zaterdag 7 juli 2018

kansels, sabbatten 3

In dit bericht behandel ik de preken van G.P.P Burggraaf van derokendevlaswiek.COM van zondag 1 juli 2018 genaamd "wie op deze steen valt zal verpletterd worden […]", en "God die de Goddeloze rechtvaardigt door rechtspraak[…]" (en de ermee in verband staande artikelen over ds P de vries) welke ik vrijdagavond 6 juli 2018 beluisterd heb. Dit bericht staat in het kader van de tucht zoals u kunt lezen in de zeven berichten over Jakob die ik eerder op deze blog heb geplaatst.

Psalmen 12:1-7 Een psalm van David, voor den opperzangmeester, op de Scheminith. Behoud, o Heere; want de goedertierene ontbreekt, want de getrouwen zijn weinig geworden onder de mensenkinderen. Zij spreken valsheid, een ieder met zijn naaste, met vleiende lippen; zij spreken met een dubbel hart. De Heere snijde af alle vleiende lippen, de grootsprekende tong; Die daar zeggen: Wij zullen de overhand hebben met onze tong; onze lippen zijn onze! Wie is heer over ons? Om de verwoesting der ellendigen, om het kermen der nooddruftigen, zal Ik nu opstaan, zegt de Heere; Ik zal in behoudenis zetten, dien hij aanblaast. De redenen des Heeren zijn reine redenen, zilver, gelouterd in een aarden smeltkroes, gezuiverd zevenmaal.

Spreuken 8:7 Want Mijn gehemelte zal de waarheid bedachtelijk uitspreken, en de goddeloosheid is Mijn lippen een gruwel.

Om zo een letter te schrijven of een woord te spreken moet je wel bedient worden uit het heiligdom door de zeven Geesten Gods die voor Zijn troon zijn:

Openbaring van Johannes 4:5 En van den troon gingen uit bliksemen, en donderslagen, en stemmen; en zeven vurige lampen waren brandende voor den troon, welke zijn de zeven geesten Gods. Versierd zijnde met gaven des Heiligen Geestes en de Heilige Geest mede getuigenis gevende zodat we in ons gemoed ten volle verzekerd zijn van de waarheid de werkelijkheid en de realiteit nemen we het zwaard des Geestes hetwelk is Gods woord, opnieuw op. Dat brutale enakskind van de vlaswiek weigert de brand die hij zelf met zijn drekgod aangestoken heeft, te blussen en de babylonische spraakverwarring op te heffen die hij zelf veroorzaakt met zijn ketterijen, door er publiek mee in de schuld te komen en zich er van te bekeren. Ja dan kon er nog wat van uit gaan. Als je zelf met je ketterijen niet in de schuld komt en je er niet van bekeert, hoe kan je dan verwachten dat anderen wel met hun ketterijen in de schuld komen en zich bekeren.

Burggraaf zit daar als een hypocriete farizeeër onder zijn wonderboom van preken en artikelen over ds P de Vries te schuilen dat is dan een soort bliksemafleider, heel hard roepen over de ketterijen van een ander en dan met je zwerende vinger naar een ander wijzen ja, en dan hopen dat alles stilzwijgend aan hemzelf voorbij gaat, maar God beschikte een wormpje Jakobs om die wonderboom bij de wortel door te knagen, al die bliksemafleiders helpen NIKS. Ook van burggraaf mag Jozef in de put doodvallen en Jeremia mag in de modderkuil omkomen, en de brieven van Baruch worden verbrand en in de kliko geworpen want de tucht word door hem verworpen, en ja als je die verwerpt dan ben je niet langer de manifestatie van de ware kerk. En dat klopt ook want naast de leer van de rechtvaardigmaking van de goddeloze word dan ook de drekgod van de inlegkunde aangebeden.

Abraham was in ur der chaldeeën al een ware gelovige en is daar al wedergeboren, gerechtvaardigd en tot zaligmakend geloof gekomen en zijn bekeringsverhaal staat dus NIET IN DE BIJBEL want de bijbel gaat niet over bekeringsverhalen maar over de OPENBARING VAN GOD EN ZIJN WERK, en dat abraham in ur der chaldeeën woonde ZEGT NIETS OVER ZIJN STAAT, nogmaals je woonplaats zegt niet over je staat voor God want de hele wereld ligt in de boze: Openbaring van Johannes 2:13 Ik weet uw werken, en waar gij woont; namelijk daar de troon des satans is, en gij houdt Mijn Naam, en hebt Mijn geloof niet verloochend, ook in die dagen, in welke Antipas, Mijn getrouwe getuige was, welke gedood is bij ulieden, daar de satan woont. en dat kan niet vergeleken worden met Levi in het tolhuis omdat hetzelfde lijkt of klinkt, klankexegese is niet de zin en mening van de Heilige Geest. Het zitten van Levi in het tolhuis staat in het kader van het leven in de zonde omdat de schrift ons dat verklaart en anders niet:

Mattheus 18:17 En indien hij denzelven geen gehoor geeft; zo zeg het der gemeente; en indien hij ook der gemeente geen gehoor geeft, zo zij hij u als de heiden en de tollenaar.

