeins terneer.
Ook Anna Katharina zweeg. Goedhart was vervuld met gedachten.
Hij was ermee bekend dat sommige ter dood veroordeelden berouw toonden. Spijt hebbend
over de begane daden. Zulk een berouw dat bekend staat als 'galgenberouw'. Maar hij
bemerkte dat het bij Anna Katharina dieper ging. Wat had God met deze jonge, ter dood
veroordeelde vrouw voor? Zou het zo zijn dat Hij Zichzelf in haar, als een vat van vrije
ontferming, wilde verheerlijken? Het was toch niet strijdig met Gods weg om in de nacht,
wanneer de mens rust zoekt, hem zijn zonden te openbaren? Om de mens daar werkzaam mee
te maken?
Opnieuw sloeg hij de Bijbel open. Zocht Job 33 op. Min of meer voor zichzelf lezend, las hij
de verzen 15 en 16: 'In de droom, door het gezicht des nachts, als een diepe slaap op de lieden
valt, in de sluimering op het leger; Dan openbaart Hij het voor het oor der lieden, en Hij
verzegelt hun kastijding.'
Waarom hij juist deze verzen opzocht? Hij wist het niet. Als een diepe slaap op de lieden valt.
Anna Katharina had de nacht juist wakend doorgebracht!
Maar plotseling voelde hij een greep op zijn arm. 'Wat las u daar? Wilt u dat nog eens lezen?'
Opnieuw las hij de verzen 15 en 16.
'Mijnheer Goedhart, deze woorden herinneren me aan een tijd geleden. In de nacht
vóór mijn laatste diefstal, droomde ik. Duidelijk zag ik alles gebeuren. De plaats waar
de diefstal plaats zou vinden; de goederen die ik weg zou nemen; dat ik gegrepen zou
worden; de gerechtsdienaar die me wegbracht; de kar waarop ik vervoerd werd. Ja,
zelfs de weg die ik reed; de rechters, de gevangenis. Ja, ook de treurkamer waarin ik
nu zit. In mijn droom werd ik veroordeeld tot de dood. Ik zag zelfs het schavot waarop
ik zou moeten sterven. Toentertijd heb ik die droom van me af gezet. Maar nu geloof
ik dat het een waarschuwing van God is geweest. Ik heb die echter niet opgemerkt.'
Met verwondering en ontzetting had Goedhart deze bekentenis aangehoord.
'Ja Anna Katharina, die droom was een waarschuwing van God. Een waarschuwing om je nog
af te trekken van het kwaad. Een waarschuwing die jij in de wind hebt geslagen."

"'Ik zal het u vertellen mijnheer Goedhart. Nadat uw ambtsbroeder was vertrokken gisteravond,
viel ik voor God op mijn knieën en bad God of het Hem gelieven mocht mij mijn zonden
recht te doen zien. God bracht mij daarop de zonden waarin ik geboren ben onder het oog. Ja,
al mijn zonden van mijn gehele leven. De plaatsen waar ik ze heb begaan, de wijze waarop en
de mensen met wie ik ze heb bedreven. Het was alsof ze voor mijn ogen werden geschreven
en opgehangen waren. Ik voelde dat mijn zonden zwaar waren, heel zwaar. Ze smartten mij zo
diep, zodat ik ze niet kon dragen. Ik kan niet onder woorden brengen wat ik doorleefd heb. Ik
bad tot de Heere, ik gevoelde Zijn toorn en zei: Hier ligt een grote zondares die veel zonden
en schulden heeft die zij niet kan dragen. Als Gij o Heere, mij om mijn zonden wilt straffen,
dan zal er in de eeuwige verdoemenis geen straf zo zwaar zijn, welke ik niet heb verdiend.
Daarop kwam ik in de duisternis. Het was alsof ik verblind werd, zodat ik vreesde dat ik in die
duisternis zou verzinken. Toch bleef ik roepen tot God: Genade, genade, o God, en geen
recht.
Hierop kwam in mijn hart als een roepstem: De Verlosser leeft!
O God, zei ik toen, zou er voor mij een Verlosser leven? Voor zo een als ik ben?
En weer hoorde ik: Uw Verlosser leeft!
O, zei ik daarop, zou er werkelijk een Verlosser leven voor zo een als ik? Wie is dan die
Verlosser?
Toen was het alsof er een stem in mijn hart zei: Die Verlosser is niemand anders dan de
Heere Jezus Christus, de Zaligmaker, Die Zijn bloed aan het kruishout heeft uitgestort tot
vergeving van uw zonden!
Ik vroeg daarop: Och, zou U mij dan nog willen verlossen?
En toen was het dat ik hoorde in mijn hart: Ik ben de uwe en gij zijt de Mijne! Het was alsof de
Verlosser in de vierschaar van de Goddelijke gerechtigheid voor mij intrad. Dat mijn schuld
en zonde in de ene schaal van een balans werden gelegd en Jezus' gerechtigheid in de andere.
Zijn gerechtigheid tegenover mijn zonden. Maar Jezus' gerechtigheid woog het zwaarst!
Toen kwam ik uit de duisternis. Het licht brak aan. De Verlosser nam al mijn zonden als een
damp en als een nevel van mij weg. Ik zonk weg in liefde. Mijn gehele hart werd tot de
Verlosser overgetrokken.'"

