maandag 31 juli 2023

Zelfbedrog bij Heartcry gevoed, gestijfd en bewierookt.

Cvandaag publiceert een video van Heartcry met de hartverscheurende vruchten van zelfbedrog bij Heartcry.

De bewuste jongeman mag met de zegen van de gebroeders Baan in deze video laten zien wat hij allemaal bedacht en bij elkaar beredeneerde onder de stijvende invloed van deze valse leraren. Alles wat hij zelf bedacht heeft schrijft hij toe aan de kracht van Christus en de Heilige Geest. Als je dan zegt dat God het op je hart gelegd heeft en je spreekt het vervolgens publiek uit voor de camera dan is het voor de waarneming net echt. Als we in Mat. 7:22 lezen hoe na het bij komen kan, het zogenaamde nabijkomende werk. Waarin zelfs bepaalde werkingen van Gods Geest openbaar komen. Dan zien we dat de grens tussen zelfbedrog en waar zaligmakend geloof haarfijn kan zijn maar het blijft een onoverbrugbare kloof.

Af en toe moet je de video gewoon stil zetten om aantekeningen te maken bij de tenenkrommende maar veelzeggende uitspraken die gedaan worden: Zestien jaar heeft hij in een hyper calvinistische achtergrond gevreesd voor hel en dood. Achteraf bleek dat hij dat hij zestien jaar gebonden heeft gezeten in de kettingen van hyper calvinisme. De vrees voor hel en dood is dus in zijn ogen een hyper calvinistische strik geweest. Dat die vrees voor hel en dood allemaal bij beschouwing is gebleven dat blijkt wel uit het vervolg van de video. Angst voor dood en hel kan ik me zeer goed voorstellen. Tenminste als je in het besef van de werkelijkheid van de zondeval in Adam leeft. En zonder God en zonder hoop, dood in de zonden en de misdaden in deze wereld verkeert en naar Gods heilig recht op weg bent naar de dood en de eeuwige verdoemenis. Maar ja als je er tegen aan wilt trappen dan noem je het een hyper calvinisme.

In de volgende terugblik zien we de bewuste jonge man bij het vers gedolven graf van zijn overleden konijn staan. Hij wenste wel een dood konijn te zijn zonder ziel voor de eeuwigheid zodat hij niet naar de hel hoefde. Hier blijkt dat het allemaal om hemzelf draait en niet om Gods recht en eer. God heeft het blijkbaar verkeerd gedaan dat Hij de mens goed en naar Zijn beeld geschapen heeft. God heeft het blijkbaar verkeerd gedaan dat hij al die bomen geschapen heeft. Dat de mens van alle vruchten van alle bomen vrijelijk mocht eten, behalve van die ene boom van kennis des goeds en des kwaads op straffe des doods. Naar de hemel gaat hij dan ook niet maar dat doet er ook niet toe want hij was toch niet uitverkoren. Hij weet beter dan God wie uitverkoren zijn en dat hij de hemel moet missen dat vind hij nog niet eens jammer. Als hij de welverdiende straf maar niet hoefde te dragen kan hij God prima missen. Dit is allemaal vrucht van zijn eigen goddeloze boze hart en niet van de verkondiging van Gods woord. Hij heeft nooit de hand in eigen boezem leren steken om hem er geheel melaats uit te halen en zichzelf te veroordelen en God vrij te verklaren zoals de moordenaar aan het kruis door Gods Geest heeft geleerd. En ook de dichter van de psalmen heilig ernstig zachtmoedig verwoord heeft: Uw doen is rein, Uw vonnis gans rechtvaardig! Zoals hij zelf toegeeft, in de kerk werd hem de waarheid verteld dat hij meer zondekennis nodig had en een en ander moest ervaren. Maar daar moest hij dus niets van hebben. En zo bleef hij een vreemdeling voor God en zijn hart, kende zijn schuld niet recht en gevoelde ook geen smart dat Hij Gods recht zo geschonden had. het smartte hem alleen dat hij naar de hel moest. Hij was in zichzelven nog zo rijk, en nog veel te goed om naar de hel te gaan. Dus zocht hij bij het valse evangelie van Heartcry zijn wijk. Want hij wist het allemaal allang Hij had Jezus nodig. Ik sla Gods recht gewoon over. Als ik het allemaal op Jezus afschuif dan ben ik er vanaf. Ik weet wel zeker dat ik niet uitverkoren ben maar dat bepaal ik zelf wel. Ik ga dat heilige recht van God niet kussen en ik wil het niet aan de vrije, dat is soevereine genade van God overlaten of Christus mijn schuld overnemende Borg en Zaligmaker zal zijn. Ik leg mijzelf niet aan de voeten van de Rechter met een bede om genade, nee ik pak het gewoon zelf. Ja zulke dieven bedriegen zichzelf en grijpen ALTIJD mis. Daarom blijft zijn zogenaamde wedergeboorte waar hij over ging vertellen ook beperkt tot dat ene vage zinnetje: doordat Jezus met vleugen werd verkondigt werd heb ik de Heere Jezus mogen leren kennen. Wat dat verder in mag houden weet niemand en uit het vervolg blijkt ook wel hij zelf ook niet.

In het volgende gedeelte van de video komen we aan de weet dat hij geen enkele zekerheid had een kind van God te zijn. Hij liep nog altijd met de vraag. Maar dan komt 17 november 2017. Al bidden zit hij op de graafmachine en hij bid zich helemaal suf. Dat geeft niet want het werk gaat eigenlijk bijna vanzelf. Dat is een belangrijk punt voor zo meteen. Maar geen antwoord. Ja God kan vanzelfsprekend niet bevestigen wat Zijn werk niet is. Al bid je tot je er bij neervalt. En dat gebeurt dan ook, hij krijgt een vreemd gevoel door zijn hele lijf en raakt even buiten bewustzijn en komt zwetend weer bij. En aan de machine die even daarvoor nog makkelijk en bijna vanzelf ging word het wonder toegeschreven dat God de besturing even overnam. Waarschijnlijk dan, Ja je moet het wel een beetje spannend houden. Wat voor hem geen onzekere zaak was, is dat zijn flauwvallen iets van God, iets hemels was. Nog even en hij gaat beweren dat hij in de geest is gevallen zoals bij de beweging van Benny Hinn. En waaruit bewijst hij dat dit van God en iets hemels was? Uit niets dan zijn eigen aanname. 

