zaterdag 30 juni 2018

Jakob 5 een dode leeuw.

In dit bericht publiceer ik een email die ik aan G.P.P. Burggraaf van de rokendevlaswiek.com heb geschreven. Naar aanleiding van de preken die hij gehouden heeft getiteld: " De wapenfeiten van de helden van David -de krethi en de plethi- in het licht van de witte-boorden-beweging van het beunhazen-leger oude refo-vrouwen dat volstrekt ontbloot is van de wapenfeiten des geloofs (1) - GPPB. (17-06-2018) en Davids geloofsstrijd tegen de enakieten en zijn lofzang over de God zijns heils (2) - GPPB. (17-06-2018)." In deze twee predikaties leid de Heere me terug naar mijn jeugd en bepaalt me bij de held Samma die het stuk akkers vol linzen verdedigde, zoals ook ik heden de linzenschotel van Jakob verdedigen mag door Woord en Geest. Zoals God me dat heeft geopenbaard in mijn KINDER ROEPING DIE HEDEN IN VERVULLING GAAT, tegen de refo-filistijnse aanvallen van de inlegkunde-drekgod aanbiddende refo-filistijnse-enakskinderen die hoogmoedig als inlegkunde-drekgod-pilaren in de afgodstempel van dagon boven de Waarheid met een hoofdletter uit proberen te torenen, maar evenwel met het zwaard des Geestes hetwelk is Gods Woord, omvergetrokken zijn. Handelingen 13:41 Ziet, gij verachters, en verwondert u, en verdwijnt; want Ik werk een werk in uw dagen, een werk, hetwelk gij niet zult geloven, zo het u iemand verhaalt. 




- - - - - - -
24-06-2018 om 1:45

Burggraaf door de Geest gedreven scheur ik die brutaal brullende dwaalbek van u dwars overmidden met het Woord Gods. U bent niet meer dan een dode leeuw, en ik mag met heilig vermaak mijn hand in uw door dwalingen  vervuilde bek steken om daar met toepassing des Heiligen Geestes honing uit te scheppen zo langs al die scherpe tanden van vijandschap op, zoals een zoogkind zich vermaakt over het hol van een helse adder -en of die adder uit de stam van Dan komt is van geen enkel belang, God handelt zonder aanziens des persoons- wat deze adder zo hels maakt is de strik des duivels waar hij in verstrikt zit waardoor hij hels adderspog van dwaalleringen en ketterijen uitspuwt. Door de Geest gedreven heb ik naar de zin en mening des Heiligen Geestes geschreven en de refo-filistijnse inlegkunde-drekgod-pilaren genaamd rokendevlaswiek.com en hetgekrookteriet.com van de refo-filistijnse inlegkunde-drekgod-dagon-tempel omvergerukt met het Woord onzes Gods en door de Geest onzes Gods. Die ketterijen die gij preekt en schrijft behoren niet tot uw roeping en alle bemoedigingen en vertroostingen en hulp die de Heere u heeft beloofd in uw roeping zijn niet van toepassing op uw ketterijen daarvoor heeft de Heere u geen geopende deur gegeven.

David met zijn slinger die was voor niemand bang, hij bad tot God zijn Vader en zong een lofgezang. Klein, veracht van mensen vertrouwde hij op God. Hij nam vijf gladde stenen en luisterde niet naar spot.(liedje uit mijn jeugd)

Ik ben wel klein, veracht, maar niet verleid;
'k Vergeet in smaad noch armoê Uw bevelen,
Uw recht, o HEER, is recht in eeuwigheid;
Gij zult aan elk zijn loon of straffen delen;
Uw wet, waarin zich steeds Uw glans verspreidt,
Kan mij door 't licht der zuiv're waarheid strelen.

Hij geeft m' opnieuw een danklied tot Zijn eer,
Een lofzang. Velen zullen 't zien,
En God eerbiedig hulde biên,
Hem vrezen, en vertrouwen op den HEER.
Wel hem, die 't Opperwezen
Dus kinderlijk mag vrezen,
Op Hem vertrouwen stelt,
En, in gevaar, geen kracht
Van ijd'le trotsaards wacht,
Van leugen of geweld.

De wapenfeiten.

Degenen die in de inlegkunde-wapenrusting van saul strijden zullen in hun eigen inlegkunde-zwaard vallen.
Alleen degenen die strijden in de gehele wapenrusting Gods zullen overwinnen, Zijn boog is in stijvigheid gebleven. Daar geeft God zelf getuigenis van in mijn ziel.

Dat David in het door de helden gehaalde water het bloed van Christus zag is inlegkundige onzin. Het klinkt heel diep, heel bevindelijk en heel vroom maar het is gegrond op de dikke duim van Burggraaf de reden waarom david het niet wilde drinken staat namelijk duidelijk vermeld: 

2 Samuël 23:16-17
[...] doch hij wilde dat niet drinken, maar goot het uit voor den Heere. En zeide: Het zij verre van mij, o Heere, dat ik dit zou doen; zou ik drinken het bloed der mannen, die heengegaan zijn met gevaar van hun leven? En hij wilde het niet drinken. [...]

Ja en dan kunt u, Burggraaf mij uitmaken voor een biblicist maar dat soort schijnbewegingen doen me niks want dat zegt u alleen maar om uzelf te rechtvaardigen in uw van God vervloekte inlegkunde-drekgod-afgoderij die absoluut niet naar de zin en mening van de Heilige Geest is. Nee het is adderspog uit de hel en anders niet.

Volgens Burggraaf was abraham voor Zijn roeping uit ur onbekeerd, over het aantasten van bijbelheiligen in hun staat gesproken. Er is geen enkel bewijs voor de onbekeerdheid van abram in ur, abram kende Gods stem en volgde hem in gehoorzaamheid des geloofs: Johannes 10:3-5
Dezen doet de deurwachter open, en de schapen horen zijn stem; en HIJ ROEPT ZIJN SCHAPEN BIJ NAME, en LEID ZE UIT. En wanneer hij zijn schapen uitgedreven heeft, zo gaat hij voor hen heen; en de SCHAPEN VOLGEN HEM, OVERMITS ZIJ ZIJN STEM KENNEN. Maar een vreemde zullen zij GEENSZINS volgen, maar zullen van hem vlieden; overmits zij de stem des vreemden niet kennen.

Dat abraham ook een geloofsheld was in de strijd tegen de vier koningen, dat word door burggraaf wel erkent. Maar in een vorige preek beweerde hij nog dat abrahams rechtvaardigmaking daar nog op volgde ("als dit de rechtvaardigmaking niet is, wat dan wel?") met de woorden: Genesis 15:1
Na deze dingen geschiedde het woord des Heeren tot Abram in een gezicht, zeggende: Vrees niet, Abram! Ik ben u een Schild, uw Loon zeer groot. 
Terwijl deze woorden van Godswege tot abraham gesproken werden in antwoord en direct verband met de woorden die abraham door het geloof gesproken heeft in het vorige hoofdstuk:
Genesis 14:22-24
Doch Abram zeide tot den koning van Sodom: Ik heb mijn hand opgeheven tot den Heere, den allerhoogsten God, Die hemel en aarde bezit; Zo ik van een draad aan tot een schoenriem toe, ja, zo ik van alles, dat het uwe is, iets neme! opdat gij niet zegt: Ik heb Abram rijk gemaakt! Het zij buiten mij; alleen wat de jongelingen verteerd hebben, en het deel dezer mannen, die met mij getogen zijn, Aner, Eskol en Mamre, laat die hun deel nemen! 

