zondag 17 december 2023

De nood is hoog.

Een artikel naar aanleiding van een vraag en antwoord op Refoweb.

De nood is zo hoog onder jongeren in de gereformeerde gemeente dat de statenvertaling bij het oud papier moet. Van dominees notabene.

De statenvertaling en het werk van de GBS word voor schadelijk en hopeloos en achterlijk en nietig en triest versleten. Het is ten hemel schreiend wat ambtsdragers durven te schrijven. Daarmee kunnen ze dan bij de, door diverse arminiaanse organisaties en websites, misleide jeugd flink scoren.

Ik citeer een antwoord op Refoweb van ds C.G. Vreugdehil:

"Het is diep triest dat de kerk zo achterloopt. Tot schade van veel jonge mensen. Er is nu dus niets te verwachten. GBS-plannen hebben helemaal niets om het lijf. De synode van de Ger. Gem. loopt hopeloos achter en kan zo’n project niet aan. Ik zelf heb vanaf het begin tot het eind meegewerkt aan de totstandkoming van de Herziene Statenvertaling. Dit is voor onze gezinnen nu de beste vertaling om te gebruiken, wat anderen er ook van zeggen. Dus mijn raad is: gebruik gewoon de HSV. God zal het zegenen."

Het enige wat hoog is in onze tijd is de hoogmoed. Was de nood maar geestelijk en hoog dan werd Gods woord in statenvertaling wel met beide armen omhelst.

Ze kunnen tegenwoordig alles doen met de smartphone en op internet en dan zouden ze een minder bekend woord niet kunnen opzoeken tijdens het bijbel lezen. Heeft allemaal niets te maken met niet kunnen maar alles met niet willen.

Alles kunnen ze leren behalve Gods woord in statenvertaling. Selectieve leerbaarheid is het, een equivalent van oost indisch doof. Maar straattaal en popmuziek gaat er in als zoete koek. Toevoeging: voor anonieme spotternij zijn jongeren, die in naam christen zijn, wel in staat om de taal van de statenvertaling te misbruiken voor hun boze werken. Het bewijs daarvoor kun je vinden bij de uitvinding van de duivel de  kaanancourant.nl.

Overal is tijd voor behalve voor bijbelstudie.

De vleselijke gestelde harten zijn kittelachtig van gehoor en kunnen de gezonde leer van Gods woord in de statenvertaling niet verdragen. Daar zijn ze te kieskeurig voor.

Gods goedheid om ons die statenvertaling te geven word openlijk vertrapt door voorgangers in de 'zwaarste' kerken. De ondankbaarheid heeft ongekende hoogte bereikt. De reformatie in Nederland word even weggegooid.

Ik heb een paar jonge kinderen met taal en spraakproblemen. Maar als we tijdens cathechisatie een ogenblikje stil staan bij een wat minder bekend woord  dan komen ze in enkele minuten tot de rechte betekenis van het woord. Bij ons in huis is er nog nooit een kinderbijbel of wat voor vertaling dan ook op tafel gekomen dan alleen die geliefde en gezegende statenvertaling.

Ouders hebben de liefde niet om hun kinderen te onderwijzen en kinderen hebben de liefde niet om de onderwijzing aan te nemen. Daar zit het probleem: vijandschap tegen God en Zijn Gezalfde. kinderen leren lezen tussen de vijf en acht jaar zo hebben ze tot hun eenentwintigste dertien jaar de tijd om de statenvertaling te leren begrijpen. En daarna nog een leven lang als God het geeft. Als Gods Geest in de raderen is springt zelfs het ongeboren leven op van vreugde in de moederschoot. Het is God die de spraak bij de torenbouw van Babel verwarde. En het is God de Heilige Geest die  Gods woord doet verstaan al sprak de dominee hebreeuws van de kansel! Dan zullen de uitverkorenen het nog verstaan door de Heilige Geest uitgestort met pinksteren! Zij komen aan, door Godd'lijk licht geleid, om 't nakroost, dat den HEER wordt toebereid, te melden 't heil van Zijn gerechtigheid en grote daden.

Gij verdrukte, door onweder voortgedrevene, ongetrooste! zie, Ik zal uw stenen gans sierlijk leggen, en Ik zal u op saffieren grondvesten. En uw glasvensters zal Ik kristallijnen maken, en uw poorten van robijnstenen, en uw ganse landpale van aangename stenen. En al uw kinderen zullen van den Heere geleerd zijn, en de vrede uwer kinderen zal groot zijn. Jesaja 54:11-13

Al dat gejammer over de statenvertaling is geveinsde lippendienst om God uit handen te blijven. Ze willen zogenaamd God wel dienen en ze schijnen dat ook nog te kunnen. Maar het enige struikelblok zou de statenvertaling zijn. geloof je het zelf ? Ik niet! Neem een ander in de maling. Als heel Nederland God zou vrezen zou de statenvertaling de voertaal zijn in elk gesprek. Maar omdat Nederland God verlaten heeft verstaat men Gods woord niet meer en verandert de taal van God af.

