donderdag 30 mei 2024

Predikant of theoloog. (gruwelijk) SLOT

Afsluitend artikel waarin ik afscheid neem van zelfverklaard christen en Paauwiaan Jasper nadat hij mij een schokkend antwoord schreef op mijn welgemeende liefdevolle woorden.
 
 
De woorden van Jasper:
Meld je bij een kliniek jongen het gaat echt heel slecht met je, als je waarlijk een kind van God was zou je niet zo praten, er klinkt alleen maar angst en trauma’s door, was het zo erg je opvoeding? Laat je helpen, stop met God lasteren, [*]
 
Zeker ben ik een Christen, en nee ik hoor niet bij een gemeente, wij zijn paauwianen.


Stop met je dreigende idiote gebral, laat je helpen, je gezin zal ook lijden onder dit gedrag.


In je mails staat je naam niet je heet geen S.A.Top, Jezus streed ook gewoon met Zijn eigen naam, je bent laf door anoniem je psychopatische leugens de wereld in te slingeren, strijd met open vizier man, wees een kerel. Je pronkt met allerlei profetieën en roepingen, je spot verschrikkelijk, hier zul je eens rekenschap voor moeten afleggen, ook al ben je ziek in je hoofd, God zal je daden persoonlijk vergelden.
[*]


Wees een echte vent en zeg wie je bent openlijk op je blog.


Hartelijke groet,
 
Jasper.
 
 
Mijn antwoord:

Dag Jasper,

Je bent dus helaas voor jou niet in staat tot een normale mailwisseling. Einde mailwisseling. Ik laat het verder aan God over om met jou af te rekenen.

Nu zal ik nog voor de laatste keer op jou email ingaan en dan zoek je het maar uit. Je valt in herhaling als een vrome duivel want dat is wat je bent uit je vader de duivel. voor ds Paauwe heb ik net als voor Abraham goede hoop dat hij in de hemel is. Maar jij bent zeker weten op reis naar de eeuwige verdoemenis. Als jij schrijft dat je een Paauwiaan bent dan is dat niets meer dan de farizeeërs die zeiden: Zij antwoordden en zeiden tot Hem: Abraham is onze vader. Jezus zeide tot hen: Indien gij Abrahams kinderen waart, zo zoudt gij de werken van Abraham doen. (Johannes 8:39) Jij hebt exact dezelfde duivelse houding als de farizeeën in Johannes 8. Jij lastert Gods zaligmakend werk in mijn hart en leven. Zoals zij de Heere Jezus lasterden. En je staat onder hetzelfde oordeel als de farizeeën omdat je precies hetzelfde gedrag als de farizeeën vertoont jegens mijn bekering, roeping en gaven. Gij zijt uit den vader den duivel, en wilt de begeerten uws vaders doen; die was een mensenmoorder van den beginne, en is in de waarheid niet staande gebleven; want geen waarheid is in hem. Wanneer hij de leugen spreekt, zo spreekt hij uit zijn eigen; want hij is een leugenaar, en de vader derzelve leugen. (Johannes 8:44). En jij bent net zo'n leugenaar die uit zijn eigen spreekt.

Je noemt je zelf een christen maar je bent niet het eigendom van Christus.
zoals de farizeeën zich kinderen van Abraham noemde maar kinderen van de duivel waren.

Je kunt het duidelijk niet verdragen dat God mijn ziel gered heeft en geestelijke gaven gegeven heeft. Je kunt maar niet geloven dat God mij toekomstige zaken geopenbaard heeft, gebeden gegeven en verhoord heeft enzovoorts. En dat nu werkelijk alles op mijn blog de zuivere waarheid is. Maar ik weet wat ik zelf beleefd heb dat neem je mij niet af met geen legioen duivelen en leugens en zonden niet.

Voor jou staat en toestand helpt geen enkele kliniek en ik heb geen kliniek nodig. Ik ben wel bij mijn verstand en gezond van lijf en leden: verheugd in God naar waarde nooit te danken. Je bent zelf een Godslasteraar van de ergste soort.

Wat voor dreigend idioot gebral praat (schrijf) jij over? Dat jij naar de eeuwige verdoemenis gaat en dat God met je zal afrekenen als je zo onbekeerd doorgaat en daar bovenop tegen mij op duivelse wijze te keer gaat ? Jij denkt dat God dat allemaal ongestraft laat dat je niet eeuwig zult branden in de hel? Nu geloof dat dan, veel plezier met je ingebeelde zegen. Maar ik heb je zo duidelijk gewaarschuwt als ds Paauwe dat nog nooit in zijn leven gedaan heeft.

Mijn naam is S.A. Top zo staat dat op mijn identiteitskaart en rijbewijs en bankpas en alle andere passen. S. en A. zijn de initialen van de namen waar mee ik gedoopt ben in de oud gereformeerde gemeente. Top is de naam die ik gekregen heb toen mijn moeder hertrouwde. Mijn voornaam staat driemaal volledig uitgeschreven op mijn blog. Je bent dus honderd procent uit de duivel, een lasteraar die dus niet zal terugdeinzen voor de zonde tegen de Heilige Geest.

