dinsdag 24 september 2019

De Bazuin (7)

In dit artikel gaan we in op de preken van Burggraaf van derokendevlas(VALS)wiek.com gehouden 01-09-2019 over 1 Samuël 1 en 2 en beantwoorden we de vraag:
"en hoe reageer jij op die lastergal?"

Het antwoord daarop luidt: we stellen het aan de kaak.

In de morgen preek wordt het kind van van familie van Dam ten doop gehouden. En wordt duidelijk dat God mijn gebed verhoord heeft.

Ik had gebeden of ze een kind mochten krijgen en al zou het Hendrik Jan heten of het dan Samuël aan het eind mocht heten. En dit was de grond:

Lukas 6:28
Zegent degenen, die u vervloeken, en bidt voor degenen, die u geweld doen.

Lukas 6:27
Maar Ik zeg ulieden, die dit hoort: Hebt uw vijanden lief; doet wel dengenen, die u haten.

Dat liep natuurlijk niet over dat gezin persoonlijk maar over evangelist Burggraaf. Zijn gedrag en leer.
Die man of een van zijn Hofni en Pinehas dienaren wil mij als een gek verwijzen naar ermelo voor het spreken van de waarheid. Dan krijg je een bericht dat je bent geblokt. Ik mag dan niet zo'n sterk geheugen hebben maar ik ben psychisch prima in orde. dat wil overigens niet zeggen dat God in Zijn oordelen geen gek op iemand loslaten kan want daar wil ik wel een voorval van vermelden.

Vroeger luisterde ik vaak naar het oog op morgen op de radio. Toen kwam daar de euthanasie wetgeving van Els Borst aan de orde. Moord op ouderen. Dat noemde ze waardig sterven. ook citeerde ze spottend de woorden van Jezus Christus: "het is volbracht". Ik werd bezet met heilige toorn. En bad tot God om wraak te doen over deze gruwelijke zondige wet en dit grove gespot. Ik bad God om een gek op deze engels des doods los te laten en dat ook zij als een oordeel een onnatuurlijke onwaardige dood zou sterven. En of God door een man dit aan een dominee bekend zou maken en dat die het wereldkundig zou maken. Want ik dacht er zijn geen normaal denkende mensen meer overgebleven die als pinehas de straf zullen weren die de hoerenwinkel binnenging en die man en vrouw doorstak:

Numeri 25:7-8
7. Toen Pinehas, de zoon van Eleazar, den zoon van Aäron, den priester, dat zag, zo stond hij op uit het midden der vergadering, en nam een spies in zijn hand; 8. En hij ging den Israëlietischen man na in de hoerenwinkel, en doorstak hen beiden, den Israëlietischen man en de vrouw, door hun buik. Toen werd de plaag van over de kinderen Israëls opgehouden.

Later bleek dus Els Borst te zijn vermoord door een gek genaamd B. van U. en maakte ds. van Andel deze zaak bekend in het kerkblad.



God heeft mijn gebed verhoord en rechtgedaan. De hele wereld stond er tegen op en toen kwam ook openbaar aan welke kant de HHK zich schaarde met ds R. van Kooten voorop die spotlasterend beweert dat er geen directe lijntjes met God bestaan.

Amos 3:6-8
6. Zal de bazuin in de stad geblazen worden, dat het volk niet siddere? zal er een kwaad in de stad zijn, dat de Heere niet doet? 7. Gewisselijk, de Heere Heere zal geen ding doen, tenzij Hij Zijn verborgenheid aan Zijn knechten, de profeten, geopenbaard hebbe. 8. De leeuw heeft gebruld, wie zou niet vrezen? De Heere Heere heeft gesproken, wie zou niet profeteren?

Lukas 10:18-21
18. En Hij zeide tot hen: Ik zag den satan, als een bliksem, uit den hemel vallen. 19. Ziet, Ik geve u de macht, om op slangen en schorpioenen te treden, en over alle kracht des vijands; en geen ding zal u enigszins beschadigen. 20. Doch verblijdt u daarin niet, dat de geesten u onderworpen zijn; maar verblijdt u veel meer, dat uw namen geschreven zijn in de hemelen. 21. Te dier ure verheugde Zich Jezus in den geest, en zeide: Ik dank U, Vader! Heere des hemels en der aarde; dat Gij deze dingen voor de wijzen en verstandigen verborgen hebt, en hebt dezelve den kinderkens geopenbaard; ja, Vader, want alzo is geweest het welbehagen voor U.