In dit verband wil ik wel twee voorvallen uit mijn eigen leven delen. Het eerste voorval speelde zich af in een chatprogramma. Ik had een tijdlang op zondag de gewoonte mij daar te voegen bij alles wat zich voor christelijk uitgaf in de afdeling christelijke religie. Een van die chatrooms werd beheerd door iemand die vertelde over zijn zogenaamde bekering. Hij had urenlang tot God gebeden en hij beweerde wel een uur lang door Gods Geest vervuld te zijn. Toen ik Hem vroeg hoe hij dat wist had hij het over een gevoel van kippenvel, cold chill, goosebumps . Dat was zijn bekering, niets van Christus er was geen letter van God bij. Deze man was een felle uitdrager van het premillenialisme en de dubbele wederkomst van Christus. Terwijl hij aan de microfoon deze leer verkondigde weerlegde ik dat in de tekst. waardoor ik zijn aandacht kreeg en hij me begon te ondervragen. Maar aangezien ik steeds de vertaalslag moest maken van de Nederlandse Staten Vertaling naar de Engelse King James ging dat niet snel genoeg naar zijn zin. Hij vroeg me te antwoorden door de microfoon maar ik bleef doorschrijven omdat ik geen vloeiend Engels sprak. Toen begon hij mij te bespotten en vroeg of ik een cloth in mijn keel had waardoor ik niet kon spreken. ik antwoordden hem met Gods woord: The LORD judge between me and thee, and the LORD avenge me of thee: but mine hand shall not be upon thee (1 Sam. 24:12). Niet lang daarna bezocht ik die chatroom weer en was iedereen in een droevige stemming want die man was overleden aan bloodcloths in his lungs. Een ieder mag zijn eigen conclusie trekken. het verbazingwekkende was dat diezelfde mensen die er de eerste keer bij waren zich nu collectief niets konden herinneren en mijn getuigenis niet wilden horen en me weg wilden hebben.

Het tweede voorval speelde zich af omtrent mijn eigen redding. Jezus Christus had Zich aan mij geopenbaard als mijn schuld overnemende en straf wegdragende Borg en Zaligmaker. Toen het voor mij werkelijkheid werd dat ik rechtvaardig onder moest gaan in het oordeel, in de buitenste duisternis, van God verlaten om daar eeuwig mijn tanden te knersen. Klonk het: Mijn God Mijn God! Waarom hebt Gij Mij verlaten van Jezus Christus hangende in mijn oordeel in mijn plaats in mijn ziel. "Toch niet" was mijn eerste gedachte. "Wat als ik mij zelf bedrieg en het mijn eigen gedachten waren uit psalm 22, of wat als de duivel me voor de gek houdt?" dat was mijn tweede gedachte. Dus ik ging op mijn knieën voor God en vroeg of Hij Zijn eigen werk wilde bevestigen om alle twijfel weg te nemen en de duivel de mond te snoeren. Ik vroeg de Heere Hij nogmaals deze woorden tot mij wilde spreken door een dominee in de kerk. Om toeval uit te sluiten moest de dominee bij de ingang op de uitkijk staan. De preek moest gaan over het verloren schaap. De tekst moest erbij genoemd worden of het de woorden van David uit psalm 22 waren of de woorden van Christus uit Markus 15. En ten slotte had ik gelezen als God je ziel redt zou je hart dan niet bewogen worden? Ik vatte dat letterlijk op. Dus ik bad tot God of Hij mijn hart wilde bewegen als Hij tot mij zou spreken. Ik weet het nog precies hoe ik naar de hersteld hervormde kerk in Ede ging, met haast en met in mijn hart: "wie weet". Bij de ingang in de hal stond een mij toen onbekende man. Het was Ds A. Vlietstra uit Katwijk. De preek ging over Lukas 15:1-7 het verloren schaap. De dominee citeerde Jezus Christus aan het kruis en hij noemde de tekstplaats erbij Markus 15:34: Mijn God, Mijn God! waarom hebt Gij Mij verlaten? God legde Zijn hand op mij en paste deze woorden met kennelijke Goddelijke kracht toe in mijn ziel en tegelijkertijd werd mijn hart letterlijk lichamelijk krachtig in mij bewogen.

Toen was dit in mij hart:

Nu laat Gij, Heere! Uw dienstknecht gaan in vrede naar Uw woord; Want mijn ogen hebben Uw zaligheid gezien, (Luk 2:29)

want:

Psalm 6:9

De HEERE wilde op mijn kermen,
Zich over mij ontfermen;
Hij heeft mijn stem verhoord,
De HEERE zal, op mijn smeken,
Geen hulp mij doen ontbreken;
Hij houdt getrouw Zijn woord.

Toen ik na de dienst naar de auto liep was dit in mijn hart:

De lofzang is in stilheid tot U, o God! (Ps. 65:2)

Er is een wereld van verschil tussen wat God werkt en geeft en wat de mens allemaal zonder God ervaart en klaarspeelt ook onder een schijn van lange gebeden.

Maar nu verder met de video, hij sloeg zijn bijbel open, en daar komt de Russische roulette om de hoek kijken, bij Kol. 2: 13. En toen nam hij aan: dit was van God. En dan beweert hij dat God het rechtstreeks in zijn hart had gesproken maar hij heeft het zelf eigenhandig opgezocht in zijn bijbel! Had hij de bijbel App geopend bij een tekst van oordeel zou hij dan ook die aanname gemaakt hebben ? en zo bleef hij maar door scrollen en zelf de toepassing maken. Al die tijd had hij gebeden tot God maar God zweeg. Maar nu hij zelf aan de slag gaat met door de bijbel App te scrollen, ja dan hoef je niet eens meer te bidden dan heb je God niet meer nodig. Je pakt wat je ziet en hebben wil en troost je daarmee en prijst jezelf gelukkig. En als je twijfelt ach dan scrol je gewoon nog wat verder. En hierdoor is hij van het hyper calvinisme verlost geworden. Wat een armoede.