Deze valse emails die je schrijft en met name de laatste twee alinea's zullen jou geweten eeuwig martelen in de buitenste duisternis als jij je daar niet van bekeert en door Jezus Christus met God verzoend wordt. Dat is de taal van Jezus Christus zoals opgetekend in het evangelie en de openbaring aan Johannes. Aldaar zal zijn wening en knersing der tanden, wanneer gij zult zien Abraham, en Izak, en Jakob, en al de profeten in het Koninkrijk Gods, maar ulieden buiten uitgeworpen. (Lukas 13:28)  Branden zul je man.  Maar den vreesachtigen, en ongelovigen, en gruwelijken, en doodslagers, en hoereerders, en tovenaars, en afgodendienaars, en al den leugenaars, is hun deel in den poel, die daar brandt van vuur en sulfer; hetwelk is de tweede dood. (Openbaring van Johannes 21:8)
Toen zeide de koning tot de dienaars: Bindt zijn handen en voeten, neemt hem weg, en werpt hem uit in de buitenste duisternis; daar zal zijn wening en knersing der tanden. (Mattheüs 22:13) Jij moet geen duivelse valsvrome spelletjes met mij spelen man daarmee doe je eigen ziel eeuwig schade mee aan. God laat niet met zich spotten dus blijf voor je eigen bestwil van Zijn gemeente het lichaam van Christus af. Opdat je niet als een pottenbakkersvat wordt verpletterd met de ijzeren roede van de Koning der koningen en de Heere der heren. volgens psalm 2.

Man man man wat ben jij duivels gevaarlijk bezig heb je dan werkelijk geen enkel besef van de werkelijkheid meer over ? Zijn ze allemaal zo in de Paauwiaanse kringen ? God bekere je voor het voor eeuwig te laat is. Het is echt schokkend om te lezen hoe jij je gewillig door de duivel naar de hel laat slepen.

Nou zoek het maar uit dan. Het is bij jou paarlen voor de zwijnen.

Ik groet je,

S.A. Top
 
[*] (Mattheüs 11:16-17) [16] Doch waarbij zal Ik dit geslacht vergelijken? Het is gelijk aan de kinderkens, die op de markten zitten, en hun gezellen toeroepen, [17] En zeggen: Wij hebben u op de fluit gespeeld, en gij hebt niet gedanst; wij hebben u klaagliederen gezongen, en gij hebt niet geweend. 
 
Naschrift: Voor het geslacht wat de Heere Jezus noemt in deze gelijkenis en degenen die hen daarin navolgen klinkt het wee u oordeel van Jezus Christus. Het maakt voor dit soort volk feitelijk niet uit welke naam de boodschapper draagt of het nu Johannes is of Jezus, en ook niet op welke toon de boodschap gebracht wordt hetzij als een vrolijke fluit of klagend lied, of je afstandelijk bent of juist heel dichtbij. Johannes de doper at sprinkhanen en wilde honing in de woestijn en was verborgen en zijn dicipelen vastten veel maar de Heere Jezus at met hoeren en tollenaren. De vraag van nota bene de Zoon van God de middelaar Gods en der mensen die zulke mensen rest is: (Mattheüs 23:33) Gij slangen, gij adderengebroedsels! hoe zoudt gij de helse verdoemenis ontvlieden. Met andere woorden dat is onmogelijk. En daar kan ieder mens zich aan spiegelen. Hoe wij omgaan met het tot ons gepredikte woord van God in welke vorm dat ook tot ons mag komen is niet vrijblijvend. Wij allen moet God eenmaal rekenschap geven van hoe wij omgaan met Gods goede gaven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predikant of theoloog III

 In dit artikel vervolgen we onze briefwisseling Jasper schrijft:




Dag SA,

U bent wel erg wantrouwend, ja ik heb alles gelezen en ook op de sites van Burggraaf, nergens is uw naam te bekennen, ik hoop voor u dat Christus uw naam kent, dat doet Hij wel maar met al uw gescheld en het vreselijk hoog opgeven van uzelf vermoed ik dat u niet in het boek des levens staat, waar is uw zachtmoedigheid? Dat is een vrucht van de wedergeboorte, lees de bergrede maar eens goed, u bent geen haar beter dan de mensen die u noemt, u scheld en vloekt en schreeuwt dat u allerlei gaven bezit, wat een arm leeg mens zonder genade vrees ik, niks in of uit u spreekt iets van ware genade, kinderen van God doen niet zoals u doet, u bent boos omdat God niet naar u omkijkt, en u heeft toch echt een vreselijke narcistische aandoening met psychopathische trekken, ik start een onderzoek naar u en zal zeker achter uw naam komen, u moet gestopt worden met dit stalken en bedreigen van mensen hoe gek die ook zijn. Ik las zelfs een onschuldige jongen die Kleen op een normale manier verdedigt, die hakt u op een manier de grond in dat Jezus dat nooit zou goedkeuren. Als u een man bent vertel mij wie u bent, praat normaal, ga een gewoon gesprek aan, u lijkt zwaar getraumatiseerd door het leven en opvoeding, daardoor bent u een patalogische leugenaar en een narsict, u krenkt mensen maar bovenal God.

Hartelijke groet,

Jasper.




Mijn antwoord aan Jasper:

Dag Jasper,

Jij wilde graag weten wie ik ben dus heb ik netjes al je vragen beantwoord. Nu ik jou vraag wie jij bent en je wat welgemeende vragen stel beantwoord jij geen enkele vraag. Bovendien beweer je nu voor de derde keer alles op mijn blog te hebben gelezen. Tegelijkertijd belaster je mij. Onder elk artikel staat mijn naam en ik heb het met de zoekfunctie gecontroleerd mijn naam staat minstens drie keer volledig uitgespeld op mijn blog. Je bent dus een volhardende leugenaar.

