zondag 12 augustus 2018

Want de steen uit den muur roept, en de balk uit het hout antwoordt dien.

In dit bericht delen we een vermaning voor Joden en Grieken waarin ook uitspraken van G.P.P. Burggraaf van derokendevlaswiek.COM aan de orde komen.

Gods getuige zijn en getuigen van Gods werken, zien ze op zichzelf met vleselijke ogen dan gaat het mis dan klinkt het, ik ben het. Zien ze met geestelijke ogen op zichzelf dan is het, ik ben niets, geheel ongeschikt. Mogen ze zien op Christus dan gaat het goed, Hij is het in mij. Uit Hem door Hem en tot Hem zijn alle dingen. Door Gods Geest geleid en in Gods voorzienigheid, God zorgt voor Zijn eigen eer, en wie aan Gods kant mag vallen en barmhartigheid in Christus verkrijgen, die mag zich er in verblijden.

Als je totaal onwaardig bent geworden en geheel veracht een door iedereen ongewenst man (let wel: je word door iedereen gewenst als je maar naar hun goddeloze pijpen danst o ja Simson was gewenst om te spelen voor het volk in de tempel van dagon) dan is het zo groot als God zegt dat je een gewenste man bent dan durf je dat amper aan te nemen:

Daniel 9:23 In het begin uwer smekingen is het woord uitgegaan, en ik ben gekomen, om u dat te kennen te geven; want gij zijt een zeer gewenst man; versta dan dit woord, en merk op dit gezicht. 

Ezechiël moest Jeruzalem belegeren op een tichelsteen. Ook moest hij zich in zijn huis besluiten en moest hij gerstekoeken eten bereid met mensendrek, nou dat ging hem te ver.

Ezechiël 4:14
Toen zeide ik: Ach, Heere, Heere, zie, mijn ziel is niet verontreinigd geweest; want ik heb, van mijn jeugd af tot nu toe, geen dood aas, noch dat verscheurd is, gegeten, en geen verfoeilijk vlees is in mijn mond gekomen.

Mooie belijdenis van Ezechiël wie kan hem dat nou nazeggen volgens de wet van Mozes geleefd te hebben van zijn jeugd aan, ik niet hoor, de Heere Jezus Die wel en Die volmaakt, wat Hij gedaan heeft is met geen pen te beschrijven hij heeft de zondedrek van de mens op zich genomen en weggedragen in Zijn offer aan het kruis van golgotha. God veranderde voor Ezechiël Zijn bevel in gerstekoeken bereid met rundermest, daar is nog onderscheid in maar drek blijft drek. En in die tijd leven we nu waar op de kansels ons koeken worden opgediend met drek bereid. Hier en daar word nog enigzins de waarheid gepreekt, de leer van de rechtvaardiging van de goddeloze, genade door recht, maar nog altijd vermengt met inlegkunde en/of kerkisme en/of andere ketterijen. Een dode vlieg doet de zalf des apothekers stinken. Ja die koopman vond wel een schat in de akker en toen nam die al die zwarte grond wel op de koop toe, maar die grond bleef grond en als je daar op gaat bouwen heb je een zandgrond. Alles wat buiten Gods woord en boven Gods woord en tegen Gods woord word gesteld is een afgod, het word niet onderkent en nog minder erkent, en er zijn er nog minder die zich er half van bekeren, en geen een die zich er geheel van bekeert ik heb het tenminste nog niet meegemaakt, af en toe een ritseling van de Geest, maar het is meest drek waar het Graan in ontbreekt, zoals gezegd hier en daar is nog een van God bekeerde en geroepen knecht die de leer enigzins zuiver mag preken, maar bij Gideon en Salomo eindigde het ambt in de afgoderij, als hanna met haar klacht in de tempel komt dan word ze door Eli afgedaan als dronken en zo word je in de kerk ook behandeld, een ieder schoffelt in zijn zijn eigen kerktuin. En de zaken die er liggen over de breedte van de gemeente van Christus die blijven liggen, ja er lag nog wat reukwerk op het altaar uit de vorige geslachten en tijden, maar het is hier op aarde een aflopende zaak, het gaat om het levende kind en de rest is steigerhout, en dat steigerhout is bijna geheel doorgerot, en voor dat steigerhout loopt men zich het vuur uit de sloffen maar Gods huis word woest gelaten, al die kerkelijke stukken steen kunnen die je al gestolen worden of wil je daar nog aan vasthouden.

2 Petrus 3:11-14 Dewijl dan deze dingen alle vergaan, hoedanigen behoort gij te zijn in heiligen wandel en godzaligheid! Verwachtende en haastende tot de toekomst van den dag Gods, in welken de hemelen, door vuur ontstoken zijnde, zullen vergaan, en de elementen brandende zullen versmelten. Maar wij verwachten, naar Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, in dewelke gerechtigheid woont. Daarom, geliefden, verwachtende deze dingen, benaarstigt u, dat gij onbevlekt en onbestraffelijk van Hem bevonden moogt worden in vrede;

God komt ten gerichte en dan gaat alles in de brand en tot die tijd haalt God zijn uitverkorenen uit de heggen en de stegen van het illegale kerkelijke Jericho en het farizeïstische kerkelijke Jeruzalem waar het sanhedrin samenspant met de wereld tegen het levende kind en tot ver daarbuiten aan de uiterste einden der aarde. God wil Jeruzalem herbouwen uit stof, het nieuwe Jeruzalem, gefundeerd op Christus het Fundament met in Hem levendgemaakte stenen.

1 Petrus 2:4-8
Tot Welken komende, als tot een levenden Steen, van de mensen wel verworpen, maar bij God uitverkoren en dierbaar; Zo wordt gij ook zelven, als levende stenen, gebouwd tot een geestelijk huis, tot een heilig priesterdom, om geestelijke offeranden op te offeren, die Gode aangenaam zijn door Jezus Christus. Daarom is ook vervat in de Schrift: Ziet, Ik leg in Sion een uitersten Hoeksteen, Die uitverkoren en dierbaar is; en: Die in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden. U dan, die gelooft, is Hij dierbaar; maar den ongehoorzamen wordt gezegd: De Steen, Dien de bouwlieden verworpen hebben, Deze is geworden tot een hoofd des hoeks, en een steen des aanstoots, en een rots der ergernis; Dengenen namelijk, die zich aan het Woord stoten, ongehoorzaam zijnde, waartoe zij ook gezet zijn.

Openbaring van Johannes 21:2-5
En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, nederdalende van God uit den hemel, toebereid als een bruid, die voor haar man versierd is. En ik hoorde een grote stem uit den hemel, zeggende: Ziet, de tabernakel Gods is bij de mensen, en Hij zal bij hen wonen, en zij zullen Zijn volk zijn, en God Zelf zal bij hen en hun God zijn. En God zal alle tranen van hun ogen afwissen; en de dood zal niet meer zijn; noch rouw, noch gekrijt, noch moeite zal meer zijn; want de eerste dingen zijn weggegaan. En Die op den troon zat, zeide: Ziet, Ik maak alle dingen nieuw. En Hij zeide tot mij: Schrijf, want deze woorden zijn waarachtig en getrouw.

Dus dan moet de mens geheel afgebroken worden tot dat hij niets meer is dan stof en as. Er word er wel eens gezegd er is een volk dat God wil dienen al is er geen hel tot straf of hemel tot beloning waar is dat volk dan? Buiten het werk van Christus en de Heilige Geest is er geen mens die wil wat God wil. een mens wil overal onderuitkomen, maar God heeft recht op zijn eer. Verloren door eigen schuld, onbekeerd door eigen schuld, overal buiten staan door eigen schuld, allemaal ongeldige uitvluchten. Schaamt u en word schaamrood.

Ezra 9:6
En ik zeide: Mijn God, ik ben beschaamd en schaamrood, om mijn aangezicht tot U op te heffen, mijn God; want onze ongerechtigheden zijn vermenigvuldigd tot boven ons hoofd, en onze schuld is groot geworden tot aan den hemel.

Ja maar ik ben een heiden.

Jesaja 44:28 Die van Cores zegt: Hij is Mijn herder, en hij zal al Mijn welgevallen volbrengen; zeggende ook tot Jeruzalem: Word gebouwd; en tot den tempel: Word gegrond.

Ja maar ik ben jong.

Jeremia 1:7 Maar de Heere zeide tot mij: Zeg niet: Ik ben jong; want overal, waarhenen Ik u zenden zal, zult gij gaan, en alles, wat Ik u gebieden zal, zult gij spreken.