Terug naar de preek van Burggraaf het begint meteen al met de aanname dat Hanna de eerste vrouw is en Peninna de tweede maar daar staat niets over in de schrift. Als in genesis 31:4 Lea en Rachel worden genoemd gaat dat ook niet op volgorde van huwelijk want Rachel wordt eerst genoemd. Als een vrouw merkt dat ze onvruchtbaar is dan is dat echt niet zaligmakend ook geen kenmerk van zaligmakend geloof. en de betekenis van iemands naam zegt ook niet automatisch iets over die persoon. En dan wordt de hele inlegkundige drekgod truukendoos weer uit de kast getrokken er staat nergens in de schrift met wie Elkana eerst trouwde en ook niet waarom hij met een tweede vrouw trouwde. Peninna wordt ook meteen aan Hagar gekoppeld terwijl daar geen enkele grond voor is in de schrift en de uitwerping van Hagar in het kader van de aartsvaderlijke belofte staat. En daar gaat het hier niet over. en dan beweert Burggraaf dat Elkana Hanna had moeten troosten met woorden uit Jesaja terwijl Jesaja nog niet eens bestond laat staan de profetieën had ontvangen, uitgesproken en opgeschreven. Hij had haar dan beter op deuteronomium 7:12-14 kunnen wijzen. De belofte aan Sara was niet de belofte aan Hanna wat een onzin. natuurlijk had Hanna er moed uit kunnen scheppen en de Heere kunnen vragen om ook voor haar het onmogelijke mogelijk te maken maar dat is wel heel wat anders. En dan worden Hanna allerlei woorden in de mond gelegd die niet in Gods woord staan opgetekent.

Ik heb wel eens vaker een kind van de Heere mogen ontvangen op het gebed. Er was eens iemand die dacht dat zijn moeder geen kind meer zou kunnen krijgen en toen ben ik op mijn knieën gegaan, heb ik de Heere gevraagd om een kind, en dat ze voor dat ze naar school zou gaan zou weggenomen worden, zodat ze al die ellende niet mee hoefde te maken, en dat ze niet door een dominee zou begraven worden en ook de tekst op de rouwkaart.

Jesaja 40:11
Hij zal Zijn kudde weiden gelijk een herder; Hij zal de lammeren in Zijn armen vergaderen, en in Zijn schoot dragen; de zogenden zal Hij zachtjes leiden.

En zo is het ook uitgekomen ze is geboren, ze kreeg kanker, ze is gestorven voor ze naar school ging, en begraven door een oom, de tekst op de rouwkaart was Jesaja 40:11, stervend ziende op de opstanding van Jezus Christus. Ze ligt in lunteren begraven.

Mattheus 28:2
En ziet, er geschiedde een grote aardbeving; want een engel des Heeren, nederdalende uit den hemel, kwam toe, en wentelde den steen af van de deur, en zat op denzelven.

En de grond ervoor was Lukas 1:37 Want geen ding zal bij God onmogelijk zijn.

Ja en waar dat graf was.

Johannes 19:41-42
41. En er was in de plaats, waar Hij gekruist was, een hof, en in den hof een nieuw graf, in hetwelk nog nooit iemand gelegd was geweest. 42. Aldaar dan legden zij Jezus, om de voorbereiding der Joden, overmits het graf nabij was.

Die Jozef was wel van Arimathea. Mattheus 27:59-60 59. En Jozef, het lichaam nemende, wond hetzelve in een zuiver fijn lijnwaad. 60. En leide dat in zijn nieuw graf, hetwelk hij in een steenrots uitgehouwen had; en een groten steen tegen de deur des grafs gewenteld hebbende, ging hij weg.

Maar of dat graf in Arimathea lag dat staat nergens in de schrift vermeld. Allemaal inlegkunde dus om te beweren dat het graf van Christus in Arimathea was. Je moet het maar durven om het graf van Christus te bezoedelen met inlegkunde.