Je liegt dat je alles gelezen hebt want je las mijn naam niet.
Je liegt dat mijn naam niet op mijn blog te lezen is maar dat is wel zo.
Je liegt dat ik hoog opgeef van mij zelf. Maar ik heb dat niet gedaan want ik heb je geantwoord dat ik niets ben, niets dan zonde en dat al het goede in mijn leven en op mijn blog van de Heere alleen is.
Je liegt dat ik scheld en vloek op mijn blog want dat heb ik niet gedaan.
Je liegt dat ik schreeuw dat ik allerlei gaven bezit want ik schrijf dat slechts.
Je liegt dat je hoopt dat Christus mijn naam kent want de lading leugens die je nu vanuit het niets over me uitstort getuigen van enkel haat.
Je zogenaamde bangmakerij vermoeden dat mijn naam niet in het boek des levens staat is volstrekt niet relevant voor mij aangezien Jezus Christus Zelf tot mij gesproken heeft: Ik heb voor u gebeden dat uw geloof niet ophoude.
Je belastert mij dat ik niet zachtmoedig ben maar je weet niet eens wat dat inhoud gezien je stroom aan leugens die enkel voortkomen uit een verhard hart en een toegeschroeid geweten.
Je voorgewende vreze dat ik een arm en leeg mens zonder genade ben is gelukkig voor mij en jammer voor jou geheel misplaatst en de enige reden dat jij dit schrijft is omdat je hoopt dat je me daarmee kunt raken en kwetsen.
Maar je hebt blijkbaar geen idee hoe belachelijk je daar jezelf mee maakt. Want ik ben van Godswege zodanig verzekerd van mijn zaligheid in Christus dat ik volstrekt ongevoelig ben voor dit soort suggestieve spelletjes. God is mijn Vader en Jezus Christus de Zoon van God is mijn Redder en Zaligmaker en de Heilige Geest is mijn tweede Trooster. Dat mag en zal ik dus met alle vrijmoedigheid getuigen. Met psalm 56:5 roem ik in God want ik heb het zelf uit Zijn mond gehoord.
Je liegt dus ook tegen God Die in mijn ziel gesproken heeft als je schrijft dat niets in of uit mij zou spreken van genade.
Je liegt ook dat kinderen van God niet doen zoals ik doe. Want Gods woord laat zien van wel. Bovendien kun jij dat niet beoordelen want je bent net zo geestelijk blind als de farizeeërs die tegen Jezus Christus logen en lasterden. Wie ben jij trouwens om op Gods rechterstoel te gaan zitten en mij te veroordelen terwijl God mij om Jezus wil heeft vrijgesproken van schuld en straf?
Kun je voor je psychiatrische beoordeling een geldig diploma overleggen en je BIG registratie of trek je deze ongefundeerde laster weer in?
Je liegt ook dat ik mensen stalk en bedreig maar het staat je vrij om deze week nog aangifte te gaan doen bij de politie.
Je liegt ook dat ik een onschuldige jongen de grond heb ingehakt op een wijze die Jezus nooit zou goedkeuren. Wie ben jij trouwens om de Zoon van God een oordeel over mij toe te schrijven en voor Hem te spreken. Dat is precies het werk van een antichrist om je in de plaats van Christus te stellen en  Zijn ambt uit te oefenen in Zijn plaats.
Je liegt dat ik niet mans ben om te vertellen wie ik ben want het staat op mijn blog en in alle emails die ik je gestuurd heb te lezen. De waarheid is dat je zelf niet mans genoeg bent om te vertellen wie je bent en mijn vragen te beantwoorden.
Je liegt dat ik niet normaal praat en geen normaal gesprek met je gevoerd hebt want ik heb je nooit gesproken en  alleen maar heel normaal en welgemeend in liefde teruggeschreven.
Je liegt als de pathologische leugenaar die je bent dat ik een pathologische leugenaar ben dat is hierboven bewezen.
Over krenken gesproken je bent blijkt wel zwaar gekrenkt nu je zelf vragen krijgt. Je opzet is duidelijk mislukt als ik je eerste reactie op mijn blog teruglees en wat je nu schrijft blijkt dat je de eerste keer al gelogen hebt en met een vals oogmerk instemmend met al mijn artikelen geschreven hebt. [*]

Mijn vragen aan jou die nog open staan:
Ben je aan een kerkverband verbonden ?
Zo ja waar en waarom ?
Zo nee waarom niet ?
Ben jij een christen ?
Waar worstel je precies mee ten aanzien van de  rechtvaardiging in Christus ?
Ben jij zonder zonde en is God een leugenaar ?
Hoe oprecht ben jij zelf dan?
Wat kan het jou nog interesseren hoe ik over de leer van kerkelijk Nederland denk als je nog onverzoend over de aarde gaat en in het grote gevaar verkeert met je zo kwetsbare leven dat nu elk ogenblik je ogen dicht kunnen gaan om ze vervolgens pas te openen in de eeuwige verdoemenis ? En kun je het dan nog laten om God te rechtvaardigen in Zijn oordelen en te smeken om genade ? Of mag je er van getuigen dat je in een weg van recht door Jezus Christus met God verzoend bent geworden? Heeft Jezus Chistus Zich aan jou bekend gemaakt als jou Zaligmaker?