Gods uitverkoren volk is een keer uitgezocht, uitgelezen, uitgebeden. Ze worden als een verloren schaap opgezocht door de Goede Herder en die kunnen zichzelf niet meer helpen met teksten uit de bijbel te stelen en Russische roulette te spelen. Die zijn door Gods heilig recht vastgenageld aan het rechtvaardig oordeel door hun eigen val en zonden. Dat zijn wel zulke verschrikkelijke dieven en moordenaars die Gods gramschap dubbel waardig zijn. Ja daar hoorde ik te hangen. Maar Deze heeft niets onbehoorlijks gedaan! Daar heeft al Gods verloste volk iets van leren kennen. Die worden niet hyper de pieper verlost van hyper calvinisme. Maar: In Welken gij ook besneden zijt met een besnijdenis, die zonder handen geschiedt, in de uittrekking van het lichaam der zonden des vleses, door de besnijdenis van Christus. Het valse evangelie heeft altijd zelf een vinger in de pap. Maar zelfs die bloedvloeiende vrouw kon niet zonder geschonken geloof in Christus Hem aanraken en ook daarmee was ze niet genezen. Pas toen er kracht van Christus uitging werd ze genezen van haar kwaal. Haar aanraking was een gebed in geloof en dat werd verhoord en publiek bevestigd en dat laatste had ze niet zelf gezocht.

Vervolgens heeft de jongeman uit de video nog drie jaar nodig om zichzelf stevig te funderen op de zandgrond van zijn eigen werk door steeds terug te grijpen op zijn eigen misgrijpen. Op aanraden van zijn tante gaat hij naar bijbelschool Filadelfia waar hij zich verder laat stijven in zijn schijnbekering en met een emotioneel verhaal naar Limburg laat manipuleren. Tot zover de video.

De gereformeerde schriftuurlijk bevindelijke prediking van recht en genade wordt in het verdachtenhoekje geplaatst onder de noemer hyper calvinisme. En ook word deze leer o.a. koudheid en fatalisme ten laste gelegd. Maar we hebben hier aangetoond waar dat koude fatalisme werkelijk vandaan komt namelijk uit boze goddeloze harten van mensen. Die niet willen buigen voor de waarheid en Gods recht. Die zichzelf willen handhaven en de hel willen ontlopen. Die over de verantwoordelijkheid van de mens gesproken geen verantwoording willen nemen voor hun val in Adam en zondige leven. Als je het niet met God eens kan worden over Zijn recht en waarheid dan is er in Gods oog geen enkele plaats voor het offer van Christus.

Gij zijt vermoeid door uw grote reis, maar gij zegt niet: Het is buiten hoop; gij hebt het leven uwer hand gevonden, daarom wordt gij niet ziek. Maar voor wien hebt gij geschroomd of gevreesd? Want gij hebt gelogen, en zijt Mijner niet gedachtig geweest, gij hebt Mij op uw hart niet gelegd; is het niet, om dat Ik zwijg, en dat van ouds af, en gij vreest Mij niet? Ik zal uw gerechtigheid bekend maken, en uw werken, dat zij u geen nut doen zullen. (Jes. 57:11-12)

 S.A. Top




zondag 30 juli 2023

He jij daar! Ik zie een poort wijd open staan. Geloofstoerusting. Deel 2.

 
Aan satanist Cor Verkade, bij wie de poort wijd open staat naar de eeuwige verdoemenis, kunnen we direct voorbijgaan. Die de gereformeerde schriftuurlijk bevindelijke prediking van recht en genade afdoet als een satanische sluier. Ze denken bij cvandaag met die goddeloze podcasts wat te bereiken voor het koninkrijk van God. Maar het enige resultaat is dat ze openbaar komen als valse leraren en door hun valse leringen wordt er nooit een mens zalig. Als zelfs een onbekeerde diaken in de gereformeerde gemeente door heeft dat je geen goddelijk recht op het avondmaal hebt om dat je onbekeerd en onverzoend door het leven gaat zoals bij Ds Dr Gert vd Brink het geval is. Dan moet je wel een met een brandijzer toegeschroeid geweten hebben om dan zo voort te gaan. Hij twijfelt ook zelfs aan de goede bedoelingen van ambtsdragers in de gereformeerde gezindte. Alsof hij zelf wel goede bedoelingen kan hebben. Een mens bedoelt altijd zichzelf maar ook God bedoelt Zichzelf dwars door alles van mensen en duivels heen. Zodat er in geen mens wat te roemen valt dan alleen in God in Christus.

Vragen bij het valse evangelie van JijDaar! en Geloofstoerusting.
Ook in de in het vorig artikel genoemde podcast komt het valse zogenaamde onvoorwaardelijke algemeen aangeboden evangelie buiten recht om openbaar. In het vorige artikel zijn we daarin eens een stapje meegegaan om dat te beproeven. En dan rijst er vraag na vraag op. Bij mij tenminste wel. Niet dat ik duizenden bezoekers en honderden vragen hoef te verwachten. Waar ze bij al die stichtingen op aantallen roemen en afgeven op in hun ogen mindere evangelisatie bijeenkomsten die wel in het RD worden genoemd. Ik ga nu voorbij aan onbekeerde ambtsdragers/evangeliebijeenkomsten/RD politiek om de aandacht te vestigen op deze zaak.