We hebben een schare die niemand tellen kan, een wolk der getuigen. Die getuigen van Gods ware zaligmakende werk in hun ziel. En daarmee komt de wereld en de valse godsdienst en alle valse schijn van schijngeloof, valse rustgronden, valse vrede, valse bevinding naakt voor God te staan.

 S.A. Top




zaterdag 26 augustus 2023

Hoe God een jodin bekeerde en zaligsprak.

De schriftuurlijk bevindelijke prediking van recht en genade die in onze dagen vreselijk gehaat en gelasterd wordt en waarin Gods weg met Zijn uitverkorenen wordt verklaard. Komt duidelijk tot uitdrukking in de levensbeschrijving van Sara Diamant. Hier zijn we getuige hoe zij met een gezicht op de opgestane Christus door recht verdoemd en door recht verzoend en zalig gesproken werd. Ik deel u een citaat en dan kunt u zelf verder lezen op theologienet:

"Maar spoedig werd ik weer wakker gemaakt, en o, geliefde lezers! daar stond ik als
gedaagde voor Gods heilige Vierschaar, met een register, zwart van zonden en on-
gerechtigheden tegen mij! Ik, de grootste der zondaren, werd daar geroepen voor
Hem, naar Wie ik niet gevraagd had. Deugd en plicht ontvielen mij, en ik stond daar
op een weg, waarop geen ontkomen was, terwijl ik de hel vóór mij open zag, omdat ik
mij aan alles schuldig kende. Het éne ogenblik riep ik: „o God!” Het andere ogenblik: „ja, ik heb het verdiend!” En dan weer tot mijn man en kinderen: „Ik bezwijk, ik moet
sterven, want God staat vóór mij als een vertoornd Rechter, vanwege mijn zonden. Hij
moet mij straffen, ja, verdoemen!”
Al vroeg in de morgen stond ik weer op, maar er was geen spraak in mij. Ik sleet de
dag in nare overdenkingen, en werd als door de hel gejaagd. Des avonds zei ik tot
mijn oudste dochter, toen zij alleen bij mij was: „Mijn kind, als ik binnenkort er niet
meer ben, zeg dan, dat uw moeder in de hel is en daar moet branden voor haar
menigte zonden en misdaden, want er is voor mij géén genade meer....‖
―Maar lieve moeder,vroeg ze, wat is dat? Wie heeft u dat gezegd?‖
Ja, mijn kind, hernam ik, je moeder moet naar de hel, ik heb niets anders verdiend.
Want ik heb ook de Heere Jezus medegekruisigd en God is heilig en rechtvaardig; ik
moet branden en in de buitenste duisternis geworpen worden.‖
In stilte had zij alles aan haar vader verteld, die daarin nog meer grond meende te
vinden voor de vrees, dat ik het in het hoofd zou krijgen, waartoe mijn gedrag sinds
enige tijd hem aanleiding had gegeven. In de waan, dat enige afleiding mij nuttig kon
zijn, stelde hij mij diezelfde avond nog voor, om des anderen daags 's morgens naar
Zevenbergen te gaan.
„O hemel,‖ zei ik, „spreek mij toch daarvan niet, je weet hoe machteloos ik ben, en
hoe zou ik dan nog zulk een reis ondernemen; weldra ben ik niet meer, en waarom zou
je dan nog zoiets van mij vergen?‖
„Och, mijn lieve,‖ zei hij daarop, „wat wilt je dan toch; heb je dan iets kwaads in de
zin, zul je jezelf aan de duivel overgeven, en uw man en kinderen ongelukkig
maken?‖
Allen begonnen te huilen. Allesbehalve rustig was voor mij de nacht.
Al vroeg in de morgen herhaalde mijn man zijn verzoek, en daar hij niet ophield, maar
hoe langer hoe dringender werd, hoewel hij de ware oorzaak daarvan verzweeg, zag ik
mij ten laatste genoodzaakt, hoe ongaarne ook, hem toe te geven.
Ik begon bitterlijk te schreien, nam afscheid van mijn kinderen, als iemand, die zijn
