donderdag 13 juli 2023

Refoafval website loochent: Door het evangelie aan de wet gestorven.

“Zo dan, mijn broeders, gij zijt ook der wet gedood door het lichaam van Christus, opdat gij zoudt worden eens Anderen, namelijk Desgenen, Die van de doden opgewekt is, opdat wij Gode vruchten dragen zouden.” (Rom 7:4)

“Want het einde der wet is Christus, tot rechtvaardigheid een iegelijk, die gelooft. Want Mozes beschrijft de rechtvaardigheid, die uit de wet is, zeggende:   De mens, die deze dingen doet, zal door dezelve leven.” (Rom 10:4-5)

Wat dekt de vlag de lading uitnemend.
Het kan zo de kliko in.
Gooi maar in het slikvat.

Refoafval citaat:

"* Een kleeniaanse huichelaar loochent de oude-mens-dood door de wet (Gal. 2:19), omdat hij pretendeert door het Evangelie aan de wet gestorven te zijn en vertreedt daarmee de apostolische leer, zoals Paulus die o.a. leert in Rom. 7:9 en Gal. 2:19, aangezien het Evangelie de levenden niet doodt, maar de doden doet leven (Joh. 5:25). Gods ware volk sterft door de wet der wet, alvorens als een goddeloze door God gerechtvaardigd te worden. Gods volk is derhalve niet door, maar met Christus gestorven (Rom. 6:8), aangezien de dood van Christus de oude-mens-dood van al Gods kinderen garandeert ook in de toepassing der zaken, nl. als zij door de wet der wet sterven, opdat zij Gode leven zouden (Gal. 2:19)."  Bron

Een kritiekloze vlaswiek kopieermachine die dwalingen vermenigvuldigt is geen Bereeƫr. Indien de blinde de blinde leidt vallen ze beide in de gracht, echt wel.

Anderen verketteren en dan zelf verdwalen dat is wat er aan de hand is op refoafval.com.
Elke ware christen is aan de wet der wet gestorven en is aan de wet gestorven door het evangelie en leeft daardoor Gode. Er wordt weer een valse tegenstelling uitgevonden tussen "door Christus gestorven" en "met Christus gestorven."
Ja als je verblind bent door haat of ijver zonder verstand of hoogmoed of de eer van elkander aanneemt of een zoeker bent van ijdele eer of gewoon opgeblazen bent dan gaat het mis.

Het staat letterlijk in het woord van God: DER WET GEDOOD DOOR HET LICHAAM VAN CHRISTUS.

Nu de wet, de wet eist en de wet belooft. Het leven door volkomen gehoorzaamheid en de dood door ongehoorzaamheid in het minste. Dat is de wet der wet. De werking van al Gods geboden in samenhang met onze (on)gehoorzaamheid. En of een mens nu wel of niet gehoorzaam is, geen mens komt onder Gods geboden uit. Nu kan een mens door Gods Geest ontdekt zijn aan zijn ongehoorzaamheid aan Gods gebod. Inzien dat daardoor de werken der wet hem de rechtvaardigheid voor God ten leven niet kunnen geven. De wet veroordeelt hem tot een gewisse drievoudige dood. Naar recht gaat die mens straks voor eeuwig verloren. Wanneer God die mens in het gericht betrekt en hem naar recht voor eeuwig verdoemt. Eerst dan is de wet tot zwijgen gebracht als dat vonnis is uitgevoerd en de zondaar voor eeuwig is buitengeworpen in de buitenste duisternis. Dus die wet zal in eeuwigheid niet zwijgen en dat vonnis nooit ophouden voor de verdoemden. Een mens komt dus nooit onder de wet en haar vonnis uit. Tenzij Jezus Christus in Zijn volkomen gerechtigheid beantwoordt aan de eis der wet en intreedt in het gericht en het oordeel wegdraagt.

Met Christus gekruist te zijn is niets anders dan gekruist d.w.z. gestraft te worden maar Christus werd door Zijn tussenkomst gekruist in mijn plaats.
En zo werd ik door het lichaam van Christus der wet gedood.
De wet verdoemde en doodde mij maar Christus kwam er tussen en werd van God verlaten en stierf in mijn plaats.
En zo ben ik niet mijn maar mijns getrouwen Zaligmakers Jezus Christus eigen.
Want het einde der wet is Christus.
En alleen zo ben ik niet onder de wet maar onder de genade.
Sterven aan de wet der wet is het verdoemende recht Gods.
Sterven aan de wet is het verzoenende recht Gods in Jezus Christus.
Zonder het evangelie waarvan Jezus Christus de inhoud is kan een mens aan de wet niet sterven en leven.
Buiten het evangelie blijft de mens eeuwig liggen onder de onbetaalde eis en het onbetaalde vonnis der wet.
En zo komt een gevallen en zondig mens door de dood in de tweede dood waar hij nooit meer uitkomt.

"Hij kan dien prijs der ziele, dat rantsoen, Aan God in tijd noch eeuwigheid voldoen Ps. 49:3 ber."

Ik ben de wet der wet gestorven en ik leef.
Omdat ik door het evangelie(lichaam van Christus) der wet gestorven ben.

“Want de wet des Geestes des levens in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet der zonde en des doods.” (Rom 8:2)

“Maar nu zijn wij vrijgemaakt van de wet, overmits wij dien gestorven zijn, onder welken wij gehouden waren; alzo dat wij dienen in nieuwigheid des geestes, en niet in de oudheid der letter.” (Rom 7:6)

Sterven aan de wet is vrijmaking van de wet.
Vrijmaking van de wet geschiedt alleen door de wet des Geestes des levens in Christus Jezus. Of wilden ze daar bij refoafval.com beweren dat je door de wet vrijgemaakt wordt van de wet ? Want dan is Christus tevergeefs gestorven.

“Ik doe de genade Gods niet te niet; want indien de rechtvaardigheid door de wet is, zo is dan Christus tevergeefs gestorven.” (Gal 2:21, DutSVVA)

We hebben ons te stellen tegen deze woordenstrijd en het ongoddelijk ijdelroepen opdat hun woord niet voorteet gelijk de kanker.

S.A. Top