Davids geloofsstrijd.

Wat is een CHRISTEN nodig te geloven? al wat ons in het evangelie beloofd word. Dat is niet zoals burggraaf beweert maar de helft gezegd. Want de bediening der wet en het stuk der ellende word in de voorafgaande zondagen behandeld. Hier wordt niet over niet ontdekte verloren zondaren gesproken, maar over een christen en wat de orthodoxe inhoud van het waar zaligmakend geloof behelst. Hier is de Schepper niet langer de eisende en vertoornde rechter, maar een met het offer van Christus bevredigde God en Vader. Zoals dat ook in zondag 9 verder word uitgewerkt. kijk dit is gewoon problemen zoeken die er niet zijn, schijngevechten tegen een zelf opgerichte stropop.

2 Samuël 21:20-21
Nog was er ook een krijg te Gath; en er was een zeer lang man, die zes vingeren had aan zijn handen, en zes tenen aan zijn voeten, vier en twintig in getal, en deze was ook aan Rafa geboren. En hij hoonde Israël; maar Jonathan, de zoon van Simea, Davids broeder, sloeg hem. 

Die man die ken ik, die reus met 12 vingers en 12 tenen dat enakskind van Rafa, Zijn naam is Burggraaf, en Hij hoonde Israël, hij hoonde Jakob, hij tastte hem in zijn staat aan, ja je kan preken als een lijster, en toch aan de verkeerde kant staan ambtelijk maar ook persoonlijk, kijk maar naar bileam, onderzoekt uzelven nauw gij volk dat met geen lust bevangen word, ja als je het kindschap niet deelachtig bent waar moet je dan blijven maar dat is geen enkele garantie dat het dan ambtelijk wel goed zit, ja dan ben je wel in en in slecht als je durft te twisten over de bekering van Jakob. Ik heb u slechts het woord geschreven naar de zin en mening des Heiligen Geestes en dan helpen al die aangevoerde drogredenen NIET! Dat Jakob zijn vader bedroog is GEEN bewijs van zijn onbekeerdheid want ook petrus verloochende zijn Meester tot driemaal toe eer dat de haan kraaide met leugens, vloeken en eedzweringen en ook zijn spraak maakte hem openbaar, ook al zat hij in gewaad en daad er als een farizeeër bij, net zo als Jakob gekleed was en handelde als ezau, maar het is de stem van jakob! En als er in het Woord niet bij had gestaan dat Petrus dat ware geloof deelachtig was, en dat Christus voor hem gebeden had dat zijn geloof niet zou ophouden dan had iedereen inclusief Burggraaf gezegd nou maar toen was petrus nog niet bekeerd hoor! hij kwam in zijn oude menszijn openbaar, ja ja, VERVLOEKT, VERVLOEKT, VERVLOEKT, AL WARE HET OOK EEN ENGEL UIT DE HEMEL. 

2 Samuël 23:11-12
Na hem nu was Samma, de zoon van Age, de Harariet. Toen de Filistijnen verzameld waren in een dorp, en aldaar een stuk akkers was vol linzen, en het volk voor het aangezicht der Filistijnen vluchtte; Zo stelde hij zich in het midden van dat stuk, en verloste dat, en sloeg de Filistijnen; en de Heere wrocht een groot heil. Hallelujah!

Psalmen 118:8-16
Het is beter tot den Heere toevlucht te nemen, dan op den mens te vertrouwen. Het is beter tot den Heere toevlucht te nemen, dan op prinsen te vertrouwen. Alle heidenen hadden mij omringd; het is in den Naam des Heeren, dat ik ze verhouwen heb. Zij hadden mij omringd, ja, zij hadden mij omringd; het is in den Naam des Heeren, dat ik ze verhouwen heb. Zij hadden mij omringd als bijen; zij zijn uitgeblust als een doornenvuur; het is in den Naam des Heeren, dat ik ze verhouwen heb. Gij hadt mij zeer hard gestoten, tot vallens toe, maar de Heere heeft mij geholpen. De Heere is mijn Sterkte en Psalm, want Hij is mij tot heil geweest. In de tenten der rechtvaardigen is een stem des gejuichs en des heils; de rechterhand des Heeren doet krachtige daden. De rechterhand des Heeren is verhoogd; de rechterhand des Heeren doet krachtige daden. 

S.A.

Jakob 4 De wedergeboorte uit water en Geest.

In dit bericht publiceer ik een email die ik aan G.P.P. Burggraaf van de rokendevlaswiek.com heb geschreven. Naar aanleiding van de preek die hij gehouden heeft getiteld: De ware wedergeboorte door Christus geleerd en de refo-valse wedergeboorte door Christus ontmaskerd (2) - GPPB. (10-06-2018).Waarin o.a. de statenvertaling en de catechismus worden aangevallen. het woord wedergeboorte beschrijft een proces, en het woord wederomgeboren een staat. Wedergeboorte, rechtvaardigmaking en geloof zijn drie kanten van dezelfde zaak, namelijk de Geestelijke de juridische en instumentele, wie dat uit elkaar trekt weet nergens van. Het stuk der ellende hoort daar volledig bij maar daarmee ben je niet alvast half wedergeboren mee en bevindelijke kennis der ellende betekent absoluut niet dat je dan ook daadwerkelijk wederomgeboren wordt. Want ook judas kende zijn ellende en had berouw beleed te hebben verraden het onschuldige bloed maar daarna heeft hij zelfmoord gepleegd.


- - - - - - -
24-06-2018 om 0:42

Die buitenbijbelse beth-el labels heb ik al weerlegd in de vorige email dus daar ga ik nu niet op in. 


Het water in de wedergeboorte is een natuurlijk voorbeeld van reiniging dat heenwijst naar de reiniging door het bloed van Jezus Christus:

1 Johannes 1:7
Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde. 

Maar het water wijst ook op de dood en opstanding van Christus:

Romeinen 6:3-5
Of weet gij niet, dat zovelen als wij in Christus Jezus gedoopt zijn, wij in Zijn dood gedoopt zijn? Wij zijn dan met Hem begraven, door den doop in den dood, opdat, gelijkerwijs Christus uit de doden opgewekt is tot de heerlijkheid des Vaders, alzo ook wij in nieuwigheid des levens wandelen zouden. Want indien wij met Hem een plant geworden zijn in de gelijkmaking Zijns doods, zo zullen wij het ook zijn in de gelijkmaking Zijner opstanding; 

Waarvan de doop met water een teken en zegel is 

Het Woord is een geestelijk Woord en moet geestelijk verstaan worden en dan ga je ook de natuurlijke dingen in Gods Woord zien zoals ze zijn, namelijk natuurlijke dingen. Dan hoef je dat niet meer te gaan vergeestelijken met inlegkunde, je mag natuurlijke best een natuurlijke zaak nemen om een geestelijke zaak uit te beelden maar dat is heel wat anders, maar al die met inlegkunde gegoten beelden zijn afgoderij, DREKGODEN, WEG ERMEE, VERBRANDEN EN VERMALEN TOT AS!