Ja maar ik ben niet waardig er is een ander bekwamer en welbespraakter, nee Mozes maar ik geef u een Aäron neem uw staf op.

Exodus 4:17
Neem dan dezen staf in uw hand, waarmede gij die tekenen doen zult.

Ja maar die hou ik niet in de lucht, nou dan geef Ik je er een Hur bij.

Exodus 17:12-13
Doch de handen van Mozes werden zwaar; daarom namen zij een steen, en legden dien onder hem, dat hij daarop zat; en Aäron en Hur onderstutten zijn handen, de een op deze, de ander op de andere zijde; alzo waren zijn handen gewis, totdat de zon onderging. Alzo dat Jozua Amalek en zijn volk krenkte, door de scherpte des zwaards.

Ja maar ik ben melaats van de zonde.

2 Koningen 7:9 Toen zeiden zij, de een tot den ander: Wij doen niet recht; deze dag is een dag van goede boodschap, en wij zwijgen stil. Indien wij vertoeven tot den lichten morgen, zo zal ons de ongerechtigheid vinden; daarom nu, komt, laat ons gaan, en dit aan het huis des konings boodschappen.

Ja maar ik kan enkel vloeken.

Numeri 23:5 Toen leide de Heere het woord in den mond van Bileam, en zeide: Keer weder tot Balak, en spreek aldus.

Ja maar ik heb de Heilige Geest niet.

1 Samuël 10:10 Toen zij daar aan den heuvel kwamen, zie, zo kwam hem een hoop profeten tegemoet; en de Geest des Heeren werd vaardig over hem, en hij profeteerde in het midden van hen.

Er is dus geen enkel excuus om de Heere niet te dienen ook al heb je geen talent, ook al ben je onbekeerd, of heb je geen roeping. Dan sluit je toch jezelf op in de binnenkamer biddend en smekend als een goddeloze rechteloze zondaar om dan tenminste hoewel geheel onwaardig een steigerhoutje en een richtingaanwijzer te mogen zijn. Dat Gods Naam niet gelasterd wordt om jou of door jou al kun je dat zelf op geen enkele wijze tegenhouden, Omdat God er recht op heeft, het goede voor Jeruzalem te zoeken al moet je buiten haar poort blijven, om de waarheid te mogen weten en als het nog ooit in Gods raad kan bestaan je ziel gered te krijgen. Wie weet ja wie weet Hij mocht Zich wenden, indien Gij wilt Gij kunt mij reinigen.

Psalmen 34:6
He. Vau. Zij hebben op Hem gezien, ja, Hem als een waterstroom aangelopen; en hun aangezichten zijn niet schaamrood geworden.

Psalmen 99:6 Mozes en Aäron waren onder Zijn priesters, en Samuël onder de aanroepers Zijns Naams; zij riepen tot den Heere, en Hij verhoorde hen.

Ja maar dat waren grote mannen Gods.

Jakobus 5:17 Elias was een mens van gelijke bewegingen als wij; en hij bad een gebed, dat het niet zou regenen; en het regende niet op de aarde in drie jaren en zes maanden.

Ja maar ik ken de Waarheid niet.

 Lukas 11:9-10 En Ik zeg ulieden: Bidt, en u zal gegeven worden; zoekt, en gij zult vinden; klopt, en u zal opengedaan worden. Want een iegelijk, die bidt, die ontvangt; en die zoekt, die vindt; en die klopt, dien zal opengedaan worden.

God is geen mens dat Hij liegen zou, zou Hij zeggen en niet doen? Wou je God voor een leugenaar uitmaken? Wat bij de mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God. Heb je nog meer uitvluchten.

Richteren 5:23-26
Vloekt Meroz, zegt de Engel des Heeren, vloekt haar inwoners geduriglijk; omdat zij niet gekomen zijn tot de hulp des Heeren, tot de hulp des Heeren, met de helden. Gezegend zij boven de vrouwen Jaël, de huisvrouw van Heber, den Keniet; gezegend zij ze boven de vrouwen in de tent! Water eiste hij, melk gaf zij; in een herenschaal bracht zij boter. Haar hand sloeg zij aan den nagel, en haar rechterhand aan den hamer der arbeidslieden; en zij klopte Sisera; zij streek zijn hoofd af, als zij zijn slaap had doorgenageld en doorgedrongen.

Jezus roept kinderen tot Zich en stelt ze in het midden van de dicipelen. Heeft God u al vernederd tot onder de bodem van de oceaan in onderaardse gangen om daar als een bobbitworm vis te vangen?

Lukas 18:15-17 En zij brachten ook de kinderkens tot Hem, opdat Hij die zou aanraken; en de discipelen, dat ziende, bestraften dezelve. Maar Jezus riep dezelve kinderkens tot Zich, en zeide: Laat de kinderkens tot Mij komen, en verhindert hen niet; want derzulken is het Koninkrijk Gods. Voorwaar, zeg Ik u: Zo wie het Koninkrijk Gods niet zal ontvangen als een kindeken, die zal geenszins in hetzelve komen.

Mattheus 18:2-6
En Jezus een kindeken TOT ZICH GEROEPEN HEBBENDE, STELDE DAT in het midden van hen; En zeide: Voorwaar zeg Ik u: Indien gij u niet verandert, en wordt gelijk de kinderkens, zo zult gij in het Koninkrijk der hemelen geenszins ingaan. Zo wie dan zichzelven zal vernederen, gelijk dit kindeken, deze is de meeste in het Koninkrijk der hemelen. En zo wie zodanig een kindeken ontvangt in Mijn Naam, die ontvangt Mij. Maar zo wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, ergert, het ware hem nutter, dat een molensteen aan zijn hals gehangen, en dat hij verzonken ware in de diepte der zee.

Psalmen 69:34-35
Want de Heere hoort de nooddruftigen, en Hij veracht Zijn gevangenen niet. Dat Hem prijzen de hemel en de aarde, de zeeën, en al wat daarin wriemelt.

Psalmen 77:10-20
Heeft God vergeten genadig te zijn? Heeft Hij Zijn barmhartigheden door toorn toegesloten? Sela. Daarna zeide ik: Dit krenkt mij; maar de rechterhand des Allerhoogsten verandert. Ik zal de daden des Heeren gedenken; ja, ik zal gedenken Uw wonderen van ouds her; En zal al Uw werken betrachten, en van Uw daden spreken. O God! Uw weg is in het heiligdom; wie is een groot God, gelijk God? Gij zijt die God, Die wonder doet; Gij hebt Uw sterkte bekend gemaakt onder de volken. Gij hebt Uw volk door Uw arm verlost; de kinderen van Jakob en van Jozef. Sela. De wateren zagen U, o God! de wateren zagen U, zij beefden; ook waren de afgronden beroerd. De dikke wolken goten water uit; de bovenste wolken gaven geluid; ook gingen Uw pijlen daarhenen. Het geluid Uws donders was in het ronde; de bliksemen verlichtten de wereld; de aarde werd beroerd en daverde. Uw weg was in de zee, en Uw pad in grote wateren, en Uw voetstappen werden niet bekend. Gij leiddet Uw volk, als een kudde door de hand van Mozes en Aäron.

God trok Jeremia uit de kuil door de moorman die gedoopt werd door Filippus, dat kan niet en toch kan het, God heeft een wonderlijk beleid en we zien er maar een puntje van maar doorgronden het niet.

