zondag 6 juni 2021

De maalstenen

 “Er zullen twee vrouwen malen in den molen, de ene zal aangenomen, en de andere zal verlaten worden.” (Mattheus 24:41, Statenvertaling Bijbel)

Twee vrouwen, De ene de hoer genaamd Babylon.

“En op haar voorhoofd was een naam geschreven, namelijk Verborgenheid; het grote Babylon, de moeder der hoererijen en der gruwelen der aarde.” (Openbaring van Johannes 17:5, Statenvertaling Bijbel)

Twee vrouwen, de andere de bruid van Christus de heilige stad het nieuwe Jeruzalem.

“En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, nederdalende van God uit den hemel, toebereid als een bruid, die voor haar man versierd is.” (Openbaring van Johannes 21:2, Statenvertaling Bijbel)

Als een maalsteen ronddraait en dwalingen rond strooit. Is er een tweede maalsteen nodig om deze tot kaf te vermalen. Maar als deze maalsteen vast slaat in de dwalingen en de verkeerde kant op gaat draaien dan worden de dwalingen niet meer vermalen maar rondgestrooid. Als je een roeping hebt om de dwalingen te bestrijden en je zit verstrikt in een dwaling en ze dus zelf verspreidt. Dan doe je geen nut maar erger je de kleinen in Christus.

“Maar zo wie een van deze kleinen, die in Mij geloven, ergert, het ware hem nutter, dat een molensteen aan zijn hals gehangen, en dat hij verzonken ware in de diepte der zee.” (Mattheus 18:6, Statenvertaling Bijbel)

Ja dan moet er een maalsteen tegen je gesteld worden die jou dwalingen vermaalt. En al bekeer je je dan niet. Dan zal je einde met Babylon zijn. WIE HET OOK BETREFT. Al heet je hervormd of gereformeerd of evangelisch of des Heeren tempel of christelijk of hutje in de komkommer hof of de rokende vlaswiek of akker vol linzen ja ik sluit mezelf er bij in want die meent te staan ziet toe dat hij niet valle.

“En een sterke engel hief een steen op als een groten molensteen, en wierp dien in de zee, zeggende: Aldus zal de grote stad Babylon met geweld geworpen worden, en zal niet meer gevonden worden.” (Openbaring van Johannes 18:21, Statenvertaling Bijbel)

“Want er moeten ook ketterijen onder u zijn, opdat degenen, die oprecht zijn, openbaar mogen worden onder u.” (1 KorintiĆ«rs 11:19, Statenvertaling Bijbel)

En al ben je een kind en knecht van God en is de genadegift en roeping Gods onberouwelijk.

“Want de genadegiften en de roeping Gods zijn onberouwelijk.” (Romeinen 11:29, Statenvertaling Bijbel)

Dan zul je te maken krijgen met een bestraffing en kastijding die zijn weerga niet kent. Dus maak je borst maar nat.

“Zo wie Ik liefheb, die bestraf en kastijd Ik; wees dan ijverig, en bekeer u.” (Openbaring van Johannes 3:19, Statenvertaling Bijbel)

Van de zeven gemeenten in klein Aziƫ is niets over. En als je dat aan de levende lijve wil meemaken dan moet je het zelf maar weten. Diezelfde Christus die machtig is om een geopende deur te geven is net zo machtig om hem weer te sluiten. Dat zien we aan derokendevlaswiek.NL want die is opgeheven (was voor mij oud nieuws). Rd.nl, refoweb.nl, refoforum.nl, de woesteweg.nl, hetgekrookteriet.com, derokendevlaswiek.com, etc allemaal open deuren. Een ieder maar toezien hoe hij omgaat met zijn open deur.

“21. Want is het, dat God de natuurlijke takken niet gespaard heeft, zie toe, dat Hij ook mogelijk u niet spare. 22. Zie dan de goedertierenheid en de strengheid van God; de strengheid wel over degenen, die gevallen zijn, maar de goedertierenheid over u, indien gij in de goedertierenheid blijft; anderszins zult ook gij afgehouwen worden.” (Romeinen 11:21-22, Statenvertaling Bijbel)

“Dwaalt niet; God laat Zich niet bespotten; want zo wat de mens zaait, dat zal hij ook maaien.” (Galaten 6:7, Statenvertaling Bijbel)

“Zo zult gij tot hem zeggen: Zo zegt de HEERE: Zie, dat Ik gebouwd heb, breek Ik af, en dat Ik geplant heb, ruk Ik uit, zelfs dit ganse land.” (Jeremia 45:4, Statenvertaling Bijbel)

S.A.