De weg tot God is de weg van bekering en geloof. En dan heb je ook de tijd om Gods woord te horen en de verklaring er van. Zoals de joden na hun terugkeer uit Babel.

[08:2] Zo verzamelde zich al het volk als een enig man op de straat voor de Waterpoort; en zij zeiden tot Ezra, den schriftgeleerde, dat hij het boek der wet van Mozes zou halen, die de Heere Israël geboden had. [08:3] En Ezra, de priester, bracht de wet voor de gemeente, beiden mannen en vrouwen, en allen, die verstandig waren om te horen, op den eersten dag der zevende maand. [08:4] En hij las daarin voor de straat, die voor de Waterpoort is, van het morgen licht aan tot op den middag, voor de mannen en vrouwen, en de verstandigen; en de oren des gansen volks waren naar het wetboek. [08:5] En Ezra, de schriftgeleerde, stond op een hogen houten stoel, dien zij tot die zaak gemaakt hadden, en nevens hem stond Mattithja, en Sema, en Anaja, en Uria, en Hilkia, en Maaseja, aan zijn rechterhand; en aan zijn linkerhand Pedaja, en Misael, en Malchia, en Hasum, en Hasbaddana, Zacharja en Mesullam. [08:6] En Ezra opende het boek voor de ogen des gansen volks, want hij was boven al het volk; en als hij het opende, stond al het volk. [08:7] En Ezra loofde den Heere, den groten God; en al het volk antwoordde: Amen, amen! met opheffing hunner handen, en neigden zich, en aanbaden den Heere, met de aangezichten ter aarde. [08:8] Jesua nu, en Bani, en Serebja, Jamin, Akkub, Sabbethai, Hodia, Maaseja, Kelita, Azaria, Jozabad, Hanan, Pelaja, en de Levieten onderwezen het volk in de wet. En het volk stond op zijn standplaats. [08:9] En zij lazen in het boek, in de wet Gods, duidelijk; en den zin verklarende, zo maakten zij, dat men het verstond in het lezen. (Nehemia 8:1-8)

Dominees als ds C. G. Vreugdehil die op Refoweb de HSV boekhandel er door willen drukken, de statenvertaling en het behoudende verbeterwerk van de GBS willen afschrijven en weggooien, zijn scheurmakers van het ergste soort. Alsof er al niet genoeg verdeeldheid is binnen de uitgeholde afgebroken reformatorische afgescheiden gezindte. Bovendien is de HSV volstrekt geen verbetering te noemen dat maakt een website als getrouwevertaling.nl heel duidelijk inzichtelijk. De pauselijke aanmatiging dat God het gebruik van de HSV zal zegenen is God-de-loos!

S.A. Top

zondag 10 december 2023

Vest op prinsen en nieuwe media geen vertrouwen.

geliefde lezers,

Aan de orde van behandeling zijn twee artikelen van de hand van Dhr. M.G. van der Hoeven die hij gepubliceerd heeft op het gekrookteriet.com.
Deze artikelen zijn getiteld "killerspuit-schandaal aangetoond [...]" en "Waardoor komt dat?"

Ik had eigenlijk helemaal geen zin om hier over te schrijven. Maar God moet geëerd zijn en mijn naaste gediend. Uit Philippensen 2 komt de roep om niet alleen op het mijne te zien en als een licht te schijnen onder een krom en verdraaid geslacht.
Om met je God gegeven talenten te kunnen woekeren op geestelijke wijze, zoals David mocht doen, moet je wel een hart hebben door God voor God bereid volgens Psalm 108.
Want om met Philippenzen 2:3 geen ding te doen door twisting of ijdele eer door ootmoedigheid de ander uitnemender achtende. Dat is een volstrekt onmogelijke taak.
En degenen die dat wel kunnen, ach die wens ik dan maar heel veel ontdekkend licht van God de Heilige Geest toe.

Romeinen 13:3 zegt: "Want de oversten zijn niet tot een vreze den goeden werken, maar den kwaden. Wilt gij nu de macht niet vrezen, doe het goede, en gij zult lof van haar hebben;"

De kanttekening zegt bij het woord verordineerd van eerste vers van Romeinen 13: "Dat is, ingesteld onder het menselijk geslacht, om hetzelve in Gods plaats met orde te regeren; hoewel sommigen hunne macht dikwijls misbruiken, hetwelk God toelaat om de zonden des volks te straffen; Job 34:30."

Nederland is al vele tientallen jaren van God losgeslagen, dat hoeft toch verder geen betoog. Dus dan krijg je van God de overheid die je verdient. Daar helpen geen duizend boter-op-je-hoofd-artikelen aan. Je schuilhouden in een uitgeholde verbroken refozuil evenmin.

Ik heb er wel moeite mee dat Dhr. M.G. van der Hoeven zich profileert als een gekrookt riet maar eigenlijk een crooked complotter is en dat onder reformatorische vlag. Ik vind dat verdrietig en te meer daar ik hem al meerdere malen op zijn verdraaide wegen heb gewezen maar er geen wederkeer is. Gods naam wordt gelasterd door al die valse artikelen maar dat deert hem blijkbaar niets.