Dat Jezus gekomen is door water en bloed betekent in de eerste plaats dat Hij niet slechts uit de maagd Maria geboren is maar ook in het vlees gekomen is, de menselijke natuur aangenomen heeft ja niet alleen (vrucht)water maar ook (geboorte)bloed en het ziet ook op de wonde van Christus waaruit water en bloed vloeide die ons bewijzen het lijden en sterven, de kruisdood van Christus, het verbroken lichaam en het vergoten bloed, dat ons word voorgesteld in het avondmaal door Christus zelf ingesteld.

Dus het gaat in de wedergeboorte om deel krijgen aan Christus en al Zijn weldaden en de Geest die werkt dat.

Bij wederomgeboren worden horen ook de werkingen van de Heilige Geest in het stuk der ellende in de overtuiging van zonde en het verloren gaan onder het Heilige recht Gods. Zoals in de natuurlijke geboorte de weeën de baarmoeder samen trekken zodat het kind geen kant meer uit kan zo word in de wedergeboorte de zondaar van alles afgesneden maar als het daarbij blijft dan ben je niet wederomgeboren daar kom je voor eeuwig mee om, maar als het niet meer kan in de natuur dan word het kind geboren, en zo ook in de wedergeboorte je bent pas wederomgeboren als in de totale onmogelijkheid de weg in Christus ontsloten word, als Christus tot zaligheid geopenbaard word van de Vader door Woord en Geest, ja als Christus tot zaligheid zichzelf aan de ziel openbaart door Woord en Geest,daar is de toepassing van het gepredikte Woord door de Heilige Geest, en dat word in en door het geloof ontvangen dat de Heilige Geest onmiddelijk en gelijktijdig werkt, dus: openbaring, vrijspraak, toepassing, en geloof komt allemaal in een keer tegelijk in een punt des tijds en zijn alle werken des Heiligen Geestes, want een mens kan geen ding uit de hemel aannemen en het geloof is een gave Gods, en de Heilige Geest gaat een wedergeboren en gerechtvaardigde gelovige nooit meer verlaten want anders hield deze onmiddelijk op te geloven. Dus waar Christus geopenbaard word tot zaligheid door Woord en Geest daar is het geloof ook ER IS GEEN ZALIGMAKENDE OPENBARING VAN CHRISTUS ZONDER TEGELIJK OP HEM TE ZIEN DOOR HET GELOOF METTERDAAD GEWERKT DOOR GODS GEEST! Dat de catechismus dus spreekt over ingelijfd worden door het geloof is dan ook geen vreemde zaak want de openbaring van Christus aan de ziel maakt het geloof, wat is zaligmakend geloven anders dan Zien op Hem, anders word de openbaring van Christus gedegradeerd tot een zinloze schijnbeweging waarbij je wel zogenaamd ingelijfd bent maar je weet het (nog) niet nou dat is vals, inlijving is door Woord en Geest en geloven net zo goed en het ware geloof is niet iets van je zelf dat is niet "mijn geloof" maar het is een gave Gods en een werk des Geestes en de catechismus verwoord dat als de ware geloofskennis en vast vertrouwen dat de Heilige Geest door het evangelie in het hart werkt. niks mis mee zo is het precies.

Johannes 3:8
De wind blaast, waarheen hij wil, en gij hoort zijn geluid; maar gij weet niet, van waar hij komt, en waar hij heen gaat; alzo is een iegelijk, die uit den Geest geboren is. 

Dit vers is geheel correct vertaald.
Het griekse woord pneuma heeft net als het woord ruach in het hebreeuws meerdere betekenissen en moet dus altijd in de context verstaan en vertaald worden.
"De wind" waait, maar een krachtige wind "blaast", dat is taalkundig perfect.
"De wind blaast waarheen hij wil" en wij wekken dat niet op, geven daar geen richting aan en houden dat niet tegen.
"en gij hoort zijn geluid;" je hoort die wind duidelijk blazen.
"Maar gij weet niet, van waar hij komt en waar hij heen gaat;" ja je kunt wel ongeveer een richting geven maar dat is het dan, dat kan een paar kilometer verderop wel weer heel anders wezen daar heb je geen enkel zicht op en waar die nou echt is ontstaan dat weet je niet nee.
De vertaling van dit stukje tekst staat geheel in de context van de "aardse dingen" in vers 12.
Christus gebruikt een natuurlijke zaak om de geestelijke zaak uit te beelden.
"Alzo is een iegelijk die uit de Geest geboren  is" aangezien we niet door de wind maar door de Heilige Geest wederomgeboren worden is hier het woord pneuma geheel correct in de context vertaald met Geest.
Het woord geluid in johannes 3:8 g5456 phone heeft meerdere betekenissen en moet altijd in de context worden verstaan en vertaald.
In mattheüs 24:31 gaat het over een bazuin van groot geluid en word het griekse woord phone ook vertaalt als geluid.
En in 1 Korintiërs 14:7
"Zelfs ook de levenloze dingen, die geluid geven" word ook het woord phone gebruikt.
Het versmallen van de betekenis van een woord om het in uw straatje te passen is een zinloze exercitie Al uw argumenten zijn flauwekul. Dat God Adam de levensadem in blies heeft met een stem niks van doen, dat Christus op zijn dicipelen blies is in Zijn menselijke natuur een lichamelijk blazen.

De afscheiding kan echt de bewusteloze wedergeboorte niet verdedigen met johannes 3:8 zoals die nu in de statenvertaling staat want Christus stelt duidelijk dat er iets word ERVAREN er word wat GEHOORD en gevoeld en je krijgt zicht op het koninkrijk van God, in de wedergeboorte word je vooraf ontdekt aan je ellende en verlost in de rechtvaardigmaking en tot geloof gebracht en de Vader en de Zoon en de Heilige Geest gaan woning bij je maken en getuigen met je geest dat je een kind van God bent en in je werken de werken des geloofs die God voorbereid heeft.

S.A.

Jakob 3 uit het vlees geboren inlegkundige-drekgod-leringen blijven vals.

In dit bericht publiceer ik een email die ik aan G.P.P. Burggraaf van de rokendevlaswiek.com heb geschreven. Naar aanleiding van de preek die hij gehouden heeft getiteld: Hetgeen uit het vlees geboren is, dat is en blijft vlees, integenstelling tot hetgeen uit de Geest geboren is, want dat is en blijft Geest(1) - GPPB. (10-06-2018). In deze preek blijkt dat deze evangelist nog steeds zijn inlegkunde-drekgod aanbid en zijn inlegkundige-drekgod-dwaalleer kracht bijzet met buitenbijbelse (fake)bewijzen. Ook weerleg ik de bewusteloze rechtvaardigmakings leer hier op gestoelt, die hij hier ten beste geeft.


