zondag 17 april 2022

Lize schrijft.

Via het contactformulier ontving ik een reactie op mijn blog van Lize.


Ingekomen reactie:


"Ik begrijp dit allemaal NIET, ik vraag me jullie hier mee willen bereiken... een scheldkanonade een paar uit zijn verband gehaalde teksten, nergens iets over de Heere Jezus en Zijn redding, je kunt van alles vinden, ga eens een persoonlijk gesprek met iemand aan, vertel eens over de Heere Jezus en Zijn redding, ken je Hem? Vertel dat dan aan andere. Ken je Hem niet? Dan krijg je dat gedrag van wijzen aan anderen.

Met vriendelijke groet,

Lize"


---


Mijn antwoord:


"Dag Lize,

"een scheldkanonade"

"uit zijn verband gehaalde teksten"

"nergens iets over de Heere Jezus en Zijn redding"

"Ik begrijp dit allemaal NIET, ik vraag me jullie hier mee willen bereiken... een scheldkanonade een paar uit zijn verband gehaalde teksten, nergens iets over de Heere Jezus en Zijn redding, je kunt van alles vinden, ga eens een persoonlijk gesprek met iemand aan, vertel eens over de Heere Jezus en Zijn redding, ken je Hem? Vertel dat dan aan andere. Ken je Hem niet? Dan krijg je dat gedrag van wijzen aan anderen."

Waar is die "scheldkanonnade" ? Waar zijn "teksten uit hun verband gehaald" ?

Echt? "Nergens iets te lezen over de Heere Jezus en Zijn redding" ?

Ik begrijp dit allemaal NIET, ik vraag me af wat jij hier mee wilt bereiken ?

In je bericht is niets te lezen over de Heere Jezus en Zijn redding (ook van jou persoonlijk).

Ken je Hem ? vertel me daar dan eens over.

Kortom je reactie is nogal emotioneel en bepaald niet inhoudelijk en daar waar je me in beschuldigt doe je min of meer precies hetzelfde.

Ik vindt dit eerlijk gezegd een vreemde manier van kennismaken.

De allervriendelijkste groeten,

S.A. Top"



---


Tweede ingekomen reactie van Lize:


"Beste meneer Top

Ik lees alleen over dingen die andere fout zien en fout zeggen, er zit niets vriendelijks in je blogs over je eventuele medechristenen.

De woorden en termen die je gebruikt komen over als schelden.

De manier waarop jij vraagt of ik de Heere Jezus kent komt ook agressief over!

Je zegt dat ik hetzelfde reageer dan jij, ik schrijf je persoonlijk en vraag je wat je er mee wilt bereiken!

Ik zie dat in de Bijbel nergens terug, wel persoonlijk, maar niet als rondzendbrief katten op anderen.

Wel waarschuwingen om te leven zoals Hij het wil.

Dat is God liefhebben boven alles en de naasten als jezelf.

De Heere Jezus zegt leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart.

Goede zondag gewenst

Lize"


---

Mijn antwoord:



"Dag Lize,

Ik heb je de kans gegeven jezelf alsnog op een normale manier te introduceren en kennis te maken. Je hebt dit nagelaten.

Opnieuw ben je niet inhoudelijk. Als je bij mij de zogenaamde splinters ziet dan zul je de vinger op de zere plek moeten leggen ofwel zaken concreet maken door in detail te treden over wat ik verkeerd heb geschreven. En ook dat laat je na.

Je negeert ook mijn vragen die ik aan jou stel.

Het getuigt niet van liefde om mij te beschuldigen met woorden die uitblinken in vaagheid zonder iets aan te wijzen en te bewijzen.

Je schrijft ook leugens over mij als of ik alleen maar schrijven zou over dingen die andere fout zien en zeggen.

Een andere leugen die je over mij schrijft is dat er niets vriendelijks in mijn blogs zit over mijn eventuele medechristenen.

Jou perceptie van woorden en termen die ik gebruik getuigt niet van een liefdevolle en open blik gezien je negatieve interpretatie van mijn woorden en termen. Dit is ook in tegenspraak met de schrift om kwaad van mij te denken.

Wat is er trouwens mis met schelden ? God de Zoon wenst dat God de Vader gaat schelden. De schriftplaats daarbij mag jezelf opzoeken aan de hand van de zoekterm schelde. Misschien vallen de schillen dan van je ogen.

De manier waarop ik jou vraag vraag of jij de Heere Jezus kent heb ik direct uit jou bericht aan mij gekopïeerd. Dus als jij dat als agressief typeert dan heb je me dus agressief benadert met deze vraag!

En je geeft geen eens antwoord op de vraag. Als je daar zo geheimzinnig over moet doen en ik maar wat moet gissen dan zul je Hem wel niet kennen of met een valse bekering rondlopen.

Voorbeeld: De Farizeeërs waren per slot van rekening op hun manier heel gelovig maar ze brachten wel Christus aan het kruis en bedreven de zonde tegen de Heilige Geest.

Valse bekering gaat vaak met een facade van bloemetjes en vriendelijkheid en mooie woorden. Maar het is allemaal passief agressieve subtiele manipulatie en haat.

Bovendien getuig ik in mijn blog op diverse plaatsen over Gods werk in mijn leven. Als jij mijn blog daadwerkelijk vanaf de eerste tot de laatste bijdrage had gelezen dan had je het geweten.