Ja die Ezechiël moest zijn baard en hoofd bescheren en de haren verdelen in drie delen en overgeven aan de oordelen en van het derde deel nog een paar haren nemen in de slippen van zijn mantel binden en zelfs van die nemen en verbranden nou wat blijft er dan nog van over, een klein getal. Bij Noach zien we hetzelfde, te midden van de goddeloze massa waren er die naar Gods naam genoemd waren, de zonen Gods maar de meesten vermengden zich door huwelijken met de dochteren der mensen, en verdierven hun weg. toen wilde God de mens verdelgen en de dieren erbij. Maar Noach vond genade in de ogen des Heeren. Noach was een rechtvaardig oprecht man in zijn geslachten. Noach wandelde met God. Nou dat had Noach niet van zichzelf daar was een wonder gebeurd in het leven van Noach, Noach heeft de breuk in Adam beleefd en is onder het heilig recht verloren gegaan. Hij heeft geleerd wat het zeggen wil geboren te zijn naar het beeld van Adam, en in en met hem van de verboden boom te hebben gegeten, zoals ook levi in en met Abraham Melchizedek de tienden gaf. Ja en toen is Christus hem geopenbaard geworden tot zaligheid van achter het heilige recht, het beloofde Zaad der vrouw dat de kop van de slang vermorzelen zou. Door Zijn offer aan het kruishout van golgotha, voorgesteld in het beeld van het offer van een dier en bedekking met het vel. God maakte hen [Adam en Eva] rokken van vellen, en abel offerde door het geloof een meerdere offerande. Dus daar is bewijs dat ze bij dat offer op Christus gezien hebben want het geloof ziet op Christus. En God neemt het offer van Christus aan. Ja die bekering van Noach staat nergens in de bijbel maar zo is het bij Noach wel gegaan want God geeft enerlei weg en enerlei gang. genade door recht, verzoening door het offer van Christus het beloofde Zaad, het gaat om het Zaad, al was Noach verdronken in de golven en alleen Sem met zijn vrouw behouden in de ark dan was hij toch gered geweest want het ging om dat beloofde Zaad dat geboren moest worden uit het geslacht van Sem. en in die ark was ook cham we kunnen dus niet zomaar stellen dat die ark van Noach Christus was of het genadeverbond voorstelt want er waren ook dieren in de ark en die krijgen geen eeuwig leven in Christus. er zit wel een tegenbeeld in van de doop, want de zondvloed was een oordeel waarin de goddeloze massa omkwam maar niet om Noach zalig te maken, en de doop ziet op het offer van Christus die het oordeel Gods onderging in plaats van Zijn volk, en in Hem is een schuilplaats voor de toekomende toorn Noach was met de tijdelijke redding in de ark niet zalig, want toen hij de ark uitging offerde hij een brandoffer het bleef alles uitzien naar en wachten op het Zaad van de vrouw. Het kan niet buiten het enig geldende offer om. In alle tijdelijke uitreddingen ligt natuurlijk het beeld van redding maar daar ben je niet zalig mee, kijk maar naar cham.

In een recente preek zegt Burggraaf wat dan met de tien geboden? En dan citeert hij Kohlbrugge uit een of ander boek. en vervolgens zegt hij dan, nu heb ik u voor eens en voor altijd de betekenis van de wet gepreekt. Nee Burggraaf nu heeft u voor eens en voor altijd Kohlbrugge geciteerd, als je uitspraken van Kohlbrugge zo op laat draven ex cathedra als een soort paus, dat is Gods woord niet preken, ben je geroepen Gods woord te preken, predik dan Gods woord en neem er verantwoording voor, verschuil je niet achter uitspraken van Kohlbrugge, moet ik een bibliotheek van Kohlbrugge gaan aanleggen om na te gaan in welk verband genoemde uitspraak is gedaan en welke betekenis dat heeft, echt niet. Ja de bereeërs onderzochten de prediking van Paulus met Gods woord maar Paulus predikte dan ook Gods woord, ja dan kun je het onderzoeken. Al zou ik het boek in mijn bezit hebben dan nog kon ik Kohlbrugge niet uit de dood op laten staan om zich nader te verklaren over zijn uitspraken. Wat bedoelt u Kohlbrugge als u schrijft Wet met een hoofdletter of als u schrijft wet met een kleine letter, bedoelt u iets of iemand heel het woord of Mozes of alleen de stenen tafelen enzovoorts. Maar bij Gods woord ligt dat geheel anders want God leeft Die kun je vragen hoe of dat het zit. Als je er nog inlegkunde en pausen op na houd dan krijg je van mij de rechterhand niet nee dan blijf je onder censuur. en degenen die het wel kunnen zijn of blind of geven een rechterhand der valsheid.

Psalmen 144:8-11
Welker mond leugen spreekt, en hun rechterhand is een rechterhand der valsheid. O God! ik zal U een nieuw lied zingen; met de luit en het tiensnarig instrument zal ik U psalmzingen. Gij, Die den koningen overwinning geeft, Die Zijn knecht David ontzet van het boze zwaard; Ontzet mij en red mij van de hand der vreemden, welker mond leugen spreekt, en hun rechterhand is een rechterhand der valsheid;

Heel de wereld ligt verloren in Adam, dat is een welbekend feit voor degenen die eerlijk bij Gods woord worden opgevoed. Maar daar is een mens geheel onverschillig onder, ga het paradijsgebod maar eens voorlezen in een kroeg dan word je uitgelachen en uitgevloekt, of in de kerk dat maakt geen enkel verschil. Wat het nu werkelijk betekent om door eigen schuld verloren te liggen dat weet geen mens, omdat de mens al het geestelijke kennen en kunnen in de val verloren is, dood is in de zonden en de misdaden. tenzij Gods Geest hem er aan ontdekt, dan word in de ziele de vreze gewekt. De Geest der dienstbaarheid ontdekt de mens aan zijn dienstplicht aan God en de straf op dienstweigering, de doodstraf. En aan zijn dienstweigering en het volharden er in, En dan ja wat zal een mens wel niet geven voor zijn leven, dan gaat de mens nog aan de slag ook, maar ook dat geheel uitwendig en halfslachtig, geheel onbekend met de geestelijkheid van de wet. Ja als een mens het echt serieus zou nemen met die wet van Mozes dan zou hij zich laten besnijden, de sabbath houden van vrijdagavond tot zaterdagavond, afreizen naar Israël om te klagen bij de klaagmuur, om de voorbijgaande schaduw, een oude gescheurde wijnzak waar de stenen uit de verbrokkelde muur vallen van een tempel die absoluut nooit meer herbouwd gaat worden. En zo kun je van de ark van Noach je verlosser maken maar die is vergaan en we komen er nog op terug, en zo kun je van de ark van Mozes je Christus maken, en van de kerk, en van de sacramenten. Maar dan heb je toch de ware Christus niet want al deze dingen vergaan. En zo kan een mens werken totdat hij zich te pletter loopt tegen de onveranderlijkheid absoluutheid en de geestelijkheid van God en Zijn Gebod en Zijn rechtvaardig oordeel. Ja en dan word het buigen of barsten, verootmoedigen of verharden. Dan kan het nog lang duren voor de beslissing valt. als je het enigszins eens mag worden met Gods recht en er komt een misschientje bij. Enige liefde tot Gods dienst en enige betrekking op Gods zaak dan kunnen er heel veel werkingen van de Heilige Geest zijn, en zelfs tot op opbouw van Gods ware gemeente. Maar het is alles nog buiten Christus en van voorbijgaande aard al duurt het een mensen leven lang. Dan kom je er toch mee om, dat profeteren en werken zonder Hem te kennen als je volkomen Zaligmaker. maar die beslissing gaat toch echt wel vallen al duurt dat 120 jaar. Maar goed, God kwam in een verbond met Zijn Zoon om de uitverkorenen te behouden. heel de wereld lag verloren in Adam en daar werd gepredikt de blijde boodschap van het beloofde Zaad, maar de wereld verdierf haar weg op aarde. En de gelovigen gingen zich vermengen met de wereld zo dat er van Gods volk en dienst niets meer overbleef. Zo wie dan een vriend der wereld wil zijn, word een vijand van God gesteld leert ons Gods woord. Waar je mee om gaat daar word je mee besmet toen Jakob bij Laban vertrok had hij een afgod in zijn tent maar toen hij bij beth-el aankwam werd er gesproken in meervoud. Doet weg de vreemde goden en reinigt u. Dat gaat van kwaad tot erger. Want indien zij, nadat zij door de kennis van den Heere en Zaligmaker Jezus Christus, de besmettingen der wereld ontvloden zijn, en in dezelve wederom ingewikkeld zijnde, van dezelve overwonnen worden, zo is hun het laatste erger geworden dan het eerste. God kwam in een verbond met Noach om het leven van hem en zijn gezin en de diersoorten te behouden in het oordeel van de zondvloed en dat is de weg waarin God zijn genadeverbond verder vervult heeft maar het was het genadeverbond zelf niet. tijdelijk voordeel is geen redding van het eeuwig oordeel. Heel het volk van Israël werd uit het diensthuis van farao verlost maar daarin lag hun zaligheid niet, de verderfengel ging voorbij de huizen van Israëlieten die hun deurposten bestreken hadden met het bloed van een lam. Opnieuw tijdelijk voordeel, onderscheid waar het niet is, zeker weten, maar niet zaligmakend. het verbond van Mozes is niet zaligmakend die ark des verbonds is vergaan. als je bij alle uiterlijke door God ingestelde godsdienst en sacramenten niet door het zaligmakend geloof ziet op het beloofde Zaad dan heb je een afgod die je niet verlossen kan. En als ik zeg zaligmakend geloof dan bedoel ik dat onderscheidend van de andere soorten geloof die er ook zijn. Toen Noach uit de ark kwam offerde hij een brandoffer die ark was na de zondvloed al niet meer van belang, een tijdelijk middel. En toen God de lieflijke reuk van dat offer van Noach rook zei God in zijn hart dat hij de aarde niet meer zou verdelgen door water enzovoorts. Dus al zou Cham bij wijze van spreken 7000 jaar hebben blijven leven tot aan het vuuroordeel op de laatste dag dan zou hij alsnog de eeuwige dood sterven als hij buiten Christus was.
Want wat lezen we van Simeon en Anna. Simeon was in Jeruzalem verwachtende de vertroosting Israëls en de Heilige Geest was op hem, hij was dus niet getroost met de tempel en de ark van het verbond, maar heeft het beloofde Zaad de Vertroosting Israëls van niet al te ver meer gezien en omhelst door het geloof, en hem was een Goddelijke openbaring gedaan door de Heilige Geest dat hij de dood niet zien zou eer hij de Christus des Heeren zien zou.