- - - - - - -

17-06-2018 om 2:57

Burggraaf u heeft geen poot om op te staan. Jakob is te beth-el niet wedergeboren en gerechtvaardigd, Gods woord leert dat niet. En die buitenbijbelse hoofdstuktitels die later zijn toegevoegd hebben geen enkele bewijskracht en staan niet eens in de statenvertaling van 1637. Al ging de hemel duizend keer open en dicht DAT IS CHRISTUS NIET ! De zaligheid ligt niet in de omstandigheden maar in de middelaar Gods en der mensen Jezus Christus en Zijn offer, om van een ordinaire zonsondergang het verloren gaan onder het heilige recht Gods te maken IS PURE INLEGKUNDE. Nergens, in heel Gods woord niet geeft de Heilige Geest er getuigenis van dat Jakob de zonsondergang zo beleeft heeft zoals u dat de wereld probeert wijs te maken. Als een van schuld overtuigde ziel in angsten der hel en banden des doods verkeert onder de dodende bediening van de Geest der dienstbaarheid en de wet der zonde. Dan ga je echt niet lekker liggen slapen, dan ga je je Rechter om genade bidden, de Heere aanroepen och wierd mijn ziel door U gered, gedenk mijner als Gij in Uw koninkrijk gekomen zijt, en dan mag God het gaan ZEGGEN door Woord en Geest dan lig je niet te slapen dan ben je klaarwakker, daar ben je zelf bij. Die bewusteloze rechtvaardigmaking en wedergeboorte is PURE FANTASIE. Dat God het Zijn beminden ALS in de slaap geeft betekent dus niet dat ze liggen te slapen maar betekent wel dat ze er zelf niks voor hoeven of kunnen doen want genade is niet te verdienen. Jakob had het volste recht op de eerstgeboortezegen want die hoorde voluit bij het eerstgeboorterecht dat Ezau aan hem verkocht had voor een schotel linzen, Izak was dus net zo'n grote bedrieger  als Jakob want hij wilde Ezau achter Jakobs rug om alsnog de zegen geven en daar werkte Ezau maar wat graag aan mee, en toen dat mislukte ja toen barste de haat er uit en wilde hij Jakob vermoorden. Jakob was dus niet op de vlucht naar de vrijstad voor een bloedwreker maar op de vlucht voor een moordenaar. U kunt me doodverklaren, monddood maken, doodzwijgen zoals ook koning Saul David probeerde te vermoorden maar dat helpt u helemaal niks, want daarmee worden uw inlegkundige dwalingen in eeuwigheid geen waarheid van, wat uit het Burggraaf vlees geboren is dat is en blijft vlees. En als u zichzelf met inlegkunde gaat behelpen dan komen daar een stroom van ketterse ongerechtigheden uit op, dan is Abram ineens een ongelovige die uit "het ur der chaldeeën van zijn adamsbestaan" geroepen werd, ja ja er word wat uit de duim gezogen in onze dagen, alsof er tussen Noach en de roeping van Abram geen ware gelovigen op aarde meer waren die niet bekend waren met wet en evangelie zoals deze in het paradijs gegeven zijn in het eerste gebod en de moederbelofte na de zondeval, sem leefde nog na de geboorte van ismaël, van wie noach getuigt "de God van Sem" en we lezen van melchizedek "priester des allerhoogsten Gods". Nergens in heel Gods Woord lezen we niet dat abraham in ur der chaldeeën een ongelovige was, en uit zijn geloofsgehoorzaamheid weten we dat hij een ware gelovige was, daar geeft God zelf  meerdere malen getuigenis van, en degenen die er wat anders van maken zijn buitenbijbelse ketters die menen meer te weten dan de Heilige Geest heeft geopenbaard in Gods Woord, de oud testamentische canon is al 2400+ jaar gesloten. En als we het gaan hebben over dienstbaarheid en de tuchtmeester dan slaat dat niet alleen op de ceremoniën van de wet maar op heel de wet van mozes inclusief de stenen tafelen in de ark TOT DE WET EN DE GETUIGENIS!  Adam en Eva en hun kinderen waren niet slechts onder de moederbelofte in rokken van vellen nee ook onder de regel der verdoemenis ten dage als gij daar van eet zult gij den dood sterven, vanaf de berg sinai die tot dienstbaarheid is barende sprak God de tien woorden en schreef ze op stenen tafelen, waartoe is dan de wet ? Zij is om der overtredingen wil daarbij gesteld, uit de wet is de kennis der zonde, doe dat en gij zult leven, gij die de wet ontvangen hebt door bestellingen der engelen en hebt ze niet gehouden. En die volmaakte dienst tot leven eisende en overtreder vervloekende en verdoemende wet werd bedekt met alle ceremoniën uit dezelfde wet van mozes, en die zagen op de volmaakte onderhouding de volkomen gehoorzaamheid van Christus en Zijn offer. Een gouden ark besprengt met bloed. Vanuit het heilige der heilige word ons gepredikt wet en evangelie, als een tuchtmeester tot Christus, en Hij is gekomen heeft de wet volkomen gehoorzaamd en onderhouden in al zijn eisen en heeft ook de wet waaraan wij dienstbaar zijn sinds het paradijs bevredigt en gestild met Zijn kruisdood en bloed gestort op golgotha. die tien geboden en dat paradijsgebod vervloeken en verdoemen elk mens die Christus door ongeloof verwerpt en die is al veroordeeld. en van nature doet elk mens dat, daarom krijgt elk mens vroeg of laat nu of in het oordeel te maken met die wet, we moeten ontdekt worden aan onze dienstbaarheid aan de wet dat is aan de eis van de wet, en aan de vloek der wet voor de overtreders, en het tekortschieten van onze werken der wet om daar door gerechtvaardigd te willen worden, we moeten verlost worden van de dienstbaarheid der wet wil het wel zijn met ons. Daarom zal de Geest gekomen zijnde de wereld overtuigen van zonde omdat ze in Christus niet geloven, dat is dus een werk van de Geest der dienstbaarheid tot vreze. dat betekent niet dat de Geest dienstbaar is nee die Geest openbaart in het werk van overtuiging dat wij dienstbaar zijn aan de wet der zonde en des doods. Dat betekent niet dat de wet zonde is maar dat de wet de zonde openbaart en veroordeelt, want de wet is ten leven voor degenen die de wet doen maar tot vreze en de dood voor degenen die de wet overtreden. Maar die nu door het zaligmakende werk des Geestes wedergeboren en gerechtvaardigd wordt in Christus is niet meer onder het juk der dienstbaarheid. en word daar niet meer mee vermoeid door de Heilige Geest maar degenen die in Christus zijn daar gaat Hij woning in het hart maken en getuigen met hun geest dat zij kinderen Gods zijn door Welke zij ook roepen Abba Vader. Dat paradijsgebod staat nog recht overeind ook al heeft God de tien woorden erbij gevoegd en het werkverbond met israel uitgebreid. Als u dat gaat scheiden bent u net zo goed een drieverbonder. Dat de schrift vermeld dat God Jakob te beth-el vond betekent nog niet dat God nog nooit eerder tot Jakob gesproken heeft ook al staat dat niet beschreven, God is alomtegenwoordig al graaf je tot de kern van de aarde dan is God daar nog,dat vinden staat in het kader van ontmoeten, dus te beth-el ontmoette God Jakob in een droom of dat de eerste of de tiende ontmoeting in Jakobs leven was staat er niet bij, het was de eerste keer te beth-el want Jakob wist niet dat God aan deze plaats was, dan ontvangt hij de belofte aan Abraham en Izak gedaan en de Heere beloofd dan met hem te zijn op zijn reis en hem in dit land terug te brengen waarop jakob in een gelofte antwoord dat als god met hem zal zijn op deze reis voorzien van kleding en voedsel en met vrede doet terugkeren in zijn vaders huis dan zal hij de Heere gaan belijden en dienen enz. Geen wonder dus dat God terugwijst naar Zijn belofte en Jakobs gelofte te beth-el. De voorzienigheid ja dat is mooi en als God je uit en door helpt in dit leven en van alle noodzakelijke dingen voorziet MAAR DAT IS DE ZALIGHEID NIET want die ligt in Jezus Christus ALLEEN en je kunt je hele leven allerlei wonderen meemaken en gaven krijgen en beloftes en verhoringen ik weet het uit m'n eigen leven maar als dat het alleen is dan ga je voor eeuwig verloren, en daarmee zeg ik niets van de staat van Jakob want ik geloof zeker dat die beste man ook gered is, want Hij getuigt er van op zijn sterfbed van de hoop die in hem is gen. 49:18 heb. 11:21 op die andere preek van van u kom ik nog terug.