Wanneer je een uitspraak uit Gods woord knipt en dus ontdoet van het verband waarin het gesproken is en daar je eigen invulling aan geeft dan sla je natuurlijk een dwaalweg in. Tenzij een mens door de Heere op de weg geleid word waar zelfs de dwazen niet zullen dwalen (Jes. 35:8). Anders dan ga je het toch doen met wijsheid die van beneden is; aards, natuurlijk, duivels. En dat gebeurt door mensen als Ds Dr Gert vd Brink die bittere nijd en twistgierigheid hebben tegen ambtsdragers die de waarheid spreken over zijn staat (Jak. 3:14-15) Heel het leven van die mensen staat in het teken van de wortel van bitterheid van waar uit zij hun zelfrechtvaardigend en zielsverwoestend werk aanvangen onder het mom van christendom (Heb 12:15). 

De leer van artiesten als Ds Dr Gert vd Brink bij de HHK/JijDaar!/Geloofstoerusting is kort samengevat:

"Geloof in den Heere Jezus Christus, en gij zult zalig worden" (Hand.16:31) Amen.

Vraag: Maar dat is toch heel bijbels ? 
 
Antwoord: Alleen in samenhang met geheel van Gods woord. zie het volgende vers (en de hele geschiedenis handelingen 16:23-34) En zij spraken tot hem het woord des Heeren, en tot allen, die in zijn huis waren (Hand. 16:32). Uit geheel blijkt dat dit korte antwoord op de vraag van de stokbewaarder een samenvattende inleiding is geweest op de verkondiging van het woord Gods. Zoals ook de Heidelbergse Catechismus samenvattend opent met de enige troost en dan ingaat op alle afzonderlijke stukken die gekend en beleefd moeten worden om in die troost te leven en te sterven. En dat begint met de kennis der ellende. Velen leren dat die stokbewaarder met zijn verhoede poging tot zelfmoord en zijn gelukkige gewaarwording dat de gevangenen niet ontsnapt waren, met zijn vraag naar zalig worden al zalig was met het eerste antwoord van Paulus en Silas. Maar Gods woord laat zien van niet. De stokbewaarder en zijn gezin zijn tot geloof gekomen onder de verkondiging van het woord des Heeren. Geen halve waarheid maar de volle raad Gods. Onder het spreken van Paulus en Silas hebben ze schriftuurlijk bevindelijk alle stukken leren kennen en beleefd die nodig zijn tot zaligheid. Die mensen zijn onder het verdoemend recht Gods verloren gegaan maar in Christus behouden geworden door Gods onwederstandelijke spreken met Goddelijke kracht en met persoonlijke toepassing in hun ziel. Dat is heel wat anders dan flauwvallen op je graafmachine en zelf een toepassing uit de schrift stelen door middel van Russische roulette.
 
 
S.A. Top

















maandag 24 juli 2023

He jij daar! Ik zie een poort wijd open staan. Geloofstoerusting.

Volgens de gasten Cor Verkade en Gert vd Brink in de podcast van cvandaag, is kort samengevat, de gereformeerde schriftuurlijk bevindelijke prediking van recht en genade, een satanische sluier die over de reformatorische gezindte ligt. Zij zien een poort wijd openstaan. Dus vandaag gaan we het net uitwerpen aan de andere zijde op het woord van deze heren.

We gaan jongerenavond houden. Welkom jongeren. De boodschap van vanavond is:

"Geloof in den Heere Jezus Christus, en gij zult zalig worden" (Hand.16:31) Amen.

Dat was het. We gaan nu over tot de vragen. Jullie kunnen je vragen insturen op daarjuichteentoon@gmail.com of daarklinkteenstem@gmail.com

Hieronder volgt de beantwoording:

He jij daar! Ik zie een poort wijd open staan. Geloofstoerusting. Deel 2.

 S.A. Top


 





zondag 23 juli 2023

Die een vreemde taal spreekt, die sticht zichzelven.

www.dewoesteweg.nl is een verwijzing naar Handelingen 8:26-40. Waarin een moorman de rol van Jesaja leest en Filippus hem vraagt: verstaat gij ook hetgeen gij leest? Waarop de moorman antwoordt: “En hij zeide:  Hoe zou ik toch kunnen, zo mij niet iemand onderricht? Deze website geeft voor uitleg te geven.
Toch deelt deze uitlegger zonder enige uitleg, context, verklaring of bronvermelding een video van YouTube. Door hem zelf genoemd: "indrukwekkende gedragen samenzang van hymns samenzang van baptistische gemeente in brazilië"
De taal van het lied zal Portugees zijn maar in ieder geval geen begrijpelijk Nederlands. En het is maar de vraag of hij het zelf wel begrijpt, laat staan dat hij het kan uitleggen. Hij dacht wellicht ze merken er niks van als ik die video van YouTube haal en er goede sier mee maak op mijn website. Nog niet veel geleerd dus na het plagiaat debacle met derokendevlaswiek. Bovendien is dit niet zomaar een baptistische gemeente, maar de Congregacao Crista no Brasil een pinkstergemeente waar ze o.a. belijden te geloven in tongentaal als teken van de doop met de Heilige Geest. Zoals die video nu op de website staat is het slechts tot verzadiging van het vlees en wordt er niemand door gesticht. En bovendien rijst de vraag op is D.J. Kleen overgegaan naar de pinksterbeweging?

De originele video: https://www.youtube.com/watch?v=wGAIU5BKdOw&t=10
is getiteld: "Hino 39 CPM Bras. Qualidade de som inexplicável."

Wat betekent hymn 39 met begeleiding. Onverklaarbare geluidskwaliteit.

De tekst van het lied is hier: https://www.letras.com/congregacao-crista-no-brasil/eu-desejo-senhor/ en vers 1 betekent:

1. Ik verlang, O Heer, alleen in u te rusten en hier op aarde te wandelen in uw liefde. Als de beproevingen moeten komen en ik moet onderdrukt worden, Zend bescherming, O God, van boven. Ik verlang, O God, u trouw te zijn. Ik verhef u, Schepper, en uw aangezicht wil ik zien.