Nu geef ik je nog een kans om mij op een normale manier terug te schrijven en een normale mailwisseling met mij te voeren. Graag de openstaande vragen beantwoorden  en je nader verklaren over je werkelijke oogmerk en je stroom aan leugens en laster en suggestieve woorden. Als je daartoe niet in staat blijkt beëindig ik deze mailwisseling en dan zal God wel met je afrekenen.

Ik groet je,

S.A. Top
 
[*] (Psalmen 12:1-8a) [1] Een psalm van David, voor den opperzangmeester, op de Scheminith. [2] Behoud, o HEERE; want de goedertierene ontbreekt, want de getrouwen zijn weinig geworden onder de mensenkinderen. [3] Zij spreken valsheid, een ieder met zijn naaste, met vleiende lippen; zij spreken met een dubbel hart. [4] De HEERE snijde af alle vleiende lippen, de grootsprekende tong. [5] Die daar zeggen: Wij zullen de overhand hebben met onze tong; onze lippen zijn onze! Wie is heer over ons? [6] Om de verwoesting der ellendigen, om het kermen der nooddruftigen, zal Ik nu opstaan, zegt de HEERE; Ik zal in behoudenis zetten, dien hij aanblaast. [7] De redenen des HEEREN zijn reine redenen, zilver, gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal. [8] Gij, HEERE, zult hen bewaren; Gij zult hen behoeden voor dit geslacht, tot in eeuwigheid. 
 

woensdag 29 mei 2024

Predikant of theoloog II

Nogmaals een reactie van Jasper:
 
Dag Top,

Je naam noem ik maar Top, ik heb geen idee hoe je heet,
zelf heet ik Jasper en wel fijn te weten met wie ik praat.

Hartelijk dank dat u de moeite hebt genomen mij te antwoorden dat vind ik erg fijn, uw berichten heb ik nu allemaal gelezen, ik heb ook even bij de rokende vlaswiek gekeken ik schrok wel enorm wat ik daar allemaal las. Bent u wel kerkelijk verbonden aan een gemeente? Hoe ziet u bv de rechtvaardiging in Christus? Allemaal vragen omdat ik daar zelf mee worstel, vandaar mijn oprechte belangstelling, het is lastig welke site met de mensen erachter te vinden die oprecht zijn of totaal niet, één ding siert ze wel ze zeggen wel wie ze zijn. Hoe vind u het in kerkelijk Nederland met de leer?

Hartelijke groet,

Jasper.
 
Mijn antwoord:
 
 Dag Jasper,

Top is prima. Jij of u doet er ook niet toe. Ik geloof dat mijn naam op diverse plaatsen voorbij is gekomen op mijn blog en je schrijft nu voor de tweede keer deze in zijn geheel te hebben gelezen. Dus vind ik dat wel vreemd.

Je schrijft enorm geschrokken te zijn van wat je las op Derokendevlaswiek. Wellicht kun je ds G.P.P. Burggraaf aanschrijven en hem vragen zich nader te verklaren over de voor jou schrikwekkende inhoud.

Ik ben niet meer verbonden aan een kerkverband. Jij wel ? Zo ja waar dan en  waarom ? Of waarom niet ? Ben jij ook een christen ? Ik zie de rechtvaardiging in Christus zoals deze persoonlijk schriftuurlijk bevindelijk geestelijk door God in mijn hart gewerkt is. Zoals ik dat ook op mijn blog getuigd en verklaard heb. Dus daar weet je als het goed is al het een en ander van.

Verder schrijf je over worstelingen maar het is me uit je mail niet duidelijk geworden waar je dan precies op vastloopt. Uiteindelijk is het alleen God in Christus die jou rechtvaardigen kan uit enkel genade naar Zijn verkiezend welbehagen. Daar komt geen mens tussen. Al is het geloof wel door het gehoor van het gepredikte woord. Maar alleen God Zelf door Zijn Geest (en niet de prediker of een mens zelf) kan daardoor een zaligmakende toepassing geven in het hart. Je moet mijns inziens schrift met schrift vergelijkend de bijbel lezen. En dat met bidding en smeking tot God om alles wat nodig is tot eer van God en tot heil van je ziel van God te mogen ontvangen. Zonder God ga je verdwalen in Gods woord maar je hebt toch ook krachtens je diepe val in Adam en je hemelhoge zondeschuld nergens recht op. Of ben je zonder zonde en is God een leugenaar? Maar God heeft wel recht op jou. Dus dan is het toch een wonder van Gods onverdiende goedheid als Hij je op het gebed wil onderwijzen in geestelijke zaken.

Als laatste schrijf je denk ik nog dat je het lastig vind om oprechte mensen op websites te vinden, of daarvan te bepalen of ze oprecht zijn of niet. Ik zou mezelf de moeite besparen als ik jou was. Hoe oprecht ben jij zelf dan ? De zaak ligt voor ieder mens, dus ook voor jou, zoals Gods woord ons dat verklaart en met die God van dat woord hebben we allemaal te doen. Dus kun je beter God gaan zoeken. En God zegt er niemand is die God zoekt. Mensen wenden voor God te zoeken maar het is ze alleen te doen om eigen behoud en voordeel. Wie zoekt er nu werkelijk Gods zwaar geschonden recht en eer. Daarom is zalig worden een wonder van onwederstandelijke genade. Want als het om God gaat dan moeten we onszelf veroordelen en de welverdiende straf aanvaarden en ons overgeven aan God. Maar dat wil een vijand van God niet. Er is er Een geweest die Gods eer en recht heeft gezocht en dat is Jezus Christus. En Die Mij gezonden heeft, is met Mij. De Vader heeft Mij niet alleen gelaten, want Ik doe altijd, wat Hem behagelijk is. (Johannes 8:29) En in gedaante gevonden als een mens, heeft Hij Zichzelven vernederd, gehoorzaam geworden zijnde tot den dood, ja, den dood des kruises. (Filippenzen 2:8) Die Zichzelven gegeven heeft tot een rantsoen voor allen, zijnde de getuigenis te zijner tijd; (1 Timotheüs 2:6)

