maandag 20 mei 2024

Predikant of theoloog?

 Reactie op deze blog van Jasper:

eindelijk iemand die het snapt, mooie stukken op uw blog, heftig soms maar ja de waarheid is soms hard, er zijn dus meer mensen die strijden in dit goddeloze nederland, ik heb alles gelezen, bent uzelf predikant of theoloog? wie bent u eigenlijk? Hartelijke groet, Jasper.

Met vriendelijke groet,
Jasper

Mijn antwoord:

Dag Jasper,

Ik verwachtte eigenlijk geen reacties op mijn blog. Al helemaal geen nette of vriendelijke reacties. Ik controleer de inbox daarom niet zo frequent. Daarom komt dit bericht later dan wellicht gepast is.

Het is fijn om te weten dat de inhoud van mijn blog weerklank vind in uw hart. Als ik mijn artikelen wel eens teruglees dan vraag ik me wel eens af hoe ik ooit in staat ben geweest deze te schrijven.

Wie ben ik eigenlijk? Een predikant een Theoloog ? Niets van dat alles. Ik heb nooit gestudeerd en ik ben nergens bevestigd. Ik ben niets. En ik zeg met Paulus: Doch door de genade Gods ben ik dat ik ben. En alles daar buiten is enkel zonde. Ik geloof van al het goede dat er in mijn leven en op mijn blog te vinden is dat ik dat van de Heere ontvangen heb zonder enige verdienste of recht mijnerzijds. Het is zo'n onbegrijpelijk wonder dat God in Zijn Raad mij de grootste der zondaren heeft uitverkoren en tot de Zijne heeft gemaakt. Ik kan me alleen maar diep schamen dat ik daar zo weinig, zo kort, zo oppervlakkig bij stil sta in mijn verdorven bestaan. Er is zo weinig vrucht dat het enkel te danken is aan de onberouwelijkheid van de genadegift Gods dat God me niet verlaten heeft en de voorbidding van Christus dat ik mijn geloof niet verloren ben. Ik zou de Heere Jezus Christus heel bewust altijd en eeuwig dankbaar moeten zijn voor het offer dat Hij heeft willen brengen voor zo een als ik.

Ik kan u helaas geen mooi cv, resume, of diploma overleggen. Ik ben slechts een vieze vuile zondaar met een zalig lot. Ik denk niet dat dat ze mij op de kansel of de universiteit willen hebben met mijn lage bestaan en uiterlijke gebreken. Dus ik beperk mij tot het voorgaan in mijn eigen huis. En af en toe wat te schrijven op mijn blog als de Geest mij daartoe zet. De Heere behoede me er voor uit eigen beweging iets de doen opdat ik Zijn naam niet lastere.

Hopelijk heb ik mezelf zo duidelijk geïntroduceerd. Wie bent u als ik u vragen mag ?

Wat betreft de heftigheid en de hardheid van mijn artikelen ik zie dat als subjectieve begrippen. Als we in de werkelijkheid worden gezet en met de waarheid worden geconfronteerd dan komt niemand daar ongeschonden van af. Aangezien wij allen in in zonde en ongerechtigheid ontvangen en geboren zijn in onze diepe val in en met Adam, onze doodstaat in de zonde en de misdaden, als vijanden van God en onze naaste, ons leven in de leugen van de duivel en zelfbedrog, onze hoogmoed en zelfzucht. ja de woorden der wijzen zijn gelijk prikkelen, en gelijk nagelen, diep ingeslagen van de meesters der verzamelingen, die gegeven zijn van den enigen Herder.

De waarheid van Gods woord kan niet anders dan diepe wonden slaan, Want het Woord Gods is levend en krachtig, en scherpsnijdender dan enig tweesnijdend zwaard, en gaat door tot de verdeling der ziel, en des geestes, en der samenvoegselen, en des mergs, en is een oordeler der gedachten en der overleggingen des harten.

Het enige verdovende middel voor een gewond ego dat ik ken is totale overgave aan en omhelzing van Gods heilige en door ons geschonden recht van die volmaakte ongemaakte eeuwig goede God. Want wie zijn wij, wat hebben we God aangedaan? Ja waar hebben we onszelf in gestort?

En de enige oplossing en verlossing die ik ken voor die hemelhoge schuld en die welverdiende straf is een zaligmakende openbaring van Christus Die Zijn bloed gestort heeft aan het kruis op Golgotha om vijanden met God te verzoenen. Als je dat mag beleven dan kun je toch alleen maar stil worden voor God en Hem verwonderd danken voor die onuitsprekelijke gave. En te dienzelfden dage zult gij zeggen: Ik dank U, HEERE! dat Gij toornig op mij geweest zijt, maar Uw toorn is afgekeerd, en Gij troost mij. Dan ben je rijker dan een miljardair

Ik groet u,

S.A. Top