En hier is tot slot nog een link naar het lied in het engels: https://www.youtube.com/watch?v=MXO25p3927c

 

Toevoeging: De muziek en de zang klinken prachtig en de inhoud van het lied wens ik iedereen toe. Maar wat ik me afvraag is dit: hoeveel van de 2,5 miljoen leden(2001) van deze beweging in Brazilië zullen ingaan in de eeuwige heerlijkheid. Wellicht niet een. Het is zeker mogelijk dat complete kerkverbanden verloren gaan omdat er niet een wedergeboren en gerechtvaardigd kind van God (meer) in gevonden kan worden.


Na zijn opname in het ziekenhuis wens ik hem de inhoud van het hele lied van harte toe en dat hij zich daartoe tot God zal bekeren.

S.A. Top

Het beeld dat D.J. Kleen (dewoesteweg.nl) van God gekregen heeft na een cursus "theologie".


Dit artikel handelt over enige opmerkingen van "evangelist" D.J. Kleen van de woesteweg.nl en zijn waanbeelden. Bron
 
In zijn artikel zegt hij een cursus "theologie" te volgen. Maar hij vertelt er niet bij welke. Wil hij andere evangelisten soms een stapje voorblijven in de evangelisatie met deze geheime studie? Het is niet bepaald mededeelzaam te noemen, de Samaritaanse vrouw leidde tenminste nog tot de Bron (Joh. 4:29). Hij beweert geroepen te zijn en uitgestoten met zijn woeste weg website lees de doelstelling. Maar God heeft hem blijkbaar niet bekwaam gemaakt want hij is op een geheime cursus gegaan.
 
 
 
 
Maar nu heeft hij toch een parel ontdekt waar hij niet over zwijgen kan. Het is dan wel niet de Parel van grote waarde maar hij glimt er desondanks niet minder om. Via de cursus heeft hij de Goddelijke Drie-eenheid in de mens gevonden. Althans het afschijnsel daarvan, tenminste, de overblijfselen van het verloren beeld Gods. Verloren maar er blijft wat van over, heel tegenstrijdig als je het mij vraagt.
Van de cursus heeft hij geleerd dat het onthouden, begrijpen, en willen van de mens deel uitmaken van het beeld Gods en de Goddelijke Drie-eenheid.
Zouden de duivelen en engelen ook in het beeld Gods en de Goddelijke Drie-eenheid geschapen zijn dan? Zij onthouden en begrijpen en willen per slot van rekening toch ook wel?
Deze leer stemt me eigenlijk ook zeer droevig voor mensen met een verstandelijke beperking. Aangezien ik nergens in de schrift kan vinden dat het herstel in het beeld Gods mensen van Alzheimer geneest of mensen met een verstandelijke beperking het iq op een hoger niveau brengt. Zou toch mooi zijn: opa wedergeboren goed bij zijn verstand, schooljongens die niet tot tien kunnen tellen die opeens de hogere wiskunde op hun duimpje kennen. Deze leer geeft valse hoop.
Staat deze leer eigenlijk niet haaks op de leer van Gen. 5:3 + kanttekening? alles kwijt, en de HC vraag en antwoord 6? Waar ons geleerd wordt dat het beeld Gods bestaat niet in onthouden, begrijpen en willen. Maar in ware gerechtigheid en heiligheid en rechte kennis van onze Schepper.
De nieuwe mens aandoen is dat eigenlijk niet het herstel van de mens in het beeld Gods. herschepping in ware rechtvaardigheid en heiligheid. Toegerekend van Christus aan degenen die wedergeboren, gerechtvaardigd, Hem ingelijfd worden door een waar en zaligmakend geloof in de openbaring van Jezus Christus in het oordeel? (Efe. 4:24) en bovendien vernieuwd wordt tot kennis en van heerlijkheid tot heerlijkheid enz. (Kol. 3:10, 2 Kor. 3:18).
Dat lijkt mij een vele malen zuiverder, ja de enige rechte verklaring van Gods woord.
Vervolgens gaat D.J. Kleen de nieuw verworven kennis toepassen op de gelijkenis van de verloren zoon. En dan mogen we hem wel vragen of de woorden van Festus, die niet van toepassing op Paulus waren, of deze niet zeer wel op D.J. Kleen passen en hij door zijn grote geleerdheid (door die cursus "theologie") niet tot razernij is gebracht.
Volgens D.J. Kleen is de gedachte aan een verloren paradijs en dus de val uit het beeld Gods, het beeld Gods. het zogenaamde "memory" deel. Geloof je dat zelf?
Dan lezen we dat D.J. Kleen beweert dat overtuiging van zonde het beeld Gods is. Het zogenaamde "understanding" deel. Terwijl Gods woord ons leert dat het eten van de verboden boom ons brengt tot kennis van goed en kwaad en het verlies van het beeld Gods. Want pas nadat Adam en Eva van de verboden boom aten werden ze hun naaktheid gewaar en maakten ze zich schorten van bladeren en kropen ze in het struikgewas toen ze Gods stem hoorden en vreesden omdat ze naakt waren.
En daarmee is D.J. Kleen nog niet voldoende verdwaald. Want dan beweert hij ten onrechte dat de terugkeer van de verloren zoon die geheel staat in het kader van het verdoemend recht Gods het "stondelijk toevluchtnemend geloof" is. Terwijl de verloren zoon helemaal niet terugkeert om wederaangenomen te worden tot een kind maar om tot een van de huurlingen gemaakt te worden (Luk. 5:19). En de dienstknecht blijft niet eeuwiglijk in het huis, de zoon blijft er eeuwiglijk (Joh. 8:35). Hoef ik niet niet dieper op in te gaan.
Want zovelen als er door den Geest Gods geleid worden, die zijn kinderen Gods (Rom. 8:14) Maar wat ben je als je je door een cursus "theologie" laat (ver)leiden en verdwaalt? Wat heeft dat te zeggen over kindschap ? je roeping ? je leer ? want dat komt dan allemaal ter discussie te staan.
 
Hoog tijd om deze parel te verpatsen.
 