S.A.

Jakob 2 de inlegkunde-drekgod.

Aangezien G.P.P. Burggraaf op mijn email gepubliceert in het bericht: "Jakob 1 beunhazen." niet wenst te reageren, maar wel doorgaat met het publiceren van preken waarin hij blijk geeft door te gaan in het aanbidden van zijn inlegkunde-drekgod. En zich weigert te bekeren, zijn dwalingen weigert te herroepen, niet publiek in de schuld komt, de tucht niet aanneemt, maar wel in zijn preken mijn naam noemt en mij onvolledig citeert en valselijk beschuldigt een beunhaas te zijn. was ik genoodzaakt hem onderstaande email te schrijven.


- - - - - - -

10-06-2018 om 9:41

Jesaja 62:1 Om Sions wil zal ik niet zwijgen, en om Jeruzalems wil zal ik niet stil zijn; totdat haar gerechtigheid voortkome als een glans, en haar heil als een fakkel, die brandt.
Ik vind dat heel brutaal, ja het is zeer brutaal, dat wanneer u bijbels weerlegd bent dat u dan brutaal doorgaat met ketterse inlegkundige klank exegetische dwaal preken en artikelen en ze dan ook nog publiceert terwijl u opnieuw bent gewaarschuwd en weerlegd. Die bewusteloze rechtvaardigmakingsleer van u, met al die inlegkundige onzin waar het verdoemend recht ontbreekt en de vrijspraak en de openbaring van Christus tot zaligheid compleet word gemist. Die is niet uit de Heilige Geest Gods maar die komt rechtstreeks uit de hel, aan inlegkunde gaan hele kerkverbanden ten onder en u doet vroom mee GEWAARSCHUWT MENS TELT VOOR TWEE EN WIE NIET HOREN WIL MOET MAAR VOELEN!

Toen ik u eens schreef hoe God Jesaja 54:14-17:

"Gij zult door gerechtigheid bevestigd worden; wees verre van verdrukking, want gij zult niet vrezen; en verre van verschrikking, want zij zal tot u niet naken. Ziet, zij zullen zich zekerlijk vergaderen, doch niet uit Mij; wie zich tegen u vergaderen zal, die zal om uwentwil vallen. Zie, Ik heb den smid geschapen, die de kolen in het vuur opblaast, en die het instrument voortbrengt tot zijn werk; ook heb Ik den verderver geschapen, om te vernielen. Alle instrument, dat tegen u bereid wordt, zal niet gelukken, en alle tong, die in het gericht tegen u opstaat, zult gij verdoemen; dit is de erve der knechten des Heeren, en hun gerechtigheid is uit Mij, spreekt de Heere."

aan mijn ziel toepaste tijdens het avondmaal na mijn geloofsbelijdenis, toen zei u dat God zulke lappen tekst niet toepaste, HOEZO ??? God heeft hele bijbelboeken vol gesproken tot Zijn kinderen en knechten wat maak U me nou SPOTBOEF. Toen heb ik mijn zaak aan God de Vader voorgelegd en of God u eens deze ene tekst uit jesaja 54:14 wilde geven op het juiste moment en dan zou ik er op terugkomen maar toen ik dat deed gaf u niet thuis, maar zelf kon u in de preek de rest er wel zelf bijstelen, oh dus God kan het niet toepassen maar gij mag het wel stelen jaja HELEMAAL MIS!
Maar Burggraaf u zelf bent die man die smid, die verderver die inlegkundige dwaalleringen verspreid vuur met vuur bestrijd dwaling met dwaling, dat heeft de Heere me als kleine jongen goed doen inzien dat niet alleen dominees niet te vertrouwen zijn de evangelisten zijn op hun manier net zo erg, ja daarom ben ik dankbaar dat God mij met de gave des onderscheids heeft bedeeld Hij die trouw is zal mijn voet voeren uit der bozen netten! Alle (valse) tong die in het gericht tegen mij opstaat zal ik verdoemen. dat privilige heb ik van mijn God en Vader ontvangen, Mijn God is de HEERE.
Ja als u afwijkt van Gods woord dan zal God wel een profeet verwekken om u de wacht aan te zeggen en een gewaarschuwt mens telt voor twee, wie niet horen wil moet voelen, JE KEN JE POOT STIJFHOUDEN MAAR HET IS BUIGEN OF BARSTEN! David en Nineve zullen opstaan in het oordeel en u veroordelen want zij hebben zich bekeerd op de prediking van de tot hun gezonden profeten.
Een paar jaar geleden was ik op mijn werk bezig met het repareren van de vetsmering en toen heb ik mijn geschil aan de HEERE voorgelegd en hem gevraagd als ik het recht had om me te bevestigen en toen gaf God mij deze twee tekenen op het moment dat de vetsmering opnieuw kapot zou gaan en ik deze aan het repareren zou zijn zou mijn zoon zijn been breken omdat hij zijn ouders ongehoorzaam geweest was en duizend waarschuwingen in de wind zou slaan, en het tweede,God zou op diezelfde dag bij de bbc bekend laten worden dat een predikant in ethiopïe gedood zou was door een krokodil om een einde te maken aan zijn valse poppekast dooppraktijken. 5 juni 2018 stond ik de vetsmering te repareren en werd ik gebeld dat mijn zoon was aangereden en zijn been had gebroken en was op de bbc te lezen dat een predikant door een krokodil was gedood. De God van Elia en Eliza leeft nog, en Zijn oordelen gaan over de ganse aarde, of je nou klein bent of groot met of zonder ambt, en u moet echt niet denken dat u daarvan uitgesloten bent, nee u kunt wel denken dat u een nazireeër zult blijven tot u dood maar dan kunt u ook voortijdig door God uit het leven weggenomen worden! Het is u bij deze aangezegd. BEKEERD U BEKEERD U WANT WAAROM ZOUD GIJ STERVEN!
Gods woord leert dat je een broeder onder vier ogen moet aanspreken en als dat niet gaat mag je er een broeder bijnemen, dus ik heb van de Hoeven maar steeds toegevoegd aan deze emailwisseling maar die zwijgt in alle talen, En daar heb ik dus niks aan. Hij geeft er geen blijk van zichzelf te willen bekeren van zijn dwalingen en stemt zwijgend toe in de ketterijen van Burggraaf. Aangezien u zelf publiek gaat met mijn naam en deze zaak en mij voor de helft citeert en u deze emailwisseling niet geheel onveranderd en compleet publiceert, zie ik mij met weerzin genoodzaakt om het de gemeente van Christus wereldwijd te gaan aanzeggen als u zo doorgaat, dus dan word het denk ik tijd om meneer kleen te gaan vragen om deze email wisseling publiek te gaan maken op zijn website aangezien ik er zelf geen een heb.
Gods genade toegewenst,
S.A.


