zaterdag 24 augustus 2019

De Banier. (3)

Deel drie van mijn artikel. De losse flodders beginnen op te raken bij Burggraaf.

Morgenpredikatie 11-08-2019 van G.P.P. Burggraaf.
exodus 17
Burggraaf: "je heb ook een hoop van die beunhazen, die bestrijden de geestelijke typologie in Gods woord, hè dan is de ladder Jakobs, heb niks meer met Christus te make, als je zo Gods woord leest, lees je dat tot je eigen verderf, want de Heere heb zijn woord gegeven, 't word veel in beeldspraak, he hooglied, dat beeldsprakige hooglied, ...."

Kijk dit is weer zo'n nietszeggende afdwalende uitspraak want Burggraaf gaat er niet daadwerkelijk op in en komt niet met een schriftuurlijke weerlegging van wat ik daarover geschreven heb en hij citeert ook zeer zelden letterlijk. Ja zo kan hij de toehoorders mooi een rad voor de ogen draaien als het via de kansel gefilterd wordt, prachtig hoor. Ik heb overigens nooit ontkent dat er geen beelden in het oude testament liggen. en ook niet geschreven dat die ladder niets symboliseerde, maar die ladder is geen Christus.

Ja die Saul had nog een Amelekiet uit de afscheiding in zijn achterzak meegesmokkeld. God zegt maak een einde aan die ketterijen en dwalingen. WEG MET DIE INLEGKUNDE DREKGOD! Ja dan moet Samuël er aan te pas komen om die inlegkunde drekgod amelekiet in duizend stukken te fileren met het zwaard des Geestes hetwelk is Gods Woord:

Efeziërs 6:17-18
17. En neemt den helm der zaligheid, en het zwaard des Geestes, hetwelk is Gods Woord. 18. Met alle bidding en smeking, biddende te allen tijd in den Geest, en tot hetzelve wakende met alle gedurigheid en smeking voor al de heiligen;

Burggraaf u kunt denken dat u uw inlegkunde drekgod ketterijen amelekiet aan de hand kunt houden maar er blijft toch niks van over WANT:

Exodus 17:16
En hij zeide: Dewijl de hand op den troon des Heeren is, zo zal de oorlog des Heeren tegen Amalek zijn, van geslacht tot geslacht!

God zal wel van geslacht tot geslacht ONBUIGZAME Mordechai's tegen de Amelekitische Hamans Blijven stellen tot er van Amalek niets over is.

Esther 3:2
En al de knechten des konings, die in de poort des konings waren, neigden en bogen zich neder voor Haman; want de koning had alzo van hem bevolen; maar Mordechai neigde zich niet, en boog zich niet neder.

Wil Burggraaf het van een kleine jongen aannemen zoals David dat deed?

SERVATUS