laatste uur voelt naderen en ging al schreiende met mijn man door de stad. Zodra wij
buiten de poort waren, bad ik hem dat hij maar vooruit zou gaan.
„Nee, dát niet,‖ gaf hij mij ten antwoord, „want daarmee heb je zeker iets kwaads in
de zin.‖
„Ach nee,‖ hernam ik, „daarvoor zal God mij wel bewaren, maar gaat jij maar verder;
ik kan niet meegaan, want ik ben ziek naar lichaam en ziel.‖
„En hoe zal ik dan voort gaan,‖ vervolgde hij, „en je aan je lot overlaten, dát kan
immers in het geheel niet?‖
„Ja, ja,‖ zei ik weer, „God zal wel voor mij zorgen, ga maar gerust vooruit en kan ik, dan zal ik je nakomen‖
Na lang dralen gaf hij toe en ging door, maar nauwelijks was hij enige ellen voortgegaan, of het was of er iemand tot mij zei: „Buig u neder.”
Ik viel wenende ter aarde en riep uit: „O grote God, Die wilt dat men U aanroept, in de dag der benauwdheid - zo er dan nog een weg van ontkomen is, bekeer mij dan o Heere, dan zal ik waarachtig bekeerd zijn, en wijs Gij mij de weg, die ten leven leidt;
zo zal ik daarin wandelen. O, Heere Jezus! Help mij, red mij, laat mij niet omkomen, want ik ben zo bang....”
Ik lag met het aangezicht ter aarde, en waande de duivel naast mij. Alles om mij heen
was in diepe stilte; ik zag of hoorde niets. Opeens was het of een stem duidelijk sprak:
„Rust, mijn ziel, uw God is Koning, Heel de wereld Zijn gebied, Alles wisselt op Zijn wenken,
Maar Hij Zelf verandert niet.”
Ik richtte mij enigszins op en zag rond, bemerkte niemand en antwoordde: „O ja, en niet alleen Koning, maar ook eeuwig Hogepriester. Gij bent het, o Heere, die tussen hemel en aarde gehangen, en uw kostbaar bloed gestort hebt, om der vervloekte zonden wil.”
Wederom neerzinkende, hoorde ik andermaal de woorden: „Ik zal u een God zijn, en gij zult Mij een volk zijn.” „O ,Heere!” antwoordde ik, steeds ter aarde liggend, „zal ik, nietige aardworm, zal ik
van dat volk zijn, dat naar Uw Naam genoemd mag worden?”
Na een poos stond ik op, en die woorden van vroeger: „De Heere is waarlijk
opgestaan en is van Simon gezien‖ waren nu weg en vervangen door: „De Heere is
mijn Licht en mijn Heil, voor wie zou ik vrezen?”
En ziet, in dit ogenblik ging er een licht op in mijn ziel: Christus was mijn Profeet,
Hogepriester, en Koning.
In vervoering hield ik mijn armen gekruist over mijn boezem geslagen, want Jezus
was levendig in mijn ziel. Nu was Hij niet alleen gestorven, maar uit de dood
verrezen, opgevaren ten Hemel en zittende aan Zijns Vaders rechterhand - voor mijn
schuldige gans melaatse ziel. Nu zag ik, hoe de enige Zoon des Vaders Zijn hoge
hemeltroon had verlaten, om op aarde, geheel vrijwillig en onschuldig, als een
boosdoener te lijden en te sterven, tot heil van zondaren. Hoe Hij, de vlekkeloos
Heilige, die géén zonden had gekend, daartoe tot zonde was gemaakt, in alles wel
verzocht en Zijn broederen gelijk geworden was, maar zonder zonden.
„O, lieve Heere Jezus!‖ riep ik uit, „wat kon U bewegen om naar mij om te zien?‖ En
het was mij of ik in Zijn armen rustte en op Zijn vleugelen gedragen werd. Met een
beklemd gemoed en wankelende schreden, had ik al schreiende de stad verlaten, en
nu, innig verblijd, met vlugge tred weer daarheen kerende, zong mijn hart:
„Hallelujah! Ik zal de Heere loven van ganser harte, in de raad en de vergadering der oprechten”" 