Websites als het gekrookteriet, derokendevlaswiek, dewoesteweg, enz. die geven zelf wel kritiek maar ze bekeren zichzelf niet als ze zelf op hun zonden worden gewezen. En daar gaat het mis. De hand moet ook daar eens in eigen boezem gaan. Door al die onbekeerlijkheid wordt de broederlijke gemeenschap verbroken. En waar strijdt je dan nog voor? precies ja voor de ijdele eer.

Alle heil is alleen bij God te vinden niet bij mensen, niet bij bovengenoemde websites, niet bij overheden, niet bij media, ook niet bij de alternatieve media, ook niet bij mij. Op mij kun je niet bouwen en vertrouwen je moet door God de Heilige Geest overtuigd en geleid en geleerd worden ook in alle aardse zaken. Alles wat ik schrijf moet je dus toetsen aan Gods woord en overlaten aan Gods oordeel. En als je dat inruilt voor je eigen vleselijke oordeel voor vleselijk voordeel dan ben je verdwaald.

Toen ik die artikelen de eerste keer vluchtig las, dacht ik: de vorige artikelen van van der Hoeven waren ook aangetoond onwaar zou het dan nu anders zijn. Heb ik het dan bij het verkeerde eind gehad. Maar nee het is van hetzelfde laken een pak.

Met welk doel schrijft van der Hoeven van hetgekrookteriet die artikelen eigenlijk ?
Ik denk dat hij uit de bocht is gevlogen en in de complot berm is beland. Dan bevind je je op een helle(nd)vlak daarom gleed hij in het complotslootje. Hij weigerde de hem toegestoken helpende hand en vaart mee met het complotbootje.

Een wereld die God de rug toekeert, en bijvoorbeeld religieuze, ethische en medische bezwaren tegen vaccins in de wind slaat, en haar vertrouwen op mensen en/of afgoden stelt zal vroeg of laat bedrogen uitkomen dat laten we volledig staan. Ook de schending van grondrechten en staatsterreur in coronatijd verwerp ik.

Van der Hoeven in zijn "killerspuit-schandaal [...]" artikel stelt meerdere dingen. Hij beweert de overheid(Nieuw Zeeland) pleegt genocide. Het vaccin is de oorzaak van de dood van de mensen. De oversterfte is te wijten aan het vaccin. En alles wordt gehuld in superlatieven.

De waarheid is dat de overheden wereldwijd niet het doel hadden genocide te plegen op mensen maar wel op het corona virus. Zij wilden het virus uitroeien en mensen ertegen beschermen met vaccins. Vaccins hebben net als alle medicijnen bijwerkingen en kunnen in meer of mindere mate schadelijk of zelfs dodelijk zijn voor mensen ondanks hun genezende of voorkomende werking. Van een pijnstiller als ibuprofen kun je ook een hartaanval krijgen volgens de bijsluiter toch worden ze gewoon bij de supermarkt verkocht. Het vaccin zou een oorzaak kunnen zijn van de dood van mensen maar de data bewijzen dat helemaal niet. Er wordt alleen een correlatie aangetoond die grond kan zijn voor verder onderzoek naar een causaal verband meer niet. Dan moet je dus lijken gaan opensnijden. Dus de daar aan verbonden conclusie dat de oversterfte te danken is aan de vaccins is dus tot op heden feitelijk onbewezen. En hiermee komen we op het punt: de overheid schreeuwt heel hard de vaccins zijn veilig en de complotters schreeuwen heel hard de vaccins zijn dodelijke gifspuiten. Dus en overheid en complotters vertellen de waarheid niet. De HEERE zal het zien en zoeken dat de wereld in zonde is gevallen, in zonde leeft en Christus verwerpt, met tijdelijke en eeuwige straffen. Daarom hebben we een overheid als die we hebben en allerlei plagen en slagen zoals coronavirus. De weg van bekering en geloof en onderwerping aan Gods voorzienigheid is de enige rechte weg en wie hoor je daar nog over ?
 
Van der Hoeven in zijn "Waardoor komt dat?" artikel stelt dat als we goed geïnformeerd willen worden dan moeten we vooral bij de nieuwe media terecht want die zouden echte onderzoeksjournalistiek plegen. Maar ik heb al meerdere malen op mijn blog aangetoond en ook weer in dit artikel dat ook zij (inclusief van der Hoeven) niet te vertrouwen zijn. Ik heb een beter advies:

(1Petrus 5:6-7) Vernedert u dan onder de krachtige hand Gods, opdat Hij u verhoge te Zijner tijd. Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u.

(Psalm 55:23) Werp uw zorg op den HEERE, en Hij zal u onderhouden; Hij zal in eeuwigheid niet toelaten, dat de rechtvaardige wankele. Maar Gij, o God! zult die doen nederdalen in den put des verderfs; de mannen des bloeds en bedrogs zullen hun dagen niet ter helft brengen; ik, daarentegen, zal op U vertrouwen.

S.A. Top