S. A. Top
 
Enaldaareenstukakkerswasvollinzen.blogspot.com



maandag 17 juli 2023

Ware Godsdienst - Speciale oproep tot bekering.

Ware Godsdienst.

Ik mag mij verblijden in het feit dat mijn naam vermeld staat op de website van waregodsdienst.com. Ik maak per slot van rekening deel uit van de ware godsdienst. Tot mijn schrik sta ik ingedeeld bij de onbekeerde spotters, een hoogst ernstige zaak. Er is zelfs een pdf artikel aan mij gewijd met zware aanklachten en "speciale oproep" aan mij om mij te bekeren. Daar kunnen we natuurlijk niet aan voorbijgaan. Het doel van dit oordelen is bekeren volgens de schrijver van deze website. Welnu Eric Mulder ik laat me graag door u bekeren van al mijn ongerechtigheden. Mijn schrik werd nog vergroot door een stormbui van bliksem, hagel en regen vandaag om tien voor drie. Want ja drie uur pauze en dan? is dit tegen mij gericht? Want er staat geschreven: “Onze God zal komen en zal niet zwijgen; een vuur voor Zijn aangezicht zal verteren, en rondom Hem zal het zeer stormen.” (Psa 50:3) Maar de HEERE liet me weten dat het niet tegen mij was gericht. Toch maar een jas gepakt want ik moest er toch doorheen. Want zitten in de kring der spotters en familiair omgaan met de ijdele lieden dat kan vanzelfsprekend niet voor een kind van God. Kom ik drie uur buiten is de storm weg en de laatste druppels van een milde regen dalen op mij neer. Jasje kurkdroog, kleingeloof, we vertrouwen God niet. Moet ik me ook van bekeren. Na het werk over de snelweg naar huis. Valt er opeens een hamer van een voertuig voor mijn auto op mijn rijstrook. Misschien wel een hamer van een paar beunhazen of roofovervallers of zo. In ieder geval geen schrammetje van opgelopen. Ook geen krasje in de auto zo omheen gestuurd. Komt er zo in mijn gedachten: "met vasten tred, die jammerkolk ontwijk" En daarna komt in gedachten: "alle instrument tegen u bereid zal niet gelukken" En dan moet ik terugdenken aan Gods belofte aan mij tijdens het avondmaal na mijn belijdenis:


“Gij zult door gerechtigheid bevestigd worden; wees verre van verdrukking, want gij zult niet vrezen; en verre van verschrikking, want zij zal tot u niet naken. Ziet, zij zullen zich zekerlijk vergaderen, doch niet uit Mij; wie zich tegen u vergaderen zal, die zal om uwentwil vallen. Zie, Ik heb den smid geschapen, die de kolen in het vuur opblaast, en die het instrument voortbrengt tot zijn werk; ook heb Ik den verderver geschapen, om te vernielen. Alle instrument, dat tegen u bereid wordt, zal niet gelukken, en alle tong, die in het gericht tegen u opstaat, zult gij verdoemen; dit is de erve der knechten des Heeren, en hun gerechtigheid is uit Mij, spreekt de Heere.” (Jes 54:14-17)


Daardoor bemoedigd ben ik aan dit schrijven begonnen. En het is mijn gebed dat ik u van dienst mag zijn en u mij. Zodat wij elkander in alle oprechtheid mogen dienen door de liefde. Een en ander volgens de handleiding van de godsdienst op derokendevlaswiek.eu Ik ben er nog niet helemaal over uit of dit nu het harnas van Saul is of dat het de ware Godsdienst is. Vooral de link naar een geestelijk schadelijke website baart me zorgen.


Maar ter zake meneer Mulder. Uw pdf artikel tegen mijn persoon en blog gericht is niet geheel duidelijk Nederlands. Dat geeft verder niks. Ik begrijp dat u mij beschuldigt van laster. En verder heeft u bij mij de diagnose narcisme vastgesteld. Wat betreft dat laatste, dat leg ik direct naast me neer want u bent niet mijn psychiater. Ook doet het er volstrekt niet toe welke lichamelijke of verstandelijke afwijkingen ik wel of niet heb. Waar het werkelijk om gaat is recht en waarheid. Wat betreft u beschuldiging van laster nodig ik u hartelijk uit om mijn blog in chronologische volgorde nauwkeurig na te zien en te onderzoeken. Onder de leiding en verlichting van Gods Woord en Geest. Daarna niet zonder Gods spreken met kracht door Woord en Geest, mij al mijn zonden ordentelijk voor ogen stellen met bewijsvoering die geldig is voor Gods rechterstoel en troon. En mij aan te wijzen hoe ik mij zal bekeren van al mijn zonden. Dit alles met een recht gebruik van Gods woord. Zodat ik niet verhinderd word om uw oproep tot bekering te gehoorzamen. Ik hoop ook van harte dat u niet als een willoze gemanipuleerde Refo-Filistijnse Goliath aanbidder door het leven wilt gaan. Want ja waar blijf je als reus Goliath sterft. En laat u tijdens deze gang door niets en niemand verhinderen om u zelf te bekeren van zonden. Mocht het God behagen u door Zijn Geest daarvan te overtuigen wat ik u van harte toewens.

De uwe in Christus Jezus, mijn Heere en mijn God, mijn Redder, Borg, Zaligmaker, Verlosser, Heiland, mijn Sterkte, mijn Toevlucht, mijn Schuilplaats, mijn Herder, mijn Meester, mijn Koning, mijn Profeet, mijn Vredevorst, mijn Licht en mijn Heil, mijn Offerlam, mijn Bruidegom en alle andere heerlijke eigenschappen, namen en titels,

S.A. Top


Enaldaareenstukakkerswasvollinzen.blogspot.com



“Na hem nu was Samma, de zoon van Age, de Harariet. Toen de Filistijnen verzameld waren in een dorp, en aldaar een stuk akkers was vol linzen, en het volk voor het aangezicht der Filistijnen vluchtte; Zo stelde hij zich in het midden van dat stuk, en verloste dat, en sloeg de Filistijnen; en de Heere wrocht een groot heil.” (2Sam 23:11-12)


donderdag 13 juli 2023

Refoafval website loochent: Door het evangelie aan de wet gestorven.