En dan moet Peninna het weer ontgelden die is dan zogenaamd zwanger van de wet. En stelt dan zogenaamd de kerk voor. dat staat nergens in het woord van God dat verzint Burggraaf er weer bij. over de staat van Peninna wordt niets vermeld. er staat dat zij Hanna tergde maar wat ze zei is onbekend. en het is mij welbekend dat ook Gods knechten en kinderen kunnen tergen en benauwen. soms onbedoeld zoals Eli Hanna voor dronken hield.  maar soms ook heel doelbewust zoals Peninna deed en ik van Burggraaf mag ondervinden. Het is me een eer hoor.

Dat alle oudtestamentische vrouwen de Christus wilden baren is natuurlijke generaliseren. Die vrouwen uit ezechiël 8:14 waren alleen maar begaan met de thammuz. En koningin Izebel had haar baäl om eens wat voorbeelden te noemen. van de dochters van lot staat exact beschreven wat ze wilden. Het was hen niet om Christus te doen. Ook niet om de lusten. Maar om nageslacht.

Genesis 19:32
Kom, laat ons onze vader wijn te drinken geven, en bij hem liggen, opdat wij van onze vader zaad in het leven behouden.

Als die vrouwen daadwerkelijk gelovig waren geweest dan wisten ze ook dat de belofte aan Abraham was vermaakt en niet aan Lot. Dat God dwars door hun zonde heen de Christus geboren heeft laten worden uit latere geslachten is niet hun verdienste en de schrift verklaart ons ook niet dat zij die bedoeling hadden. Dus zijn we weer terug bij af, allemaal inlegkunde.

Elkana had Peninna er bij genomen volgens Burggraaf en dat was allemaal vlees. Maar ik ga daar niet in mee want er is geen grond voor in de schrift maar die Peninna die hij inlegkundig Elkana er bij laat nemen. Die past precies op die inlegkunde drekgod die Burggraaf er ook bij heeft genomen. Allemaal vlees. Allemaal vlees. Geen vrucht van genade. En dan word je grof uitgevloekt voor nazi, SA-er, demon, duivel, beunhaas en nog meer van dat moois. Hè, geen roeping, geen kind, geen vrucht, biblicist. Nou dat is een erenaam want een biblicist die houdt zich aan de schrift en verwerpt alle oudwijfse kunstelijk verdichte inlegkunde drekgod fabels van de "Peninna godsdienst" omdat daar niets van God bij is allemaal lucht. Burggraaf noemt dat 100 procent duivels dus bij deze veroordeelt hij zichzelf. Dan heb je een last en schrijf je hem een email dan wordt je uitgevloekt of genegeerd. Burggraaf denkt net als die dominees diplomatiek onschendbaar te zijn. Nou als je je eigen zo boven de tucht verheft dan plaats je jezelf buiten de gemeente van Christus met je ambt van evangelist dan ben je niet langer de openbaring van de ware kerk. daarbij komen de de inlegkunde drekgod dwalingen die voorteten als de kanker en dat staat op gelijke voet met incest. Paulus gaf Hymeneüs en Filetus vanwege hun voortkankerende dwalingen ook over aan de satan. Dus als die dominees dat moeten, dan Burggraaf zeker.

1 Timotheüs 1:20
Onder welken is Hymeneüs en Alexander, die ik den satan overgegeven heb, opdat zij zouden leren niet meer te lasteren.

Lukas 6:37-38
37. En oordeelt niet, en gij zult niet geoordeeld worden; verdoemt niet, en gij zult niet verdoemd worden; laat los, en gij zult losgelaten worden. 38. Geeft, en u zal gegeven worden; een goede, neergedrukte, en geschudde en overlopende maat zal men in uw schoot geven; want met dezelfde maat, waarmede gijlieden meet, zal ulieden wedergemeten worden.

Tegenwoordig wil niemand zich meer onderwerpen aan de tucht dan beginnen ze gewoon hun eigen bethel kapel.

Amos 5:5-7
5. Maar zoekt Beth-el niet, en komt niet te Gilgal, en gaat niet over naar Ber-seba; want Gilgal zal voorzeker gevankelijk worden weggevoerd, en Beth-el zal worden tot niet. 6. Zoekt den Heere, en leeft; opdat Hij niet doorbreke in het huis van Jozef als een vuur, dat vertere, zodat er niemand zij, die het blusse in Beth-el; 7. Die het recht in alsem verkeren, en de gerechtigheid ter aarde doen liggen.