Lukas 2:25-34
En ziet, er was een mens te Jeruzalem, wiens naam was Simeon; en deze mens was rechtvaardig en godvrezende; verwachtende de vertroosting Israëls, en de Heilige Geest was op hem. En hem was een Goddelijke openbaring gedaan door den Heiligen Geest, dat hij den dood niet zien zoude, eer hij den Christus des Heeren zou zien. En hij kwam door den Geest in den tempel. En als de ouders het Kindeken Jezus inbrachten, om naar de gewoonte der wet met Hem te doen; Zo nam hij Hetzelve in zijn armen, en loofde God, en zeide: Nu laat Gij, Heere! Uw dienstknecht gaan in vrede naar Uw woord; Want mijn ogen hebben Uw zaligheid gezien, Die Gij bereid hebt voor het aangezicht van al de volken: Een Licht tot verlichting der heidenen, en tot heerlijkheid van Uw volk Israël. En Jozef en Zijn moeder verwonderden zich over hetgeen van Hem gezegd werd. En Simeon zegende henlieden, en zeide tot Maria, Zijn moeder: Zie, Deze wordt gezet tot een val en opstanding veler in Israël, en tot een teken, dat wedersproken zal worden.

Gezet of gesteld het woord maakt geen verschil het gaat er maar om door wie, waartoe en op welke grond.
Heb je al door het geloof op Christus mogen zien is Hij je geopenbaard van achter het recht als je volkomen offerande in je totale verlorenheid als je volkomen zaligheid? Hij is zo dichtbij nog even en Hij komt, op de wolken.

Openbaring van Johannes 21:10
En hij voerde mij weg in den geest op een groten en hogen berg, en hij toonde mij de grote stad, het heilige Jeruzalem, nederdalende uit den hemel van God.

Openbaring van Johannes 21:22-27
En ik zag geen tempel in dezelve; want de Heere, de almachtige God, is haar tempel, en het Lam. En de stad behoeft de zon en de maan niet, dat zij in dezelve zouden schijnen; want de heerlijkheid Gods heeft haar verlicht, en het Lam is haar Kaars. En de volken, die zalig worden, zullen in haar licht wandelen; en de koningen der aarde brengen hun heerlijkheid en eer in dezelve. En haar poorten zullen niet gesloten worden des daags; want aldaar zal geen nacht zijn. En zij zullen de heerlijkheid en de eer der volken daarin brengen. En in haar zal niet inkomen iets, dat ontreinigt, en gruwelijkheid doet, en leugen spreekt; maar die geschreven zijn in het boek des levens des Lams.

Openbaring van Johannes 22:20-21
Die deze dingen getuigt, zegt: Ja, Ik kom haastiglijk. Amen. Ja, kom, Heere Jezus! De genade van onzen Heere Jezus Christus zij met u allen. Amen.

zaterdag 4 augustus 2018

Het beeld van de antichrist spreekt.

Antichrist wolf vertoont zich als een lam maar spreekt als de draak.

Het RD laat zich als het beeld van de antichrist gebruiken, en laat de antichrist ongehinderd spreken in haar papieren en digitale edities.

Openbaring van Johannes 13:15 En hetzelve werd macht gegeven om het beeld van het beest een geest te geven, opdat het beeld van het beest ook zou spreken, en maken, dat allen, die het beeld van het beest niet zouden aanbidden, gedood zouden worden.

Het antichristelijke RD.nl beeld laat het paapdom aankondigen zich te gaan inzetten om de overheid het zwaard te ontnemen dat zij wettig draagt maar onwettig of in het geheel niet hanteert.

Romeinen 13:4 Want zij is Gods dienares, u ten goede. Maar indien gij kwaad doet, zo vrees; want zij draagt het zwaard niet te vergeefs; want zij is Gods dienares, een wreekster tot straf dengene, die kwaad doet.

Aangezien moordenaars per wet minder dan levenslang krijgen in plaats van de doodstraf en per wet bij abortus provocatie ongeboren kinderen in stukken getrokken worden in de baarmoeder.


Als de vos zijn passie preekt, boer pas op je kippen want dan zal er wel een duivels addertje onder het gras schuilen. De roomse paapse antichrist kerk heeft duizenden christenen en gemarteld en vermoord en verleidde wereldwijd al miljoenen mensen met haar valse leer en zou per direct opgeheven moeten worden.


Met het verwerpen van de doodstraf verwerpt men het rechtvaardig oordeel Gods over de zonde en verwerpt men Christus en Zijn offer want Hij de zondeloze werd als een zondaar aan het kruis genageld om daar te sterven voor zondaren die zelf in Adam en met Mozes verloren zijn gegaan.

Genesis 2:17 Maar van den boom der kennis des goeds en des kwaads, daarvan zult gij niet eten; want ten dage, als gij daarvan eet, zult gij den dood sterven.

Genesis 9:6
Wie des mensen bloed vergiet, zijn bloed zal door den mens vergoten worden; want God heeft den mens naar Zijn beeld gemaakt.

Als je de leer van de antichrist aanneemt zijn teken ontvangt dan mogen zelfs de grootste criminelen blijven leven maar het betekent wel je geestelijke dood onthoud dat goed.

Lukas 9:24-26 Want zo wie zijn leven behouden wil, die zal het verliezen; maar zo wie zijn leven verliezen zal, om Mijnentwil, die zal het behouden. Want wat baat het een mens, die de gehele wereld zou winnen, en zichzelven verliezen, of schade zijns zelfs lijden? Want zo wie zich Mijns en Mijner woorden zal geschaamd hebben, diens zal de Zoon des mensen Zich schamen, wanneer Hij komen zal in Zijn heerlijkheid, en in de heerlijkheid des Vaders, en der heilige engelen.


"Al zou ik heel de wereld winnen alleen met schade aan m'n ziel. dan was ik net een bolle opgepompte achterband zonder ventiel." (kinderliedje uit m'n jeugd)


S.A.

donderdag 2 augustus 2018

Werkheilige klimaat droomwereld (update: link toegevoegd)

G. van der Hoeven van hetgekrookteriet.com leeft nog in de droomwereld van rentmeesterschap en bouwen en bewaren en van dit doen en dat nalaten hier een beetje meer daar een beetje minder weer wat anders een beetje anders en zo voort.

Genesis 2:15
Zo nam de Heere God den mens, en zette hem in den hof van Eden, om dien te bouwen, en dien te bewaren.

Aan het bouwen en bewaren van de hof van eden is een bruut einde gekomen door de zondeval en er stond een engel met een uitgetrokken zwaard die terugkeer tot de hof van eden onmogelijk maakte. Zodat niemand zich zou vergrijpen aan de boom des levens en die hele hof van eden is in de zondvloed weggespoeld en nergens meer te vinden. wat valt er dan nog te bebouwen en te bewaren in die hof van eden? NIETS!

Heel die groene vrede godsdienst is de werkheiligheid van Kain die met plastic vruchten God dacht te behagen maar abel offerde door het geloof een meerdere offerande en de co2 uitstoot was niet van de lucht toen dat offer in de brand ging.