“Zo dan, mijn broeders, gij zijt ook der wet gedood door het lichaam van Christus, opdat gij zoudt worden eens Anderen, namelijk Desgenen, Die van de doden opgewekt is, opdat wij Gode vruchten dragen zouden.” (Rom 7:4)

“Want het einde der wet is Christus, tot rechtvaardigheid een iegelijk, die gelooft. Want Mozes beschrijft de rechtvaardigheid, die uit de wet is, zeggende:   De mens, die deze dingen doet, zal door dezelve leven.” (Rom 10:4-5)

Wat dekt de vlag de lading uitnemend.
Het kan zo de kliko in.
Gooi maar in het slikvat.

Refoafval citaat:

"* Een kleeniaanse huichelaar loochent de oude-mens-dood door de wet (Gal. 2:19), omdat hij pretendeert door het Evangelie aan de wet gestorven te zijn en vertreedt daarmee de apostolische leer, zoals Paulus die o.a. leert in Rom. 7:9 en Gal. 2:19, aangezien het Evangelie de levenden niet doodt, maar de doden doet leven (Joh. 5:25). Gods ware volk sterft door de wet der wet, alvorens als een goddeloze door God gerechtvaardigd te worden. Gods volk is derhalve niet door, maar met Christus gestorven (Rom. 6:8), aangezien de dood van Christus de oude-mens-dood van al Gods kinderen garandeert ook in de toepassing der zaken, nl. als zij door de wet der wet sterven, opdat zij Gode leven zouden (Gal. 2:19)."  Bron

Een kritiekloze vlaswiek kopieermachine die dwalingen vermenigvuldigt is geen Bereeër. Indien de blinde de blinde leidt vallen ze beide in de gracht, echt wel.

Anderen verketteren en dan zelf verdwalen dat is wat er aan de hand is op refoafval.com.
Elke ware christen is aan de wet der wet gestorven en is aan de wet gestorven door het evangelie en leeft daardoor Gode. Er wordt weer een valse tegenstelling uitgevonden tussen "door Christus gestorven" en "met Christus gestorven."
Ja als je verblind bent door haat of ijver zonder verstand of hoogmoed of de eer van elkander aanneemt of een zoeker bent van ijdele eer of gewoon opgeblazen bent dan gaat het mis.

Het staat letterlijk in het woord van God: DER WET GEDOOD DOOR HET LICHAAM VAN CHRISTUS.

Nu de wet, de wet eist en de wet belooft. Het leven door volkomen gehoorzaamheid en de dood door ongehoorzaamheid in het minste. Dat is de wet der wet. De werking van al Gods geboden in samenhang met onze (on)gehoorzaamheid. En of een mens nu wel of niet gehoorzaam is, geen mens komt onder Gods geboden uit. Nu kan een mens door Gods Geest ontdekt zijn aan zijn ongehoorzaamheid aan Gods gebod. Inzien dat daardoor de werken der wet hem de rechtvaardigheid voor God ten leven niet kunnen geven. De wet veroordeelt hem tot een gewisse drievoudige dood. Naar recht gaat die mens straks voor eeuwig verloren. Wanneer God die mens in het gericht betrekt en hem naar recht voor eeuwig verdoemt. Eerst dan is de wet tot zwijgen gebracht als dat vonnis is uitgevoerd en de zondaar voor eeuwig is buitengeworpen in de buitenste duisternis. Dus die wet zal in eeuwigheid niet zwijgen en dat vonnis nooit ophouden voor de verdoemden. Een mens komt dus nooit onder de wet en haar vonnis uit. Tenzij Jezus Christus in Zijn volkomen gerechtigheid beantwoordt aan de eis der wet en intreedt in het gericht en het oordeel wegdraagt.

Met Christus gekruist te zijn is niets anders dan gekruist d.w.z. gestraft te worden maar Christus werd door Zijn tussenkomst gekruist in mijn plaats.
En zo werd ik door het lichaam van Christus der wet gedood.
De wet verdoemde en doodde mij maar Christus kwam er tussen en werd van God verlaten en stierf in mijn plaats.
En zo ben ik niet mijn maar mijns getrouwen Zaligmakers Jezus Christus eigen.
Want het einde der wet is Christus.
En alleen zo ben ik niet onder de wet maar onder de genade.
Sterven aan de wet der wet is het verdoemende recht Gods.
Sterven aan de wet is het verzoenende recht Gods in Jezus Christus.
Zonder het evangelie waarvan Jezus Christus de inhoud is kan een mens aan de wet niet sterven en leven.
Buiten het evangelie blijft de mens eeuwig liggen onder de onbetaalde eis en het onbetaalde vonnis der wet.
En zo komt een gevallen en zondig mens door de dood in de tweede dood waar hij nooit meer uitkomt.

"Hij kan dien prijs der ziele, dat rantsoen, Aan God in tijd noch eeuwigheid voldoen Ps. 49:3 ber."

Ik ben de wet der wet gestorven en ik leef.
Omdat ik door het evangelie(lichaam van Christus) der wet gestorven ben.

“Want de wet des Geestes des levens in Christus Jezus heeft mij vrijgemaakt van de wet der zonde en des doods.” (Rom 8:2)

“Maar nu zijn wij vrijgemaakt van de wet, overmits wij dien gestorven zijn, onder welken wij gehouden waren; alzo dat wij dienen in nieuwigheid des geestes, en niet in de oudheid der letter.” (Rom 7:6)

Sterven aan de wet is vrijmaking van de wet.
Vrijmaking van de wet geschiedt alleen door de wet des Geestes des levens in Christus Jezus. Of wilden ze daar bij refoafval.com beweren dat je door de wet vrijgemaakt wordt van de wet ? Want dan is Christus tevergeefs gestorven.