Als ze het niet kunnen winnen met Gods woord en niet met hun inlegkunde drekgod, en niet met schelden en tieren. dan proberen ze het met doodzwijgen en negeren. Gods woord verdraaien. Dan zegt Burggraaf: "voor bethel wist Jakob niets van openbaringen Gods" terwijl Jakob DAT helemaal niet zegt. Hij zegt: De Heere is aan deze plaats, en ik heb het niet geweten. dus dat loopt niet over de openbaringen maar over de bijzondere aanwezigheid van God voor Jakob AAN DIE PLAATS.

Ik heb in mijn leven heel wat openbaringen van de Heere mogen ontvangen, en de Heilige Geest heeft mij gebeden in het hart gelegd die allemaal verhoord zijn geworden. En ik heb van jongs af aan allerlei soorten geloof doorlopen. tot ten laatste God mijn ziel heeft gered. Maar ondertussen was ik een onbekeerde goddeloze zondaar ik leek meer een Hofni als een Samuël en toch moest ik de Heere dienen want God had recht op alles en ik had recht op niets. Ik moest als een verdoemde zondaar de Heere dienen ik moest een barmitswa zijn, verantwoordelijk, mezelf in de ban doen. Al stond ik overal buiten en kende ik de stem des Heeren net als Samuël nog niet. Als de melaatsen buiten de stad:

2 Koningen 7:9
Toen zeiden zij, de een tot den ander: Wij doen niet recht; deze dag is een dag van goede boodschap, en wij zwijgen stil. Indien wij vertoeven tot den lichten morgen, zo zal ons de ongerechtigheid vinden; daarom nu, komt, laat ons gaan, en dit aan het huis des konings boodschappen.

Ja die melaatsen die zochten elkaar op die waren niet vies van elkaar, ze hadden dezelfde vleesverterende weg buiten de legerplaats waar vind je dat tegenwoordig nog.

Mijn eerste profetie deed ik op vier jarige leeftijd. mijn vader had een woede uitbarsting en ik werd mee naar buiten genomen door een vrouw van wie ik nu niet meer weet wie dat was. Ze zei: hij lijkt wel van de duivel bezeten. Toen antwoordde ik: als hij van de duivel is dan moet hij naar de duivel terugkeren. Ze zei: nou nou misschien ben je zelf wel van de duivel. Ik zei nee hoor ik moet op de fluit spelen en dansen voor de Heere. Ze antwoordde misschien is dat wel zo. ik vroeg wijzend naar de huizen zullen deze huizen hier altijd blijven staan? Ze zei ik weet het niet. Toen kwam deze gedachte in mij: als ik deze huizen terug zie zal ik zeker op de fluit spelen en dansen voor de Heere. kort daarna pleegden mijn ouders echtscheiding en mijn vader keerde de kerk de rug toe en keerde terug naar zijn pink floyd uitbraaksel. en God bedeelde mij met profetische gaven, redde mijn ziel en gaf me de gave des onderscheids. Hij leerde mij spelen op de fluit van Zijn Goddelijke woord en dansen naar Zijn pijpen. ook heb ik die huizen teruggezien nadat de Heere mijn ziel gered heeft en werd ik door Hem aan deze zaak herinnerd die tot dan toe geheel uit mijn geheugen is geweest.

Bij ds. Ledeboer ging de roeping ook voor de redding uit en ook hij had vele geestelijke ervaringen voor zijn redding. dus daar zie ik enige overeenkomsten met mijn eigen bevinding. Ja al de verzamelde werken van Ledeboer staan bij mij in de kast maar ik hoef niet met de bevinding van ledeboer e.a. te pronken zoals dat op dewoesteweg.nl en hetgekrookteriet.com gebeurt. kom met uw eigen van God geleerde zangen heren. Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen men loof hem vroeg en spa de wereld hoor en volg MIJN zangen met amen, amen na. Waar is uw bevinding? Waar is Gods werk in uw leven ? Belijdt gij een kind, een knecht van God te zijn wat is daarvan te merken in uw leven mag de wereld het niet horen moet u dat verzwijgen?