Genesis 4:3-5
En het geschiedde ten einde van enige dagen, dat Kaïn van de vrucht des lands den Heere offer bracht. En Habel bracht ook van de eerstgeborenen zijner schapen, en van hun vet. En de Heere zag Habel en zijn offer aan; Maar Kaïn en zijn offer zag Hij niet aan. Toen ontstak Kaïn zeer, en zijn aangezicht verviel.

Hebreeën 11:4
Door het geloof heeft Abel een meerdere offerande Gode geofferd dan Kaïn, door hetwelk hij getuigenis bekomen heeft, dat hij rechtvaardig was, alzo God over zijn gave getuigenis gaf; en door hetzelve geloof spreekt hij nog, nadat hij gestorven is.

Noach was ook zo'n milieu vervuiler man man man wat een co2 uitstoot.

Genesis 8:20-22
En Noach bouwde den Heere een altaar; en hij nam van al het reine vee, en van al het rein gevogelte, en offerde brandofferen op dat altaar. En de Heere rook dien liefelijken reuk, en de Heere zeide in Zijn hart: Ik zal voortaan den aardbodem niet meer vervloeken om des mensen wil; want het gedichtsel van 's mensen hart is boos van zijn jeugd aan; en Ik zal voortaan niet meer al het levende slaan, gelijk als Ik gedaan heb. Voortaan al de dagen der aarde zullen zaaiing en oogst, en koude en hitte, en zomer en winter, en dag en nacht, niet ophouden.

Gods volk maakt zich niet zo druk om de opwarming van de aarde want die geloven bovenstaande belofte.

Mattheus 6:24-34
Niemand kan twee heren dienen; want of hij zal den enen haten en den anderen liefhebben, of hij zal den enen aanhangen en den anderen verachten; gij kunt niet God dienen en den Mammon. Daarom zeg Ik u: Zijt niet bezorgd voor uw leven, wat gij eten, en wat gij drinken zult; noch voor uw lichaam, waarmede gij u kleden zult; is het leven niet meer dan het voedsel, en het lichaam dan de kleding? Aanziet de vogelen des hemels, dat zij niet zaaien, noch maaien, noch verzamelen in de schuren; en uw hemelse Vader voedt nochtans dezelve; gaat gij dezelve niet zeer veel te boven? Wie toch van u kan, met bezorgd te zijn, een el tot zijn lengte toedoen? En wat zijt gij bezorgd voor de kleding? Aanmerkt de leliën des velds, hoe zij wassen; zij arbeiden niet, en spinnen niet; En Ik zeg u, dat ook Salomo, in al zijn heerlijkheid, niet is bekleed geweest, gelijk een van deze. Indien nu God het gras des velds, dat heden is, en morgen in den oven geworpen wordt, alzo bekleedt, zal Hij u niet veel meer kleden, gij kleingelovigen? Daarom zijt niet bezorgd, zeggende: Wat zullen wij eten, of wat zullen wij drinken, of waarmede zullen wij ons kleden? Want al deze dingen zoeken de heidenen; want uw hemelse Vader weet, dat gij al deze dingen behoeft. Maar zoekt eerst het Koninkrijk Gods en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u toegeworpen worden. Zijt dan niet bezorgd tegen den morgen; want de morgen zal voor het zijne zorgen; elke dag heeft genoeg aan zijn zelfs kwaad.

Lukas 10:41-42
En Jezus, antwoordende, zeide tot haar: Martha, Martha, gij bekommert en ontrust u over vele dingen; Maar een ding is nodig; doch Maria heeft het goede deel uitgekozen, hetwelk van haar niet zal weggenomen worden.

Ja Martha Martha leg je bezem neer al dat werken komt een andere keer.(kinderliedje uit mijn jeugd)

De wereld werkt zich een slag in de rondte om het gemakkelijker mooier prettiger groener enz. te krijgen, en als ze dan vastloopt dan werkt ze zich een slag in de rondte om weer los te komen. En daar zijn ze dan alle dagen druk mee. En God blaast er in. In het zweet des aanschijns zult gij uw brood eten, linkse of rechts om. En deze wereld gaat ten onder. Of je nu vacuüm verpakt voedsel in de super koopt of je werkt je eigen zwart in de modder om je daarna met milieu belastende douches en badjes en sopjes te reinigen of dat je kernenergie inruilt voor gas of gas voor olie of olie voor stroom het resultaat blijft het zelfde het kost geld en energie en grondstoffen en gaat gepaard met milieu vervuiling en de afvalberg word groter. Want de mens krijgt dat lek nooit meer boven water.

Rust mijn ziel uw God is koning heel de wereld Zijn gebied alles wisselt op zijn wenken maar Hij zelf verandert niet Ieder woelt hier om verandering en betreurt ze dag aan dag hunkert naar hetgeen hij zien zal wenst terug het geen hij eens zag rust mijn ziel uw God is koning wees tevreden met uw lot zie hoe alles hier veranderd en verlang alleen naar God.

Romeinen 8:20-22
Want het schepsel is der ijdelheid onderworpen, niet gewillig, maar om diens wil, die het der ijdelheid onderworpen heeft; Op hoop, dat ook het schepsel zelf zal vrijgemaakt worden van de dienstbaarheid der verderfenis, tot de vrijheid der heerlijkheid der kinderen Gods. Want wij weten, dat het ganse schepsel te zamen zucht, en te zamen als in barensnood is tot nu toe.

Al die milieu belastende isolatie en zonnepaneeltjes en vogel dodende windmolens en noem het allemaal maar op, de nucleaire beren in Oekraïne de plastiek soep dat komt nooit meer goed vergeet het maar.

En als het een beetje te gortig word dan stuurt God wat plastic etende bacteriën er op af want Hij houd de wereld in stand voor de tijd die Hij gesteld heeft.

De mens ruilt de ene verslaving in voor de andere, beetje anders eten beetje minder beetje meer, vette hap inruilen voor versuikerde appels. Onthouding van dit, te buiten gaan in dat, helpt allemaal niks. aankomen en weer afvallen, opgaan en blinken en dan weer verzinken.

1 Timotheüs 4:3-8
Verbiedende te huwelijken, gebiedende van spijzen te onthouden, die God geschapen heeft, tot nuttiging met dankzegging, voor de gelovigen, en die de waarheid hebben bekend. Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde; Want het wordt geheiligd door het Woord van God, en door het gebed. Als gij deze dingen den broederen voorstelt, zo zult gij een goed dienaar van Jezus Christus zijn, opgevoed in de woorden des geloofs en der goede leer, welke gij achtervolgd hebt. Maar verwerp de ongoddelijke en oudwijfse fabelen; en oefen uzelven tot godzaligheid. Want de lichamelijke oefening is tot weinig nut; maar de godzaligheid is tot alle dingen nut, hebbende de belofte des tegenwoordigen en des toekomenden levens.

Hef je milieu vervuilende website maar op en schakel je pc uit, recycle hem en leef groener dan het gras. Verkoop alles wat je hebt en volg Mij zegt Christus.
S.A.

(update) link naar het desbetreffende artikel.
http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Klimaatverandering.html

woensdag 1 augustus 2018

Wij hebben u op de fluit gespeeld. (update: links toegevoegd) (update 2)

In dit bericht gaan we in op recente artikelen en preken van evangelist Burggraaf die zichzelf het oordeel van gehouden te worden voor een heiden en tollenaar heeft waardig gemaakt als hij zich niet bekeert.

Petrus heeft een ogenblikje gewankeld, wandelende op de golven door het geloof. In antwoord op zijn gebed werden de golven onder hem als ware het ijs en werd Petrus zo licht als een veertje gedragen door de vleugels van het geloof, zag hij op de sterke wind hij wankelde een ogenblik door kleingeloof maar toen mocht hij
door het geloof Christus aangrijpen die hem in het eerst deed afkomen uit het schip en hem gegrepen had en mocht hij zijn weg vervolgen ziende op de oversten Leidsman en Voleinder des geloofs.

Lukas 22:32
Maar Ik heb voor u gebeden, dat uw geloof niet ophoude; [...].

Psalm 49 vers 1
Gij, volken, hoort; waar g' in de wereld woont,
't Zij laag van staat, of hoog, met eer bekroond;
't Zij rijk of arm, komt, luistert naar dit woord.
Mijn mond brengt niets dan lout're wijsheid voort,
Bij mij in 't hart opmerkzaam overdacht.
Ik neig het oor, daar 'k op Gods inspraak wacht,
Naar 's HEEREN spreuk, en zal u, op de snaren
Der blijde harp, geheimen openbaren.