Hoe vind ik het in kerkelijk Nederland met de leer? Wat kan jou dat nog interesseren als je nog onverzoend over de aarde gaat en in het grote gevaar verkeert met je zo kwetsbare leven dat nu elk ogenblik je ogen dicht kunnen gaan om ze vervolgens pas te openen in de eeuwige verdoemenis ? En kun je het dan nog laten om God te rechtvaardigen in Zijn oordelen en te smeken om genade ? Of mag je er van getuigen dat je in een weg van recht door Jezus Christus met God verzoend bent geworden? Heeft Jezus Chistus Zich aan jou bekend gemaakt als jou Zaligmaker? Maar laat ik de vraag dan ook niet uit de weg gaan over de staat van kerkelijk Nederland. De eer is weggevoerd, Ikabod, geen heerlijkheid. Dat is hoe ik over kerkelijk Nederland denk.

Ik wil je nogmaal niet ongewaarschuwd verloren laten gaan en met jou allen die dit mogen lezen. En als het anders ligt in je leven dan verneem ik dat graag.

vriendelijke groet,

S.A. Top















zaterdag 25 mei 2024

Reactie op briefwisseling Robert Plomp en Geert de Korte.

Geert de Korte woordenvoorjou.blogspot.com en Robert Plomp vromepraatjes.nl

Ik heb jullie 'briefwisseling met reformatorisch docent godsdienst Geert de Korte' uit 2021 gezien.