Een beschouwing van Christus zonder de Zijne te zijn gemaakt door Gods spreken Zelf is niet zaligmakend. Hoeveel vreugde en rust u daar ook in meent te hebben. Een mens ziet op Christus en meent Hem zich toe te eigenen met een gedachte. Dat noemt men dan geloof en men heeft rust. Maar het is vals geloof en valse rust en valse bevinding. Uit valsheid komt valsheid, wat uit het vlees geboren is dat is vlees. Het is de zogenaamde papieren jezus een jezus van vijf letters. Maar het is de Heere Jezus Christus de Zoon van God niet. Het is de ijdele waan der trotse zielen. Bij de uitverkorenen gaat God een mens van alle valse gronden afbrengen. Die worden in Gods geschonden recht geleid. Deze bevinding word veracht, verdacht, gespot, versmaad en gehaat door de wereld en de valse religie. Dat mag geen bevinding genoemd worden. De huichelaars weten dan ook van geen spreken Gods met Goddelijke kracht door de Heilige Geest en Zijn woord. Zij weten alleen van aannames en daar rusten zij op. Zelfbedrog is ook rustgevend en geeft ook zekerheid. Dat zie je ook in de topsporten als mma op het hoogste niveau. Dat ze daarna in veel gevallen verliezen en buiten westen geslagen worden is een feit. Maar dit psychische handigheidje heeft niets te maken met de bevinding die God werkt in Zijn uitverkorenen. Het is wel een middel van de duivel om de verworpenen in zijn greep te houden. Rust en vrede zijn op zich geen bewijzen van genade. Hier zijn wat bewijsteksten van wat een valse rust en vrede er in het hart van een mens kunnen zijn.

En door zijn kloekheid zo zal hij de bedriegerij doen gedijen in zijn hand; en hij zal zich in zijn hart verheffen; en in stille rust zal hij er velen verderven, en zal staan tegen den Vorst der vorsten, doch hij zal zonder hand verbroken worden. (Daniel 8:25)
 
Wanneer een sterke gewapende zijn hof bewaart, zo is al wat hij heeft in vrede. (Lukas 11:21)
 
Zie, gij wordt een Jood genaamd en rust op de wet; en roemt op God, (Romeinen 2:17)
 
Beeft, gij geruste vrouwen; weest beroerd, dochters, die zo zeker zijt; trekt u uit, en ontbloot u, en gordt zakken om uw lendenen. (Jesaja 32:11)
 
Heb je zelf een kruisje gezet ? Of heeft Christus uw paspoort getekend met het bloed dat Hij reddend vergoot? vlees of Geest, jouw gedachten of Gods gedachten, Jouw spreken of Gods spreken, zelf gegrepen of door God gegrepen? 
 
