zondag 30 juli 2023

He jij daar! Ik zie een poort wijd open staan. Geloofstoerusting. Deel 2.

 
Aan satanist Cor Verkade, bij wie de poort wijd open staat naar de eeuwige verdoemenis, kunnen we direct voorbijgaan. Die de gereformeerde schriftuurlijk bevindelijke prediking van recht en genade afdoet als een satanische sluier. Ze denken bij cvandaag met die goddeloze podcasts wat te bereiken voor het koninkrijk van God. Maar het enige resultaat is dat ze openbaar komen als valse leraren en door hun valse leringen wordt er nooit een mens zalig. Als zelfs een onbekeerde diaken in de gereformeerde gemeente door heeft dat je geen goddelijk recht op het avondmaal hebt om dat je onbekeerd en onverzoend door het leven gaat zoals bij Ds Dr Gert vd Brink het geval is. Dan moet je wel een met een brandijzer toegeschroeid geweten hebben om dan zo voort te gaan. Hij twijfelt ook zelfs aan de goede bedoelingen van ambtsdragers in de gereformeerde gezindte. Alsof hij zelf wel goede bedoelingen kan hebben. Een mens bedoelt altijd zichzelf maar ook God bedoelt Zichzelf dwars door alles van mensen en duivels heen. Zodat er in geen mens wat te roemen valt dan alleen in God in Christus.

Vragen bij het valse evangelie van JijDaar! en Geloofstoerusting.
Ook in de in het vorig artikel genoemde podcast komt het valse zogenaamde onvoorwaardelijke algemeen aangeboden evangelie buiten recht om openbaar. In het vorige artikel zijn we daarin eens een stapje meegegaan om dat te beproeven. En dan rijst er vraag na vraag op. Bij mij tenminste wel. Niet dat ik duizenden bezoekers en honderden vragen hoef te verwachten. Waar ze bij al die stichtingen op aantallen roemen en afgeven op in hun ogen mindere evangelisatie bijeenkomsten die wel in het RD worden genoemd. Ik ga nu voorbij aan onbekeerde ambtsdragers/evangeliebijeenkomsten/RD politiek om de aandacht te vestigen op deze zaak.

Wanneer je een uitspraak uit Gods woord knipt en dus ontdoet van het verband waarin het gesproken is en daar je eigen invulling aan geeft dan sla je natuurlijk een dwaalweg in. Tenzij een mens door de Heere op de weg geleid word waar zelfs de dwazen niet zullen dwalen (Jes. 35:8). Anders dan ga je het toch doen met wijsheid die van beneden is; aards, natuurlijk, duivels. En dat gebeurt door mensen als Ds Dr Gert vd Brink die bittere nijd en twistgierigheid hebben tegen ambtsdragers die de waarheid spreken over zijn staat (Jak. 3:14-15) Heel het leven van die mensen staat in het teken van de wortel van bitterheid van waar uit zij hun zelfrechtvaardigend en zielsverwoestend werk aanvangen onder het mom van christendom (Heb 12:15). 

De leer van artiesten als Ds Dr Gert vd Brink bij de HHK/JijDaar!/Geloofstoerusting is kort samengevat:

"Geloof in den Heere Jezus Christus, en gij zult zalig worden" (Hand.16:31) Amen.

Vraag: Maar dat is toch heel bijbels ? 
 
Antwoord: Alleen in samenhang met geheel van Gods woord. zie het volgende vers (en de hele geschiedenis handelingen 16:23-34) En zij spraken tot hem het woord des Heeren, en tot allen, die in zijn huis waren (Hand. 16:32). Uit geheel blijkt dat dit korte antwoord op de vraag van de stokbewaarder een samenvattende inleiding is geweest op de verkondiging van het woord Gods. Zoals ook de Heidelbergse Catechismus samenvattend opent met de enige troost en dan ingaat op alle afzonderlijke stukken die gekend en beleefd moeten worden om in die troost te leven en te sterven. En dat begint met de kennis der ellende. Velen leren dat die stokbewaarder met zijn verhoede poging tot zelfmoord en zijn gelukkige gewaarwording dat de gevangenen niet ontsnapt waren, met zijn vraag naar zalig worden al zalig was met het eerste antwoord van Paulus en Silas. Maar Gods woord laat zien van niet. De stokbewaarder en zijn gezin zijn tot geloof gekomen onder de verkondiging van het woord des Heeren. Geen halve waarheid maar de volle raad Gods. Onder het spreken van Paulus en Silas hebben ze schriftuurlijk bevindelijk alle stukken leren kennen en beleefd die nodig zijn tot zaligheid. Die mensen zijn onder het verdoemend recht Gods verloren gegaan maar in Christus behouden geworden door Gods onwederstandelijke spreken met Goddelijke kracht en met persoonlijke toepassing in hun ziel. Dat is heel wat anders dan flauwvallen op je graafmachine en zelf een toepassing uit de schrift stelen door middel van Russische roulette.
 
 
S.A. Top