(aanpassingen in het orgineel: witruimte verwijdert)

Jakob 1 Beunhazen.

Op de email die ik schreef en publiceerde in het bericht: "Jakob Beth-el" kreeg ik onderstaande reaktie in blauw weergegeven. Daaronder staat mijn email in de weerlegging en vrijmaking van o.a. deze valse beschuldigingen.



- - - - - - -

"On 2018-06-02 15:11, info@derokendevlaswiek.nl wrote: Beunhazen, zoals Top, Kleen en Hoeven, weten niet wat zij leren noch wat zij bevestigen. Dezulken braken niets dan zwakzinnige onzin en dat zullen ze blijven doen. Beunhazen lopen zichzelf tegen Gods |Woord te pletter en zijn voor mij geen partij meer, want die verkrachten het werk Gods doorlopend en zijn genoeg gewaarschuwd Titus 3:10 is hun deel en geheel"


- - - - - - -
03-06-2018 15:35

niet alleen beunhazen lopen zich tegen Gods woord te pletter maar ook Gods geroepen knechten en kinderen die afwijken van Gods woord zoals OOK meneer Burggraaf dat doet. ik kan wel een website beginnen om alle valse leringen te weerleggen die hij op zijn website publiceert. Mens! Hebreeën 12:4 Gij hebt nog tot den bloede toe niet tegengestaan, strijdende tegen de zonde; u heeft het nog niet eens tot de helft gebracht met de reformatie, om als Simson de dwalingen tot kaf te vermalen. U bent vuur met vuur aan het bestrijden ja dwaling met dwaling ja zo word de brand erger en de verwarring groter. Man! je zit zelf nog muurvast in de inlegkundige dwalingen Romeinen 2:1 Daarom zijt gij niet te verontschuldigen, o mens, wie gij zijt, die anderen oordeelt; want waarin gij een ander oordeelt, veroordeelt gij uzelven; want gij, die anderen oordeelt, doet dezelfde dingen. Als ik dan die preken hoor van Burggraaf dan denk ik man je behandelt mij precies hetzelfde door je eigen zondige kortzichtigheid, luiheid, eigenwijsheid, domheid en verbitterdheid. Maar goed ik schrijf dit niet om u de grond in te trappen of om er zelf wat door te worden nee nee mijn oogmerk is in de eerste plaats de eer van God en de zuiverheid van de waarheid en de eenheid van het lichaam van Christus en de afbraak van alles wat vals is, want de duivel is er altijd op uit om de waarheid te verdonkeren en de leden uit elkaar te jagen, maar dat willen we de duivel niet gewonnen geven, en degenen die mij beschuldigen van een ander oogmerk zijn van God vervloekte leugenaars, ik heb u altijd erkent als mijn broeder in Christus en als een man met een roeping en die heb ik voor de tijd die God bepaald heeft met gebed ondersteund, waarvan ik het teken in mn neus draag, ik heb ook nooit in het heimelijk over u geachterklapts of iets heimelijks geopenbaard, maar alles wat er mis is op uw website kan ik niet verdragen en daar heb ik u dan ook diverse malen over aangeschreven en daarin heb ik vaak veel te voorzichtig en omzichtig in willen handelen (uit liefde) waardoor de vorm zelfs de inhoud enigzins heeft aangetast MAAR! dat neemt niet weg dat het met een zuiver oogmerk en met recht is gedaan, en u heeft voor de waarheid daarvan NIET WILLEN BUIGEN. maar God is mijn getuige met een dubbele eedzwering.

Beunhaas: Per definitite roepingloos en begint een website om publiek te leren, en bied daarop preken van anderen aan als koehandel om net als simon de tovenaar te pronken met de gaven van een ander, is zwanger van de comriaanse embryo-filosofie en verwerpt daarom de uitleg die evangelist G.P.P Burggraaf aan beth-el geeft, kent de rechtvaardiging niet en is dus niet wederomgeboren, tast bijbelheiligen aan in hun staat. (bron: roepingloos-lerende beunhazen en hun embryonale/koehandel. www.derokendevlaswiek.COM)


De onweerlegbare schriftbewijzen die meneer Burggraaf beweert te hebben, heb ik in de vorige mail uitgebreid en bijbels weerlegd waarin ik mij bijbels vrijmaak en afstand neem van de inlegkundige dwalingen van meneer Burggraaf en van de Hoeven , waarvan God al meer dan 20 jaar geleden mij heeft geopenbaard dat ik deze zou schrijven, waarvoor meneer Burgraaf niet wenst te buigen en mij onder de beunhazen zet, waarvan ik me nu ga vrij maken.

JEHOVAH God heeft mij op driejarige leeftijd geroepen in de eerste kerkdienst van mijn leven een kerstdienst in de oud gereformeerde gemeente van Den Helder in 1985 tot het ambt der zuigelingen en der kinderen, HALLELUJAH, om op de fluit te spelen en klaagliederen te zingen Mattheus 11:17 En zeggen: Wij hebben u op de fluit gespeeld, en gij hebt niet gedanst; wij hebben u klaagliederen gezongen, en gij hebt niet geweend. en dat heeft de Heere mijn hele leven waargemaakt ook toen ik nog een onbekeerde zwarte zwaan was en God als een goddeloze onbekeerde zondaar moest dienen. Ik heb nooit een website gebouwd om publiek te leren omdat ik me daartoe niet geroepen voelde. Ik heb nooit preken of artikelen van anderen gepubliceerd/geplagieerd noch prive noch publiek. en ik hoef met de gaven van niemand te pronken want God heeft me zelf met gaven des Heiligen Geestes versierd tot ziener met profetische en van wijsheid Spreuken 1:20 De opperste Wijsheid roept overluid daarbuiten; Zij verheft Haar stem op de straten. en na mijn bekering gave des onderscheids zoals David stond voor de urim en the thummim om de Heere te vragen 1 Samuël 23:9 Als nu David verstond, dat Saul dit kwaad tegen hem heimelijk voorhad, zeide hij tot den priester Abjathar: Breng den efod herwaarts. zo mag ik staan voor de Heere en de Heilige Geest openbaart het, en ik kan met Gods roeping en gaven helemaal niks het is alles Gods werk en Hij geeft het Zijn beminden als in de slaap. Psalmen 127:2 Het is te vergeefs, dat gijlieden vroeg opstaat, laat opblijft, eet brood der smarten; het is alzo, dat Hij het Zijn beminden als in den slaap geeft. maar zodra de zaak geschied is opent God het verleden leid me terug en toont me de zaak. Openbaring van Johannes 3:7 En schrijf aan den engel der Gemeente, die in Filadelfia is: Dit zegt de Heilige, de Waarachtige, Die den sleutel Davids heeft; Die opent, en niemand sluit, en Hij sluit, en niemand opent: God opent en sluit heden, verleden en toekomst, ja Hij regeert ALLES.

