dinsdag 21 februari 2023

De "woke" antichrist.

De "woke" antichrist.

Onlangs kwam me schokkend Godonterend nieuws onder de ogen. Ik las in een prorussisch telegram kanaal* een bericht over de kerk van Engeland (Anglican Church). Ook de orthodox christelijke Putin refereerde hier** aan in zijn jaarlijkse rede aan de federale vergadering 2023. Niet dat de Orthodoxe kerk zuiver in de leer is of dat Putin een wedergeboren christen zou zijn. Hij staat ook met een afgodisch kaarsje in de kerk en kust de kerkelijke afgodsbeelden. Maar er ligt meer bijbels beslag op die man dan op heel de onbekeerde verbroken en verscheurde vervallen westerse (refo) kerk bij elkaar.

citaat:

The Church of England is considering how to refer to God without assigning a gender, its governing body says. But the church's General Synod adds that while it's been exploring the idea of adopting new language in recent years, no changes are looming.

"This is nothing new," a spokesperson for the Church of England said in a note to NPR. "Christians have recognized since ancient times that God is neither male nor female."

bron: https://www.npr.org/2023/02/10/1155792333/god-gender-pronouns-church-of-england

vertaling:
De Kerk van Engeland overweegt hoe naar God te verwijzen zonder een geslacht toe te wijzen, zegt het besturende lichaam. Maar de Generale Synode van de kerk voegt eraan toe dat hoewel het de afgelopen jaren het idee van het aannemen van een nieuwe taal heeft onderzocht, er geen veranderingen opdoemen.

"Dit is niets nieuws", zei een woordvoerder van de Church of England in een brief aan NPR. Christenen hebben sinds de oudheid erkend dat God man noch vrouw is."

mijn commentaar:

Waar het hart vol van is stroomt de mond van over. Ze verlangen het wel maar ze zien nog geen kans. Maar hun spraak maakt hen openbaar. Van binnen zijn ze grijpende wolven. Het is natuurlijk onmogelijk om God anders aan te spreken dan in mannelijke zin. Dat is snel te bewijzen:

“God is een Geest, en die Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.” (Joh 4:24, DutSVVA)

“Want Hij heeft van God den Vader eer en heerlijkheid ontvangen, als zodanig een stem van de hoogwaardige heerlijkheid tot Hem gebracht werd: Deze is Mijn geliefde Zoon, in Denwelken Ik Mijn welbehagen heb.” (2Pet 1:17, DutSVVA)

“En Ik zal den Vader bidden, en Hij zal u een anderen Trooster geven, opdat Hij bij u blijve in der eeuwigheid; Namelijk den Geest der waarheid, Welken de wereld niet kan ontvangen; want zij ziet Hem niet, en   kent Hem niet; maar gij kent Hem; want Hij blijft bij ulieden, en zal in u zijn.” (Joh 14:16-17, DutSVVA)

De drieënige Goddelijke Geest openbaart Zich in Zijn Woord als mannelijk: Die Hem aanbidden.

De eerste Persoon van het Goddelijk Wezen openbaart Zichzelf mannelijk als de Vader: God den Vader.

De tweede Persoon van het Goddelijk Wezen wordt geopenbaard van de Vader als mannelijk: Deze is mijn geliefde Zoon.

De derde persoon van het Goddelijk Wezen de Heilige Geest, de Geest der waarheid, de Trooster wordt geopenbaard door God de Zoon als mannelijk: opdat Hij bij u blijve in der eeuwigheid.

God in Zijn ene Wezen en de drie Personen is mannelijk.

Uit de volgende verzen wordt duidelijk bewezen dat de kerk van Engeland met haar genderneutrale sodomitische leer en aanval op de scheppingsorde een afgevallen antichristelijke kerk is waar de duivel "feest" viert. De duivel wil alles wat God geschapen en gegeven heeft inclusief Zijn Woord de bijbel verwoesten. Ja kon het zijn God Zelf. Zo duivels slecht is de duivel. En Christus heeft de duivel overwonnen en hij is uit de hemel op de aarde geworpen (Opb. 12, 1 Pet. 5:8). En hij voert strijd. En zo duivels slecht komt de anglicaanse kerk openbaar. En met haar allen die hetzelfde leren.

“Wie is de leugenaar, dan die loochent, dat Jezus is de Christus? Deze is de antichrist, die den Vader en den Zoon loochent. Een iegelijk, die den Zoon loochent, heeft ook den Vader niet; wie den Zoon belijdt, heeft ook den Vader. Hetgeen gijlieden dan van den beginne gehoord hebt, dat blijve in u. Indiën in u blijft, wat gij van den beginne gehoord hebt, zo zult gij ook in den Zoon en in den Vader blijven. En dit is de belofte, die Hij ons beloofd heeft, namelijk het eeuwige leven. Dit heb ik u geschreven van degenen, die u verleiden.” (1Joh 2:22-26, DutSVVA)

Uit voorgaande verzen wordt duidelijk bewezen dat het niet eren en verloochenen van de Vader en de Zoon, door het lasteren van Zijn Goddelijk Wezen met genderneutrale sodomitische scheppingsorde verkrachtende taal. Een vast bewijs is dat diegene(n) onder de antichrist geschaard moeten worden. En dat hiermee Christus in ongeloof verworpen wordt.

Je ziet het voor je ogen door de eeuwen heen van kwaad tot erger naar het einde gaan. Eerst het huwelijk en de kuise zeden aangevallen, de gezagsverhoudingen binnen gezinnen, feminisme, dan komt de sodomie er
bij en de travestie, dan komt daarbij transsexualiteit en allerlei andere
perverse aanvallen op de scheppingsorde van God. Dat begon al in het paradijs waar het de duivel gelukt is zijn zielsverwoestende werk aan te vangen. En met zijn verleidende leugens de heilige paradijselijke vrede tussen God en mens en schepping te verstoren. De mens ontdaan van het beeld Gods ontmenselijkt. De ziel verwoest het lichaam verminkt. alles wat tegengesteld is aan God en Zijn werk en Woord wordt in onze dagen door de wereld tot norm verheven. De ene goddeloosheid is het fundament voor de volgende Het is tegen den Heere en tegen Zijn Gezalfde.

Men zou kunnen tegenwerpen dat de anglicaanse kerk nog niets besloten of gedaan heeft maar dit argument is vals. Omdat de woordvoerder de leugen leert dat dit niets nieuws is. Dat dit altijd zo erkent en geleerd is. Als de Godslasterlijke leugen word uitgebraakt tegen Gods woord en de geschiedenis van Gods Kerk in. Als zou God mannelijk noch vrouwelijk zijn. Terwijl het tegendeel hiervan met Gods woord onweerlegbaar bewezen is.

S.A. Top

*https://t.me/Slavyangrad/32512
**bron: https://t.me/IntelRepublic/14701