En voor Jakob geldt hetzelfde hij werdt te beth-el niet wedergeboren, gerechtvaardigt en kwam daar niet tot geloof, heel die inlegkundige verklaring die G.P.P. Burggraaf daar aan geeft is een leugen van de satan en een lering van de duivel en niet naar de zin en mening van de Heilige Geest zoals we dat zevenvoudig bewezen hebben in de serie berichten over Jakob.

En dat niet alleen maar hij maakt dan van het heilsfeit van de opstanding van Christus een gebod tot zondagsheiliging. En dan word dat gebod tot zondagsheiliging in het kader gezet van de wet van Mozes als ware de wet van Mozes veranderd, en dat gebod word dan weer absoluut gesteld,ja ja als je in een strik des duivels zit, dan is de duivel met ene ketterij niet tevreden, nou heel deze van God vervloekte valse nieuwtestamentische sabbats leer is gewoon het via de achterdeur herintroduceren van de wet van Mozes in het evangelie. Het is een gruwelijke vermenging, een lering der duivelen, adderspog, drek, onreinheid. Zo heeft de Heere mij het niet geleerd, ik weet nog goed dat ik enige overtuigingen had en ik wist heel goed, Jood was ik nooit geweest en kon ik nooit meer worden want ik had nog nooit de sabbat gehouden op zaterdag, Op zondag patat halen bij de snackbar daarover kwam de Heere me niet tegen met de wet van mozes of de sabbat nee, maar wel dat ik de Heere niet had gezocht en mezelf zocht: Romeinen 3:9-11 Wat dan? Zijn wij uitnemender? Ganselijk niet; want wij hebben te voren beschuldigd beiden Joden en Grieken, dat zij allen onder de zonde zijn; Gelijk geschreven is: Er is niemand rechtvaardig, ook niet een; Er is niemand, die verstandig is, er is niemand, die God zoekt. God heeft er recht op dat we Hem zoeken in alles maar daar is het misgegaan we hebben onszelf gezocht. We hebben van de verboden boom gegeten in en met onze vader Adam, en ons hart onze woorden en werken bewijzen het: Job 21:14-15 Nochtans zeggen zij tot God: Wijk van ons, want aan de kennis Uwer wegen hebben wij geen lust. Wat is de Almachtige, dat wij Hem zouden dienen? En wat baat zullen wij hebben, dat wij Hem aanlopen zouden.

NERGENS IN HEEL GODS WOORD NIET WORD ER BEVOLEN OM DE DE ZONDAG ALS EEN SABBAT TE HEILIGEN, TE RUSTEN EN NIET TE WERKEN OF TE KOPEN.

Degenen die leren van wel zullen dat NOOIT EN TE NIMMER KUNNEN BEWIJZEN MET GODS WOORD. Op zondag de opstanding van Christus herdenken is een traditie, NOG EEN KEER, het is een TRADITIE, GEEN GEBOD. (lees ook mijn vorige bericht getiteld: kansels, sabbatten, rechtvaardigmaking van 4 juli 2018 waar ik dieper op de zaak inga.) Het behoort tot de vrijheid van een christen om in liefde en geloof geboren uit de Geest onder Gods voorzienige leiding een hele dag bijvoorbeeld de zondag af te zonderen en te wijden aan Gods dienst. Ook de onderlinge bijeenkomsten en vergaderingen die traditiegetrouw op zondagavond plaatshadden mag men niet zonder geldige reden nalaten. En de overheid heeft de plicht om de ware godsdienst te bevorderen en de onderdanen de ruimte te geven om zich te wijden aan Gods dienst. Door bijvoorbeeld werknemers te beschermen die op zondag naar de kerk willen gaan om zich onder het Woord te stellen. De opstandingsdag van Jezus Christus wijden aan de Heere is dus een vrijwillige zaak geen gebod geen bevel maar liefde en geloof door de Geest en dan leef je Gode welbehagelijk en dan hoef je niet meer zo nodig te winkelen ook al is dat niet verboden en je uit te leven in de wereld.

De israelieten op de woestijnreis hadden al meerdere malen te maken gehad met de straffende hand Gods. Niet te begrijpen dus, maar als de zonen van Aäaron dan alsnog zo dwaas zijn om met vreemd vuur het heiligdom binnen te gaan dan gaat er vuur uit van het heiligdom om hen te verteren:

Leviticus 10:1-2 En de zonen van Aäron, Nadab en Abihu, namen een ieder zijn wierookvat, en deden vuur daarin, en leiden reukwerk daarop, en brachten vreemd vuur voor het aangezicht des Heeren, hetwelk hij hen niet geboden had. Toen ging een vuur uit van het aangezicht des Heeren, en verteerde hen; en zij stierven voor het aangezicht des Heeren.

Burggraaf de Heere heeft je duidelijk aangewezen toen je met grasmaaien op die steen knalde, en als je met je inlegkunde drekgod en je vervalste sabbatsgebod kapel beth-el binnen stapt en met vreemd vuur van ketterijen en dwaalleringen de kansel op komt dan zal er zeker vuur uit het heiligdom uitgaan om je te verteren als je je eigen daarvan niet bekeerd. Die kinderen die het verschil tussen hun linker en rechter hand niet weten interesseren jou blijkbaar helemaal niet, de Heere zal juda's steden herbouwen uit het stof en dan moeten die valse leringen en afgoden van jou er ook aan, IN DE BRAND ERMEE, VERMALEN TOT AS. BEKEERD U BEKEERD U WAAROM ZOUDT GIJ STERVEN.

S.A.