God heeft me in 2007 of 8 mijn ziel gered zoals de moordenaar aan het kruis, mocht ik christus rechtvaardig verklaren en zelf moest ik rechtvaardig voor eeuwig van God verlaten worden in de buitenste duisternis en toen ik dacht weg te zinken werd Christus me geopenbaard van de Vader als de van God verlatene in mijn plaats Markus 15:34 En ter negender ure, riep Jezus met een grote stem, zeggende: ELOI, ELOI, LAMMA SABACHTANI, hetwelk is, overgezet zijnde: Mijn God, Mijn God! Waarom hebt Gij Mij verlaten? en dat heeft God mij meerdere malen met kracht bevestigd. dat heeft met comriaanse filosofie niks uit te staan daar heb ik altijd tegen gestreden tegen die valse leer van zien is nog niet hebben, bedekte schuld is nog geen vergeven schuld, wel wederom geboren maar nog niet gerechtvaardigd, enz. Mijn oom heeft me daarin altijd bestreden en samen met heel die menigte van in dwaalleer verstrikte kinderen en knechten van God en familie en godsdienst waar ook G.P.P Burggraaf bij blijkt te horen die mij allemaal wel veel bitterheid hebben aangedaan MAAR NOCHTANS is mijn boog in stijvigheid gebleven! zoals God zelf onlangs in een preek van meneer Burggraaf uit zijn eigen mond door Woord en Geest bevestigde (heilige ironie). hoewel ik dan wel mijn broederen vreemd ben en door ELK onteerd en onbekend de zonen mijner moeder, nochtans zijn alle dromen van Jozef uitgekomen en daarom noem ik mijn zevende Jozef tot een gedenksteen met verwijzing naar Genesis 49:22-24 Jozef is een vruchtbare tak, een vruchtbare tak aan een fontein; elk der takken loopt over den muur. De schutters hebben hem wel bitterheid aangedaan, en beschoten, en hem gehaat; Maar zijn boog is in stijvigheid gebleven, en de armen zijner handen zijn gesterkt geworden, door de handen van den Machtige Jakobs; daarvan is hij een herder, een steen Israëls;

dat ik dus geen roeping heb of de rechtvaardigmaking niet ken of niet wedergeboren ben of met andere gaven pronk of embryo filosofie leer of al die andere godslasterlijke laster is zwakzinnige onzin en een aanranding een verkrachten een aantasting van het werk Gods in mij en in mijn leven kortom die laffe benaming van beunhaas om maar van me af te zijn die past in het geheel niet en Burggraaf kan ook niet zeggen dat hij er niet van wist want ik heb daar verantwoording van afgelegd in eerdere emails die hij naar hij beweert ongeopend in de kliko werpt om ze daarna er weer uit te vissen om ze alsnog te lezen waarvan alleen al het sturen van zijn laatste mail al getuigt een ieder staat hierbij persoonlijk voor God en dat de ware gelovigen hun zaligheid niet verliezen ook al trappen ze hun broeders van zich af en de grond in om zichzelf te handhaven in de dwalingen en ketterijen het blijft een verdrietige zaak dat kinderen Gods de duivel gunsten willen bewijzen en de eenheid van het lichaam van Christus in waarheid daarvoor opgeven om maar van ze af te zijn ja en de lasten van elkander niet te hoeven dragen WAARTOE CHRISTUS ZELF BEVEL GEEFT.

Gods genade toegewenst,
S.A. 

(aanpassingen in het orgineel: witruimte verwijdert)

Jakob Beth-el.



In dit bericht publiceer ik de email die ik op 28-05-2018 om 2:45 verzonden heb aan M.G. van der Hoeven van www.hetgekrookteriet.com en G.P.P. Burggraaf van www.derokendevlaswiek.com.In deze email maak ik mij vrij en weerleg ik hun inlegkundige drekgod dwalingen zoals zij deze leren op hun internetadres.




- - - - - - -

De bekering van jakob.

Wedergeboren in de moederschoot of wedergeboren te bethel?

(voormalig)ouderling M.G. van de Hoeven zegt: Jakob werd wedergeboren in de moederschoot.

Evangelist G.P.P. Burggraaf zegt: Jakob werd wedergeboren te bethel.

De bijbelteksten die aangevoerd worden om de wedergeboorte van jakob in de moederschoot te bewijzen zijn:

Genesis 25:26 en hosea 12:4 (in de update van het eerste artikel[1]) en hebreeën 12:16, 23 (in het slotartikel[2]) kanttekeningen, bijbelverklaringen en oudvaders laten we buiten beschouwing.



In Gods Woord, openbaart God iets van Zichzelf, Wie Hij is, Zijn gedachten, woorden en werken, Zijn rechten en Zijn wil en Zijn eer. Van verleden, heden en toekomst. Het gaat in Gods woord niet om de mens, die staat op de laatste plaats, en God op de eerste plaats. De bijbel is dus niet een aaneenschakeling van bekeringsverhalen, maar de openbaring van God. Het gaat dus niet over adam en eva of abel of henoch of noach en hun bekeringsverhaal. Maar dezen worden slechts genoemd en van hen word slechts verhaalt voor zover het in dienst staat van de openbaring van God.

Genesis 25:26
En daarna kwam zijn broeder uit, wiens hand Ezau's verzenen hield; daarom noemde men zijn naam Jakob. En Izak was zestig jaren oud, als hij hen gewon.

In bovenstaand vers lezen we over de volgorde van geboorte, de naamgeving van jakob naar aanleiding van het vasthouden van ezaus verzenen en de leeftijd van izak ten tijde van de geboorte van deze kinderen. Vier natuurlijke zaken waaraan door de Heilige Geest geen enkele geestelijke betekenis aan gegeven word die ook maar iets te maken hebben met persoonlijk wederomgeboren worden. Deze tekst bewijst de wedergeboorte van Jakob in de moederschoot niet.

Hosea 12:4
In moeders buik hield hij zijn broeder bij de verzenen; en in zijn kracht gedroeg hij zich vorstelijk met God.

De Heilige Geest stelt hier het vasthouden van de verzenen en de worsteling te pniël van jakob als toonbeelden van dapperheid en kracht tegenover de zwakheid en lafheid van efraim en israel waarvan zelfs juda, die verbond maken met assur en de olie naar egypte voeren om ze gunstig te stemmen. Dit alles heeft opnieuw helemaal niets te maken met het persoonlijk wederom geboren worden van jakob. Deze tekst bewijst de wedergeboorte van Jakob in de moederschoot niet.

Hebreeën 12:16
Dat niet iemand zij een hoereerder, of een onheilige, gelijk Ezau, die om een spijze het recht van zijn eerstgeboorte weggaf.

