zaterdag 24 augustus 2019

(audio) getuigenis Jurie van den Berg + lasterberichten weerlegd. (2)

Toen ik het audio getuigenis van Jurie van den Berg op derokendevlas(VALS)wiek.COM beluisterde werd ik in meerdere opzichten verblijd. Maar daarna bezocht ik het postvak van mijn blog en kwam ik er achter dat hij mij 3 lasterberichten had gestuurd. Dus ik bewaar het mooiste voor het laatst en zal eerst die berichten behandelen. Hieronder volgt zijn tweede bericht en daarna mijn weerlegging:

Beunhaas SA,
Ik had je nog 1 zaak te zeggen.
1. Je loochent dat Abrahams bekering in de Bijbel staat, maar als dat zo zou zijn, is er geen God en geen hemel noch hel. Het is godslastering wat je beweert, want lees je Abraham bekering niet in Gods Woord, dan maak je van Gods Woord een duivels boek, netzoals je dat doet bij Jakobs bekering, terwijl ds. Burggraaf overduidelijk Gods Woord heeft laten spreken ook vanuit de profeten, dat Jakob door God gevonden werd te Bethel. Jij loochent dat, omdat je een ezau bent en ezaus lasteren ook wat Paulus doet in Rom. 4, waarin Paulus de rechtvaardigmaking van Abraham als voorbeeld
stelt voor alle gelovigen in Rom. 4. En in Joz. 24:1-3 staat duidelijk geschreven dat Abraham leefde in een gezin waar men de afgoden diende. Dus je bewering dat Abraham al bekeerd was in het Ur der Chaldeen doe je alleen om je eigen onzin te bewijzen. Er staat geschreven: ‘En Abraham geloofde God en het is hem tot rechtvaardigheid gerekend’. Namelijk, omdat God tot hem gesproken had: ‘Gaat uit...., en ‘Ik ben uw Schild, uw Loon zeer groot.’ Toen is de dode Abram uit zijn geestelijke graf opgestaan, want God spreekt de doden levend en zalig (Joh. 5:25). Dat is ook wat ds. Burggraaf leert en jij laster je zelf de hel in, omdat je Christus in hem kruisigt door zijn woorden en vooral Gods Woord in een valse zin te verdraaien in alles! Elk woord wat je schrijft is godslastering en je schrijft daarmee alleen maar je eigen levensloop, net zoals beunhaas Kleen dat doet. Maak zoveel kabaal als je wilt, het zal je oordeel alleen maar verzwaren, Je oogmerk is pure afgunst en door de duivel gedicteerd. Je pleidooi voor Kort en Veldman is ook duivels, aangezien ds. Burggraaf duidelijke stukken heeft geschreven tegen het roomse boek van Kort waarin niet de rechtvaardiging van de goddeloze maar de rechtvaardiging van de gelovige wordt geleerd en de modaliteiten-geest van Veldman is ook duidelijk weerlegd, waaruit blijkt dat de kerkpolitieke Veldman absoluut niet van God geroepen blijkt te zijn. Jij zal dat verdraaien omdat je medestanders zoekt en dat alles anoniem, wat alleen huurlingen doen. Ben vrij van je judasbloed. Ik heb gezegd.

Mijn weerlegging:

Alle zaken die in mijn vorige artikel zijn behandeld, en ik weerlegd heb met de waarheid van Gods woord, daar zal ik in dit artikel aan voorbijgaan en alle laster is voor uw eigen verantwoording.

In Jozua 24:1-3 ik zal het meteen citeren:

Jozua 24:1-3
1. Daarna verzamelde Jozua al de stammen van Israël te Sichem, en hij riep de oudsten van Israël, en deszelfs hoofden, en deszelfs richters, en deszelfs ambtlieden; en zij stelden zich voor het aangezicht van God. 2. Toen zeide Jozua tot het ganse volk: Alzo zegt de Heere, de God Israëls: Over gene zijde der rivier hebben uw vaders van ouds gewoond, [namelijk] Terah, de vader van Abraham, en de vader van Nahor; en zij hebben andere goden gediend. 3. Toen nam Ik uw vader Abraham van gene zijde der rivier, en deed hem wandelen door het ganse land Kanaän; Ik vermeerderde ook zijn zaad en gaf hem Izak.

In dit gedeelte wordt gesproken over de vaders  die andere goden hebben gediend. waarvan er een  met name genoemd wordt namelijk Terah de vader van Abraham en de vader van Nahor. er staat niet Terah EN Abraham EN Nahor. dus hier worden enige voorvaders van Abraham aangewezen, waarvan alleen de laatste met name wordt genoemd. Namelijk Terah de vader van Abraham, de vader van Nahor. DUS NIET ABRAHAM ZELF. en zelfs al was het wel zo, dan bewijst dat alsnog niet dat hij niet in Ur der Chaldeeën door recht verlost is voor dat de Heere hem wegnam uit die plaats en hem riep naar het land dat God hem wijzen zou. bovendien is abraham in geloofsgehoorzaamheid op reis gegaan. maar daar ben ik in een eerder artikel al op ingegaan dus degenen die er belang in stellen zoeken dat maar op. dat iemand in een gezin wordt geboren waar (een van) de ouders een afgod dienen bewijst helemaal niets. En want de schrift zwijgt over het geloof van de moeder van Abraham.

Uw verwijzing naar romeinen 4 bewijst ook niets.

Romeinen 4:3
Want wat zegt de Schrift? En Abraham geloofde God, en het is hem gerekend tot rechtvaardigheid.

en wat zegt de schrift hier van:

Hebreeën 11:1-2
1. Het geloof nu is een vaste grond der dingen, die men hoopt, en een bewijs der zaken, die men niet ziet. 2. Want door hetzelve hebben de ouden getuigenis bekomen.

Hebreeën 11:8
Door het geloof is Abraham, geroepen zijnde, gehoorzaam geweest, om uit te gaan naar de plaats, die hij tot een erfdeel ontvangen zou; en hij is uitgegaan, niet wetende, waar hij komen zou.

Omdat Abraham al door recht verlost was en het waar zaligmakend geloof deelachtig was en daarin wandelde en Gods belofte geloofde, rekende God het hem tot gerechtigheid, God gaf hem getuigenis in bevestiging van zijn geloof. Net zoals de Heere Jezus aan Petrus getuigenis gaf in bevestiging van zijn geloof:

Mattheus 16:15-17
15. Hij zeide tot hen: Maar gij, wie zegt gij, dat Ik ben? 16. En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods. 17. En Jezus, antwoordende, zeide tot hem: Zalig zijt gij, Simon, Bar-jona! want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is.

En staat van Petrus zijn bekerings verhaal in de bijbel? neen. Maar u geeft hem zelf getuigenis in uw audio getuigenis: "hij was al bekeerd." Bij Abraham was het precies eender.

U bent weerlegd met het woord onzes Gods.

SERVATUS