Mattheus 16:13-18
13. Als nu Jezus gekomen was in de delen van Cesarea Filippi, vraagde Hij Zijn discipelen, zeggende: Wie zeggen de mensen, dat Ik, de Zoon des mensen, ben? 14. En zij zeiden: Sommigen: Johannes de Doper; en anderen: Elias; en anderen: Jeremia of een van de profeten. 15. Hij zeide tot hen: Maar gij, wie zegt gij, dat Ik ben? 16. En Simon Petrus, antwoordende, zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon des levenden Gods. 17. En Jezus, antwoordende, zeide tot hem: Zalig zijt gij, Simon, Bar-jona! want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is. 18. En Ik zeg u ook, dat gij zijt Petrus, en op deze petra zal Ik Mijn gemeente bouwen, en de poorten der hel zullen dezelve niet overweldigen.

Als we dat 18e vers eens bijbels biblicistisch gaan beschouwen en schrift met schrift gaan vergelijken dan komen we er achter wat de Heere Jezus bedoeld met Zijn uitspraak "en op deze petra zal ik Mijn gemeente bouwen".
Johannes 17:20-21
20. En Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor degenen, die door hun woord in Mij geloven zullen. 21. Opdat zij allen een zijn, gelijkerwijs Gij, Vader, in Mij, en Ik in U, dat ook zij in Ons een zijn; opdat de wereld gelove, dat Gij Mij gezonden hebt.

En wat is dan hun woord ?

2 Korintiërs 5:18-19
18. En al deze dingen zijn uit God, Die ons met Zichzelven verzoend heeft door Jezus Christus, en ons de bediening der verzoening gegeven heeft. 19. Want God was in Christus de wereld met Zichzelven verzoenende, hun zonden hun niet toerekenende; en heeft het woord der verzoening in ons gelegd.

Het woord der verzoening! En wat houd dat dan in biblicist ?

2 Korintiërs 5:20-21
20. Zo zijn wij dan gezanten van Christus wege, alsof God door ons bade; wij bidden van Christus wege: laat u met God verzoenen. 21. Want Dien, Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem.

Het offer van Christus is dus de petra, het fundament. waarop Christus Zijn gemeente bouwt:

1 Johannes 1:7-10
7. Maar indien wij in het licht wandelen, gelijk Hij in het licht is, zo hebben wij gemeenschap met elkander, en het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde. 8. Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, zo verleiden wij ons zelven, en de waarheid is in ons niet. 9. Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve, en ons reinige van alle ongerechtigheid. 10. Indien wij zeggen, dat wij niet gezondigd hebben, zo maken wij Hem tot een leugenaar, en Zijn woord is niet in ons.

Zo doet een biblicist dat. Nota bene:

Zacharia 4:6-7
6. Toen antwoordde Hij, en sprak tot mij, zeggende: Dit is het woord des Heeren tot Zerubbabel, zeggende: Niet door kracht noch door geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden, zegt de Heere der heirscharen. 7. Wie zijt gij, o grote berg? Voor het aangezicht van Zerubbabel zult gij worden tot een vlak veld; want hij zal den hoofdsteen voortbrengen met toeroepingen: Genade, genade zij denzelven!

Eli wordt hier door Burggraaf inlegkundig weggezet met een zonnebrilletje als niet op zijn post die een sigaretje staat te roken. Wat een onzin Eli zat weldegelijk op zijn post anders had hij Hanna niet gezien. De enige die hier met oogkleppen op aan de inlegkunde drekgod staat te roken is Burggraaf zelf. En dat in bethel.

nou vaarwel hoor, God alle eer, amen.

Servatus

maandag 16 september 2019

De Banier (6)

Naar aanleiding van de vorige 5 artikelen in de banier serie waarvan ik de internetkoppelingen per email naar derokendevlas(VALS)wiek.COM verzond. Ontving ik onderstaande reactie van derokendevlas(VALS)wiek.com met daaronder mijn antwoord:
"het is zwakzinnig te denken dat GPPB je lastergal leest - In Ermelo is nog plaats voor je en als je je niet bekeerd is de hel je deel - je bent ook geblokt"

Hanna werd ook uitgemaakt voor belial en een dronkene maar ze bad tot God en Hij verhoorde haar.
als Gods werk in mijn leven door jullie voor laster en duivelswerk wordt uitgemaakt weet ik dat jullie niet uit God zijn (in deze). wie de inlegkunde drekgod aanbidt  wordt door de Heere met gallewater gedrenkt (Jer. 9:15) en krijgt Gods zwaard tegen zich. Het was mij geen verdriet die pijlen (2 kon. 13:19) des gebeds voor de zesde keer tegen de planken van de zoldervloer te slaan ook al heb ik bij de 5e keer al overwonnen.