In dit vers word een natuurlijke zaak bij vergelijking gebruikt om een geestelijke zaak duidelijker te verklaren en de hoorders des te meer aan te sporen. Want zoals ezau de eerstgeborene recht had op de erfenis en zegen die daarbij hoorde(vers 17), heeft hij deze veracht en verkocht als zijnde van nul en geen waarde en heeft daarna niet meer kunnen erven. Zo worden ook de hebreeën die in deze brief worden aangeschreven vermaand om de beloofde messias niet door ongeloof te verwerpen (vers 15 en 25) waarna ze niet in staat zouden zijn het koninkrijk Gods te beërven. Ook in dit vers gaat het over natuurlijke zaken aangaande Ezau en heeft dan ook niets te maken met de persoonlijke wedergeboorte van jakob in de moederschoot.

Hebreeën 12:23
Tot de algemene vergadering en de Gemeente der eerstgeborenen, die in de hemelen opgeschreven zijn, en tot God, den Rechter over allen, en de geesten der volmaakte rechtvaardigen;

Nergens in deze tekst word gesproken over de wedergeboorte van jakob in de moederschoot, noch van de wedergeboorte van jakob op welk ander moment dan ook in zijn leven, zelfs niet dat jakob bij eerstgeborenen(uitverkorenen of ware gelovigen) hoort die in de hemel opgeschreven zijn, het staat er gewoon niet.

Uit bovenstaande teksten kan niet worden opgemaakt dat jakob was wedergeboren in de moederschoot.

De bijbelteksten die aangevoerd worden om de wedergeboorte van jakob te beth-el te bewijzen zijn:

Hosea 12:5b en genesis 27:20 (van hel tot beth-el [3]).

Hosea 12:5b
Te Beth-el vond hij Hem, en aldaar sprak Hij met ons;

dat God tot Jakob sprak op onmiddelijke wijze door een droom te beth-el wil niet zeggen dat dit de eerste keer was dat God tot Jakob sprak hetzij middelijk danwel onmiddelijk ook al staat dat niet in de schrift opgetekent, er staat zoveel niet in de schrift opgetekent wat wel gebeurd is ook geestelijke zaken, dat deze zaak wel in Gods woord staat is ten dienste van de verdere openbaring van God in Zijn Woord. God wijst hier op enige van Zijn werken die efraim en israel en juda bekend waren en die hun op hun afhankelijkheid schandelijkheid afvalligheid en zondigheid enz. wijzen.

Genesis 27:20
Toen zeide Izak tot zijn zoon: Hoe is dit, dat gij het zo haast gevonden hebt, mijn zoon? En hij zeide: Omdat de Heere uw God dat heeft doen ontmoeten voor mijn aangezicht.

Dat Jakob hier spreekt over de Heere als de God van Izak, betekent in de eerste plaats dat Jakob de Heere als God erkent en in Hem gelooft als de God van alle zegeningen, die hij door bedrog tegen Izak hoopt te ontvangen, het "uw God" sluit helemaal niet uit dat Hij ook de God van Jakob is ook al staat ie te liegen dat ie barst. Het is een manier van spreken die God zelf ook gebruikt zoals we kunnen lezen als de Heere izak verschijnt in genesis 26:2 Ik ben de God van Abraham, uw vader. Bovendien was Izak ook aan het jokken in genesis 26:8 maar de Heere was hem verschenen in genesis 26:2 dus het "uw God" en het bedrog van jakob bewijzen niet dat hij op dat moment onwedergeboren was en in zijn eertijds leefde. Bovendien probeerden Abram en Sara ook op zondige wijze gods belofte te vervullen, en ook zij logen over hun huwelijk, en zonde is zonde. Voor en na ontvangen word er gezondigd door Gods volk dat is de werkelijkheid.

Genesis 28:11-15
En hij geraakte op een plaats, waar hij vernachtte; want de zon was ondergegaan; en hij nam van de stenen dier plaats, en maakte zijn hoofdpeluw, en leide zich te slapen te dierzelver plaats. En hij droomde; en ziet, een ladder was gesteld op de aarde, welker opperste aan den hemel raakte; en ziet, de engelen Gods klommen daarbij op en neder. En ziet, de Heere stond op dezelve en zeide: Ik ben de Heere, de God van uw vader Abraham, en de God van Izak; dit land, waarop gij ligt te slapen, zal Ik aan u geven, en aan uw zaad. En uw zaad zal wezen als het stof der aarde, en gij zult uitbreken in menigte, westwaarts en oostwaarts, en noordwaarts en zuidwaarts; en in u, en in uw zaad zullen alle geslachten des aardbodems gezegend worden. En zie, Ik ben met u, en Ik zal u behoeden overal, waarheen gij trekken zult, en Ik zal u wederbrengen in dit land; want Ik zal u niet verlaten, totdat Ik zal gedaan hebben, hetgeen Ik tot u gesproken heb.

Meneer Burggraaf beweert dat Ezau een type van de bloedwreker is en dat is op zichzelf weer een type van de wet van God. Maar Jakob was eenvoudig op de vlucht voor een moordaanslag zoals David ook moest vluchten voor de moordlustige Saul dat heeft niks met een bloedwreker te maken want ze hadden niemand gedood, bovendien is het principe van de bloedwreker en de vrijstad pas de wereld ingekomen met de wet van Mozes, en de wet van Mozes kwam pas 430 jaar na abraham. Daar wisten Abraham en Izak en Jakob niks van die moesten het doen met het geopenbaarde vanaf het paradijs tot hun tijd en hetgeen de Heere hen zelf geopenbaard had.

We lezen in bovenstaand gedeelte uit genesis 28:11-15 niks over overtuiging van zonde, ellendekennis, sterven aan de wet, gods verdoemend recht omhelzen openbaring van Christus tot zaligheid enz nee Jakob is op reis en de zon gaat onder. verder reizen gaat niet hij gaat daar overnachten zoekt een steen uit tot kussen en legt zich om te slapen. En vervolgens verschijnt God ook hem net als de Heere Abraham en Izak in de droom is verschenen en herhaalt en bevestigd de belofte gedaan aan Abraham en Izak en aan hemzelf door Izak.

Dit alles bewijst op geen enkele wijze dat Jakob te beth-el werd wedergeboren.

Johannes 1:51
Jezus antwoordde en zeide tot hem: Omdat Ik u gezegd heb: Ik zag u onder de vijgeboom, zo gelooft gij; gij zult grotere dingen zien dan deze. En Hij zeide tot hem: Voorwaar, voorwaar zeg Ik ulieden: Van nu aan zult gij den hemel zien geopend, en de engelen Gods opklimmende en nederdalende op den Zoon des mensen.

Hier wijst Jezus op de droom van Jakob waarin de komst van Christus dat is God in het vlees word aangekondigd als het Zaad waarin al de geslachten der aarde gezegend zullen worden. En de vervulling daarvan, waarvan de dicipelen getuigen mogen zijn.

Wanneer Jakob is wedergeboren staat dus niet in de bijbel opgetekent net zoals dat van zoveel andere gelovigen in de bijbel niet staat opgetekent.

Gods genade toegewenst,

S.A.


[1] http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Jakob.html

[2] http://www.hetgekrookteriet.com/Diverse_artikelen/Jakob_slot.html
[3] http://www.derokendevlaswiek.com/2018_THEOLOGIE_EINDTIJDzpRUBRIEKMET_JAKOB_GING_HET_zhVAN_HEL_TOT_BETHELzh_.html

(Wijzigingen in de originele tekst: links toegevoegd.)