S.A. Top


 
 




dinsdag 22 augustus 2023

Geheim complot geopenbaard.

Complotters liegen werkelijk alles aan elkaar om relevant te blijven. Vooral in eigen oog. En wellicht is er ook een trouwe schare complotter volgelingen die dat allemaal kritiekloos en heel naief zonder enig onderzoek voor waar aannemen.

M.G. van der Hoeven van het gekrookteriet(.com) heeft weer een fantastisch complot gevonden. Er zou een geheime bijeenkomst zijn geweest over de NWO (Nieuwe Wereld Orde). Daartoe draagt hij wederom een video aan in zijn artikel genaamd: "Geheime bijeenkomst in 2015 over the Nieuwe Wereld Orde (NWO)"

De video is een opname van een internationale conferentie gehouden op 9 maart 2015 in het Putrajaya international convention centre in Maleisië. Georganiseerd door Perdana Global Peace Foundation opgericht door Tun Dr Mahathir Mohamad, de vierde eerste minister van Maleisië.

Noch de organisatie noch de conferenties zijn geheim.

https://perdana4peace.org

https://perdana4peace.org/v2/international-conferences/

De hele conferentie 7 uur lang is door de organisatie op youtube beschikbaar gesteld. En is dus niet geheim.

https://youtu.be/1-2V3F4AQF8?si=ex4LR6-nwy1U8wW9

In het video fragment van de conferentie geeft Mahatir Mohamad vanuit zijn islamitisch geloof en van uit zijn perspectief als maleisiër zijn visie op de overbekende ambities van de Verenigde Staten. Niets nieuws, niets geheims, allemaal uit publieke bronnen. Van de wolfowitz doctrine was de eerste versie van het document wel geheim maar gelekt  naar de pers en daarna herschreven. Dit was dus een plan van de Amerikaanse overheid. En hij gaat nog wel verder dan dat want hij heeft het over 7 elitaire families die de wereld zouden willen regeren. Maar bewijs levert hij niet. Het misleidende idee van wereldvrede leeft in de harten van heel veel mensen. En daar zetten zij zich voor in.

Wat al die (christelijke)complotters eens moeten gaan begrijpen is dat er een duivel is die met een heel leger gevallen engelen werkt in de kinderen van de ongehoorzaamheid. En de neuzen staan dwars door alle ogenschijnlijke verschillen in opvatting, religie, politieke overtuiging en wereldvisie enz. Allemaal dezelfde kant op. Allemaal vijanden van de Heere en Zijn Gezalfde. En ook dat is geen geheim plan meer want God heeft dat openbaar gemaakt in Zijn woord.

“In welke gij eertijds gewandeld hebt, naar de eeuw dezer wereld, naar den overste van de macht der lucht, van den geest, die nu werkt in de kinderen der ongehoorzaamheid; Onder dewelke ook wij allen eertijds verkeerd hebben in de begeerlijkheden onzes vleses, doende den wil des vleses en der gedachten; en wij waren van nature kinderen des toorns, gelijk ook de anderen;” (Ef 2:2-3)

“Waarom woeden de heidenen, en bedenken de volken ijdelheid? De koningen der aarde stellen zich op, en de vorsten beraadslagen te zamen tegen den Heere, en tegen Zijn Gezalfde, zeggende: Laat ons hun banden verscheuren, en hun touwen van ons werpen. Die in den hemel woont, zal lachen; de Heere zal hen bespotten. Dan zal Hij tot hen spreken in Zijn toorn, en in Zijn grimmigheid zal Hij hen verschrikken. Ik toch heb Mijn Koning gezalfd over Sion, den berg Mijner heiligheid.” (Psa 2:1-6)