De reden waarom ik mijn blog ben begonnen staat op mijn blog vermeld. En ik hoef helemaal niets te bereiken, ik getuig de waarheid en Gods werk in mijn leven wat ik beleefd heb. Daar mag jij geheel voor eigen verantwoording mee doen en laten wat jij zelf wilt.

De dingen waar je mij van beschuldigt maak je jezelf schuldig aan, dat nogmaals naar mij toe herhalen heeft geen enkel nut.

Je ziet in de bijbel niet terug dat de profeet niet persoonlijk tot iemand mag spreken? scheur dan Ezechiël maar uit je bijbel.

Ezechiël mag niet persoonlijk uitgaan onder het volk. Hij mag niet persoonlijk met de koning van Tyrus spreken maar moet een klaaglied over hem opheffen.

En dit is maar een voorbeeld uit de vele.

Wat babbel je over een rondzendbrief ? ik doe niets met rondzendbrieven, is dit een "talking point" van een voordracht uit jijdaar kringen ?

De liefde waarover jij citeert uit de deuteronomium daar heb ik van jou nog geen eens een kruimel van ontvangen.

En de nederigheid en zachtmoedigheid waarover jij van Jezus citeert is bij jou nergens te bekennen.

Je denkt veel te goed en veel te hoog en veel te vroom van je zelf, je denkt helemaal "the moral high ground" te hebben. Vanuit dat waanidee denk je mij te vertellen wat ik dan allemaal verkeerd doe en wat er aan ontbreekt enzovoorts.

En dat doe je dan zogenaamd allemaal als een ware gelovige christen brandend van liefde en ootmoed.

Ik kan je vertellen dat mijn maag er letterlijk van omdraait bij het lezen van jou berichten.

Maar het is nog niet te laat er is nog tijd om je te bekeren, er is genade voor de grootste der zondaren.

Ik heb vanochtend gepreekt over het lege graf en het ontbrekende lichaam van Christus. Die vrouwen die waren helemaal vergeten wat de Heere Jezus in Galilea aan hen verteld had.

Die vrouwen bleven Jezus volgen tot het einde en ook daarna. En toen zagen ze ook dat een zeker raadsheer die niet mede bewilligd had in de raad en handel van degenen die Christus aan het kruis hadden gebracht Hem begroef.

Die verwachtte het koninkrijk Gods.

En de engelen Gods maakte aan de twijfelmoedigheid van de vrouwen een einde met de boodschap:

(Lucas 24:6-9) Hij is hier niet, maar Hij is opgestaan. Gedenkt, hoe Hij tot u gesproken heeft, als Hij nog in Galilea was, Zeggende: De Zoon des mensen moet overgeleverd worden in de handen der zondige mensen, en gekruisigd worden, en ten derden dage wederopstaan. En zij werden indachtig Zijner woorden. En wedergekeerd zijnde van het graf, boodschapten zij al deze dingen aan de elven, en aan al de anderen.

Als Christus ooit in waarheid zaligmakend tot je ziel gesproken heeft dan is er iets om in herinnering te brengen op deze dag waarop een dubbele herdenking plaatsheeft aan de opstanding van Christus.

En zo niet dan ben je met al je valse vroomheid een kankergezwel in "christelijke" kringen en op reis naar de eeuwige verdoemenis tenzij je nog tot bekering komt en genade ontvangt.

Ik ben niks en ik heb niets te verliezen dus je kunt het zo zout krijgen als je maar wenst. Ik ben wel een beetje klaar met refochristelijk Nederland (en canada) ik ben uitgespuwd zoals Jona uit de vis met de meest smerige en valse aanvallen.

Dus bij deze sta ik aan eenzame kust op het zand van de zee van Gods liefde, rechtvaardig en soeverein genadig voor degene die moest verzinken in de buitenste duisternis.

Als het jou met mij niet bevalt, dan niet. Dan zal God het verder wel met je afhandelen. Die kan dat ook veel beter dan ik.

Wederom met de allerzoetste groeten,

S. A. Top"

---

Derde ingekomen reactie van Lize: 

"Lieve broeder 

Ik zal voor je bidden  jongen 

Vr gr Lize"

---

Mijn antwoord:

Ik moet bij deze reactie onmiddelijk denken aan Pilatus die geen schuld in Christus kon vinden maar Hem nochtans geselde vervolgens zijn handen in onschuld waste en Hem overgaf om gekruisigd te worden.

Gezien de voorgaande berichtenwisseling is de opmerking "Lieve broeder ik zal voor je bidden jongen"  niet bepaald onschuldig en gepast en nogal neerbuigend te noemen.

De verandering van toon is ook opvallend te noemen.

Hoewel het normaal gesproken goed is om voor elkaar te bidden is de opmerking in dit geval niet meer dan geestelijke mishandeling.

De Heere bekere je van je Pilatus houding.

Ik heb vanavond naar aanleiding van de opstanding van Christus gepreekt uit 1 korinthe 15 en daar kwam ook het volgende vers aan de orde:

(1 Corintiërs 15:25) Want Hij moet als Koning heersen, totdat Hij al de vijanden onder Zijn voeten zal gelegd hebben.

Dus berg je dan maar als je denkt je vijandschap onder de dekmantel van liefde te moeten handhaven.

(Spreuken 11:18) De goddeloze doet een vals werk; maar voor dengene, die gerechtigheid zaait, is trouwe loon

Al het goede toegewenst,

S.A. Top