“Ik doe de genade Gods niet te niet; want indien de rechtvaardigheid door de wet is, zo is dan Christus tevergeefs gestorven.” (Gal 2:21, DutSVVA)

We hebben ons te stellen tegen deze woordenstrijd en het ongoddelijk ijdelroepen opdat hun woord niet voorteet gelijk de kanker.

S.A. Top









woensdag 12 juli 2023

Out of the depths

Schotse psalmen 130.
 
"Unto my supplication’s voice
give an attentive ear."
"for with him mercies be;
And plenteous redemption
is ever found with him."*
 

zondag 9 juli 2023

Onbeantwoorde liefde. (Kledingbeleid VLC en kaanancourant.nl)

Hierbij publiceer ik een onbeantwoorde brief aan het VLC.

Toch beantwoord door het nieuwe kledingbeleid op het VLC: RD artikel

Wellicht mag deze brief anderen stichten en tot zegen zijn.

En weer anderen tot beschaming, bekering en berouw zijn.

 

Met name de schrijvers van de spotkrant genaamd: "kanaancourant.nl" die ook weer zo nodig een duit in het zakje moesten doen: spotartikel

Een passende naam gezien de spottende toon, inhoud en doelstelling van deze goddeloze, geesteloze, sodomitisch gepeperde website: over ons

Totdat de Heere HEERE er een einde aan maakt net als met Kanaän lees Genesis 15:16-21.

Uit het hart van deze Kanaänieten komen zo blijkt wel ook voort boze raadslagen lees Mattheüs 15:18-19, Spreuken 16:17.

De vruchten van de Geest zijn niet de hilariteit, satire, spot en gekkernij lees Efeziërs 5:1-7, Judas 1:10,  Galaten 5:22. 

De brandende begeerte naar hilariteit is niet de brandende begeerte van de dichter van Psalm 84:3

Op de kanaancourantschrijvers is ook Romeinen 3:17-18 van toepassing al zullen ze dat wellicht stellig ontkennen of spottend beamen.

Dus mogen ze met de woorden van Mattheüs 12:36 tot zichzelf inkeren.


Hieronder de brief:

"Heel fijn dat u in gesprek bent over het kleding beleid (met diverse partijen).

Sla het gesprek met God de Heere daarin vooral niet over.

En trek u vooral Gods Woord aan bij het bepalen van het kledingbeleid.

Het is goed om te lezen dat u heel vrijmoedig en duidelijk aangeeft dat een korte broek voor jongens niet toegestaan is.

Het zou u sieren net zo vrijmoedig en duidelijk aan te geven dat het voor meisjes niet is toegestaan een korte rok/jurk te dragen.

Zodat ook onze "refo/christelijke/lodo/fraanjer/enz" meisjes er niet als hoeren bij lopen en een aanstoot zijn en aanstoot geven.

En Gods heilige Naam niet langer door ons doen en (na)laten grof gelasterd word in de wereld.

Laten ons terugkeren tot God en onze schaamte en schande bedekken tot aan de enkels.

Laat ons daarmee belijden voor God en ons eigen geweten en de wereld dat we gevallen zondaren zijn en onze naakte onschuld verloren hebben.

Dat onze (geestelijke) naaktheid bedekt moet worden met een vreemde gerechtigheid die de bloedgerechtigheid van Jezus Christus is.

Wellicht kunt u samenwerken met de diaconieën van diverse kerken om die gezinnen te helpen voor wie het financieel moeilijk wordt om hun garderobe te reformeren en aan te passen aan de eisen van Gods Woord.

Wellicht kunt u naaicursussen organiseren voor degenen die niets fatsoenlijks kunnen vinden in de winkel.

Er is geen enkel excuus om God niet te vrezen ´t Allerhoogst en eeuwig goed ook in de klederdracht.

(Openbaring 1:13) En in het midden van de zeven kandelaren Een, den Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed tot de voeten, en omgord aan de borsten met een gouden gordel;

Als de Rechtvaardige zo gekleed gaat in de hemel, Die op aarde gesproken heeft:

(Johannes 8:46) Wie van u overtuigt Mij van zonde? En indien Ik de waarheid zeg, waarom gelooft gij Mij niet.

Hoeveel te meer zijn wij arme dwaze gevallen zondaren geboden onszelf te bedekken en God niet nog meer te vertoornen met een oneerbaar gewaad?!

Ik wens u Godsvreze toe in deze zaken want uiterlijke zaken zijn geestelijke zaken want al wat uit het geloof niet is dat is zonde.

U begrijpt hopelijk wel dat (halfslachtig)  wetticisme dat het al dan niet op een akkoordje gooit met de geest van de tijd niets van doen heeft met de Geest van Christus en voor God niet bestaan kan.

Het leven is geen spelletje ook al ben je een onbekeerde leerling of ouder of docent of directielid en we moeten eenmaal rekenschap afleggen voor Gods rechterstoel van alles tot aan elke centimeter bloot en elke gedachte en elk ijdel woord toe.

En misschien heeft u deze dingen al zo vaak gelezen of gehoord in andere bewoordingen.

Maar ik wil u en iedereen ernstig voorhouden het pad van Bileam niet in te slaan of te bewandelen door nalatig te zijn in het kledingbeleid en het onderwijs daaromtrent thuis, in de kerk en op school.

Waarover onze Heere Jezus ook spreekt:

(Openbaring 2:14) Maar Ik heb enige weinige dingen tegen u, dat gij aldaar hebt, die de lering van Balaäm houden, die Balak leerde den kinderen Israëls een aanstoot voor te werpen, opdat zij zouden afgodenoffer eten en hoereren.

Je kunt beter heel je leven met een zak bekleed profeteren (openbaringen 11:3) dan de duivel een vinger geven en omkomen in je zonden.

Van mijn part publiceert u het in de schoolkrant dan is niemand meer te verontschuldigen,

Ik wens u Gods wijsheid en genade toe in deze zaken.

Vriendelijke groet,

S.A. Top (vader van drie leerlingen op het VLC)"