Aangezien ik de Heere in mijn jonge jaren gebeden heb om Zijn stem te mogen kennen zoals samuël die de stem des Heeren nog niet kende, terwijl ik bij Ezechiel had gelezen dat de hand des Heeren op hem was, en ik begreep uit Numeri en Jesaja dat door de hand de Geest moet worden verstaan. zo had ik gebeden of in een bepaalde weg op een bepaalde plaats op zekere wijze de Heere Zijn stem wilde bekend maken en Zijn hand op mij mocht komen zodat ik de stem des Heeren leerde kennen.

1 Samuël 3:7
Doch Samuël kende den Heere nog niet; en het woord des Heeren was aan hem nog niet geopenbaard.

Ezechiël 3:22
En de hand des Heeren was daar op mij, en Hij zeide tot mij: Maak u op, ga uit in de vallei, en Ik zal daar met u spreken.

Jesaja 61:1
De Geest des Heeren Heeren is op Mij, omdat de Heere Mij gezalfd heeft, om een blijde boodschap te brengen den zachtmoedigen; Hij heeft Mij gezonden om te verbinden de gebrokenen van harte, om den gevangenen vrijheid uit te roepen, en den gebondenen opening der gevangenis;

Numeri 11:26
Maar twee mannen waren in het leger overgebleven; des enen naam was Eldad, en des anderen naam Medad; en die Geest rustte op hen (want zij waren onder de aangeschrevenen, hoewel zij tot de tent niet uitgegaan waren), en zij profeteerden in het leger.

Waarom wilde ik de stem de Heeren kennen? Om de waarheid te kennen, zoveel boeken, zoveel kerken, zoveel dominees, zoveel leringen. Maar wat is de waarheid. Wat komt er nu van God en wat niet. Of ik nog bekeerd kon worden of niet. En God heeft mijn gebed verhoord exact zoals ik het had gevraagd. Zodat ik vanaf dat moment zeker wist dat dit de stem des Heeren is, de Heilige Geest, de hand Gods, de kracht Gods, de arm des Heeren, daarnaast heb ik gevraagd om de gave des onderscheids zoals David door de urim en de thummim in de borstlap van de hogepriester de Heere vroeg, zo mag ik voor Christus als de hogepriester naar de ordening van Melchizedek staan en vragen naar wat waarheid en leugen is en God openbaart het door Zijn hand op mij te leggen. Men mag lasteren dat heeft u niet van God maar God geeft Zijn Naam en Zijn eer niet aan een ander In eeuwigheid niet! En ook de grootste gave des Geestes die een mens kan ontvangen heeft God mij niet willen onthouden de wedergeboorte uit het onvergankelijke Zaad Christus die plaatsvervangend neergedaald is ter helle in de totale Godsverlating toen Hij het daaruit riep Mijn God Mijn God waarom hebt Gij mij verlaten. De Waarheid zal u vrijmaken, Hallelujah.

Psalmen 50:15
En roept Mij aan in den dag der benauwdheid; Ik zal er u uithelpen, en gij zult Mij eren.

Jesaja 42:8-9
Ik ben de Heere, dat is Mijn Naam; en Mijn eer zal Ik geen anderen geven, noch Mijn lof den gesneden beelden. Ziet, de voorgaande dingen zijn gekomen, en nieuwe dingen verkondig Ik; eer dat zij uitspruiten, doe Ik ulieden die horen.

Lukas 11:13
Indien dan gij, die boos zijt, weet uw kinderen goede gaven te geven, hoeveel te meer zal de hemelse Vader den Heiligen Geest geven dengenen, die Hem bidden?

Op uw noodgeschrei deed Ik grote wonderen, Ja Mijn stem werd van u gehoord uit de plaats der donderen! En zo heeft God Zijn werk in mij door Woord en Geest met kracht en met wonderen en tekenen bevestigd en verlicht en leid Hij mij, drijft Hij mij. En zo heb ik geschreven. En wordt verleden heden.

Mattheus 16:17
En Jezus, antwoordende, zeide tot hem: Zalig zijt gij, Simon, Bar-jona! want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is.

Als je Burggraaf vraagt hoe God hem leert wat hij preekt dan staat de wagen stil, en dan komt hij daarmee op de preekstoel en zegt dat we dat niet curieuselijk mogen onderzoeken, Daar zit voor mij geen enkele kracht in, iedereen kan beweren door de Geest geleid te worden en dat zou nog waar kunnen zijn ook, maar of dat geldt voor alles wat er op de preekstoel gebracht word is nog altijd punt twee, want God kan een prediker ook overgeven in een strik des duivels, en God kan ook middelijkerwijs de waarheid openbaren. En ook is Gods Woord en Geest niet gebonden.

Het op valse wijze inlegkundig vergeestelijken van Gods woord heeft met de leer van de rechtvaardiging van de goddeloze en met de leer van Christus niks van doen dat is drekgoderij die verbrand moeten worden.

De uitspraak van Annie: "ik ben van Christus en Christus ben ik" is een valse onbijbelse uitspraak die met Gods woord in eeuwigheid niet te bewijzen valt aangezien er maar een Christus is namelijk Jezus de Heere de Zoon van God, en degenen die de titel van Christus stelen zijn ketters met pauselijke pretenties. Dat God uit de mond der zuigelingen en der kinderkens sterkte gegrondvest heeft betekent niet dat we alles zonder kritiek moeten slikken Gods woord gaat boven alles. Zo zuiver als God is geen mens er zullen altijd momenten van voortschrijdend inzicht zijn. En dan heb je te buigen voor God.

Mattheus 24:24-26
Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan, en zullen grote tekenen en wonderheden doen, alzo dat zij (indien het mogelijk ware) ook de uitverkorenen zouden verleiden. Ziet, Ik heb het u voorzegd! Zo zij dan tot u zullen zeggen: Ziet, hij is in de woestijn; gaat niet uit; Ziet, hij is in de binnenkameren; gelooft het niet.

Er staat nergens in Gods Woord dat Ezau achter Jakob is aangegaan, die bloedwreker op de hielen is INLEGKUNDE. Burggraaf wil allemaal zaken in het Woord leggen die er niet inliggen en er dus ook niet kunnen worden uitgehaald dit is toedoen  aan Gods Woord en daar staat een vreselijke vervloeking op. Jakob werd gezegend weggezonden en was vertrokken en Ezau dat alles ziende ging naar Ismael om zich daar een vrouw te nemen. Daar heb je de waarheid. En nergens in Gods woord lezen we dat Jakob vreesde dat Ezau achter hem aankwam als de bloedwreker enz. en dat Jakobs zijn reis als een hellevaart heeft beleefd, Ja en als je dat er dan wel van maakt dan ben je Gods Woord aan het vervalsen en buitenbijbels aan het toedoen aan Gods Woord en dan doe je ook afbreuk aan Gods Woord want dan leid je de toehoorders en jezelf van de zaak waar het in werkelijkheid wel om gaat af en dan ben je een ketter dan wil je het mooier en dieper en bevindelijker maken dan het kale naakte Woord van God is.

In beth-el hielden de wegen niet op maar werd Jakobs reis onderbroken voor een nacht rust omdat de zon was onder gegaan zo staat het geschreven en nergens in Gods woord leert ons de Heilige Geest dat Jakobs wegen hier geestelijk ophielden degenen die leren van wel bedienen zich dus van onbijbelse inlegkunde en niet zoals zij valselijk beweren van de zin en mening van de Heilige Geest.

In Gods Woord de bijbel openbaart God Zichzelf en niet het bekeringsverhaaltje van Jakob zoals de buitenbijbelse hoofdstuktitels dat valselijk suggereren en degenen die deze recente leugen die in de originele Statenbijbel van 1637 niet is te vinden toevoegen aan Gods Woord die doen toe en dus af aan Gods Woord en bouwen op zandgrond en pleisteren met loze kalk dat glanst als drek in de zon en is blinkende zonde.

Het staan en roepen van Jezus op de laatste dag van het feest is een natuurlijke zaak hoewel Zijn woorden geestelijke betekenis hebben en Zijn aanwezigheid vervulling van profetie is en een Goddelijke zaak en we mogen het spreken van Jezus op de laatse dag zeker wel als beeld nemen voor een geestelijke zaak maar als je gaat beweren dat dat de letterlijke geestelijke betekenis is dan ben je een leugenaar.