Ik ben door het geloof biddend al een keer in ermelo geweest. Iemand van de wereld liet zich laatdunkend uit over een van de kerken daar en dat ze zo druk waren de pastorie op te knappen dat ze geen dominee hadden en er beter mee op konden houden. En toen kreeg ik medelijden met die mensen het liep ook over de ere Gods. toen bad ik of die mensen een dominee mochten krijgen en wat de inhoud van de intrede preek mocht zijn en de psalmen erbij. en zo is het uitgekomen.

1 Korintiërs 3:11 (enz.) Want niemand kan een ander fondament leggen, dan hetgeen gelegd is, hetwelk is Jezus Christus.

En

psalm 68:6 De koningen, hoe zeer geducht, Zijn met hun heiren weggevlucht; Zij vloden voor Uw ogen; De buit van 't overwonnen land Viel zelfs den vrouwen in de hand, Schoon niet mee uitgetogen. Al laagt g', o Isrel, als weleer, Gebukt bij tichelstenen neer, Toen gij uw juk moest dragen, En zwart waart door uw dienstbaarheid, U is een beter lot bereid:Uw heilzon is aan 't dagen.

Ja zelfs het meest kleine verborgen steentje in het koninkrijk Gods kan niet gemist worden.

1 Petrus 2:4-6 4. Tot Welken komende, als tot een levenden Steen, van de mensen wel verworpen, maar bij God uitverkoren en dierbaar; 5. Zo wordt gij ook zelven, als levende stenen, gebouwd tot een geestelijk huis, tot een heilig priesterdom, om geestelijke offeranden op te offeren, die Gode aangenaam zijn door Jezus Christus. 6. Daarom is ook vervat in de Schrift: Ziet, Ik leg in Sion een uitersten Hoeksteen, Die uitverkoren en dierbaar is; en: Die in Hem gelooft, zal niet beschaamd worden.

AMEN drie enig God u zij al de ere. tot zover ermelo.

Me bekeren van de waarheid? dreigen met de hel? God behoede me ook maar een millimeter toe te geven aan deze helse verzoeking.

O ben ik geblokt? God opent deuren die mensen sluiten. Ik ben niet onder de indruk.

Burggraaf beweert met open vizier te strijden dus kan het niet zo zijn dat hij anoniem zonder ondertekening in de derde persoon enkelvoud reageert. Of Hij moet bij reus Goliath in de leer zijn geweest en zijn vizier gesloten hebben om niet getroffen te worden met een steentje uit de slinger van David of een pijl van de boog van Jozef. Nadat ik mijn artikelen publiceerde en de internetkoppelingen per email verzond. was er een significante stijging van internet verkeer naar mijn blog vanuit canada. Dus het wordt daar wel degelijk gelezen. En als Burggraaf zich als een Eli laat verblinden en de gave des onderscheids kwijt is geraakt omdat hij niet op zijn (email) post is. En zich laat voeren door goddeloze Hofni en Pinehas diensten met wat zij met de krauwel uit de pot vissen. (Zie de SA preken). Dan is dat zijn schuld en zonde. En dan gaan ze er met de ark vandoor, websites nabouwen en het loopt allemaal uit op niets. En Eli ziet zijn eigen zonen niet eens zuur aan. Maar als ik bij God vandaan als kind en knecht van God met roeping waarschuw tegen de inlegkunde drekgod enz. en mijn artikelen publiceer op mijn blog dan wordt ik pauselijk uitgebanderd voor een satanische tegen de Heilige Geest zondigende onbekeerde beunhaas en dan is de hel te klein. allemaal vleselijke Burggraaf strijd tegen de Geest.

De rokendevlas(VALS)wiek.COM blijkt een liefdeloze ketterse tuchtloze farizeïstische luidende schellen en klinkende metalen kroeg te zijn. een herberg waar de waard wel penningen aan samaritanen wil verdienen maar ze dan van zich aftrapt. Toen ik op Urk Jurie ontmoette had ik al wat van Gods verkiezing geleerd en hij nog niet maar ik ben blij dat hij nu geleerd heeft dat God een handvol wormen opneemt en de rest glijdt er als los zand tussen uit. en Hij kent die wormkens bij name.