Mijn reactie: Homofilie is een van God vervloekte tegennatuurlijke duivelse zonde in gedachten en woorden en werken. Dit ligt glashelder verklaard in Gods woord de bijbel. God schiep de mens man en vrouw. God stelde het huwelijk in tussen een man en een vrouw. God gaf de man een vrouw zodat hij niet alleen zou zijn, een hulpe tegenover had van dezelfde menselijke natuur. Alles wat in de plaats gesteld wordt van Gods schepping, instelling, gebod is enkel zonde. En kan op geen enkele wijze goedgekeurd worden. Gods recht erkennen en gehoorzamen is ons enige recht. Homofielen zijn geen zielige slachtoffers maar goddeloze zondaren en vijanden van God tot in het diepst van hun hart. Ook alle zondige begeerten van het hart worden door Gods woord en wet verboden, veroordeeld en gestraft. Het is daarom dwaasheid te denken of te uiten dat God de tegennatuurlijke zondige begeerten wel zou toelaten en niet zou veroordelen en niet zou straffen. Het is daarom net zo dwaas om te denken dat wij van God de zonde van wie dan ook zouden mogen aanvaarden, accepteren, goedkeuren of respecteren. Het is volstrekt zondig en liefdeloos en goddeloos om zondaren te bevestigen in de zonde. Wij mogen geeneens zijn zoals we zijn, wij mogen geen zondaar zijn, geen homofiel zijn. Voor alle homofielen geldt daarom hetzelfde als voor alle zondaren geldt dat de bezoldiging der zonde is de dood. En daarom geldt elke homofiel het bevel van bekering en geloof vanuit Gods woord. Homofiel worden, zijn of blijven in gedachten woorden of werken is door God niet toegestaan op straffe der eeuwige verdoemenis. Homofielen een zogenaamd 'veilige' plaats geven is dus een duivels idee. Homofielen moeten net als andere zondaren aangesproken worden op hun vijandschap tegen God en diepe val en zonde en opgeroepen worden tot bekering en geloof. Het spreekt natuurlijk vanzelf dat geweld tegen homofielen niet is toegestaan. Anderzijds draagt de overheid het zwaard niet tevergeefs en moet zij optreden tegen de zonde en homofiele uitingen verbieden en bestraffen. Onze Godevijandige zondige overheid doet het volstrekt tegenovergestelde maar dat doet niets af aan Gods woord. Elk mens moet daarom het voorbeeld nemen aan Johannes de doper die tot Herodes de viervorst zei: Want Johannes zeide tot hem: Het is u niet geoorloofd haar te hebben (Mattheüs 14:4). Alles wat zich christelijk noemt maar zich in duizend kronkels draait om de waarheid maar niet te zeggen. Doen dat omdat zij hun kruis niet willen opnemen en Christus niet willen volgen. Want zij vrezen de vervolging, de vrijheidsberoving, de gevangenis, de onthoofding die Johannes de doper te beurt viel of de steniging die diaken Stefanus te beurt viel omdat zij zich publiek zonder aanziens des persoons uitspraken ten aanzien van Gods woord, waarheid, recht en evangelie. Dat is het christendom van degenen die in steenachtige plaatsen bezaaid zijn: Doch hij heeft geen wortel in zichzelven, maar is voor een tijd; en als verdrukking of vervolging komt, om des Woords wil, zo wordt hij terstond geergerd (Mattheüs 13:21). Het is voor een mens onmogelijk om en christen en homofiel te zijn in gedachten of woorden of werken. homofilie komt niet voort uit het met lichaam en ziel eigendom zijn van Christus maar uit de heerschappij des duivels waar Gods volk uit verlost is (Heidelbergse catechismus zondag 1). Zoals de Heilige Geest door Paulus laat schrijven aan de Romeinen: (Romeinen 1:24) Daarom heeft God hen ook overgegeven in de begeerlijkheden hunner harten tot onreinigheid, om hun lichamen onder elkander te onteren. Die mensen zijn overduidelijk vanwege hun val en zonde en vijandschap tegen God overgegeven aan zichzelf en leven hun eigen onreine begeerlijkheden uit onder de heerschappij des duivels: (Efeziërs 2:2) In welke gij eertijds gewandeld hebt, naar de eeuw dezer wereld, naar den overste van de macht der lucht, van den geest, die nu werkt in de kinderen der ongehoorzaamheid. Omdat ze de waarheid Gods in leugen veranderd hebben lees heel romeinen 1 maar na. Dus de homofiele begeerten en gedachten, woorden en werken komen niet van God maar van de duivel en de mens zelf. Het is een onteren van hun lichamen waar zondige onterende gedachten en begeerten en verzoekingen aan vooraf gaan: (Jacobus 1:14-16) Maar een iegelijk wordt verzocht, als hij van zijn eigen begeerlijkheid afgetrokken en verlokt wordt. Daarna de begeerlijkheid ontvangen hebbende baart zonde; en de zonde voleindigd zijnde baart den dood. Dwaalt niet, mijn geliefde broeders! Dus homofiele begeerten en gedachten en woorden en daden zijn bij uitstek het gevolg en bewijs van zondeval, zonde, opstand en vijandschap tegen God, leugens, onreine begeerten. Homofilie heeft op geen enkele wijze ook maar iets te maken met liefde. De vriendschap tussen David en Jonathan ergens in de brieven genoemd is op geen enkele wijze gerelateerd aan of vergelijkbaar met homofilie. Hun vriendschap is een krachtige vervulling in het geloof van het gebod de naaste lief te hebben als jezelf. Jonathan had David zo lief vanwege zijn geloof en de vruchten van dat geloof. De eenzaamheid, beperking, afwijzing, onbegrip die een homofiel ervaart komen voort uit zijn zonde. Hij lijdt als een kwaadoener: (1 Petrus 4:15) Doch dat niemand van u lijde als een doodslager, of dief, of kwaaddoener, of als een, die zich met eens anders doen bemoeit. Het heeft ook niets te maken met het niet vinden van een hulpe als tegenover van Adam. Het is ook geen toegestane invulling voor het alleen zijn van Adam. Want God gaf Adam zijn Eva een vrouw. En alle mannen word opgedragen het huis te verlaten en vrouw aan te hangen en een vlees te zijn. De homofiele eenzaamheid komt voor uit een zondige verwerping van God en Zijn woord. Want God heeft de vrouw gegeven voor de man om niet alleen te zijn. Zij helpen een homofiel, een mens, een zondaar alleen door ze de weg van Gods woord te wijzen en niet door ze een kind der hel te maken tweemaal meer dan ze zelf zijn door valse verdraagzaamheid, valse leringen. (1 Corintiërs 6:10) Dwaalt niet; noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch ontuchtigen, noch die bij mannen liggen, noch dieven, noch gierigaards, noch dronkaards, geen lasteraars, geen rovers zullen het Koninkrijk Gods beerven.

Wij moeten met Lot zeggen: (Genesis 19:7) En hij zeide: Mijn broeders! doet toch geen kwaad! Ook al zegt heel de sodomitische wereld van wel en staan ze allemaal voor je deur.

S.A.Top 
 
bronnen:
 
 

donderdag 23 mei 2024

Peoplesvoice/Frontnieuws/Derokendevlaswiek Putin laster

Velen zeggen: Wie zal ons het goede doen zien? Verhef Gij over ons het licht Uws aanschijns, o HEERE! Gij hebt vreugde in mijn hart gegeven, meer dan ter tijd, als hun koren en hun most vermenigvuldigd zijn. Ik zal in vrede te zamen nederliggen en slapen; want Gij, o HEERE! alleen zult mij doen zeker wonen. (Psalmen 4:7-8)
 