En datzelfde geldt voor elim met de 12 waterbronnen en de 70 palmbomen. Er ligt zeker een prachtig beeld in ja maar dat betekent nog niet dat toen volk Israël daar aankwam dat ze daar in die twaalf waterbronnen twaalf dicipelen en 70 dicipelen zagen, zo van nu drinken we een slokje uit het evangelie van Johannes en nu zitten we in de schaduw van 1 van de 70 dicipelen die Jezus uit heeft gezonden dat leert de Heilige Geest NERGENS als je van de natuurlijke gang van Gods volk hun geestelijke gang maakt ben je Gods woord aan het vervalsen. Want heel dat murmurerende volk Israël droeg hun afgoden met zich mee en ze konden vanwege ongeloof het beloofde land niet in gaan behalve jozua en kaleb want die geloofden Gods belofte en allen boven de 20 zijn in de woestijn gestorven en ook daar in liggen allerlei beelden van geestelijke zaken maar dat betekent niet dat zij dat zelf zo beleefd hebben.

Jezus neemt ook een voorbeeld uit het oude testament van de koperen slang die door Mozes verhoogt werd en een ieder die daar op zag bleef leven maar dat was hun geestelijke redding niet hoewel het beeld van de geestelijke redding zoals Christus die heeft aangebracht door zijn kruisdood er wel in ligt bij vergelijking maar niet met vereenzelviging want je ziel word niet gered door te zien op een koperen slang nee dan heb je een afgod en daar ga je voor eeuwig mee verloren.

Abraham hief zijn mes op om Izak te doden en daar ligt een beeld in van God de Vader die zijn Goddelijke wraakzwaard opheft tegen de mens maar het vervolgens in het hart van Zijn eigen vleesgeworden Zoon steekt, beleefde abraham dat hij God de Vader was en het wraakzwaard ophief? neen abraham geloofde God en onthield God zijn zoon niet en volgde Zijn bevel op, en zijn geloofsgehoorzaamheid werd hem gerekend tot gerechtigheid.

Geef er toch eens acht op wat er geschreven staat: Johannes 6:47-51 Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Die in Mij gelooft, heeft het eeuwige leven. Ik ben het Brood des levens. Uw vaders hebben het Manna gegeten in de woestijn, en zij zijn gestorven. Dit is het Brood, dat uit den hemel nederdaalt, opdat de mens daarvan ete, en niet sterve. Ik ben dat levende Brood, dat uit den hemel nedergedaald is; zo iemand van dit Brood eet, die zal in der eeuwigheid leven. En het Brood, dat Ik geven zal, is Mijn vlees, hetwelk Ik geven zal voor het leven der wereld. Merk toch eens op het onderscheid tussen het natuurlijke voorbeeld en de geestelijke zaak en de tegenstelling, zij zijn gestorven tegenover het in eeuwige leven door het geloof in Christus.

Degenen die een volgorde aanbrengen in wedergeboorte, rechtvaardigmaking, en geloof hebben het mis, en degenen die het uit laten gaan van de mens hebben het ook mis. Wedergeboorte, rechtvaardigmaking en geloof gaan uit van de drie-enige God en Zijn drie kanten van een en dezelfde zaak, Christus spreekt de goddeloze gelooft daar zit geen orde of volgorde of tijd tussen, het zaligmakend spreken Gods in het oordeel door Woord en Geest is geloven/horen/aannemen/zien/leven en gaat uit van een en dezelfde Geest op hetzelfde moment metterdaad aan de zijde van God en aan de zijde van de mens. Degenen die het geloof laten voorgaan of nagaan of uit de menselijke natuur laten voortkomen zijn allemaal mis. HIJ SPREEKT EN HET IS ER HIJ GEBIED EN HET WORD TERSTOND. Is er zaligmakend geloof Hij heeft zalig gesproken, Hij heeft zalig gesproken er is zaligmakend geloof. geloof zonder Christus is niet zaligmakend, Christus zonder zaligmakend geloof is zonder de zaligmakende toepassing.

De ware kerk is niet meer te vinden ze moeten er nog een inlegkunde drekgoderij bij preken inclusief Burggraaf, niemand onderwerpt zich aan de tucht inclusief Burggraaf, niemand bedient de sacramenten recht inclusief Burggraaf jazeker want ook Burggraaf doopt de kinderen niet terwijl hij een roeping heeft.
Maar filippus zeide indien gij van ganser harte gelooft zo is het geoorlooft en de moorman deed geloofsbelijdenis en hij werd gedoopt zonder lid te zijn van een refokerk en zonder medegetuigen en zonder ouderlingen. De Heilige Geest zelf leert het zo en zo staat het geschreven. Dus Burggraaf bekeer je van je inlegkunde drekgoderij en neem de tucht aan bekeer je van je kerkisme en bedien de sacramenten recht en doop de kinderen en houd avondmaal met al je broeders in Christus.

Dat God er geen raad mee weet hoe Hij ze onder de kinderen zal zetten is natuurlijk onzin want Zijn Naam is Raad alsof het God uit de hand loopt nee hoor Hij zal al Zijn welbehagen doen.

Burggraaf vereenzelvigd ook wat de herders mee hebben gemaakt met wat Jakob slapend dromend van God ontving namelijk de aartsvaderlijke belofte en de belofte van Gods hulp en bijstand op zijn verdere reis. Terwijl de herders klaarwakker waren.

Lukas 2:9-12En ziet, een engel des Heeren stond bij hen, en de heerlijkheid des Heeren omscheen hen, en zij vreesden met grote vreze. En de engel zeide tot hen: Vreest niet, (Let wel: nergens staat dat ze vreesden rechtvaardig in de hel te zinken vanwege een onbekeerde zondestaat of dat ze vreesden vanwege de plotselinge engel verschijning en de heerlijkheid des Heeren die hen omscheen.) want, ziet, ik verkondig u grote blijdschap, die al den volke wezen zal; Namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus, de Heere, in de stad Davids. En dit zal u het teken zijn: gij zult het Kindeken vinden in doeken gewonden, en liggende in de kribbe.

Het evangelie werd hen verkondigd door een engel des Heeren ja en toen daarna ging de hemel pas open, daadwerkelijk open, geen droom, geen visioen.
Lukas 2:13-15 En van stonde aan was er met den engel een menigte des hemelsen heirlegers, prijzende God en zeggende: Ere zij God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in de mensen een welbehagen. (Let wel: geen visioen of droom van een ladder met afdalende engelen waar de Heere bovenaan staat, nee nee echte engelen en een echte geopende hemel met een echte hoorbare stem)  En het geschiedde, als de engelen van hen weggevaren waren naar den hemel, dat de herders tot elkander zeiden: (Let wel: niet, dit is een poort des hemels, een huis Gods. neen.)  Laat ons dan heengaan naar Bethlehem, en laat ons zien het woord, dat er geschied is, hetwelk de Heere ons heeft verkondigd.

Het geloof komt in de vruchten openbaar en ze stempelen hun pad. Maar daar gaat het niet om, om die herders niet, nee geen bekeringsverhaalje. Ook de boodschappers verdwijnen weer geen ladderdienst der engelen moet afleiden waar het werkelijk om gaat, nee hoor. God geopenbaard in het vlees, het vleesgeworden Woord, het beloofde Zaad! Naar het Broodhuis Bethlehem DAAR GAAT HET OM!

Lukas 2:16-20 En zij kwamen met haast, en vonden Maria en Jozef, en het Kindeken liggende in de kribbe. (Let wel: daar ligt geen ladder maar daar ligt het beloofde Zaad der vrouw.) En als zij Het gezien hadden, maakten zij alom bekend het woord, dat hun van dit Kindeken gezegd was. En allen, die het hoorden, verwonderden zich over hetgeen hun gezegd werd van de herders. Doch Maria bewaarde deze woorden alle te zamen, overleggende die in haar hart. En de herders keerde wederom, verheerlijkende en prijzende God over alles, wat zij gehoord en gezien hadden, gelijk tot hen gesproken was. Halleluja.

Go tell it, tell it, on the mountains, over the hills and everywhere that Jesus Christ is born. Ja, vertel het aan de mensen dat Jezus leeft, vertel het aan de mensen wie liefde heeft, vertel het aan de mensen wie vrede geeft, vertel het aan de mensen! Dan vloeit mij mond steeds over van Uw eer gelijk een bron zich uitstort op de velden!