Jesaja 41:14 Vrees niet, gij wormpje Jakobs, gij volkje Israëls! Ik help u, spreekt de Heere, en uw Verlosser is de Heilige Israëls!

Toen ik met Jurie sprak dacht ik aan dat kinderboekje van mij over de barmhartige samaritaan. En was hij voor mij die man uit de gelijkenis in de klauwen van de mensenmoordenaar gevallen en de overpriester en leviet gingen tegenover voorbij ik zag die aquarelplaatjes zo voor me. Geen kerk, geen dominee  geen urker ook de havenmeester niet, kon of wilde hem helpen. Dat had ik zelf ook zo ervaren. over zakkies zout leeg eten gesproken.

Even tussendoor, ik kwam ds. Klok eens tegen op een of andere dag. ik zeg dag dominee klok ik kom bij u in de kerk ik gaf die man een hand en toen vroeg hij heb je verder nog wat te zeggen want anders ga ik wat te eten zien te krijgen want dominees moeten ook eten. die man zag mijn nood ook niet. Toen dacht ik een flits aan de samaritaanse vrouw bij die waterput en wist ik dat ik het niet van dominees maar van Jezus zelf moest verwachten.

Terug naar Jurie. Toen dacht ik dan moet ik die samaritaan maar zijn. Maar ik kwam net als die farizeeër tot wie Christus deze gelijkenis sprak openbaar als een liefdeloze hopeloze goddeloze vruchteloze rechteloze worm. Ik kon mijzelf niet rechtvaardigen. en toen ging God mijn lege handen vullen en spande deze jongen in eenvoudigheid zijn boog en schoot pijlen des gebeds af die treffen in de harten van konings vijanden. en bracht ik hem door het gebed ook in die herberg. Ja u kunt er tegen aantrappen en mee spotten en het ontkennen maar dit is de absolute waarheid. De Heere hoorde de gebeden van Hanna. Hij bracht zelfs die samaritaan terug naar die joodse kroeg om te bezien hoe het met die man is afgelopen en hetgeen er nog aan zou ontbreken er aan ten koste leggen. Maar helaas blijkt deze man het stuk der dankbaarheid nog niet recht te kennen. want anders was er wel gemeenschap der heiligen in Christus en konden we ons samen verblijden in Gods grote daden. Dat verrotte vlees ook altijd en die vervloekte ketterijen.

Galaten 5:12-26
12. Och, of zij ook afgesneden werden, die u onrustig maken! 13. Want gij zijt tot vrijheid geroepen, broeders, alleenlijk gebruikt de vrijheid niet tot een oorzaak voor het vlees; maar dient elkander door de liefde. 14. Want de gehele wet wordt in een woord vervuld, namelijk in dit: Gij zult uw naaste liefhebben, gelijk uzelven. 15. Maar indien gij elkander bijt en vereet, ziet toe, dat gij van elkander niet verteerd wordt. 16. En ik zeg: Wandelt door den Geest en volbrengt de begeerlijkheden des vleses niet. 17. Want het vlees begeert tegen den Geest, en de Geest tegen het vlees; en deze staan tegen elkander, alzo dat gij niet doet, hetgeen gij wildet. 18. Maar indien gij door den Geest geleid wordt, zo zijt gij niet onder de wet. 19. De werken des vleses nu zijn openbaar; welke zijn overspel, hoererij, onreinigheid, ontuchtigheid, 20. Afgoderij, venijngeving, vijandschappen, twisten, afgunstigheden, toorn, gekijf, tweedracht, ketterijen, 21. Nijd, moord, dronkenschappen, brasserijen, en dergelijke; van dewelke ik u te voren zeg, gelijk ik ook te voren gezegd heb, dat die zulke dingen doen, het Koninkrijk Gods niet zullen beërven. 22. Maar de vrucht des Geestes is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, goedertierenheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, matigheid. 23. Tegen de zodanigen is de wet niet. 24. Maar die van Christus zijn, hebben het vlees gekruist met de bewegingen en begeerlijkheden. 25. Indien wij door den Geest leven, zo laat ons ook door den Geest wandelen. 26. Laat ons niet zijn zoekers van ijdele eer, elkander tergende, elkander benijdende.

In een afzonderlijk artikel ga ik nog in op de preken over de geboorte van samuël.

Ik ben er nog niet klaar mee.

SERVATUS