“De koningen der aarde zijn te zamen opgestaan, en de oversten zijn bijeenvergaderd tegen den Heere, en tegen Zijn Gezalfde. Want in der waarheid zijn vergaderd tegen Uw heilig Kind Jezus, Welken Gij gezalfd hebt, beiden Herodes en Pontius Pilatus, met de heidenen en de volken Israëls; Om te doen al wat Uw hand en Uw raad te voren bepaald had, dat geschieden zou. En nu dan, Heere, zie op hun dreigingen, en geef Uw dienstknechten met alle vrijmoedigheid Uw woord te spreken; Daarin, dat Gij Uw hand uitstrekt tot genezing, en dat tekenen en wonderen geschieden door den Naam van Uw heilig Kind Jezus. En als zij gebeden hadden, werd de plaats, in welke zij vergaderd waren, bewogen. En zij werden allen vervuld met den Heiligen Geest, en spraken het Woord Gods met vrijmoedigheid.” (Hand 4:26-31)

“Zijt nuchteren, en waakt; want uw tegenpartij, de duivel, gaat om als een briesende leeuw, zoekende, wien hij zou mogen verslinden;” (1Pet 5:8)

Wij hoeven ons niet bezig te houden met allerlei schimmige neppe complot verhalen die voor het overgrote deel uit de dikke duim van natuurlijke vleselijke onwedergeboren door de duivel voortgejaagde mensen komen. Er zijn meer uren onderzoek gemoeid met neppe complotverhalen dan er levenjaren zijn in een mens. Er staan meer neppe complot videos op youtube dan een mens ooit kan zien in zijn leven. Er komt geen einde aan de leugens van de duivel. Dat is precies hetzelfde als met de schepping. als Adam en Eva niet in de zonde gevallen waren in het paradijs hadden ze een eeuwigheid nodig gehad om alles te onderzoeken en te bewonderen wat God geschapen heeft. Denk alleen maar aan al het dier en plantleven wat er op de wereld te zien is en was. Als je daar je tijd mee doorbrengt en je leeft maar onbekeerd door in de zonde alsof er geen God is en geen Christus. Dan kom je precies daar waar je niet wilt zijn namelijk in de eeuwige verdoemenis.

S.A. Top

Vraag van het secretariaat van stichting JijDaar!

Naar aanleiding van mijn artikelen 1 2 op dit blog ontving ik onderstaande reactie:

"Beste meneer/mevrouw Top,

Dank voor uw mail! Als ik eerlijk ben, ben ik best een beetje geschrokken van uw website en met name de heftige benamingen die u gebruikt. Ik begrijp dat u zich ergens tegen wil uitspreken, maar ik begrijp totaal niet dat dit samen moet gaan met zo’n grove veroordeling van mensen. Mogelijk kunt u me dit uitleggen. Verder wens ik u veel zegen op uw werk en leven.

 

 

Met vriendelijke groet,

Stichting Jij daar!

 

Willianne van Bergeijk

Secretaresse van het bestuur"

 

Mijn antwoord daarop is:

"Dag mevrouw Bergeijk,


Bedankt voor uw eerlijkheid. Wat bedoelt u precies met heftige benamingen en grove veroordelingen? Ik schrik zelf niet van uitspraken die overeenkomen met de waarheid van God's woord. En als het over de waarheid gaat. Dan gaat het niet meer over ergens tegen willen uitspreken. Maar over de vraag of we nog kunnen en mogen zwijgen als God's waarheid grof geweld wordt aangedaan. Maar als u vindt dat er sprake is van zonde dan mag u mij daarvan bekeren. Heeft u die goddeloze podcast ook beluisterd en de tekst van mijn artikelen wel gelezen? Heeft u afgezien van de benamingen en veroordelingen die u als heftig en grof heeft ervaren en van geschrokken bent,  ook de tijd genomen om te reflecteren op de inhoud van mijn artikelen en de boodschap proberen te begrijpen? Ik hoor graag van u. Wellicht kunt u delen in alle zegeningen die u mij toewenst.


Vriendelijke groet,


S.A. Top"

 

Verdere reactie is tot op heden uitgebleven, het is uiteraard onze hoop dat dit een teken is dat er ernstig wordt nagedacht over het geschrevene. En dat Gods aangezicht daarbij naarstig wordt gezocht.


S.A. Top