Op deze vraag hebben velen een ander antwoord dan Gods kind en knecht, koning David door het geloof heeft mogen geven, geleidt door de Heilige Geest. Zo ook seculiere websites als frontnieuws.com die ten volle onder het oordeel van Fillipenzen 3:18 vallen dat zegt: Want velen wandelen anders; van dewelken ik u dikmaals gezegd heb, en nu ook wenende zeg, dat zij vijanden des kruises van Christus zijn; (Filippenzen 3:18) Degenen die uit het frontnieuws.com vaatje tappen en zich daar van niet bekeren, dienen drank op uit de gouden beker van de moeder der hoererijen en der gruwelen der aarde (openbaringen 17:3,5) Dan ben je geen Jonathan maar een helse Saul. Dat is niet het avondmaal des Heeren vieren. En dan schrijf ik het nog niet scherp genoeg. Frontnieuws strijdt niet in de wapenrusting Gods, zij staan niet hun lendenen omgord hebbende met de waarheid (Efeze 6:14) Hun zwaard is de leugen het geestelijke moordwapen van de draak, de duivel, de slang, de satanas Johannes 8:44. Hun wijsheid is uit de aarde, duivels, bittere nijd, twistgierigheid, leugenachtig (Jakobus 3:14-15). Het is de wijsheid van boven, van Christus niet (Jakobus 3:17) En daarmee is de alternatieve media scene van een en hetzelfde wezen als de 'mainstream' media. Het is een Goddeloze leugenachtige beestachtige propaganda machine die vecht om de hoogste plek in de rangorde van de legermachten van boze. Oftewel het is niet meer dan de linker en de rechterhand van een duivel die kronkelend van angst en wanhoop als een briesende leeuw in zijn handen wringend, mensen onder zijn heerschappij in het duister houdt en verleidt tot duizend zonden tegen God en hun naaste (1 Johannes 5:19, Efeziërs 2:2 1 Petrus 5:8 genesis 3:15 Psalm 68:22 Johannes 12:31). Die wereld verloren in schuld help je niet door ze te stijven in hun leugen en ze te citeren als bron van waarheid. En je sticht er de gemeente van Christus niet mee, integendeel. Degenen die zich hier schuldig aan maken moeten zich maar eens verdiepen in openbaringen 2:20-23. Dat geldt ook voor website uitbaters als van derokendevlaswiek.com, dewoesteweg.nl en het gekrookteriet.nl die voor sommigen inmiddels de status van paus hebben bereikt. 

Een artikel van frontnieuws.com stelt: 'Poetin verklaart dat globalisten terrorist Klaus Schwab een legitiem militair doelwit is'. Frontnieuws baseert dat op een artikel van thepeoplesvoice.tv maar nergens wordt dat bewezen noch bij frontnieuws.com noch bij peoplesvoice.tv en dat kunnen ze ook niet bewijzen want het zijn leugens. Iedereen kan de spreektekst en de vragenbeantwoording op de 20ste plenaire sessie van de Valdai praatclub van president van Rusland Vladimir Putin zelf nalezen op valdaiclub.com of kremlin.ru Toch worden de leugens van thepeoplesvoice.tv gretig gepubliceerd omdat men er niet voor terugdeinst om kwaad met kwaad, zonde met zonde te bestrijden. Allemaal strijden in het harnas van de helse Saul. Voor de wereld is alles geoorloofd en kan alles er mee door. En die daarin mee doet is een vijand van God: Overspelers en overspeleressen, weet gij niet, dat de vriendschap der wereld een vijandschap Gods is? Zo wie dan een vriend der wereld wil zijn, die wordt een vijand van God gesteld. (Jakobus 4:4) Maar feitelijk strijdt iemand tegen de waarheid als hij leugen met leugen bestrijd. Dus als je bijvoorbeeld de leugens van rd.nl bestrijdt met de leugens van frontnieuws.com dan ben je drie vingers aan dezelfde hand en dat is niet de hand van God. Wie beweert van wel maakt God tot een leugenaar. Dus als Burggraaf die rotzooi op zijn vlaswiek website laat staan dan is dat alleen maar meer bewijs dat de ban die op hem rust een volstrekt geldige is. Dan kan hij beter die derokendevlaswiek.COM website ook opheffen. Op deze wijze wordt de naam van God alleen maar gelasterd en verdeeldheid gezaaid. De gruwelijke vruchtgevolgen van dergelijke artikelen worden ook zichtbaar in de reacties onder het artikel waarin meneer Putin op basis van deze leugens door lezers word omarmd als de wedergekomen 'Jezus' en 'messias de verlosser van het kwaad'

Ik heb ook een reactie geschreven onder het artikel van frontnieuws.com die ik hier onder zal plaatsen aangezien er censuur wordt toegepast op de frontnieuws.com website:
 
'President van Rusland Vladimir Putin heeft dit niet gezegd. De gepubliceerde officiële spreektekst bevat geen letter over de WHO of Klaus Schwab. Jullie publiceren desinformatie uit secundaire bronnen. Jullie belasteren Putin daarmee en bedriegen de Nederlandse burgers. Door deze smerige manier van werken helpen jullie niemand en snijden jullie jezelf in de vingers. Jullie geven alle 'mainstream' media hiermee het wapen in handen om jullie af te schrijven als 'complotwappies'. Als u verlost wil worden van het kwaad in de wereld moet u geen kwaad met kwaad bestrijden maar u tot God bekeren. Bekeer u van uw boze werken. Erken uw schuld tegenover God en rechtvaardig God in Zijn oordelen en smeek de Heere Jezus Christus de Zoon van God de Middelaar Gods en der mensen om genade. Om met God verzoend te mogen worden door het bloedige offer dat Hij gebracht heeft om de gramschap van Zijn Vader te stillen om vijanden met God te verzoenen. De wereld is niet meer te redden zoek daarom reddimg voor uw arme ziel. Want deze wereld gaat voorbij en God gaat deze wereld verbranden. Maar Hij schept nieuwe hemelen en een nieuwe aarde waarop gerechtigheid wonen zal. Maar die de wil Gods doet blijft tot in der eeuwigheid.