Kohlbrugge, Vlastuin, Burggraaf en noem maar op. Al diegenen die zich met hun eigengemaakte inlegkunde bijl een stomme dove blinde hersenloze krachteloze levenloze geesteloze houten ladder uithouwen tot een afgod leggen een valse christus in de kribbe en verwerpen daarmee het Zaad van de vrouw. En leven in een droomwereld. En ook in hun herberg en kribbe is dan geen plaats voor het levende kind en het lichaam van Christus dan worden Gods geroepen getuigen en kinderen buiten de deur gehouden en op het hart getrapt en ze komen nergens mee in de schuld, ze vinden zelf dat anderen wel in de schuld moeten komen en dat publiek maar zelf distantiëren ze zich overal van en wassen hun handen in de gebroken bak van pilatus. Ik hoef dominee A. Kort niet te gaan verdedigen maar wat Burggraaf over hem schrijft kan hij gevoeglijk op zichzelf toepassen. En dat "sesamstraat refrein" blijft hem in het gezicht slaan totdat hij zich bekeert. Ik heb ds A. Kort gebeld en ik hoef de inhoud van dat gesprek niet rond te gaan bazuinen maar ik heb hem wel gewezen op de aanklacht op derokendevlaswiek.COM en dan mag ds A. Kort verder voor hemzelf spreken. Twee dingen wil ik er nog van zeggen ik heb de Heere gebeden of Hij ds A. Kort de last wilde opleggen dat boek te schrijven en hem in de oud ger. gem. als een lamp te houden en de Heere heeft me daarin verhoord en als Burggraaf het met God en mij daarover niet eens is dan is hij vrij om daarover op de knieën te gaan en ds A. kort er uit te bidden. En hetzelfde geldt voor ds K. Veldman als God een lamp in de hhk wil houden om Davids wil wie zijn wij dan om God daar in tegen te spreken, God is zo eindeloos veel rechtvaardiger maar ook barmhartiger dan wij ooit kunnen bedenken. Zijn huis moet vol worden ook uit de hhk en ogg heggen en stegen moeten er nog toegebracht worden tot de schare die niemand tellen kan. En ook het artikel over ds A. Simons kan Burggraaf op hemzelf toepassen want ook zijn hartaanval had tot bekering moeten leiden maar die is bij hem tot op heden ook uitgebleven en daarmee ligt hij op dezelfde grote hoop van kerken en predikers die zich wentelen in de drek van valse leringen en wel geslagen zijn en geen pijn hebben gevoeld en ook voor Burggraaf geldt wees dan ijverig en bekeer u.

Openbaring van Johannes 3:19
Zo wie Ik liefheb, die bestraf en kastijd Ik; wees dan ijverig, en bekeer u.

Jesaja 44:24-28
Alzo zegt de Heere, uw Verlosser, en Die u geformeerd heeft van den buik af: Ik ben de Heere, Die alles doet, Die den hemel uitbreidt, Ik alleen, en Die de aarde uitspant door Mijzelven; Die de tekenen der leugendichters vernietigt, en de waarzeggers dol maakt; Die de wijzen achterwaarts doet keren, en Die hun wetenschap verdwaast; Die het woord Zijns knechts bevestigt, en den raad Zijner boden volbrengt; Die tot Jeruzalem zegt: Gij zult bewoond worden; en tot de steden van Juda: Gij zult herbouwd worden, en Ik zal haar verwoeste plaatsen oprichten. Die tot de diepte zegt: Verdroog, en uw rivieren zal Ik verdrogen. Die van Cores zegt: Hij is Mijn herder, en hij zal al Mijn welgevallen volbrengen; zeggende ook tot Jeruzalem: Word gebouwd; en tot den tempel: Word gegrond.

Psalm 147 Vers 1
Laat 's HEEREN lof ten hemel rijzen;
Hoe goed is 't, onzen God te prijzen!
't Betaamt ons, psalmen aan te heffen,
Die lieflijk zijn, en harten treffen.
De HEER wil ons in gunst aanschouwen;
Hij wil Jeruzalem herbouwen;
Vergâren en in vreê doen leven,
Hen, die uit Isrel zijn verdreven.

Johannes 15:7
Indien gij in Mij blijft, en Mijn woorden in u blijven, zo wat gij wilt, zult gij begeren, en het zal u geschieden.

De Heere beware me ervoor 1 millimeter toe te geven aan deze valse drekgoderij en al ware u ook een engel uit de hemel VERVLOEKT! De Heere heeft tot mij gesproken:

Jesaja 54:14-17
Gij zult door gerechtigheid bevestigd worden; wees verre van verdrukking, want gij zult niet vrezen; en verre van verschrikking, want zij zal tot u niet naken. Ziet, zij zullen zich zekerlijk vergaderen, doch niet uit Mij; wie zich tegen u vergaderen zal, die zal om uwentwil vallen. Zie, Ik heb den smid geschapen, die de kolen in het vuur opblaast, en die het instrument voortbrengt tot zijn werk; ook heb Ik den verderver geschapen, om te vernielen. Alle instrument, dat tegen u bereid wordt, zal niet gelukken, en alle tong, die in het gericht tegen u opstaat, zult gij verdoemen; dit is de erve der knechten des Heeren, en hun gerechtigheid is uit Mij, spreekt de Heere.

God heeft me geroepen om op de fluit van Gods Woord te spelen en naar de pijpen van Gods Woord te dansen en daar voor moest ik eerst mijn eigen verstand en wijsheid en kennis kwijtraken zo dat ik nog te stom was om voor de duvel te dansen en op de Weg gebracht worden waarop de dwazen niet zullen dwalen en Hij heeft me aangedaan met kracht uit de hoogte en mij Zijn hand opgelegd, en al waren alle kansels gevuld met legioenen van duivelen en roepen ze allemaal knielt voor mijn inlegkunde drekgod als allerlei duivelse muziekinstrumenten hun stem geven zo zullen wij NIET BUIGEN al moesten we in de zeven maal heter gestookte vurige oven van koning nebukadnezar geworpen en verbranden of opgevreten worden door de leeuwen in de kuil van koning Darius.

En ook hetgekrookteriet.com van G. van der Hoeven is een kool en geit sparende Egyptische tovenaars poppenkast aangezien hij de valse toevlucht nemende leer van ds Teunissen ongemoeid laat waarbij de zieke zondaar zichzelf het medicijn moet toedienen in plaats van onder het recht Gods verloren te gaan om geholpen te worden door de Medicijnmeester Wel tegen ds P. de Vries en tegen ds Vlastuin schrijven maar niet tegen ds.Teunissen wat nep zeg.

S.A.

(update) links naar de desbetreffende preken en artikelen:
http://www.derokendevlaswiek.com/index.html?target=AUDIO_PREKENAUDIOPREKEN_2018.html (15-07-2018 en 22-07-2018).
http://www.derokendevlaswiek.com/2018_THEOLOGIE_EINDTIJDzpRUBRIEK.html (refokerken aan bethlehems herberg.../ cip interview ds A. kort.../het overgeloof van ds A. Simons...).
http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Vlastuin_katholiciteit.html

(update 2) inmiddels heeft G.P.P. Burggraaf een doopdienst gehouden welke hij gepubliceerd heeft nadat ik mijn email gestuurd had en mijn artikel had geplaatst had waar ik hem inmiddels hartelijk mee gefeliciteerd heeft zoals u hieronder kunt lezen:

G.P.P. Burggraaf,

het heeft mij grotelijks verheugd dat God een verhoorder is der gebeden die Hij zelf in het hart legt. bidden door de Geest der genade en der gebeden is de toekomst zien, en wat God geopenbaard heeft is vervuld. wie had ooit kunnen denken dat God die zolderkamergebedjes op tienjarige leeftijd zou verhoren, hoewel ik om der waarheid wil veel van u moet lijden maar dat is niets, want Paulus wenste wel van Christus verbannen te zijn voor zijn broederen. het heeft mij grotelijks verheugd dat God u van de pauselijke kerkistische strik verlost heeft en u de doop heeft bedient en de zegen hebt uitgesproken. deze ritseling van de Geest verblijd mij zeer, en al moet ik dan als lazarus aan de poort van de rijke man liggen God heeft voor mij een plekkie in het Vader huis met de vele woningen en die kan geen mens me afnemen.

S.A.