Maar de dag des Heeren zal komen als een dief in den nacht, in welken de hemelen met een gedruis zullen voorbijgaan, en de elementen branden zullen en vergaan, en de aarde en de werken, die daarin zijn, zullen verbranden. Dewijl dan deze dingen alle vergaan, hoedanigen behoort gij te zijn in heiligen wandel en godzaligheid! Verwachtende en haastende tot de toekomst van den dag Gods, in welken de hemelen, door vuur ontstoken zijnde, zullen vergaan, en de elementen brandende zullen versmelten. Maar wij verwachten, naar Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, in dewelke gerechtigheid woont. Daarom, geliefden, verwachtende deze dingen, benaarstigt u, dat gij onbevlekt en onbestraffelijk van Hem bevonden moogt worden in vrede; (2 Petrus 3:10-14)'

S.A. Top

bronnen:
 
 


 




maandag 20 mei 2024

Predikant of theoloog?

 Reactie op deze blog van Jasper:

eindelijk iemand die het snapt, mooie stukken op uw blog, heftig soms maar ja de waarheid is soms hard, er zijn dus meer mensen die strijden in dit goddeloze nederland, ik heb alles gelezen, bent uzelf predikant of theoloog? wie bent u eigenlijk? Hartelijke groet, Jasper.

Met vriendelijke groet,
Jasper

Mijn antwoord:

Dag Jasper,

Ik verwachtte eigenlijk geen reacties op mijn blog. Al helemaal geen nette of vriendelijke reacties. Ik controleer de inbox daarom niet zo frequent. Daarom komt dit bericht later dan wellicht gepast is.

Het is fijn om te weten dat de inhoud van mijn blog weerklank vind in uw hart. Als ik mijn artikelen wel eens teruglees dan vraag ik me wel eens af hoe ik ooit in staat ben geweest deze te schrijven.

Wie ben ik eigenlijk? Een predikant een Theoloog ? Niets van dat alles. Ik heb nooit gestudeerd en ik ben nergens bevestigd. Ik ben niets. En ik zeg met Paulus: Doch door de genade Gods ben ik dat ik ben. En alles daar buiten is enkel zonde. Ik geloof van al het goede dat er in mijn leven en op mijn blog te vinden is dat ik dat van de Heere ontvangen heb zonder enige verdienste of recht mijnerzijds. Het is zo'n onbegrijpelijk wonder dat God in Zijn Raad mij de grootste der zondaren heeft uitverkoren en tot de Zijne heeft gemaakt. Ik kan me alleen maar diep schamen dat ik daar zo weinig, zo kort, zo oppervlakkig bij stil sta in mijn verdorven bestaan. Er is zo weinig vrucht dat het enkel te danken is aan de onberouwelijkheid van de genadegift Gods dat God me niet verlaten heeft en de voorbidding van Christus dat ik mijn geloof niet verloren ben. Ik zou de Heere Jezus Christus heel bewust altijd en eeuwig dankbaar moeten zijn voor het offer dat Hij heeft willen brengen voor zo een als ik.

Ik kan u helaas geen mooi cv, resume, of diploma overleggen. Ik ben slechts een vieze vuile zondaar met een zalig lot. Ik denk niet dat dat ze mij op de kansel of de universiteit willen hebben met mijn lage bestaan en uiterlijke gebreken. Dus ik beperk mij tot het voorgaan in mijn eigen huis. En af en toe wat te schrijven op mijn blog als de Geest mij daartoe zet. De Heere behoede me er voor uit eigen beweging iets de doen opdat ik Zijn naam niet lastere.

Hopelijk heb ik mezelf zo duidelijk geïntroduceerd. Wie bent u als ik u vragen mag ?

Wat betreft de heftigheid en de hardheid van mijn artikelen ik zie dat als subjectieve begrippen. Als we in de werkelijkheid worden gezet en met de waarheid worden geconfronteerd dan komt niemand daar ongeschonden van af. Aangezien wij allen in in zonde en ongerechtigheid ontvangen en geboren zijn in onze diepe val in en met Adam, onze doodstaat in de zonde en de misdaden, als vijanden van God en onze naaste, ons leven in de leugen van de duivel en zelfbedrog, onze hoogmoed en zelfzucht. ja de woorden der wijzen zijn gelijk prikkelen, en gelijk nagelen, diep ingeslagen van de meesters der verzamelingen, die gegeven zijn van den enigen Herder.

De waarheid van Gods woord kan niet anders dan diepe wonden slaan, Want het Woord Gods is levend en krachtig, en scherpsnijdender dan enig tweesnijdend zwaard, en gaat door tot de verdeling der ziel, en des geestes, en der samenvoegselen, en des mergs, en is een oordeler der gedachten en der overleggingen des harten.

Het enige verdovende middel voor een gewond ego dat ik ken is totale overgave aan en omhelzing van Gods heilige en door ons geschonden recht van die volmaakte ongemaakte eeuwig goede God. Want wie zijn wij, wat hebben we God aangedaan? Ja waar hebben we onszelf in gestort?

En de enige oplossing en verlossing die ik ken voor die hemelhoge schuld en die welverdiende straf is een zaligmakende openbaring van Christus Die Zijn bloed gestort heeft aan het kruis op Golgotha om vijanden met God te verzoenen. Als je dat mag beleven dan kun je toch alleen maar stil worden voor God en Hem verwonderd danken voor die onuitsprekelijke gave. En te dienzelfden dage zult gij zeggen: Ik dank U, HEERE! dat Gij toornig op mij geweest zijt, maar Uw toorn is afgekeerd, en Gij troost mij. Dan ben je rijker dan een miljardair

Ik groet u,

S.A. Top